טוב למען האמת אכן כל מקום יכול להיות חרא ומגעיל. הכי חשוב שתבוא עם מוטיבציה ולא פחות חשוב כושר הסתגלות. בסופו של יום מה שקיבלת הם תפקידים נטחנים ברובם אבל תצטרך לדעת להפיק מהם את המיטב, בתותחנים יש אנשים טובים פשוט התומ"ת הוא כלי מגעיל שאני מת להיפטר ממנו אבל יש הרבה שאוהבים אותו. דבר איתי באי סי קיו דורון.
אני ממלא עכשיו את המנילה. אני רוצה צנחנים, אבל לצנחנים צריך לעבור מיונים וזה באופציה נפרדת. אני צריל לסמן 3 תפקידים ללא מיונים שאני הכי רוצה אני סימנתי גבעתי, נחל,ולא יודע מה עוד לסמן יש לי את כל יחידות השדה. מי שמבין ויכול להמליץ לי אני אודה לו מאוד.
1. לוחם איסוף. 2. גולני. 3. נח"ל. לוחם איסוף נראה לי הכי סביר מכל האופציות אז שמתי את זה ראשון, את השניים האחרים שמתי בגלל שיש להם הרבה ביקוש אז לא יקחו אותי ואני אקבל את האופציה הראשונה.
1. קצונה 2. הדרכה 3. הדרכה 4. לחימה התנדבותית (סתם בשביל הגיבוש) ---------------------------------------- המדריך לעבירת הקב"ן רוצים להוציא פרופיל 21 וקבעתם תור לקב"ן? הנה כמה דברים שיכולים לעזור. נכתב לאחר ביקור בקב"ן וקבלת פרופיל 21 זמני (אח"כ יש עוד שתי ועדות) דבר ראשון- על מה לבקש 21? אל תגידו שאתם הולכים להתאבד, יכולים לשלוח לכם הזמנה לאישפוז. בעיות בבית גם לא טוב, יתנו לכם קל"ב. הכי פשוט ובד"כ עובד, תגידו שאתם בדיכאון, זה גם הכי קל לזיוף לפי מה שתקראו בהמשך. בתור לקב"ן- חשוב מאוד! הגעתם לקב"ן בלשכת הגיוס הקרובה לביתכם, ואתם מחכים בתור! אל תיראו שמחים, המנעו כמה שיותר מיצרת קשר ונסו להיראות בדיכאון (סתכלו למטה, הטילו דמעה וכו'). זכרו שגם שם יש מי שמסתכל עליכם כדי לראות אם אתם רק מנסים להוציא קב"ן בלי סיבה אמיתית. בתוך הקב"ן- שימרו על דיכאון, שימו ארשת פנים מדוכאת, הסתכלות לריצפה רוב הראיון (בערך 5 דקות) יכולה להוסיף בהחלט, ובכלל לא מומלץ להסתכל לא בעניים. כשהקב"ן ישאל שאלה, אל תענו ישר. תעשו כאילו אתם לא שומעים, כשהוא יחזור על השאלה תענו בעצב, המשיכו להסתכל לריצפה ואפשר גם למשוך בכתפיים כאילו לא אכפת לכם מכלום. בכניסה וביציאה- צעדו לאט, סתכלו לריצפה, תהיו אדישים להכל. בהצלחה
טוב בדיוק חזרתי מהצו הראשון,יחסית היה בסדר כי גם שהגעתי ראיתי עוד שלוש ילדים מהשכבה שלי והיינו באותו זמני מקום וכולנו הלכנו לאותם תחנות ביחד אז ככה שההמתנה המייגעת עברה לי בכיף ובצחוקים וגם שני מספרי טלפון של שני בנות. וקיבלתי פרופיל 97 מה שרציתי,רק חבל שעד שסיימתי הכל לא הספקתי לעשות ראיון אישי וככה אני אצטרך לבוא במועד אחר רק בשביל זה. המבחן הפיסטוכנטי היה בסדר אבל מעצבן עם השאלות של הצורות. דרך אגב רק לי יצאו העיינים כל הזמן שם?
