צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. D@N Member

צודק, הכוונה שלי הייתה לתפקיד מעניין ולא לתפקיד שאתה שלוש שנים סובל, אלא תפקיד טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/07
  2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Emil - צה"ל דווקא מחלק את כל התפקידים בצה"ל תחת 3 סוגי שירות: לוחם, תומך לחימה וג'ובניק. מכך גם יש 3 מסלולי קצונה: להב, מעוז ונחשון (בהתאמה).

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כל דבר בצבא מחולק ל3, זה לא חוכמה.

3/18 זה סאקס.

4. Emil Member

אממ, צה"ל לא אומר ג'ובניק, צה"ל אומר עורפי אם אני לא טועה
    בכל מקרה, ההגדרה הצבאית לא מעניינת אותי הרבה. ההגדרה תאכלס יותר מעניינת. לצורך העניין, מודיעין זה ג'ובניק, וגם לא מעט מתפקידי תומכי הלחימה (לא כולם, מסכים).

אגב, שמעתם על תוכנית ה"כוכבים" החדשה של שטרן? לדרג את החיילים לפי מידת ה"תרומה" וההצטיינות שלהם בשירות, ולהעניק לכל מי שסיים שירות מלא כרטיס שיוכל לתת הטבות והעדפה בעבודות וכו'
    מה דעתכם על דבר כזה?
    קצת עוקף את החוק שאסור למעסיק לשאול אדם על עברו הצבאי, אבל בתור אחד שמשרת (ומתכוון גם לסיים שלוש שנים) אני לא רואה בזה פסול. מצד שני, כשאני מסתכל על עצמי, אני עכשיו יודע שכל אדם שלא שירת כלל בצה"ל יקבל יתרון עלי כי הוא בחוץ כבר שלוש שנים, וכל חייל קרבי ששירת יקבל יתרון עלי אצל מעסיקים שכן יסתכלו על זה. אז איפה זה מעמיד אותי?...

5. TariboWest Member

מודיעין זה לא ג'ובניק, יש קצת הבדל בין איסוף מידע על האויב (וכו') לבין פתיחת ממטרות.

6. Emil Member

יש גם קצת הבדל בין התפקיד שלי לבין פתיחת ממטרות, ואני עדיין מגדיר את עצמי כג'ובניק

7. TariboWest Member

זה לא משנה איך אתה מגדיר את עצמך, אנשי מודיעין הם לא ג'ובניקים.

8. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

טאריבו ווסט, אם כבר השאלה היא איך אתה מגדיר ג'ובניק. האם כבחור שבא כל יום להתבטל והעיקר לחזור הביתה בערב, או אחד שפשוט תפקידו מוגדר עורפי? יש פער עצום, כי באמצע יש את הפקטור אם הוא קל"ב, כל כמה זמן הוא יוצא הביתה וכמובן - כמה הוא משקיע וכמה אינטנסיבית העבודה שלו.
    המונח ג'ובניק בעייתי מאוד, וניתן לפרש אותו לכמה כיוונים. כסלנג צבאי, אני מניח שאין מונח אחד למושג הזה, ואני בטח לא חושב שזה מה שצריך להטריד אותך.

9. spurs Member

שתי חיילים בחופשה נהרגו היום בשטחים
    יהי זכרם ברוך

שתיהם היום במסלול של יחידות עלית(שלדג ושייטת) והם הצליחו להרוג את אחד התוקפים ולפצוע עוד שתיים

10. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

TariboWest, אתה מתבלבל בין ג'ובניק לחפשן...
    מזכיר לי אחת אצלנו משקית חינוך עושה חמשושים וחושבת שהיא לא ג'ובניקית... לא מספיק לטחון בשביל לא להיות ג'ובניק, כל מי שהוא לא לוחם או תומך לחימה או ג'ובניק. ומודיעין, אם זה תפקיד כזה חשוב הוא היה מוגדר כתומך לחימה. מה המנהלות רשת של מודיעין שונות מהמנלות רשת של מזי? לא, בדיוק אותו חרא, אה סליחה ג'ובניקיות.

11. Ampelmann Member

השטרן הזה אידיוט קפריזי. עד עכשיו הפקודים שלו סבלו מזה, מעכשיו, כל מי שקורא עיתון נדפק.

12. FelaKaT Member

חמשושים זה נחשב טחינה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

13. Wolf Member

אני בחיל האוויר ואני מבחינת הצבא נחשב ג'ובניק..היציאות שלי זה חצאים ומבחינת עבודה אני באמת קורע את התחת.. אבל לדוגמא אחר שמשרת במודיעין נחשב מבחינת הצבא תומך לחימה והיציאות שלו זה חמשושים ושבת פה ושם ומבחינת עבודה אי אפשר להגיד שהוא עובד קשה.. פשוט מאוד ההגדרות של הצבא מאוד בעייתיות ולפעמים אני מתעצבן שקוראים לי ג'ובניק..כי אין מה לעשות אבל ג'ובניק נתפס אצל אנשים בתור חייל שבא למשרד משחק קצת בניירות והולך הביתה..לפי דעתי חייבים לשנות את ההגדרה של המילה ג'ובניק..

נערך לאחרונה ב: ‏1/1/08
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Wolf - מה התפקיד שלך במדוייק ומהי כמות השכר שלך?

15. Wolf Member

התפקיד שלי במדוייק זה טכנאי בקרת ירי (בצפע) והשכר שלי זה קצת יותר מ380