צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Legolas Member

רועי,אל נא תפסול את מודיעין,אם אתה מחפש עבודה גם קשה וגם מאתגרת מודיעין בהחלט זה המקום שאתה צריך להיות בו ולא ליפול על מקום בחיל האוויר או החימוש באיזה תפקיד שלא תוציא ממך את מירב היכולת.

ואם אתה הולך לקרבי,מציע לך מוד"ש שבאמת יש בו אנשים נהדרים וטובים ולמרות שאתה לא חותר למגע וכל הדברים השונים אתה עושה עבודה חשובה ומעניינית ביותר ואם אתה רוצה משהו אחר תמיד יש סיכוי להתקבל ליחידת מורן או פלס"ר שריון.

2. אלי מתחן Member

מורן מניסיון של חבר טוב זה לא שונה מכל חי"ר נורמלי אחר. אולי האנשים שם קצת יותר ברמה אבל גם זה לא בטוח.

3. spiderman18 Member

//

נערך לאחרונה ב: ‏6/2/09
  4. Stretford Ender Member

מורן בלתי אפשרי עם 72, לפחות ע"פ ויקיפדיה. :S
    בקשר למודיעין, אני לא פוסל את זה על הסף ואם ישלחו לי עוד מבחנים חוץ משחקים/חבצלות אני אלך אבל אני עדיין מעדיף למצוא משהו קרבי טוב שאני יכול לעשות.

5. spurs Member

בהחלט אנשים איכותיים שם
    ואם תצטיין אז יש סיכוי שיקפיצו אותך ליחידה...מעניינת

יחידות כמו 8200 ושאר הירקות אני לא חושב (בעצם אני חושב שדרוזים יכולים)

למיתר (מורן פסה מן העולם אחדו אותם) אפשר להתקבל עם פרופיל 72 במקרים נדירים
    למרות כל הזוהר מיתר טוחנים המון בבט"ש כמו חיר רגיל ורק בשעת מלחמה התפקיד שלהם נעשה מעניין

עם 72 אולי תנסה ללכת לפלסר שיריון זה לא רע
    או שתנסה להשיג חריג חי"ר (על מה הורידו לך?)

6. Stretford Ender Member

לפלס"ר שריון לא צריך פרופיל של כשיר חי"ר?
    הורידו לי על אסתמה למרות שאני לא ממש אסמתי (לא מסתובב עם משאף והתקפים זה דבר מאוד מאוד נדיר).

7. spurs Member

בדרך כלל זה 97 אבל יש מקרים נדירים ששמעתי עליהם שאנשים עםד 72 הצליחו להגיע (אבל בהתחשב באסטמה שלך אז לא נראה לי)
    במקרה כזה אז הבחירות שלך הם די מצוצמות למוד"ש שיריון תותחנים הנדסה קרבית

יש יחידה קרבית שאומנם עבודת שטח אסלית זה לא המומחיות שלה אבל התרומה שלה לצהל רבה, בתותחנים שמה זיק
    אולי תשקול להגיע לשם שירות איכותי עם כלי נשק מתקדמים ואיכותיים (מתגייסים לתותחנים ומקווים שיבחרו בך)

עריכה וכמובן איך שכחתי
    בפרופיל 72 יש לך את מערך הנ"N
    מחולק לפטריוט והוק (תנאים בסדר יחסית אין הרבה "אקשן") ואחרי 4 חודשים תוכל להתקדם ל"חץ" שמה זה ליגה אחרת בתנאים וכדומה (תפקיד מאוד מעניינן)
    ובדרך כלל לפרופיל 82+ (למרות שגם 72 לפעמים) יש את הסטינגר שמחזיקים המון קווים בצפון(ייעודי) ובשטחים (מעצרים) כמו חירניקים רגילים פעילות שטח ענפה

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/08
  8. Stretford Ender Member

טוב, יש עוד הרבה זמן להתלבט ולראות מה מתאים...
    בכל מקרה תודה רבה.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עד כמה שאני יודע, עם פרופיל 72 אי אפשר להגיע לזיק.

