צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Ampelmann Member

אם אין לך בעיה שלם למ"מ שלו שתעשה אותו בלילה האחרון של הטירונות מאושר...אין דבר יותר טוב מלזיין בחזרה את זו שזיינה אותך במשך חודש http://www.asoccer.co.il/fmisrael/html/emoticons/smile.Xxx אגב, אם התעריף מ"מ יקר מדי גם המד"ס'ניקית זה אחלה (יש לג'ובניקים מד"ס'ניקית נכון?)

עכשיו ברצינות- לטירונות הדבר הכי טוב שאפשר לקבל (אחרי ההצעה הנ"ל) זה פנס טוב לאחרי הכיבוי אורות או פנימית לשק"ש, שזה אולי הדבר הכי טוב שהיה לי בגלל שקר מדי בלי שק"ש (בהנחה שהוא באוהל) ולישון בתוך השק"ש הצה"לי, שהוא ממש שלוחה מקומית של בנק הזרע, זה מגעיל ולא נעים. הפנימית גם מחממת וגם מפרידה בין הבנאדם לבין הבריאה...או לפחות לקוד הגנטי שלה.

2. samoel Member

היום הייתי בצו ראשון- להפתעתי הרבה אני קרבי, 82, למרות שעוד יכול לרדת לי הפרופיל. אבל בכל מקרה הכי חשוב זה המבחן הזה שעשיתי היום, מקווה שהלך לי טוב.

ד"א משעשע נורא אבל יש לי קשר אמיתי לפורום הזה, כמעט לכל מקום שאני הולך אני פוגש מישהו. היום זה היה טיקטין, שהפתיע אותי ואמר לי אם אני מאייסוקר, והצלחתי לזהות (למרות שהשתנת מאוד מאז הפעם האחרונה שראיתי אותך, לא הספקתי להגיד לך את זה שם נו מילא.).

איזה חפרניות המראינות, נחמדות משהו, "תגיד לי" שאלה אופיינית לקראת משהו שמעניין את הצבא באמת.

3. FelaKaT Member

מפרשית-אחלה בסיס. עשיתי שם טירונות ויחסית לטירונות, התנאים היו גן עדן.

4. D@N Member

אנשים אני צריך שתעזרו לי.
    אני ביום ראשון מתייצב לצו ראשון שלי, ואין לי מושג מה אני רוצה לעשות בצבא!!!
    אני יודע שאני רוצה לעשות תפקיד מעניין, קרבי או לא, אין לי בעיה ללכת לקרבי מבחינת רצון ומוטיבציה, אבל גם ללכת להיות ג'ובניק בתפקיד מעניין לא ירתיע אותי.
    מה להגיד ?

5. MaorUFC Member

זה שיש לך רצון זה כבר טוב.
    תראה מוטביציה בראיון, תענה כמה שיותר נכון על המבחנים ותעשה הכל כרגיל. בסה"כ אין יותר מדי מה לעשות, זה לא שתקבע מה תעשה בצבא בצו הראשון.

מה שבטוח, אם תהיה פרופיל 72 ומעלה אתה תהיה לוחם כי זה מה שהצבא צריך.

אם לא בא לך קרבי, עדיין אפשר להוריד פרופיל רפואי עם הזמן אז אל תיקח קשה. מוטביציה ונתונים טובים יתנו לך תפקיד טוב.

6. D@N Member

תראה, אם אני יקלע לקרבי חי"ר כמו שריונר, אני יתבאס מאוד!
    אני רוצה לקחת את השלוש שנים(ארבע וחצי שנים במידה של תפקיד קרבי מפתה) האלו, ולהוציא מהם את המיטב, איך אני יכול להעביר את הרעיון שאני לא ימצא את עצמי בתפקידים כאלו(שריון).

7. MaorUFC Member

סתם לידע, שריון זה לא חי"רhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (כנ"ל תותחנים).

אני מבין לפי ה4 וחצי שנים שלך שיש לך כוונות לסיירות. זה נחמד לשאוף, רק קח בחשבוןשזה מאוד קשה.
    תתחיל מסלול של לוחם מהצו הראשון (כלומר תדאג שיהיה לך פרופיל טוב של 82 ומעלה) ותתגלגל לאט לאט.

זאת רק ההתחלה .. עם הזמן תקבל יום סיירות, גיבושים של צנחנים וכו' וכו'..

האפשרויות רבות ומגוונות. אל תפסול כלום.

אם נחזור רגע לשריון, אז סתם שתדע שכיום הביקוש לשריון (כנ"ל תותחנים) הוא הנמוך ביותר בגלל השם הרע שיצא לחילות האלה (טוחנים הרבה, לא עושים כלום בלה בלה) ולכן הצבא פועל לפי שיקול מרכזי - "צורכי הצבא".

8. Zizou10 Member

תגידו מה החוקים אומרים בנוגע לנפקדות?

9. MaorUFC Member

נפקדות זה עד 45 יום, ואח"כ הביטוי משתנה לעריקות.

במהלך ה-45 יום האלה לא ממש יחפשו אותך אפשר להגיד. יכול להיות שיתקשרו מדי פעם לשאול מה איתך, אבל אף אחד לא יבוא לקחת אותך בכוח.

אם תחזור במהלך התקופה הזאת לבסיס כמובן שתישפט והעונשים הם בדרך כלל ריתוק או כלא. תלוי בזמן הנפקדות והסיבה לנפקדות.

כמובן שעל הימים האלה לא תקבל משכורת ותצטרך להשלים אותם בסוף השירות שלך. (זה נרשם במחשב כל יום שלא הגעת).

כשזה מגיע לעריקות זה סיפור אחר. זה עובר לשליטת המשטרע הצבאית, ואז בדרך כלל באים לקחת אותך בכוח מהבית .. וזה ישר למעצר - כלא וכו' וכו'..

*לא רצוי להגיע למצב של עריקות (משמעותה אגב - 'בריחה' משירות צבאי מבלי כוונה לחזור) כי אז נשפטים בבית דין צבאי ולא במסגרת היחידה, והדבר יכול לגרום גם לרישום פלילי ולתקופת כלא ממושכת מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏19/12/07
  10. FelaKaT Member

אתה צריך ל'החזיר' לצבא רק אם נעדרת מעל לחצי שנה. ואל תדאג, המשטרה צבאית לא יבואו לקחת אותך גם אם תעדר שנה וחצי. הם תמיד נזכרים מאוחר מדי.

11. Shiran- Rossonera Member

ממליצה לכולכם לראות מחר אולפן שישי על הטירונים שהיו לנו בבה"ד עד לפני שבועיים שצילמו את עצמם משחקים בנשקים שלהם, חבורת מטומטמים חסרי מוח ועמוד שדרה...
    לא יאומן שאשכרה הם היו כאלה מפגרים בשביל לשחק בנשק שלהם בצורה כזאת..... מצד אחד צריך להגיד תודה לאל שלא קרה כלום מצד שני צריך להגיד חבל שלא קרה כלום ככה הם היו לומדים הכי טוב... בחיים שלי לא ראיתי מחזור כזה שחור גם מבחינת הניהול שלו וגם מבחינת הטירונים....
    פעורים כאלה.......

12. CESC para siempre Member

קוראים לזה דפוק לא.? או שדפוק זה רק מי שבכלא נגיד?

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/07
  13. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

שירן אלה טירונים? אמרו שהם סטילנים...
    ובגלל הדפקים האלה אסרו על כולם להסתובב עם פלאפונים. ויש לי מרכז תמיכה שלם בפלאפון, מה לעזאזל אני אמורה לעשות עכשיו? נקווה שהמירס יגיע בקרוב...

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזו טירונות זו הייתה? (02,03?)
    ואגב, זה ידוע שככל שהמחזורים עוברים, הילדים בכלל בארץ נהיים מטומטמים ודפוקים יותר, אני הייתי בשוק מהחיילים שהייתי צריך לחפוף בצוות שלי לפני שהלכתי.

15. W.Rooney Member

קיבלתי הצעה להיות חייל שב"כ, במסגרת תפקיד תיאום וסיוע. מישהו יודע קצת על הדרישות לתפקיד, יציאות טובות או לא ואופן השירות בכללי במסגרת הזו ?