כמוני כמוך, הפסיכוטכני חופר לאללה וקשה גם לענות אחרי חצי שעה. סחטיין על המספרי טלפון... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
לי דווקא הלך חלק הפסיכוטכני, סיימתי הכל בפחות מהזמן שהיה נתון. אם מעניין מישהו, הוצאתי איזה 20 נק' יותר גבוהה מהממוצע הארצי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שסיירת מטכ"ל, סיירת מגלן וסיירת דובדבן שייכות לחטיבת הצנחנים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx בת'כלס, ההבדל הגדול בצבא הוא בין המערך הלוחם למערך העורפי. ברגע שאתה במערך הלוחם אין הרבה מדי הבדל ב'אקשן' אבל בכל זאת, יש יחידות מבצעיות ויש יחידות שפשוט תופסות קו. אם אתה באמת בקטע של קרבי, עדיף לך ללכת ליחידה בעלת אופי מבצעי. זה לא אומר שלא תעשה שמירות ותסגור שבתות כמו מניאק, אבל זה אומר שהשגרה שלך תהיה מעניינת בהרבה. נ"מ, למשל, תופסים תמיד קו עם יציאות חצאיות או עשרים-ואחדים. משעמם לגמרי, אבל מצד שני לא כ"כ מסוכן. צנחנים וסיירות הצנחנים, זה החבר'ה שאוכלים יותר עבודה דינמית. המסלול ארוך (ומייגע) בהרבה, אבל כשכבר יורדים לשטח, הפעילות מעניינת בהרבה משמירות. דובדבן, לדוגמא, מתמחה בחיסולים וצלפות. הלו"ז של היחידה הזו הוא מהצפופים בצה"ל ורבים מיוצאיה נזקקים לטיפול נפשי בשלב מאוחר יותר (סה"כ מדובר באנשים שהביאו לקבורה לא מעט בני-אדם), אבל נחשבת למאוד מובחרת, מעניינת ומלאת כבוד. העבודה של הנדסה-קרבית, למשל, היתה בעיקר מנהרו?ת, קריא חשיפת והשמדת מנהרות, שמאז היציאה מעזה, השתנתה בעיקר לכניסות למטרת מעצרים, שזה ג'וב סביר, לדעתי מוד"ש, החייל הצעיר מבין החילות הלוחמים, נחשב לכוח עולה ומעניין, רווי ב'ראשים טובים' ואנשים איכותיים, שמאיישים משימות מעניינות מאוד לפעמים, וגם לתותחנים מגיעים קרביים מהסקאלה המעט-יותר-גבוהה. שכחתי לציין קודם שגם להנדסה, ובמיוחד ל'יעל' ול'יהלום' מגיעים אנשים מאוד איכותיים בפרמטר הקרבי. למי שמחפש לצאת מהצבא על קב"ן, יש לי מאמר די ארוך ומדוייק על זה. בפועל, רוב הקב"נים יסכימו לשחרר אתכם בהרבה יותר קלות משחשבתם. מצד שני, שקלו לבקש הקלות לפני שאתם פורשים לגמרי מהצבא.
חכמה את,לא פשוט עשיתי תמבחן בתחנה האחרונה שלי ואחרי שהייתי שם כבר 5 שעות אין לך כוח לשבת ולעשות מבחן למרות שלא הייתה לי בעייה עם הזמן אבל אלה היו שאלות שיותר חופרות וצריך לדייק בפרטים ושאתה כבר מת לעוף הביתה אתה לא רוצה לשבת תעוד דקה ולפתור את זה ביותר דיוק. דרך אגב תוך כמה זמן אני אדע תקב"א שלי?בדקתי בקיוסק וכרגע רק עודכנו הפרטים שלי והפרופיל שלי.