צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממר"ם.
    GUTE, אתה צודק, קרבי בגדול אמור יותר לחשל את האופי. מצד שני, אני למדתי המון דברים מהשירות שלי. המון, ואני מכיר לא מעט אחרים שלמדו גם כן הרבה על החיים, העולם שבחוץ וגם על עצמם.

2. Julian Joachim Member

תעשו הפרדה בין חישול וערכים כגון אחדות, רעות וכדומה, שבלי ספק תקבל יותר בקרבי מאשר ברוב המקומות הג'ובניקיים בצה"ל, לבין טיפוח מיומנויות חשיבה וביצוע שאפשר לטפח בעיקר בתפקידים הג'ובניקים (ובכמה מהיחידות הקרביות היותר מובחרות שלנו).

ובלי קשר, זה וויכוח אידיוטי. שכל אחד יעשה מה שאומרים לו בתנאי שזה מתאים לו מבחינה רפואית/נפשית/ת"שית. אני באופן אישי לא הכי בריא בארץ, יש לי מיגרנות, כאבי גב ובעיות בשרירים ברגליים, שאלה כולם דברים שביומיום לא מפריעים לי במיוחד, אבל במאמץ פשוט לא אפשרי לחיות איתם. אז אני לא מתאים. במקרה אני גם לא כל כך הייתי להוט על קרבי לפני הצבא, אז הסתדר לי טוב.

3. בית"רי מלידה Member

בוינה, אתה או ילדון, או טיפש:

מה זה אסור להעביר ביקורת על רמטכ"ל? מה, הוא אלוהים? אנחנו ברוסיה של ברז'נייב?

חלוץ היה מפקד ח"א מעולה, אבל ניכשל לחלוטין כרמטכ"ל, כי אין לו מושג בקרב יבשה. נקודה.

טוב שיש מחאה של אנשי מילואים, ככה הוחלפה ממשלת גולדה, ככה בגין לקח אחריות אישית, וככה גם אולמרט, אבו שפם , וחלוץ וגם אלוף צפון יילכו הביתה!

4. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"רי (חיים לא?), הוא בכל זאת היה סגן הרמטכ"ל והבין איך המטכ"ל עובד. מהבחינה הזאת נראה לי שיצאה קצת סטיגמה נגדו.

5. אלמוג23 Member

חשבתי שחבריה פה הם על רמה אבל אני רואה שמטרת הדיון היא רק לפגוע בי ולכן לא אגיב יותר.

אתם נתפסים ממש על שטויות וקוראים לי טיפש ודברים שלא מתאימים לדיון מכובד.
    זה שאני לא חושב בדעה שלך "בית"רי מלידה" לא עושה אותי טיפש.

אני רושם מהר ולכן אני לפעמיים מתבלבל כמו שרשמתי שחיל אוויר זה יחידה בטעות.
    אתם נתפסים על קטנות ועל שטויות במקום להיתפס על הדבר החשוב שזה אהבת הארץ.

לכל מי שאומר שאני טיפש ואומר שאולי עוד לא התגייסתי כפי שאתם רואים אני אלמוג23
    מה שאומר שאני בן 23 ודי מנוסה בחיים. הייתי ביחידה קרבית מאוד בשם מגלן שעליה
    לא אוכל לפרט יותר מידי בגלל שאסור לי רק אוכל להגיד שזה אחת היחידות הכי קרביות בצהל ,
    נלחמים בעזה ובמלחמה הייתי במילואים בתוך לבנון שם ומאוד נהניתי לראות את הערבים סובלים.

אני בניגוד לכולם חושב שהצלחנו מאוד , הטעות היחידה הייתה שהכניסו כמה יחידות לשטח
    האוויב בלי מטרה מסוימת וזה קצת פגע בנו אבל תבינו שקשה להילחם נגד יריב בלתי נראה.
    להבדיל , זה כמו בכדורגל שקשה לשחק נגד יריב שעושה בונקר ולא עולה להתקפה ככה הם
    החיזבאללה הארורים. חלק מהאנשים פה הורידו את הדיון ברמה שלו ולכן אם אמשיך לראות
    תגובות פוגעות פשוט לא אגיב.יום טוב לכם!

6. GUTE Member

יחידה מעולה לכל הדעות. אני אישית עבדתי בכמה מקרים עם היחידה הזו והתרשמתי לטובה.

7. בית"רי מלידה Member

הוא לא מבין מה זה טנק, נגמ"ש, אפילו לא ג'יפ - איך הוא יכול להפעיל אוגדות, או כח משולב?

