לא יודע אם הוא כבר בשל להרכב בקבוצה כמו צ'לסי, אבל לפני אובי-מיקל בטוח יש לו מקום. דרך אגב הוא היה פצוע כמה חודשים העונה ודיברו עליו אצלנו כבר כמה שנים בתור אחד שמיועד לקבוצה הראשונה. בניגוד לספרדי אחר שרכשתם לאחרונה, פה לא נראה לי שיהיו ספקות לגבי ההשקעה.
מי זוכר איך בעונת 2005/06 צ'לסי הייתה יכולה להתגאות במאגר קיצוניים נפלא - שון רייט פיליפס, ג'ו קול, דמיאן דאף(אני לפחות החזקתי ממנו וחושב שהוא כישרון מבוזבז) ובעיקר אריאן רובן. אין ספק שצ'לסי צריכה לרענן את השורות ואחת הסיבות למשחק התקפה תקוע לא פעם הוא היעדר תיחכום ופעלתנות מהאגפים - עם כל הכבוד לתרומה הרבה של המגנים בוסינגווה(כבר ממעט לשחק) ואשלי קול - זה לא מספיק. במנצ'סטר יונייטד יש את נאני ועכשיו גם יאנג, לארסנל יש את סמיר נאסרי ותיאו וולקוט ואצל צ'לסי המצב לא טוב. אני מאמין שהמערך ימשיך להיות 4-3-3 אז אולי עדיף שטורס שגם ככה אמור לשחק - ישחק בכנף בגלל המהירות והדריבל - למרות שהוא לא עשה זאת בעבר בניגוד לדויד ויאה בברצלונה לדוגמא.
עוד אחד בפאניקה... SWP וג'ואי קול (על שלל 15 המשחקים שהוא נתן כל עונה) זה המודל החמקמק שקבוצה עם פנקס צ'קים פתוח לא מסוגלת להתחקות אחריו? מאלודה בשמאל ולא במרכז כמו אצל אנצ'לוטי אמור לתת לנו די והותר על צד שמאל. כן, צריך רכש אחד איכותי לעמדת הקיצוני ימני. אחלה. כל יתר הקבוצות בעולם מושלמות ומוכנות לעונה? אם יש משהו שעומד לזכות פרננדו טורס בחוסר ההצלחה שלו להשתלב בעונה שעברה בצורה חלקה זו ההתעקשות של אנצ'לוטי להרכיב אותו כשחקן אגף. הוא לא מסוגל לעבור שם אף אחד, הוא לא מסוגל להתחיל משם התקפות ולהספיק להגיע למרכז לסיים. או שנותנים לפרננדו טורס לשחק בעמדה שבה הוא טוב, או שלא צריך לתת לו לשחק בכלל. אין כאן תחום אפור.
לא יודע למה אתם מדברים על החוסר בקיצונים כשבכלל לא בטוח שצריך אותם. אולי בואש מתכנן לשחק 4-4-2 יהלום (כמו שהפורטוגלים אוהבים לשחק, וכמו שהוא שיחק בפורטו, וכמו שמוריניו שיחק בפורטו וגם בצ'לסי לתקופה קצרה)? אם מאמן בונה את שיטת המשחק לפי השחקנים שיש לו ביד (ולא להפך), הוא בהחלט צריך לשקול את זה: זה יאפשר לו לשחק עם דרוגבה וטורס ביחד בחוד ולכפר על העובדה שאין לו קיצונים.
כן, עונה אחת לא משהו וזהו. אפשר לקפל את הבאסטה לשחרר את כל הסגל ויאללה בלאגן. שלא יהיו טעויות. אני לא בא לטאטא את הבעיות ויש כאלה - אבל גם לא צריך להעצים אותן ולגרוס קבוצה שאיך שלא תהפכו את זה, מתחילה מחדש. אני לא יודע אם AVB אכן יצליח במשימה שלו וינער את הסגל הקיים כרגע בתוספת חיזוקים מבחוץ - אבל אני אישית דווקא מרגיש שעושים עוול לסגל שלנו, לשחקנים שיש לנו כרגע בקבוצה. ולא אני לא מדבר על אנלקה. הטרנד הנוכחי מדבר על החתמה של שחקן קישור עם אוריינטציה התקפית. לצורך הדיון נקרא לבחור לוקה מודריץ'. זה לא באמת משנה אם זה הוא או שחקן אחר בתפקיד ובעמדה שלו. לא משנה איך AVB מתכנן לשחק בין אם זה 4-4-2 לסוגיו או אחת השיטות שרצו בגשר מאז 2005 כלומר 4-5-1 / 4-3-3. עובדתית יש מקום לשלושה קשרים במרכז המגרש כשאחד מהם הוא הגנתי. זה אומר שאם אותו שחקן שמגיע עולה בהרכב לצד שחקן הגנתי - פרנק למפארד בחוץ. לצוות את למפארד (עם הנחת עבודה שהוא בכושר של לפני שנתיים ולא של העונה החולפת) לשחקן כמו מודריץ' שלא יעזור כמה האיש רץ, רודף ומנסה כשזה מגיע להגנה הוא לא פקטור - כשמאחוריהם מתרוצץ שחקן מקליבר נחות מויירה בשיאו או מקאללה זו לא פחות מהתאבדות מקצועית. אז קודם כל, אני לא בטוח שצ'לסי כמועדון מוכנה לוותר היום על למפארד. אני גם חושב שמקצועית מגיע לו עוד צ'אנס. אבל איך שלא יהיה, זה תהליך. זה לא משהו שאפשר יהיה לפתור תוך יומיים. להכניס לסיטואציה הזו איזה שחקן דרום אמריקאי בלי ניסיון פרמיירליג ועוד אחד שמגיע עם תג של 8 ספרות?! זה מתכון בטוח להתרסקות. יש עוד חודש עד סיום החלון. אסור להילחץ ואסור להתפשר. AVB צריך לבחור שיטה ואז לבחור עם פינצטה את השחקנים הנכונים. לא את אלה שהכי חמים בשוק. לא את אלה שמעוררים הכי הרבה גלים באתרי האינטרנט. לטעמי עם סגל כשיר אנחנו הרבה יותר מוכשרים מהיריבות בליגה. תוסיפו למיקס הזה קיצוני ימני שיפתח סוף סוף את המשחק שלנו ויכניס לנו יצירתיות וחדות מול השער - אנחנו יותר ממסודרים. ההנהלה מדברת על שתי החתמות תוך עשרה ימים. שיהיה. רק שלא יסחפו בלחץ.
