כל שנה שאתה לא משתחרר עולה לך המענק באיזה 2000 שקל נראה לי. אם היית משתחרר עכשיו היית מקבל לדעתי 11500 שקל, כשאתה תשתחרר אתה תקבל באזור ה 13000. פתאום זה לא כזה נורא לעכב שחרור אבל מברוק, שיסתיים בטוב חסר סדכ במילואים
אם הוא היה משתחרר עכשיו הוא היה מקבל 8 אלף+20 אלף פיקדון. תאמין לי אני יודע, אני השתחררתי עכשיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
מרץ 9 היו הראשונים שנהנו מההפקר בעוד שאוג' ונוב' 8 קיבלו **** http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני קיבלתי 8996 שקל מענק ו 24 ומשהו אלף פיקדון. כל מי שהשתחרר אחריי קיבל יותר מ 9, אז איך היה מקבל 8 אם היה משתחרר עכשיו? עכשיו מקבלים 11 אלף שקל משהו כזה...ו 30 פיקדון לדעתי
יש הבדל בין ג'ובניקים לקרביים. והסיבה שהמענק עולה היא לא מעודדת. הכל תלוי במדד המחירים לצרכן. כלומר, האינפלציה.
אין שום הגיון במה שכתבת. המענק עולה כדי כביכול להכניס את המשוחררים לאזרחות בצורה חלקה יותר ולצמצם פערים, אבל בתכל'ס הם יכולים להרשות את ההעלאה הזאת בגלל האינפלציה.
המענק משתנה לפי מדד המחירים לצרכן. אתה מוזמן לבדוק את זה. זה אותו כסף בסה"כ. רק שעכשיו הוא שווה פחות מלפני שנתיים.
ועזוב את זה שאין שום היגיון בזה שחייל משוחרר "ישכח לאסוף" אלפי שקלים, הכסף בכלל נכנס לבנק ולא צריך לאסוף אותו.
"ישכח לאסוף" זה הפיקדון שאתה מקבל - יש לך 5 שנים להשתמש בו לטובת חתונה עסק בית וכדומה, ואחרי 5 שנים יש לך שנתיים להעביר אותו לעובר ושב שלך. במידה ולא עשית את זה, הכסף חוזר לצבא. אז "ישכח לאסוף" זה בדיוק זה - הטווח הזה בין חמש שנים לשבע.. לא רוצה לבדוק את הסיבה שהמענק עולה. אני גם לא יודע איך לבדוק את זה, ולכן אני סומך עליך שאתה צודק. רק הבעיה במה שכתבת, שאם זה היה נכון כנראה שלחיילים שמשתחררים אוטוטו המענק יהיה קטן משלי בגלל צניחת מחירי הטלפון הסלולרי. חוץ מזה, חיילים (קרביים) משתחררים כל 4 חודשים נגלה פלוס מינוס - כל 4 חודשים המענק גדל וגדל וגדל וגדל, מה כל 4 חודשים זה כל כך ניהיה יותר יקר? עזוב כל 4 חודשים. אני מחזור גיוס אוגוסט 2006, קיבלתי מענק 8996 שקל. חבר השתחרר לפני חודשיים קיבל באזור ה 13000 שקל. עכשיו תגיד לי עם היד על הלב... בשנתיים וחצי האלה כל כך התייקר פה? אני יודע שחרא פה והכל מדינה זבל, אבל עד כדי כך? אני בספק. ודבר שלישי, לפני ממש מעט זמן הייתה כתבה בעיתון שרוצים להגדיל את המענקים ל20 אלף שקל לחיילים משוחררים. לא רוצה לדבר על הפיקדון כמה הוא יהיה... אבל 20 אלף שקל(!). אז יכול להיות שמכאן נובע הגידול במענקים?
המדינה בכל שנה מחרימה מליוני שקלים של משתחררים ששכחו אחרי 7 שנים לקחת את כסף הפיקדון שלהם. לא יודע אם זה קשור להחלטה להעלות את הפיקדון, אבל זה נכון.
יש הבדל בין המענק לפיקדון והוא לא הבהיר שהוא מדבר על הפיקדון. בכל מקרה דימה, העניין עם הסלולרי השתנה לפני ששינו את כל עניין המענקים, אבל בכל מקרה הסלולרי הוא לא הדבר היחיד שבגללו הם יכולים להרשות לעצמם לעלות את הכל. הדוגמה הכי רלוונטית היא מחירי הדירות שעלו בצורה משמעותית. ואם אתה לא יודע איך לבדוק את זה אתה יכול רק להיזכר בכל המחאות החברתיות לאחרונה.
לא הבנתי מה קשור מחאות חברתיות? המחאה הזאת לא תרמה שום דבר בדיוק כמו מחאת הרופאים באותו זמן, ובדיוק כמו מחאות הנכים ומחאות דלק ומחאות נגד ניר ברקת וסיטיפס. מחאה לא קשורה לצבא בשום צורה שהיא
אכן לא הבנת מה הן קשורות. המחאות הן דוגמה ליוקר המחיה במדינה שעלה משמעותית בשנים האחרונות שעליו דיברתי ובזכותו הצבא מרשה לעצמו לעלות את סכום המענקים והפיקדון.