צ'לסי 21/22 – A Patch of Blue

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Footballover, ‏9/9/21.

1. k_700 Member

מפגר שלנו,
    מ2022-23 הם הוציאו יותר ממיליארד וחצי על רכש.
    שנתיים לפני שבוהלי נכנס לעסק הם זכו בליגת אלופות.
    זה לא שבעלים עשיר הגיע למערכת שהייתה רגילה להתמודד על ירידה.

בחיים יונייטד לא הוציאה אפילו 300 מליון פאונד בחלון קיץ, בחיים.
    ברור לגמרי שאם סיימת 15 ואתה מוציא על הסגל שלך בערך כמו 6-7 קבוצות בליגה אז המטרות שלך שונות.
    הם סיימו 4. ואני זוכר כשגם יונייטד עם טן האח סיימה בטופ 4 אני, אתה, אמיר ושאר הטמבלים מהדיון דיברנו על ציפיה לקפיצת מדרגה.
    אף אחד לא חיפש לטאטא שום דבר(והם אגב גם הקיץ הזה עושים רכש הרבה יותר עמוק ממה שאנחנו עשינו עם טן האח אחרי קיץ אחד).
    כרגיל, אם אפשר להמשיך לשקר על חשבוני אתה שם לקפוץ ראש לבריכה.

2. McTominayBackToUnited Member

אני הייתי אומר שאתה ואמיר ע השמאלני המסריח הטמבלים העיקריים בדיון אצלנו...
    אבל בסדר.

3. k_700 Member

אם צ׳לסי לא מכוונת לזכייה בתואר, למה היא מכוונת? נצחון בדרבי?
    מאבק על מקום 5 עם ניוקאסל?

למה אחרי שאתה עושה טופ 4 ומביא חלוץ בן 20, אוננה, מייסון מאונט ואמראבט בהשאלה אתה כן צריך להאבק על אליפות בעונה שניה של המאמן?
    מסתכל על הסגל שהיה לנו בקיץ 2023 מול הסגל שלהם עכשיו. אין עמדה שהיה לנו עליה יותר עומק ממה שיש להם עכשיו(וגם מול היריבות היום המצב שלהם טוב ממה שהיה לנו).

4. McTominayBackToUnited Member

אמת מאבק על מקומות 3-5.
    אין לצלסקי את הסגל לאליפות,אין לה את האופי לאליפות,אין לה מאמן לאליפות (אחינו זה ליצן בן ליצן... אני אומר לך שזה מאמן יותר גרוע מאמורים והמאמן הכי פח בטופ 7-8 בעונה הקודמת).
    הם לא יתמודדו גם לדעתי העונה.
    אפילו פאלמר שמאז שמקובע ל10 מתחיל להזכיר את החבר שלנו מפורטוגל ברונו +גקסון נעלם לגמרי.
    שהיה "קולות" של מאבק ה2 האלו היו בכושר שיא.
    אני לא רואה אותם חוזרים לכושר תחת המאמן הזה.
    (שיבוט כושל של פפ - באמת אני לא מבין איך הוא מאמן ברמות האלו.)

גיטנס+פדרו+דלאפ+סנטוס זה רכשים מדהימים. ולא בושה לסיים 3-4 בפריימר ליג.
    אבל 3 השחקנים האלו הם לא גיים ציינג'רים.
    בשום קנה מידה.
    הם גם לא יהיו חוץ מאולי פדרו.

5. k_700 Member

מעניין הדאבל סטנדרטדס הזה.
    קראת לטן האח ליצן אפס שיכול לאמן בטוונטה אחרי העונה הראשונה שלו אבל לא הייתה לך בעיה לדרוש ממנו להביא לך אליפות בעונה השנייה אחרי קיץ שהוא הביא לך את אוננה, מאונט, חלוץ בן 20, אמראבט וג׳וני אוואנס.

אין לה סגל לאליפות? חסר לה שוער פחות ואולי עוד בלם למרות שגם בעמדה הזאת יש לה רוטציה כבידה של המון בלמים סבירים ליד קולוויל(ואצ׳ימפונג אגב יכול לשחק גם בלם).

הביאו עכשיו את פדרו שישחק מתחת לחלוץ וזה אמור להחזיר את פאלמר ל10(וכגיבוי הביאו את הברזילאי הכי נוצץ בכדורגל היום עם פדרו נטו ברוטציה).

יש להם בסגל 4 קשרים אחוריים נהדרים(אני מזכיר שאצלינו דיברו על מאבק אליפות עם קאסמירו בן 30, אריקסן אחרי פציעה קשה וכמעט מוות, מקטומיני שמעולם לא יכול היה לשחק קשר ואמראבט שהגיע בהשאלה במקום פרד).

מתי הרגע הזה שצ׳לסי יכולה להצהיר שהיא מכוונת להאבק על אליפות יגיע? עוד 3 שנים ככה?

אגב, לכל קבוצה בליגה יש את הצרות שלה.
    כמה בלמים מדהימים יש בסיטי חוץ מדיאז? כמה מגנים אקסטרה יש שם? לא מדברים על זה מספיק אבל גם אדרסון של העונה האחרונה הוא אסון בשער. לא קרוב בכלל לטופ 6 שוערים בליגה.
    גם הם צריכים שוער.