10. Shiran- Rossonera Member

ווואו אחד החלומות שלי היה להיות מדריכת מורן... אחד הדברים.....

קורס חובלים נחשב ליוקרתי כי נותנים למי שמשתתף בקורס המון המון ידע ויכולות והכשרה והשכלה ומה שאתה לא רוצה... אבל הבעייה שגם מחדירים להם לראש שהם יותר טובים מכולם והרבה זבל לראש בין היתר והם הופכים לגועל נפש מהלך, מתנשאים, שחצנים.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    סטילים זה גם תלוי מה עושים יש דוקא כמה דברים שהם טובים כמו בקר שו"ב, בקר שו"ב להב,טכנאי בשמ"א וכל מיני דברים שהם לא כאלה נוראיים כמו שעושים אותם... להיות ימאי סטיל זה לא ממש נחמד אבל דוקא יש הרבה דברים שהם טובים...
    מבחינת חוויה זה דבורים... אני רואה את האנשים שמשרתים בדבורים ובאמת שזה שונה...
    ולהיות מדריך בבה"ד... בכלל כיף... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי לא יהודים - דרוזים אפשר למצוא בכל מקום בצבא, מחיל הים דרך קשר ועד מודיעין (ולא רק ביחידה ספציפית, ולא נפרט). יש טייס דרוזי אחד לפחות שאני פגשתי, וכמו שקראנו בעיתונים, רק טרגדיה מנעה הגעה של דרוזי ראשון לסוף מסלול של סיירת מטכ"ל. הם באים עם מוטיבציה מאוד גבוהה ובאחוזים גבוהים מאוד של גיוס. הלוואי שהיהודים היו מתגייסים בכאלה אחוזים ובכזו מוטיבציה לתרום בכל מקום.

לגבי נוצרים, לא חסרים עולים מרוסיה שמשרתים בצה"ל ונחשבים נוצרים.
    לגבי מוסלמים, הם מעטים ביותר א' בגלל שהם לא חייבים בשירות חובה ומן הסתם גם לא מי יודע מה להוטים לזה, אלא מעדיפים לסיים תואר בגיל צעיר, ב' בגלל סיבות בטחוניות. באוקטובר סיים לראשונה מוסלמי (מסכנין) קורס קצינים. למיטב זכרוני הוא מחיל חינוך.

12. Sir Alex Las' Killa

אני ממליץ לך לבוא למודיעין שדה, למרות שממה שהבנתי אפשר להגיע לגדוד אב''כ (שמירות על הכור הגרעיני בדימונה?) של הנדסה קרבית עם פרופיל 72. לא הייתי ממליץ לך ללכת לשיריון או סטי''לים כי יטחנו לך את הנשמה, אבל לא נראה לי שזה אמור להפחיד מי שכוון לקורס טיס.
    איזה חוויה יש בלנקות ספינה 3 פעמים ביום במהלך 3 שנים (על סערי 4/5 אני אפילו לא מתכוון לדבר)!?

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/08
  13. spurs Member

איזה שמירה על הכור בדימונה
    הם מטפלים בפיגועים עם מעורבות נשק אב"כ בהם קיצר לא עושים הרבה ייעוד אבל הרבה בט"ש

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/08
  14. Engel Del Madrid Member

גולני .

15. xavi6 Member

לאחר שיחה עם חבר של אחותי היתברר לי שלכל דבר שאני ירצה להגיע בהמשך חיי, לכל מקום שאני ירצה להיתקבל, אם ישמעו שהייתי גו'בניק או משהו בסיגנון יבעטו בי לכל הרוחות. האם באמת החשיבות של מה שאני יעשה בצבא כ"כ גדולה בהמשך חיי? אם אני יעשה בעיות זה ישפיע על העתיד שלי ויסגור בפני דלתות אחרי הצבא?
    אה כה, ומה הקטע עם המשכורת בצבא? איך זה הולך?