עוד לא מילאתי, זה שלב ראשוני של גיבוש מחשבתי לקראת מילוי השאלון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx תודה בכל מקרה על ההארה.
יותר טוב שתגיד מה אתה רוצה? האם אתה רוצה בשירות הצבאי שלך יותר פעילות ויותר להגיע הביתה? או שאתה רוצה לטחון יותר? אם אתה מעוניין לעשות 11 3 בקביעות אז תותחנים ונ"מ זה המקום בשבליך כנ"ל שיריון. אם אתה מתלבט בין אחד מחטיבות הח"ר,אז כולם אותו הדבר ועושים את אותה סוג הפעילות ואז זה תלוי לאיזה מקום אתה רוצה להגיע יותר ולאיזה יחידה יש לך זיקה יותר גבוהה. ובלי להשמע משוחד יותר מידי,תלך לגבעתי באמת חטיבה על רמה עם מפקדים מעולים ואנשים מעולים שאני רק נהנתי שם ומקווה לחזור לשם אחרי תום הדח"ש באוגוסט 08.
אני יותר בכיוון של תותחנים. זיקה בלתי מוסברת ליחידה, אולי בגלל שאני שאני לא רוצה ליחידה שמצריכה כושר גופני ברמה קשה מידי. כל מי שהיה בתותחנים ואני שואל אותו אומר שזה לא כזה רע כמו שזה נשמע, כל מי שלא היה והשירות הצבאי שלו משתקם בהיותו רס"ר מטבח מספר עד כמה התנאים גרועים ועד כמה הם טוחנים, ככה שזה בנתיים הדבר היחיד שמרתיע אותי.
אני רק רוצה לחדד את הנקודה שיניב העלה, משום שהרבה מאוד מהממלאים לא מודעים לדברים האלו. לכל יחידה יש ביקוש מסויים, ולפני שאתם ממלאים תבדקו מה אתם שמים בשלישייה. גם אם מילאתם, לדוגמא : עדיפות ראשונה גולני עדיפות שנייה: נח"ל עדיפות שלישית: מג"ב אתם תהיו במג"ב, כי להם יש את ההכי פחות ביקוש. קחו זאת בחשבון.
רק שיהיה לך ברור כאן,בטירונות לא משנה של איזה יחידה עניין הכושר גופני הוא אותו הדבר ומתחילים עם כל אחד מאפס מהמסקנה הפשוטה שהם יודעים שלא כל אחד מגיע עם כושר מהבית ולכן מתחילים עם כולם אותו הדבר ולפי תוכנית קפדנית,אז זה לא משנה כל כך בעניין הכושר באף אחת מהיחידות כי כולם עושים אותו הדבר בטירונות ומתאמנים באותו האופן. לגבי תותחנים,יש לי חבר שמשרת שם והוא עכשיו מסיים תאימון מתקדם שלו והוא דיי נהנה מהחיים שם(עוד צעיר הוא עדין לא עלה לקו) המשמעת קשה והעונשים גם קשים אבל כל עוד אתה עם חבר'ה שאתה נהנה איתם אז הכל יעבור לך דיי במהירות אבל זה תקף רק לשנה הראשונה אחר כך אתה מתחיל להיות עייף. ועוד משהו אם אתה רוצה להגיע לתותחנים אז תמלא תמנילה שלך ככה. 1: תותחנים 2:גולני 3:נח"ל והמקום שלך בתותחנים יהיה מובטח,מהסיבה בטוחה כי לנ"מ יש עוד פחות ביקוש מאשר לתותחנים ובסוף תוכל למצוא את עצמך שם.
לא רק טובה - מעולה! אבל אתה יכול הגיע אליה רק אחרי מסלול חי"ר, הביקוש גבוה, וההיצע נמוך. כנוהג, תצטרך לאמן כלב/כלבה באחד מכמה המסלולים ביחידה ( תקיפה, אמל"ח, מטענים ) ,ואחר כך להיות מאומן דיו כדי להוליך כוחות ,כן, מה ששמעת, להוליך כוחות, ולהיות מספיק דעתן כדי להגיד לקצינים אם להכנס לזירה או לא.האחריות על הנוהגים+כלבים היא עצומה. רוב הנוהגים חותמים קבע. כלב משרת כ 5 שנים, ולנוהג הראשון שלו יש זכות ראשונים לקבל את הכלב כשהוא יוצא משירות, בגיל 7 לערך.לכלב כזה אין מחיר, ורמת האימון והיכולת שלהם היא הגבוהה ביותר בעולם ! נוהגים שמשתחררים משירות, מאוד מבוקשים בעולם ה K-9 ( כלבי עבודה/משטרה/ביטחון ).
עוקץ נחשבת ליחידה מעולה,אבל אני רק אזהיר אותך כאן. רוב המגיעים לעוקץ אלה נפילי טייס ויחידות מובחרות אחרות לכן רוב המכסה ליחידה מצמצת באופן ניכר שבסופו של דבר רק 30 מתקבלים מכל מי שסיים תגיבוש ולרוב ת110 מסיימים תגיבוש מכל מי שניגש. אז לכן תיקח בחשבון אם אתה לא מתקבל האם אתה רוצה להשאר בכפיר? שכן כפיר תיחידה להשאר בה ולא בעוקץ או בלוט"ר לא הייתי מציע לך להשאר בה ויותר נכון לומר הייתי אומר לך לברוח משם כל עוד נפשך בך. חיים כמה מחזורים מדברים שיהיה במחזור מרץ? לוט"ר אחד ועוקץ אחד? או שגם הפעם כמו באוגוסט אין לוט"ר?
תגידו, איזו מנילה מקבלים עם פרופיל 72 (עוד לא סגור שאני 72 בכלל אבל זה מה שמסתמן), אני מבין שזה מגביל אותך מאוד מבחינת לחימה, האם זה אומר שאתה בודאות תהיה באחת מיחידות הלחימה שעדיין מקבלות מישהו עם פרופיל כזה או שגם תפקידי ג'וב נורמלים פתוחים (שוב פעם, ריאלית, לא תאורטית) בפנייך?
סוף סוף קיבלתי מנילה, עם פרופיל 97 הכל פתוח בפני . . שלושת המועדפים שלי הם : 1 - חטיבת כפיר 900 2 - יחידת דובדבן 3 - פלס''ר גבעתי או שריון