לא הייתי מאשים את יוגי כי הוא עשה את החילופים הדרושים, הכניס את מארין, הכניס את קקאו וגומז והימר על התקפה כדי להשוות. לשופט המנוול יש בהחלט חלק בהפסד הזה ולפודולסקי יש חלק משמעותי בכך שלא כבשנו היום כי הוא הגיע לכל המצבים המעולים (פרט למשקוף של קדירה). צריך לדעתי להפיק לקחים באגף השמאלי בההגנה, באדשטובר היום עם יותר מדי חורים ולא הצליח להסתדר עם המהירות של קראסיץ'. מילה טובה מאד לקדירה במשחק מצוין, עלה הרבה למעלה ולקח על עצמו הרבה אחריות כאשר שוייני לא במשחק שיא היום.
פודולסקי באמת חסר אחריות, אין לי עוד מילים. חוץ מהפנדל הרע ראינו כמה החלטות לא ברורות מצידו. סרביה פשוט לא נתנה הרבה חופש פעולה, בניגוד למשחק הקודם בו אוסטרליה הייתה ממש חלשה.
טל, אוזיל לא חלוץ, משום מה לאוו התעקש במקום להסית את מולר או פודולסקי לעמדת החלוץ ואוזיל לצד, אוזיל נשאר חלוץ כי לאוו התעקש לראות את כל מה שהעולם ואחותו לא ראו השחקן הכי קריאטיבי שלך יוצא החוצה במקום העקום מקלן כי לאוו מתעקש שפודלוסקי הוא השחקן הכי טוב בגרמניה מולר נפלא! והיה אסור להוציא אותו, מי יצא? נכון מולר ןהשיא של השיאים, קקאו במקום אוזיל ובהמשך קקאו כפליימיייקר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx כבר במחצית ראינו שבדשטובר זה חור בהגנה, כמובן שלא ראינו תזוזה שם במחצית וכמעט ואכלנו את השער השני בגלל זה ובשביל מה גומז? במשחק כזה, ב 10 שחקנים, או קקאו או גומז, בטוח לא שניהם! אני לא ירד לרמה של כמה נושים כאן, אבל מי שלא נותן אשמה ללאוו על ההפסד היום, צריך אשכרה לשאול את עצמו כמה הוא באמת מבין בנבחרת גרמניה.
נכון אוזיל לא חלוץ, ואני אמרתי במחצית שצריך להזיז את מולר לשפיץ. אני מסכים שהיה צריך להוציא את אוזיל ולא את מולר אבל הוא לפחות הכניס את השחקנים שהיה צריך. השער השני יכול היה להגיע כאשר גרמניה הייתה עם 3 חלוצים על המגרש ושלחה את כולם קדימה, לא בגלל איזה כדורגל גדול של הסרבים. אני מאמין שלאוו יפיק את הלקחים להגנה למשחק השלישי והמכריע , הוא לא טיפש. כדי לנסות לפחות להשוות, הוא זרק את כל האפשרויות ההתקפיות שלו. לדעתי זאת הייתה החלטה טובה אבל גומז לא קיבל כדורים ולכן לא השפיע על המשחק. כמה אני באמת מבין? אני מבין מאז שאני אוהד את גרמניה משנת 1986, לפני שזה נהיה בון-טון לשבח את גרמניה על כדורגל התקפי, ואני חושב שזה מספיק רציני. אני לא חושב שלאוו הוא גדול המאמנים ביבשת אבל לדעתי הוא באמת עשה את המקסימום בהתחשב בתנאים שנוצרו במשחק. מה הוא אשם שפודולסקי עם קבלת החלטות רעה ועם חוסר ריכוז ליד השער? הרי שער אחד לפחות פולדי יכול היה לכבוש היום. בכל מקרה, לא צריך להיכנס לפאניקה ולבוא עם נבואות זעם, אני מאמין שהלקחים יופקו למשחק מול גאנה.
לירן, מסכים איתך שיוגי אשם. בלי שום ספק. אבל מעל לכל אני מאשים את הפולנים והספרדים. זה היה פשוט בושה. אבל צריך לתת ביג ט'אמבס אפ לנבחרת סרביה, שהייתה פשוט טובה.
