צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צודק, זה פשוט מה שהוא רשם בהודעה שלו כאלטרנטיבה למר"מ.

2. דימה Member

אני נתתי 3 שנים ו 16 יום סדיר וכרגע כבר שנתיים וחצי מילואים, ואיכשהו יש לי דעה ממש הפוכה לשלך.
    וזה בקשר לעיקרון הפראייר... מה שאני אומר שמי שרוצה להשתמט שישתמט, ותמיד יהיו פה פראיירים שיעשו את העבודה בשבילו.
    מה שהופך אותי, אותך, את הבחור שנפצע בשירות קרבי, 80 אחוז בערך מהמדינה, לפראיירים! אבל אין מה לעשות.. זה בדם שלנו ואני לא מתכוון להפסיק עם המילואים

3. Roma מנהלים

תודה על המידע הלא מעודד כלל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

יש עוד משהו לספר על הנ"מ? כי כנראה שלשם אני יגיע..

4. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

5. Robin_Van_Persi Member

DB,

כדאי לי לבקש ממנו ישר 'מטמיע מערכות מחשוב' או 'מנהל רשת מחשוב' או 'כבאי' או לבקש ממנו תפקיד אחד רק מבין השלוש?(בקיצור,לבקש ממנו ישר אחד מהשלושה,או לבקש קודם אחד ואז אחרי יום יומיים את שני האחרים)

מקווה שתוכל לענות לי היום,מחר היום השחור מגיע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    רק שכל החוייה בכלא ובבק'ום היא באמת תקופה טובה והרבה צחוקים ולא שחורה כמו שאני חושב,הלוואי.

6. קטלוני Member

בתור מישהו שמיועד להיות טכנאי בהגנ"א(לא לוחם),זה תלוי איפה אתה תעשה את השירות.בכיפת ברזל ובפטריוט יש הרבה יותר עבודה מעשית ופחות שמירה במקומות הזויים כי טילים הם איום יותר רלוונטי לישראל מאשר מטוסי אויב,לכן העבודה בכיפת ברזל היא מבצעית יותר ופחות ידרשו ממך לעשות שמירות(זה לא אומר שיהיו שמירות,אתה תעשה הרבה שמירות כמו כל קרבי או תומך לחימה,אבל פחות) לעומת יחידות של סטינגר והוק שהן יחידות נגד מטוסים ולא נגד טילים ואין איום ממשי על ישראל מבחינת מטוסי אויב.

7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אגיד לך את האמת, אני לא יודע... תעשה מה שמרגיש לך נכון, הכל יכול לקרות ואף אחד כאן לא מגדת עתידות. בכל מקרה אל תסכים להתפנות עד שאתה לא משוכנע ב-100% שהם באמת לא יכולים לתת לך את התפקידים שאתה רוצה, ואז תשמע מה יש להם להציע.

8. Roma מנהלים

שנייה דקה, נ"מ זה קרבי או תומכי לחימה? הרי הם לא ממש נלחמים?

9. קטלוני Member

קרבי כמו שתותחנים קרבי.
    נלחמים,אבל מרחוק.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

נ"מ זה קרבי. במציאות הנוכחית מן הסתם שהם לא נלחמים כי כמו שאמרתי, אין ממש איום אווירי על ישראל כיום... בגלל זה גם מערך הנ"מ של ישראל קטן באופן מדהים לעומת המדינות סביבנו (כי הן בהחלט תחת איום אווירי מצידנו). אבל ברור שהם לוחמים ובכל צבא אחר לא היו מטילים ספק בזה, פשוט האויבים שלנו ספציפית לא ממש חזקים באוויר.

ואגב לגבי ההערה של "קטלוני" על חיל התותחנים - סתם לידע כללי, במצב מלחמה הם החיילים בסיכון הכי גבוה שיש, לא פחות משריונרים וחי"רניקים.

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

חבר שלי מפקד בנ"מ בסטינגר, הוא תופס לא מעט קווים ושומר כמו כל חי"רניק אחר בקטע הזה.
    אבל בתאכל'ס, הוא מאוד מרוצה.
    אולי בגלל שהוא סתם צהוב מורעל, או שבאמת זה לא כזה נורא.

יהיה בסדר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

על סמך מה? חיל התותחנים מוצבים במלחמה מאחור ונותנים גיבוי ובעיקר עזרה לכוחות הח"יר. אם כבר מי שנמצא בסיכון גבוה ובמיוחד בשנים אלה הם השריונרים ואחר כך הח"ירניקים.

ולדעתי לפחות תותחנים עדיף על נ"מ, תותחנים גם עושים עבודה של החיל וגם עבודת חי"ר, יש הרבה יותר גיוון, טכנולוגיה מאשר בנ"מ.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מדבר על הפגזות... הארטילריה של האויב במלחמה היא מטרה מאד משמעותית. בעיקר גם כשכוחות הארטילריה של המדינות השכנות הרבה יותר גדולים ויש להם טונות של טילי קרקע קרקע. במלחמה אמיתית, לפי הספר, תותחנים זה סיכון מאד מאד גבוה לא פחות מכל חיל אחר.

14. דימה Member

אתה יודע שכל עמדת ברזל בארץ מעוטרת ב"סטינגר כבוד" וכאלה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

15. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הסיכון קיים כמו ברוב החילות וגם כן תלוי בסיטואציות אבל בתכלס התותחנים יושבים מאחור ומעניקים גיבוי לשאר הכוחות שפועלים בתוך השטח עצמו, בנוסף לגיבוי של מטריית ההפגזות של החיל יש גם כמה תפקידים מסוימים שהוא עושה כמו כינון ישיר אבל זה מאוד נדיר יחסית בהיסטוריה של החיל ולכן אני לא הייתי קורא להם חיל בסיכון גבוה.

ואין דבר כזה יותר מלחמה קלאסית, מה שלימדו בצבא השתנה לחלוטין בשנים האחרונות, עכשיו רוב הפוקוס הוא פחות על כוחות הקרקע ועל יותר התגוננות מטילים, כמובן שתצטרך גם כוחות קרקע שינועו במהירות וישנו את המציאות אבל שם המשחק הוא הטילים ופחות מפגש פנים מול פנים קלאסי של טנק מול טנק וכדומה.