צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוכל לנמק את הדעה הזו, בבקשה?

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/12
  2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא דברים שאמורים להתפרסם באינטרנט (וחבל שכמובן מפורסמים.. אבל לא צריך להוסיף שמן למדורה)

3. Lupo Member

כן בשמחה.
    מה שניסיתי לאמר, זה שגם אם היה לי קב''א 56 והייתי מבוקש ומרואיין בכל יחידות העילית המודיעיניות או שאר יחידות לא קרביות, לא הייתי מוותר על שירות קרבי, אמיתי ומפרך.
    קל להגיד את זה כשאתה אחרי הצבא ו3 השנים הקשות הסתיימו, אבל בראייה לאחור הסבל היה שווה את מה שהרווחתי מהתקופה הזאת.
    כמובן שזו דעתי האישית, ואני מכבד כל מי שיבחרת בדרך אחרת.

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל דאגה, הבנתי היטב את כוונתך מלכתחילה. השאלה שלי הועלתה על מנת לנסות לעמוד על קו המחשבה אשר מסתתר מאחורי התגובה הנ"ל; במילים אחרות, מדוע לא היית מוותר על שירות קרבי "אמיתי" ומפרך גם במקרה שהיו עומדות לנגד עינייך הצעות מיחידות עילית בצה"ל (שאינן קרביות)? האם אינך חושב שהיה ביכולתך לרכוש כלים טובים מאלו שהוקנו לך בעת שהותך בחזית קו הלחימה, לו היית משרת באחת מהיחידות האמורות לעיל?

5. אלי מתחן Member

זה לא רק הוא אלא המדינה. אנשים חכמים לא חסר, חיילים קרביים שמוכנים להסתכן כן.
    לריקי, אני ממליץ לך לא להשתמט. אני שירתתי 3 שנים במשטרת ישראל, אמנם חייתי טוב אבל לא היו לי חיי חברה כמעט בכלל, אין חברה בגיל שלנו, אין כמעט בנות. אחרי זה בכל מקום שתהיה בין אם זה בחו"ל או באוניברסיטה כל הזמן תשמע אנשים מדברים על דברים שאין לך מושג בהם וזה מבאס.

בבסיסים של צה"ל אמנמ המשמעת קשה יותר, אבל לצאת פעם בשבוע לחמשוש הרבה יותר טוב מלהיות כל יום בבית.

6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם אותם חיילים קרביים בודדים, אשר מוכנים לסכן את חייהם, זכאים לתנאי שירות טובים מאשר אלו של האנשים החכמים? האם הם נהנים מתגמול כספי ראוי ביחס לעבודת הפרך בה הם עוסקים מדי יום? היות שהתשובות לשתי השאלות הללו שליליות, האם על החייל הטירון הממוצע לתפוס את השירות ביחידה קרבית כיעד נחשק במיוחד (עד כדי כך שהוא לא יוכל לחשוב על אופציה אחרת מלבדו)?

7. FelaKaT Member

מעולה, אבל תלוי איפה (יש הבדל בין הבסיסים).
    אם תגיד לי איזה קורס אתה עתיד לעבור אוכל לפרט בשבילך טיפה יותר.

8. Valencianista Member

שלחתי לך ה"פ. תודה.

9. אלי מתחן Member

זה לא כלכלי או של תועלת אישית כי אחרת מה הסיבה להתגייס בכלל? יהודים בוחרים להגיע מכל רחבי העולם להתגייס לצה"ל כדי להגן על המדינה.
    לא טוען לרגע שלא כולם תורמים למטרה הכללית, אבל צורת המחשבה הזאת גורמת לזה שאחוזי ההשתמטות עצומים ופוגעים במוטיבציה הכללית של אנשים להתגייס.

10. Lupo Member

אם אתה חושב בפן הכלכלי אני מציע לך להשתמט, הצבא הוא ממש קוץ בתחת פאקינג 3 שנים!

הדור של היום מפונק, חושב רק על כסף כל הזמן. וזה בסדר, אבל לך 50 שנה אחורה, כסף היה עניין שולי, רק רצו להתקיים.
    אולי זה ישמע כמו קלישאה, מבחינתי לשתות קפה במשרד ולצאת כל יום הביתה זה חוסר כבוד לאנשים שנלחמו על המדינה הזאת ועדיין נלחמים.