אני חוזר ואומר: הוא היה מטובי מפקדי חיל האוויר, אבל לא מתאים מבחינת הכישורים והידע שלו להיות רמטכ"ל.

חלוץ צריך ללכת הביתה, כי במבחן התוצאה הוא ניכשל.

כנ"ל אבו שפם , שלא הייתי נותן לו אפילו להיות שין גימל במחנה עורפי.

8. אלמוג23 Member

אם דן חלוץ היה מנהל את המלחמה היינו מנצחים למרות שלדעתי בכל מקרה ניצחנו.

הבעיה שהדרג המדיני מתערב על כל שתי צעדים שדן חלוץ רוצה לעשות והוא לא יכול
    לפעול לבד בגלל שהוא צריך אישור מהקבינט וכאשר יש תוצאה שלילית נופל האשמה עליו.
    כל הפוליטקה מסריחה! אם אריאל שרון היה נמצא בעת המלחמה ללא ספק היינו מביסים.

9. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

מבלי להיכנס לפוליטיקה כי עדיין זה לא הדיון המתאים אנשים שוכחים שלשרון יש אחריות גדולה על המצב שנוצר בגבול הצפון שעה שהוא לא הגיב בכלל על ההתגרויות של החיזבאללה ועל מוצבי החיזבאללה שקמו לאורך גבול הצפון.

10. Julian Joachim Member

דן חלוץ היה סגן רמטכ"ל? מתי בדיוק?

11. Lillywhite Member

אלמוג, עלית בדיוק על שורש הבעיה שלנו!
    אנחנו פועלים כדי שהערבים יסבלו ולא כדי שאנחנו נחייה יותר טוב. תראו למשל את ההתנחלויות: גם המתנחלים וגם תושבי הארץ לא מרוויחים מעשית מההתיישבות שם, כל הרווח הוא למעשה שמחה לאיד על סבלם של הפלסטינים. אותו דבר היה עם סיני, לא הרווחנו מזה שום דבר, אולי כמה בדואים והרבה מדבר- אבל המצרים כעסו אז אנחנו שמחנו.
    בתור מדינה צריך להסתכל תמיד על טובתנו (וטובתינו כוללת גם קשרים חמים עם העולם המערבי- לא גינויים באו"ם על ימין ועל שמאל) ולא על הסבל של אוייבינו. הארץ שלנו היא סאדיסטית-מאזוכיסטית, האנשים פה נהנים מאוד להתעלל באחרים וגם נהנים שמעללים בהם. זה לא נכון! זה לא עובד!

לפני שהוא היה רמטכ"ל...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/8/06
  12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלמוג, באמת רק בריאות, אבל אף אחד כאן לא קרא לך טיפש. כך שאין לך ממה להעלב בכל מקרה.
    עכשיו, אני קודם כל יודע מה תפקידה של מגלן אבל כמובן לא אומר למה כי אסור לפרסם בפומבי, מה גם שאני מכיר טוב מישהו ביחידה כיום, לא משנה.
    בכל אופן, הנקודה היא לא לגייס פשוט כמה שיותר חיילים לקרבי, אלא לפי הצורך. אחת הבעיות של צה"ל היא עודף כח אדם, ולכן חשוב להפוך את הצבא למקצועי ויעיל.
    לגבי המלחמה, יש לזה דיון משל עצמו, ממה ששמעתי מאנשים שהיו שם, בין השאר בן של חברי משפחה טובים שנפצע קשה ואני מאחל לו אך ורק בריאות, המלחמה כולה הייתה קטסטרופה מתמשכת עם ארגון כושל לחלוטין.

13. burning soil Member

מה אתם בדיוק רוצים מאלמוג? הוא הציג את הדעה שלו, הוא מראה הרבה אהבה וציונות
    לארץ, וכל הכבוד לו על זה, כי אני מכיר הרבה חברה שרק מנסים להתחמק משירות קרבי, רק
    כדי לא להתאמץ בשביל המדינה ולקבל תנאים טובים, ותוך זה שהם מראים אי אכפתיות רצינית
    למדינה, אבל בתכלס אם לא היתה מדינה היה להם יותר גרוע...

14. Julian Joachim Member

דן חלוץ ממש לא היה סגן רמטכ"ל לפני שהוא היה רמטכ"ל. הסגן של בוגי היה גבי אשכנזי.
    אולי הוא היה קודם אבל אני די מסופק בנוגע לזה...

15. אלסנדרו דל פיירו Member

אותי מעניין.... זה ש......
    מי הכי פזמניק פה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx