מישהו יודע מאיפה אני מוציאה אישור לנסיעה בטרמפים? שלישות? ת"ש? נא לא להתחכם, יש הגיון מאחורי השאלה, מי שלא מבין על מה מדובר שלא יתערב.
אני כמעט בטוח שמגורמי ת"ש. מה שכן, את תצטרכי להוכיח להם שבאמת אין לך דרך להגיע הבייתה. בן דוד שלי, למשל, גר במושב שאין אליו אוטובוסים, אז הוא מורשה לקחת טרמפים רק מהיציאה מעפולה לכיוון המושב שלו וזהו. בכל מקום אחר זה יחשב לו לעבירה חמורה מאוד.
המספר שלי נחשב לדי גדול, ולפי מיטב הבנתי, ילדים עם מספר גדול במשקפיים לא קיבלו זימון לסיירות. אבל האמת, רציתי יום סיירות רק בשביל להתנסות בחוויה של זה. ככה שאני ממש לא מבואס.
איכשהו אני מובך מהעובדה שאני שואל דברים כאלה בגיל 18 וחצי, אבל נסיבות, מה לעשות... כל מה שקובע את הקב"א הזה (אשמח לפירוט קצר אגב), זה נערך בצו הראשון? ומה עוד קורה שם?
קב"א (קבוצת איכות) נקבע ומורכב על פי שלושה קריטריונים במהלך הצו הראשון: 1. דפ"ר- מהווה 50% מהקב"א ופירושו הוא דירוג פסיכוטכני ראשוני. הדפ"ר נקבע על פי המבחנים הפסיכוטכניים הממוחשבים שעברת בלשכת הגיוס במהלך הצו הראשון. 2. צד"כ- מהווה 33% מהקב"א ופירושו דירוג ראשוני כללי. הצד"כ נקבע על סמך הראיון שתעשה עם מאבחנת פסיכוטכנית במהלך הצו הראשון. 3. צה"ר- מהווה 17% מהקב"א ופירושו ציון השכלה ראשוני. כל עוד אתה עובר מסלול בגרות מלא (בין עם מס' יחידות מינימלי במתמטיקה ואנגלית למשל) הצה"ר יהיה הגבוה ביותר. אם אתה לא נמצא במסלול בגרות אז הצה"ר שלך ירד בהתאם לנסיבות הספציפיות. כל העסק של הקב"א נקבע בצו הראשון. אגב, אם יש אנשים שאומרים לך שהקב"א נקבע על ידי מצב כלכלי ו/או מס' החדרים בבית ושאר ירקות, תדע שזה שטויות. הצבא בסך-הכל רוצה לאתר מלש"בים עם בעיות ת"ש וכו'. את זה אני אומר לך על סמך דברים שחברה של אחותי הסבירה לי. היא הייתה מאבחנת פסיכוטכנית והיא יודעת איך נושא הקב"א עובד באמת.
תודה רבה, באמת שמעתי את השמועה הזאת לגבי מצב כלכלי והכל ושמח לדעת שזה לא מושפע לכאן או לכאן. עזרת מאוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
שנייה, אם אני יתנהג כמו מפגר בראיון האישי (שנה הבאה) זה ישפיע על השירות שלי? אני יוכל להיות ג'ובניק אם אני יתנהג כמו מפגר? ימי שישי משעמם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
בראיון האישי חשוב להראות מחויבות לתרום, ולהוציא מעצמך את המיטב במהלך השירות הצבאי. להגיד שבתפקידים מעניינים תרצה להתקדם ולהיות קצין. גם אם זה לא נכון..
לדפוק ראיון אישי זה הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות, תיזהר מזה כי זה יכול לדפוק לך שירות שלם! אין לראיון הזה שום השפעה על השירות שלך מלבד קביעת קבוצת האיכות שלך (קב"א). תדפוק לעצמך קב"א ותפתח לעצמך חלון אך ורק לתפקידים הפחות טובים, מובחרים ואפילו גרועים בצה"ל. היזהר והישמר!
אין שום סיבה שתהיה ג'ובניק. אם הפרופיל שלך נמוך, אבל הראת מוטיבציה לתרום והוצאת ציון טוב בדפ"ר, אתה תשובץ לתפקידים גבוהים במודיעין וכו'.
מודיעין = ג'ובניק...כל תפקיד שהוא לא קרבי מוגדר כג'ובניק... לא יודע למה אתה עושה את ההפרדה הזאת, מודיעין זה לא עבודה (ג'וב)? Gaudi - הופץ על זה מייל רשמי בצבא השבוע (מהספאמר הזה ששולח את פרשות השבוע וכל הדברים הלא מעניינים האלה שאתם עושים עליהם דיליט מהר מהר), זה ייושם החל מינואר לפי מה שהבנתי ולקח להם רק 4 שנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
כי אנחנו ג'ובניקים העניין הוא שמעכשיו זה לא ייכנס פעם ב4 חודשים, אלא מכסה שנתית. ככה שתוכלי לקחת 12 ימים רצוף, אם ממש בא לך וזה אפשרי מבחינת המקום בו את משרתת אבל לא זוכר איך זה הולך בדיוק. את מוזמנת להכנס לתיבת הזבל במייל הצבאי שלך, לחפש את המכתב הספציפי הזה, ולקרוא בדיוק מה משתנה