ואני חשבתי שלאוו כבר לא יכול להפתיע בשטויות שלו, אבל מודה שטעיתי. זה עוד לא ראיתי. בקוצה בפיגור של 1:0 והמאמן מוציא את השחקן הכי טוב שלו על המגרש. הרי כל דבר טוב שקרה בהתקפה שלנו בא מאוזיל. אז הוא יוצא. הייתי אומר שהיה היום עוד דבר יוצא דופן במשחק, אבל את הבדיחה הלא מצחיקה הזו כבר ראינו בנבחרת. פודולסקי משחק כקשר עושה משחק במרכז - מה שנקרא מס' 10. אתה הבנת את זה ברוך, לא רק שפולדי קשר שמאלי יותר טוב מטרוכו, אוזיל, מארין, יאנסן, מולר, קרוס ושוויני הוא גם מס' 10 יותר טוב מאוזיל, קרוס, מארין וטרוכו. איפה היו עד היום היצפלד, קלינסמן וסולדו? אומרים שכשאדם אחד אומר לך שאתה שיכור אז אתה מנפנף אותו, כששניים אומרים את זה אתה מתחיל לבדוק וכששלושה אתה הולך לישון. מאז היורו ועד היום שיחקנו עם לפחות 5 מגינים שמאליים שונים. אף אחד מהם לא היה מוצלח (למרות שחלקם שיחקו נהדר בקבוצות שלהם בתפקיד). אז אולי, רק אולי, האשמה לא בשחקנים עצמם, אלא בעובדה שמאז שפולדי משחק קשר שמאלי, כל מגן שמאלי (כולל גם לאם) מופקר לבדו מול שחקן או שניים?
טל, אתה יודע שלא התכוונתי אליך, נכון? ובלי שום קשר, הפסד שלא קשור לשום מקום. עכשיו לפחות האופוריה בגרמניה תרגע ואולי משהו יבין שלוקאס הוא הכל אבל לא באנקר ולא סטטוס ולא שום דבר. לא אומר להעיף אותו מההרכב, אבל להבא להסיק מסקנות. ושהאידיוט שיושב בהתאחדות וכמעט ונישק את לאוו בצורה מילולית יקח חלק מהמילים שלו בחזרה. בעצם שיצא לפנסיה, הכי טוב
טל, פולדי לא קיבל היום שום החלטה יוצאת דופן לעומת החלטות קודמות ומי שאשם שפולדי מקבל החלטות על המגרש הוא מי ששם אותו שם. האיש הבקיע 13 שערים ב - 3 העונות האחרונות. אתה קולט? מולר כבש העונה (בעונה הראשונה בליגה אי פעם את אותה הכמות). כמה פעמים בעבר כבר ראינו את אחוז הבעיטות של פולדי למסגרת? ודחיל רבאעק, טל, בשלוש השנים האלה הבחור "שיחק" כחלוץ ולא כקשר שמאלי, אז מה השיגעון הזה בנבחרת לעשות ממנו קשר? ואתה רוצה לראות עוד כמה דברים על יוגי, היום? עד החילוף של אוזיל ומולר הגענו למצבים מצויינים, אחרי שהשניים יצאו, כמעט כלום. ואחרי שבאדשטובר יצא שיחקנו כך. נוייר - בשער. בסדר, זה התפקיד הטבעי שלו. מרטסקר - בלם יחיד. לא התפקיד שלו לגמרי (והאמת שגם עם עוד בלם הוא לא מציאה גדולה). פרידריך - מגן שמאלי. עד היום בנבחרת הוא שיחק או בלם או מגן ימני. לא בתפקיד שלו. שוויני וקדירה - במקומם. בסדר. פולדי וקקאו - קשרים עושים משחק במרכז. לא התפקיד של אף אחד מהם, מעולם. מארין - מסתובב פה ושם, אבל המסכן אין עוד קשר אחד שהוא יכול לשחק איתו. גומז - חלוץ בודד. לא התפקיד שלו ולא ממש מתאים לו. בקיצור - ברדק אחד שלם.
