צ'לסי 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏9/7/11.

1. golding מנהלים

איזה שטויות. צ'ך עדיין אחד השוערים הטובים בעולם, שנה שעברה הוא השאיר את צ'לסי בתמונת האליפות כמעט לבד.

משחק הכנה לא מרשים במיוחד אבל כשמו כן הוא - זהו משחק הכנה. מיקל היה טוב במחצית הראשונה, ובניון היה טוב במחצית השנייה, כל שאר השחקנים היו סבירים (למעט בוסינגווה וקאלו שהיו טיפה מעל הממוצע).

2. Sturridge Member

בגלל זה הוא ספג הכי מעט שערים בליגה?
    אני לא רואה את הירידה "החדה" שאתה מדבר עליה, עונה שעברה הוא היה השחקן המצטיין של צ'לסי, בלעדיו היינו מקום עשירי בליגה.
    אין ספק שהפגיעה בראש קצת שינתה בו משהו, אבל מפה ועד להגיד שעוד עונה הוא כבר יהיה שוער שני?
    צ'ך עדיין בטופ 3 בעולם (אפילו 2), אם תרצה או לא.

נערך לאחרונה ב: ‏16/7/11
  3. Mellow29 Kopite

אני לא בטוח שהוא יקפוץ ישירות כשוער ראשון גם בשנה הבאה וגם בעוד שנתיים. זה לא שלצאר חסר כסף ואם הוא ירצה את לוריס - יהיה לוריס, ואם ירצה שוער אחר שיהיה בטופ העולמי לקראת הפרישה של צ'ך - אז הוא ישיג אותו. אני לא פוסל שבעוד שנתיים השוער שנקנה עכשיו יהיה אחד הטובים בעולם - אבל צ'לסי יכולה להרשות לעצמה שוערים מנוסים יותר בלי בעיה.

4. Sturridge Member

שמתי לב שזאת תופעה פה לדבר על זה שצ'לסי תשיג את מי שהיא רוצה עם הכסף.
    ברגע שריאל/ברצלונה רוצות אותו, זה אבוד מצדה.

ניימר, קונטראו, אגאורו, רוביניו, קאקה.
    לא חסרים שמות שצ'לסי רדפה אחריהם (לכאורה כמובן) ולא השיגה.
    רק תראו כמה היא רודפת אחרי מודריץ'.

5. Raulito Madridista

צ'לסי העונה היא סימן שאלה גדול. אין לי ספק שיכולת נרפית כמו שהציגה צ'לסי בחורף בעונה שעברה לא תחזור - אבל השאלה האם הסגל המזדקן מסוגל לחזור להיאבק על האליפות גם בלי חיזוק(מה קורה עם דרוגבה ולאמפרד למשל) צ'לסי משוועת לחיזוק בהתקפה, על-אף ההנחה שפרננדו טורס לא יהיה בדיחה כמו בעונה שעברה. המאמן החדש עושה רושם טוב בינתיים והוא מאמין בחומר הקיים אבל ייתכן שצ'לסי תשלם מחיר כבד על כך. אסור לשכוח שכבר שנתיים צ'לסי מודחת בשמינית גמר הצ'מפיונס כשהיא רושמת הפסד כפול וכובשת רק שני שערים בארבעה משחקים.

בנוגע לפטר צ'ך - האם הוא יוכל להוריד את המסכה בשלב מסוים? הכוונה שלי האם מדובר במשהו מנטאלי - כלומר צ'ך מעדיף להישאר איתה על-מנת לקבל ביטחון או שמדובר במשהו רפואי שלא הסתיים ולא עתיד להסתיים. בעונה שעברה צ'ך היה בסדר גמור - בעיקר ביחס ליכולת שהפגין לפניכן - אבל הוא עדיין רחוק מאוד מאותו שוער חתולי שהיה מנייה בטוחה בשתי האליפיות של צ'לסי. אני בכל-זאת חושב שהוא יקבל עוד עונה אחת לפחות כדי להוכיח את עצמו כי לא מדובר בעוד שחקן עבור צ'לסי ומה גם שבשביל לאיים על מעמדו צריך להגיע שוער איכותי שלא נחשב בגדר הימור.

6. StevieG Member

צ'ך לא קרוב להיות הטוב בפרמייר ליג. הוא כבר בשורה השנייה של השוערים בפרמייר ליג. הוא עושה כ"כ הרבה שטויות בכדורי גובה, האינסטינקטים שלו כבר לא חדים כמו פעם. הוא אוברייטד בזכות מה שהוא היה לפני הפציעה.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

צ'ך עדיין אחד השוערים הטובים בעולם, ומקומו לא מתערר. קורטואה מאוד צעיר, אפשר והגיוני להשאיל אותו לכמה שנים טובות, ואין ספק שהוא עדיין ישחק ברמה גבוהה, כך שמבחינתו לא צריכה להיות בעיה. ברור לכולם שבעתיד הוא מיועד להיות השוער הראשון, אם זה יהיה ביל 23-24, תוך כדי שהוא צובר ניסיון בקבוצות אחרות, לא חושב שמישהו מפסיד מזה משהו.

StevieG, הדיעה שלך לגבי צ'ך היא לגיטימית (בגדול, הרעיון, לא צורת ההתבטאות), אבל אני חושב שאתה מחפש בכח להקצין ולהיות קיצוני. צ'ך הביא לנו נקודות יותר מאשר הפסיד, על זה אין שאלה, אני קונה אותו אצלי בשער ל- 3-4 שנים הקרובות בלי לחשוב פעמיים.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ראיתי את השוער זה כמה פעמים. כמו שמוראד אמר, הוא חתיכת סנסציה רצינית. אבל כן, צריך ללכת על בטוח ולהשאיר אותו לעוד איזה שנה - שנתיים בבלגיה לפני שזורקים אותו למים.