city, 4-4-2 יהלום כמו שבואס שיחק בפורטו? אתה טועה שלא לומר ממציא, הוא שיחק 4-3-3 בצורה עקבית. אני מאמין שאתה לא לגמרי ממציא והוא כן שיחק יהלום לפעמים, אבל זה ידוע שהוא אוהב את ה4-3-3, המשחק שלהם היה בנוי על וארלה והאלק באגפים. אגב, למה אתם כותבים בואש? זה ס' בסוף ולא ש'.
אני מסכים איתך, אני גם כבר אמרתי שזה לא נראה לי הגיוני שנשחק עם למפארד-מודריץ'/פסטורה/קשר דומה-רמירז/מיקל, מהסיבה שציינת שזה התאבדות בחלק ההגנתי, אבל העניין פה הוא מה אתה עושה במקום זה. אני ממש לא רוצה לראות קישור של למפארד-מיקל-רמירז, מאמין שלא הרבה יתלהבו מזה כי זה פשוט לא מספיק טוב, אז מה יש לך חוץ מזה? אתה חייב להביא קשר 50/50 ברמה גבוהה. בגלל זה מאוד רציתי את וידאל(אמנם הרצון הזה החזיק יום כי הוא סגר ביובה מיד אחרי שאמרו שאנחנו רוצים אותו), שזה שחקן שדומה לאסיין, 50/50 שנלחם על המגרש בהגנה והתקפה, וגם שחקן שיכל להוסיף לנו ליצירתיות יותר מאסיין. מין הסתם הוא פחות טוב ואחראי מאסיין אבל הוא בטח היה מספיק לחצי עונה ליד רמירז ולמפארד, ואם יותר אז יותר. הקבוצה שלנו לא באמת התעניינה בו כנראה, אז זה טיפה גורם לך לחשוב שהם חושבים שהקישור שלנו מספיק טוב עכשיו, וזה לא נראה לי מציאותי. שוב, אולי יש להם איזה קשר אחר דומה בראש, ואז זה יסתדר, אבל כרגע זה חיסרון לא פחות גדול מהקיצוני ימני שאנחנו כ"כ רוצים גם כן.
צ'לסי מובילה במירוץ להחתמת פאסטורה http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/...astore?&cc=4716 ויתרו על מודריץ'?
אם אנחנו מביאים קשר 50/50 אנחנו קוברים אינסטנקטיבית גם את ראמירז (שלא מסוגל עדיין לשחק כקשר אחורי) ובעיקר את ג'וש מקאקרן. באמצע העונה גם אסיין יצטרף למיקס (לפחות יש להחזיק אצבעות) ואז בכלל יהיה טירוף. ענארף, נראה מה הילד שהבאנו מקטאלוניה שווה. יותר גרוע ממיקל יהיה לו קשה להיות. איך שלא יהיה, מבחינתי, הקיץ הזה יתחיל ברגע שנחתים מישהו שמסוגל לעבור שחקן על קו ימין ואחרי זה גם להרים את הראש ולהוציא כדור איכותי למרכז. זה אמור לשים אותנו חזרה על הסוס מבחינת רמת ההכנה והמוכנות. אחרי זה יהיה מדובר בפוליש וקס.
מה שאני חשבתי זה שנביא קשר 50/50, אבל אחד שיכול גם לשחק בתפקיד אחורי יותר, ושהוא ישחק יחד עם רמירז. אתה לא חושב שאחד כזה+רמירז זה מספיק גם כששניהם לא קשרים אחוריים אמיתיים? ההנחה שלי היתה שוידאל-רמירז-למפארד זה מספיק הגנה לקישור. אבל יכול להיות מאוד שאני טועה. בכל מקרה, להמר על הילד הקטלוני שהבאנו היום זה נשמע לי הימור הרבה יותר גדול.
אוקיי, אז כנראה שאני טועה לגבי פורטו (לא ראיתי משחקים שלמים שלהם בעונה שעברה - והידע שלי הוא מדברים שקראתי / תקצירים), אבל בכל מקרה זה לא פוגע בטענה שלי. אי אפשר לדבר על שחקנים שחסרים לקבוצה כל עוד לא יודעים מה המאמן מתכנן בנוגע לשיטת המשחק.
בפורטוגל בניגוד לברזיל(למעט אזורים מסויימים), ס' בסוף מילה מבוטאת כ-ש' למעט יוצאי דופן נדירים, הדרך הנכונה לבטא את השם שלו היא וילאש בואש, ואתה צודק לגבי עניין המערך של פורטו אגב, 4-3-3 קלאסי עם 2 קיצוניים וחלוץ מטרה.
זה עדיין לפחות מהידע הבסיסי שאני יודע בפורטוגלית החוק בנוגע לאיות השם נכונה לאדם בפורטוגל, לפי החוקים השם אמור להיות וילאש בואש.