6. Roma מנהלים

בשביל הנביא תמיד יש שלוש - ארבע קבוצות שנכשלו כי רק אחת זוכה באליפות אבל לקבוצה שסיימה יותר קרוב לרדת ליגה מאירופה תמיד יש תירוצים והנחות. כנראה שהקבוצה שלך לא רלוונטית לשום דבר גם בעשור הקרוב יותר קל להתעסק בקבוצות אחרות ולפחות לחגוג את הכישלון שהוא מייצר להן בראש שלו.

7. k_700 Member

תעדכן אותי כשתחזור עם גירסה מקורית יותר ועניינית יותר.

-לדעתי דיברתי על צ׳לסי גם כשסיימנו מעליהם בטבלה, כולל כשנכנסו לטופ 4 בעצמינו.
    - דבר תכלס, מה לדעתך צ׳לסי צריכה לכוון העונה?
    - עם השקעה וסגל כזה בארסנל, עם מאמן בשנה שנייה, היית מסתפק בטופ 4?

טוב נו, זה מגיע מאוהד ארסנל, אתם הרי מומחים בלחפש תירוצים עם ארטטה(אני עושה את זה טוב?).

8. Roma מנהלים

בינתיים התירוצים שאתה מספק באשכול של יונייטד מביכים מכל תירוץ שראיתי מאוהדי צ'לסי וארסנל בפורום.

אני לא שוכח שיש קבוצות עילית כמו ליברפול וסיטי (למרות העונה הקטסטרופלית אשתקד). בארסנל יש התקדמות משנה לשנה, ברור שארטטה יצטרך להביא תואר גדול בשנה הקרובה כי הפרויקט הגיע להבשלה. אני יודע גם להעריך חצי גמר ליגת האלופות ולהבין שזה לא רק תואר או כלום.
    אני לא מחובבי של ארטטה, אבל לא מתווכח עם הדרך שלו במועדון, התקדמות משנה לשנה. בטוח זה עדיף על הבית זונות שמתרחש ביונייטד בעמדת המאמן. אין מועדון ששרף יותר מאמנים ושחקנים בעשור האחרון.

מסתפק בטופ 4? אין הבדל בין מקום שני לרביעי. זאת בדיוק הבעיה.

---

צ'לסי צריכה לכוון לטופ 4 במינימום ובשאר טורנירי הגביע כמובן להגיע רחוק ככל האפשר אבל זה תלוי בהגדרות, ללא הפתעות ופציעות חריגות שמשנות עונה. אם כל הכבוד להשקעה זה לא שיריבות נשארות בסטאטוס קוו. הפרויקט שלהם עדיין לא בשל כמו ארסנל ובטח לא ליברפול וסיטי (החידה הגדולה).

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/25 ב- 19:06
  9. k_700 Member

מקום 3-4 עם מאבק אליפות כמעט עד הסוף זה בהחלט שונה מסתם מקום 4 כי נכנסת לשם מחזור או 2 לסוף.
    אתה מסוגל להבדיל בכלל בין מאבק לאליפות לפייבוריטית לזכות באליפות?
    ברור שליברפול למשל תהיה פייבוריטית לאליפות, אף אחד לא טען שזו צ׳לסי ועוד 19.
    לצ׳לסי יש סגל שצריך לעשות קפיצה למאבק על התואר הזה, בטח אחרי השקעה שלא נראתה כמותה אצל אף קבוצה באף ליגה ב-3 שנים.
    לא מוצא סיבות לצפות מסיטי להאבק השנה על אליפות ולא מצ׳לסי.
    תגיד לי פפ, היסטוריה וכו...אני אגיד לך שפפ מרגיש כמו בן אדם שטרוד מעצמו וגם סביבו יש המון סימני שאלה אם לא מיצה את העסק.

איזה התקדמות עם ארטטה ראית בשנה שעברה? כי הגעת לחצי גמר צ׳מפיונס? די נו.
    לא הכל זה תואר או כלום אבל מאמן כדורגל שנמצא 6 שנים במועדון והביא לך גביע אנגלי עם תקציבי עתק זה בעיקר...כלום.
    באיזה עוד מועדון גדול הוא בכלל היה שורד 6 שנים בתפקיד?

מארסנל מצפים לזכות באליפות השנה, לא רק להתחרות. מקווה שגם על זה אתה מסונכרן.

מאיזה תירוצים בדיון של יונייטד הקצפת? שאני לא חושב שאנחנו במצב שאנחנו יכולים להתפרע בשוק או שאני לא חושב שאנחנו פייבוריטים לטופ 4? בעונה השנייה אגב(כשאני מואשם שאני ממגיני טן האח) אני זוכר את עצמי, כמו אחרים, אומר שצריך לעשות קפיצת מדרגה ולהלחם על התואר.
    אבל תירוצים וזה.

10. Roma מנהלים

אתה מתקשה להבין, הושקע הון עתק בארסנל בכלום שהיה לפני זה שונה מכל ההון עתק שמושקע בקבוצה שרצה שנים כמו סיטי לדוגמה.