פודולסקי וקלוזה זוג מטומטמים. אין לי דרך אחרת להגדיר את הכעס האדיר שלי כלפיהם בעקבות התצוגה המבישה שלהם אחה"צ בנלסון מנדלה ביי. אפשר לבוא בטענות לשופט על האדום הבלתי מוצדק של קלוזה, אבל אתה רואה שהשופט שולף חמישה צהובים קודם לכן, רואה שידו קלה על ההדק, אתה יודע שיש לך צהוב, בשביל מה הכניסה הזו מאחורה? פודולסקי עם כל כך הרבה החמצות שלומיאליות שאתה מצפה מחלוץ ברמה הזו, לא לכבוש, אלא לקרוע את הרשת. פשוט אכזבה אדירה. עד עכשיו לא ברור לי למה הוא לקח את הפנדל ולא שוונשטייגר אבל חבל להתעסק בכך. החילופים של לאוו הגיעו באיחור ולא תרמו מהומה. גומז המשיך להראות כמו הצל של עצמו כמו כל העונה הנוכחית, קאקאו היה עסוק בלהתחמק מהכדור בזמן שמארין היה עסוק בלאבד אותו בכל הזדמנות שרק ניתנה לו. שוונשטייגר שוב נעלם ברגעי האמת ואוזיל היחיד שעוד ניסה מדי פעם לא מקבל אפילו את הציון "מספיק". גם ההגנה שלנו הוכיחה שהיא רחוקה שנות אור מהגנה יציבה, וגם נוייר עם יציאה גרועה מאוד אשם בשער הסרבי לא פחות מאף אחד אחר. לסיכום, האופוריה הייתה מוקדמת מדי, המשחק מול גאנה קרוב מדי והמפגש עם אנגליה בשמינית מציאותי למדי.
איך שירדנו ל 10 שחקנים, היה ברור שאבדנו. הסרבים לא ניסו יותר מידי, אבל היתרון מספרי עשה את שלו למרות שעדיין אנחנו החזקנו בכדור. כולם ביום חלש ללא יוצא מן הכלל, אי אפשר לבוא בטענות לזה או אחר, לא לאוזיל ולא לבאדשטובר שהיו חושך. השופט הרג את כל המשחק בכל מקרה כבר מראש.
פודולסקי, יחסית לכל שאר שחקני ההתקפה, היה דינאמי יותר וקליל יותר. היה צפוף ואף אחד לא באמת ניסה מספיק לפרוץ את הצפיפות. לא יום גדול של פולדי, אבל ביחס לאחרים אין הבדל גדול ואפילו כמה יתרונות. הוא בעט בכל פירצה קלה שהייתה וככה כולם היו צריכים לעשות. ידעתי שיוגי טעה לגבי באדשטובר ותמיד אמרתי שזה מה שהולך להיות. גם כמגן וגם כבלם, הוא כבד מידי וזה שחקן שקל מאוד לעבור אותו. הניסיון כן שיחק תפקיד. הגול הגיע מהאגף שלו ויכלו להגיע עוד כמה.
השופט הוא האשם העיקרי בהפסד של גרמניה, עם ההרחקה המוגזמת וזה שהוא לא שרק לפנדל בסיום. חוסר האיזון של גרמניה באגפים (הכוונה לזה שצד שמאל מאוד התקפי) דווקא משתלם לה לדעתי. היום זה עלה בגול (והתקפות אחרות מקראסיץ') אבל פודולסקי הגיע להרבה מצבים. אולי מול נבחרות עם קיצוני ימני חלש יותר זה יהיה משתלם יותר. החילופים של לאוו לא היו טובים. פודולסקי לא היה חד והחטיא שלושה מצבים בכמה דקות כשדווקא אוזיל הוא זה שיוצר את המצבים. הכנסת שני חלוצים (גומז וקאקאו) היתה צריכה לבוא על חשבון הקיצוניים (פודולסקי ומולר) וכך ליצור מערך של 4-2-1-2. קאקאו לא פליימייקר וכך גם הוא וגם גומז היו חסרי תועלת, כשפודולסקי לא חד. סך הכל אין לגרמניה במה להתבייש היום. זה מסבך את המצב אבל עדין גרמניה צריכה לעלות מהמקום הראשון (תודות להפרש השערים מהמשחק הקודם). ההגנה היתה טובה (למעט באדשטובר שהופקר מול קראסיץ'), שוויני וקדירה עשו את תפקידם במרכז השדה, מולר ואוזיל ייצרו מצבים, ורק פודולסקי היה רע (מלבד קלוזה שאי אפשר לשפוט אותו).