11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הצדק עמך - נכון לימינו אנו, אין כל תועלת בהתגייסות למסלול קרבי בצה"ל, וזאת משום שהיא כרוכה בשלוש שנים של "אכילת קש" (במלוא מובן המילה), ללא כל תמורה הולמת. אחרי הכל, תנאי השירות איומים ואינם מקנים את הכלים הדרושים להצלחה בסקטור האזרחי; האימונים מפרכים; ה"משכורת" מעליבה; ועל עננת סכנת החיים המרחפת מעל לראשו של הלוחם הממוצע, אין טעם להרחיב. מה נשאר? ציונות ופטריוטיות - שני רגשות לאומניים אשר אינם בוערים בחוזקה בקרב מרבית חברי האוכלוסיה. אם כך, אילו גורמים נוספים יכולים לעורר בהם את הרצון להתגייס ליחידה קרבית? נאדה.

אני מודה לך מקרב לב על ההצעה, אך כנראה אעדיף לנצל את שנות השירות למען מטרה נעלה יותר: קידום בשוק האזרחי. אחרי הכל, מסלול העתודה או מעבר באחת מיחידות המחשבים השונות מהווים הכנה נהדרת ליום שאחרי השירות הצבאי (ולעתים הם אף מציעים תנאים טובים יותר ביחס לסקטור הציבורי).

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/12
  12. WellNeverDie Member

מישהו מכם שהיה בגדודים והכיר טוב את תפקיד הקשר"ג יכול לפרט על זה מנקודת מבט של לוחם בשטח? או אולי מפקד, קשר או כל דבר אחר?

13. אלי מתחן Member

עצם זה שיש לך סקטור אזרחי זה בזכות אנשים שהולכים ומקריבים.
    אתה מרוויח מזה חוויות, חברים לכל החיים, ניסיון שאין לו תחליף, התחשלות.

אין שום בעיה עם העובדה שזה לא בשבילך, כל אחד בצבא תורם. אבל הסיבה שאתה יכול להסתכל על זה ככה זה רק כי מספיק אנשים אחרים לא.
    אני לא הייתי קרבי, אפילו לא קרוב לזה. למען האמת הצבא זרק אותי הכי רחוק שאפשר, אבל אני לא יכול להגיד שאין לי הרבה מאוד כבוד ללוחמים.

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מניח שאתה מועמד למסלול היעודי לקשר"גים.

תברח. תברח ואל תסתכל לאחור.

הרבה ישקרו לך. יראו לך את הסרטון המעפן הזה של הכתבה ההיא בערוץ 2 עם כל הציוד הטכנולוגי המדהים של חיל השקר (כמובן שלא ראיתי את הציוד הזה בחיים בשירות), יספרו לך שזה יסדר אותך לעבודה באזרחות (אין מילים לתאר איזה שקר נוראי זה), יספרו לך שאתה תהיה קרבי ( :aaarofl: ). הייתי במסלול הזה, עברתי שנה ואז הבנתי מי נגד מי ופרשתי.

מדובר במסלול עלוב, וואנבי קרבי שמכשיר אותך בצורה נוראית לבצע תפקיד כפוי טובה ותובעני שבו אתה מתפקד כקצין צעיר ופאתטי שהוא גם זונה פרטית של מג"ד הגדוד. ממש זונה. בקטע של לחכות לו על ארבע ערום על השולחן במשרד עם רגליים פסוקות וכומתה על הראש.

אין לי מספיק זמן וכוח לכתוב לך כמה אתה חייב לשמור מרחק מהמסלול הזה, אם תחליט בכל זאת שאתה מאמין לשקרים שהולכים להאכיל אותך (אל תאמין גם לאנשים שסיימו את המסלול והפכו לקצינים - הם יספרו לך שזה אחלה מסלול כדי להרגיש טוב יותר עם עצמם על כך שהם עשו אותו), שיהיה לך בכיף. אני הזהרתי.

15. JR-Riquelme Member

הצבא הוא גוף מעופש שגורם להרבה בני נוער להתאבד.
    אני יודע בוודאות שהבן שלי לא הולך לתרום יותר מיומיות מקוצרות, וגם זה יותר מדי.