ברור שאני מצפה למאבק על האליפות עד המחזורים האחרונים מארסנל וארטטה בנוסף להצלחה נוספת בליגת האלופות. גם אליפות זאת לא מילה גסה.

צ'לסי צריכים להיות באזור, אבל לא רואה איך הם אמורים להיות יותר טובים משלושת האחרות לפחות בשלב הזה של הפרויקט.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. k_700 Member

אני חושב שאם ארסנל מאבדת את האליפות השנה ארטטה לא צריך להמשיך. זה עד כדי כך פשוט.
    אלא אם מדובר באיזה אליפות פריקית כזאת של 97 מול 96 נק׳ סטייל האליפויות שקלופ איבד לפפ.
    שורה תחתונה, הושקע הון עתק בארסנל וכמו שאוהד שלכם רק היום ציין, חלק גדול מאוד מהסכום הזה הלך על רכישות מצחיקות שתקעו אתכם במקום, הרקיבו או לקחו אתכם אחורה. וזה אגב, גם באחריות המאמן.

אהה אז בגדול אנחנו די מסכימים לגבי צ׳לסי.
    צריכים להיות באיזור זה בכיבוס מילים להאבק על אליפות. השנה למשל היא סיימה 4 אבל לא הייתה באיזור(יכול להיות שהם יסיימו 4 בפער יחסית סביר מהמקום הראשון וזה אכן יעמוד ביעד). הם כמובן לא פייבוריטים לקחת את האליפות, לא טענתי אחרת.

12. McTominayBackToUnited Member

הבית זונות נגמר.
    השלד הזה שסיטי קנתה לפני הפיירפליי ז"ל.
    ועכשיו היא קבוצת צמרת גנרית.

באשר לצרפתים שלך - אני אומר שארטטה לא נכשל.
    אולי יש מקום להתקדם ממנו אם לא תקחו העונה תואר גדול.
    אבל עדיין ליברפול,פסז ואולי ברצלונה קבוצות עדיפות עליכם.
    ככה שאני לא יכול להגיד באמת אם אי זכייה בתואר גדול עונה נוספת בפרנסנאל היא באמת כשלון קולוסאלי שדורש החלפת מאמן.

13. k_700 Member

אבל אם זו הייתה יונייטד עם אותו סגל ואותו המאמן היית דורש להחליף כמובן.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה מהכסף של צ׳לסי יצא על שחקנים לרוחב/כישרונות לעתיד/שחקנים שיש מצב שיצאו להשאלות וימכרו בלי בכלל לשחק בצ׳לסי.
    אני פחות מתחבר לגישה של להעמיס שחקנים, חלק באותה עמדה, במקום להשקיע יותר כסף בשחקן אחד (כמות לפני איכות), ולכן כשמדברים על הסכומים שצ׳לסי הוציאה במבט לשנה הבאה צריך גם להתייחס לזה אחרת סתם נהיה גונבי דעת כמו נביאי שקר למיניהם.

לזה יש להוסיף שיש כרגע 3 קבוצות (ליברפול, סיטי וארסנל) עם שילוב של ניסיון, איכות ובשלות מעל כולם, ולכן לדבר על אליפות בהקשר של צ׳לסי העונה זה שוב גניבת דעת.

ועדין, האיכות של צ׳לסי במרכז המגרש ביחד עם שחקן כמו פאלמר והרבה עומק כן מציב אותה בנקודת הפתיחה אולי הכי טובה מבין שאר האחרות, אבל בסגל נכון להיום אליפות זה משהו רחוק. הם כן צריכים לבצע עוד קפיצת מדרגה, גם להיות קרובים יותר למאבק האליפות , גם לשמור על יציבות ולא להגיע לתקופה ארוכה כמו בשנה שעברה עם תוצאות רעות וכדורגל רע.

15. k_700 Member

אנזו, פאלמר, קאייסדו, לאביה(חפני שליברפול גנבה אותו), פדרו, דלאפ זה שחקני רוחב?

יש פה שניים שהם גם השקעה לעתיד אבל הרצפה שלהם צריכה להיות גבוהה מאוד כבר עכשיו.

וזה מבלי להתייחס לזה שהם קנו על הדרך גם את הצעירים הכי מוכשרים בעולם פר תפקיד לרוב העמדות.

האיכות של סיטי מוטלת בספק.
    יצא משם הקיץ השחקן הכי גדול בהיסטוריה שלהם.
    הציר הכי מרכזי בכל קבוצה שלא הייתה לפפ, חובת ההוכחה עליהם.
    בטח כשהמנג׳ר נראה בהתקפת טרללת וייאוש שלא יצא ממנה.

ארסנל? יש שם סגל יותר מנוסה ובכמה עמדות גם יותר עמוק.
    אין שם חלוץ עדיין(כנראה יהיה) ומפלס הלחץ צריך להיות גבוה בהרבה.

יש דבר כזה שנקרא יחסים לזכיה.
    עוד נתון ששקרנים עילגים מהסוג שלך מתעלמים ממנו בשביל איזה פאנץ דלוח.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/25 ב- 22:23