9. Mellow29 Kopite

זה לא תופעה, זה עובדה שכאשר רומן רוצה שחקן - יש לו את היכולת הכלכלית להביא אותו. זה עשוי להשתנות אחרי ה-FFP. בכל מקרה, מהשחקנים שציינת רק על מודריץ' באמת הייתה הצעה רשמית וכל השאר זה שמועות, ועובדה - רומן כבר גרם לו להגיש בקשת העברה. אמנם עם ריאל וברצלונה קשה יותר להתחרות, אבל לפחות ריאל מסודרת מבחינת השוערים כך שעיקר הבעיה תהיה עם ברצלונה, אבל ביינתים גם ואלדז עומד בציפיות.

10. StevieG Member

בגדול, היכולות של צ'ך לא מרשימות היום כפי שהיו לפני הפציעה. היתה התדרדרות משמעותית ביכולתו מאז הפציעה. הוא גם נוטה לבצע מדי פעם טעויות שהמילה מביך, קטנה עליהן. כל השוערים הגדולים מבצעים טעויות, כן? אבל הכוונה שלי שהשפעה שלו על על צ'לסי היא לא גדולה כמו פעם. אין את אפקט ההרתעה שיש לצ'לסי כמו שפעם היה לה, מבחינה הגנתית. חלק מזה הוא הטעויות של צ'ך וחוסר הביטחון שלו במשחק גובה. זו לפחות הדעה שלי.

11. Roy_Keane Member

מה לעשות,השמש של ספרד יותר אטקרטיבית מלונדון,ליברפול ומנצ'סטר,שחקן תמיד יעדיף את ספרד (אלא אם הוא בריטי) ככה זה לרוב.

לגבי פטר צ'ך ראיתי שהרבה פה דיברו אז אין לי כוח לצטט כל אחד ואחד,אבל שיהיה ברור צ'ך היה החוליה החזקה של צ'לסי בעונה שעברה,הציל אותה פעם אחר פעם,עד שקורטיס יתפוס את המקום זה יקח כמה שנים טובות.

12. Ian Wright Member

StevieG,

הדעה שלך על פטר צ'ך מאוד דומה לדעה שלך על פרננדו טורס. זה שהשחקן לא נמצא בשיאו לא אומר שהוא עדיין לא מספיק טוב. אני חושב שזה משהו שאתה לא מצליח להבין. פטר צ'ך הוא עדיין אחד השוערים הטובים בפרמיירליג בפרט ואחד השוערים הטובים בעולם בכלל. עדיין מדובר בשוער מצוין שיכול להביא לך נקודות. למעשה הוא היה אחת מנקודות האור הבודדות לטעמי במהלך העונה האחרונה בצ'לסי. אני לא אומר שהוא לא עושה טעויות, אבל כל שוער עושה טעויות. מה, ריינה לא עושה פאשלות? ואן דר סאר לא עשה פאשלות? עושים ועוד איך עושים. אין כזו "חיה" שוער מושלם.

13. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד אוהב את צ'ך, אבל גם מאוד אהבתי את קודו.

טוטנהאם - תתחילו ללטוש עיניים אל צ'ך.

14. KirkH Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

אני מבין את המקום ממנו סטיבי ג'י מגיע - רק לא מסכים עם השורה התחתונה.

אני חושב שהרמה של צ'ך בשנתיים הראשונות שלו בגשר הייתה כל כך גבוהה שזה פשוט פשע להשוות או אפילו לבקש ממנו להשתוות לרמה הזו.

ירידה ברמה הייתה. השאלה היא איזו ירידה ומה הרמה הנוכחית. אני חושב שהוא עדיין אחד הטובים באירופה. אני בטוח שהוא היה אדיר בעונה שעברה וזכה בצדק בתואר שחקן העונה שלנו.

צריך גם להתחשב בעובדה שגם ההגנה בשנתיים האחרונות היא לא דומה בשום צורה למה שהיינו רגילים לראות בעידן מוריניו. זה משאיר את צ'ך הרבה יותר חשוף ובסוף כולם טועים. דווקא בעונת הדאבל הוא היה יחסית חלש. העונה הוא הוכיח שעדיין יש לו את זה.

אני לא מכיר את הילד הבלגי אבל אין שום בושה בלהשאיל שחקנים טובים. אין צורך לבוא ולהכריז עכשיו מראש על תקופת הכהונה של צ'ך. יהיה טוב, אחלה - הג'וב שלו. ברגע שהוא ייחלש אפשר יהיה להחזיר את הפרוספקט לגשר ולתת לו להתחרות ראש בראש על האפודה. ככה זה אמור להיעשות.

15. StevieG Member

לגבי טורס, הוא איבד הרבה מהמהירות שלו ומהחדות שלו. הייתי רואה אותו בעונה שעברה ונדהם לראות שזה אותו הפרננדו טורס. מבחינה פיזית, הוא לא אותו שחקן.

לגבי צ'ך, באיזור 2004 2006 השוער הזה נראה לי כמעט בלתי מנוצח. אחד שקשה מאוד עד בלתי אפשרי היה להבקיע מולו. היום אין לי את זה. זו תחושה סובייקטיבית, אין מה לעשות. זה גם בגלל שההגנה של צ'לסי פחות טובה משמעותית מאשר בתקופת מוריניו אמנם, אבל זה קשור גם לשוער עצמו.