צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. SkiMan Member

יא יא פטי,

כאחד שמשרת בקצין העיר שזו יחידה שלישותית ומתעסק כל היום בנתונים של חיילים, אני יכול לומר לך בוודאות שרמ 4ג משמעו קורס ולא להיות עובד \ פקיד כלשהו באותו בה"ד.

2. Legolas Member

חברים יקרים,הגיע לקיצו עוד סיומה של תקופה ותחילתה של דרך חדשה פתלתלה ועדין לא ידועה לאן בדיוק ולמי שלא הבין אני מתגייס מחר לתחילת טירונות בחטיבת גבעתי ומשם ההמשך יקבע אחרי שבועיים לאן בדיוק.

עברו עליי שנתיים נהדרות בפורום הזה,עם הרבה חווית ובעיקר צחוקים מהתגובות השונות של המשתמשים כאן שכל פעם הצליחו לעלות על פניי חיוך בתגוביתהם המגוונות והאיכותיות שלא ראיתי בשום מקום אחר,חשוב לי לומר שלא נתקלתי מעודי בפורום יותר מוצלח איכותי ועל רמה מאשר אייסוקר שהוא הפורום המוביל בכל התחומים.

אז כאן אני נפרד ממכם לכמה שנים ומקווה להגיע כמה שיותר בסופי השבוע שאני לא אבלה בבסיס,להתראות ותודה על שנתיים נהדרות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. ReL Member

בן שושן הוא רס"ר שכונה????

שמעתי עליו סיפורים מפה ועד הודעה חדשה... שמעתי הוא מפחיד , הייתי כמה ימים בבה"ד 7 לקורס הדרכה אבל לא נתקלתי בו.

דרך אגב לא הבנתי מה ההתבכיינות בלצאת בקורס יומיות , אני עשיתי קורס חודש בבסמ"ח ונהנתי מכל רגע. זה כיף לסגור עם כל החבר'ה , נהנתי הרבה יותר מאשר היומיות בקריה שאני עושה בשירות הרגיל.

4. Olli Member

בהצלחה. שמור על עצמך!

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן שושן הוא האחרון שאפשר לקרוא לו שכונה,שהייתי בקורס הוא היה עושה לנו מסדרים מטורפים,אפילו
    פעם אחת היה למישהו קרע קטן בכובע,הוא התחיל לצעוק על המפקדים מולנו איך הוא מסתובב ככה,לקח
    את הכובע של המישהו הזה קרע אותו לגמרי וזרק אותו בעצבים על הרצפה,אחרי זה שהגעתי לגדוד קשר
    שהייתי בוא כל אחד שם אמר שבן שושן זה אחד הרס"רים המפחידים בצה"ל.

Legolas המון בהצלחה בגבעתי,יש שם אנשים טובים,מקווה שתהנה בצבא ותשמור על עצמך.

6. בית"רי מלידה Member

שיהיה לך בהצלחה, שיהיה לך קל, והכי חשוב שתחזור בשלום!

7. הרצליה Member

מישהו יכול לתת פרטים על תפקיד משק תכנון?

8. mrwhat Member

בהצלחה אחי בהמשך הדרך.

9. SkiMan Member

התלבטות קשה שניצבת בפניי -

אני משרת עכשיו בקצין העיר חיפה, תפקיד דיי משעמם, הזמן מסרב לזוז מהר. לילה בשבוע, שבת לחמש.
    מאמ"ש לא קל לצאת עם טופס 55, אבל מציעים לי להיות תוכניתן בשלישות ברמת-גן (מקשל"ר בשבילכם), לעבוד עם מחשבים, לתכנת, לבנות אתרים וכו'... תפקיד מחשבים שנחשב טוב מאוד. תנאים טובים, אין כמעט שבתות (אחת לכמה חודשים אולי), תפקיד שנשמע מעניין... הבעיה היא המרחק. הנסיעות, אוי הנסיעות. הקצין כ"א שראיתי היום אמר לי שאין לו בעיה לשים אותי בתפקיד כזה שנחשב טוב אבל הוא לא רוצה להרוג אותי עם הנסיעות. אני הולך לשם לראיון ביום ראשון כדי לראות מה התפקיד עצמו ומה אפשר לסדר בעניין הנסיעות עבור חיפאי.

יש לי כמה חברים שעושים יומיות חיפה-צריפין או חיפה-מקשל"ר אבל הם בהסדר כלשהו עם המפקדים שלהם לגבי השעות בגלל המרחק.

אם אני אומר לו שאני לא רוצה בגלל המרחק אבל עדיין רוצה לעבור ולצאת מאמ"ש, הוא יעביר את הטופס למיט"ב (בקו"ם בשבילכם) ושם השד יודע מה יקרה. סיכוי לא קטן שהבקשה פשוט תישלל ואני אשאר בקצין העיר.

מה דעתכם?

10. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

לך על זה. קודם כל הקורס יהיה באכסניה אזרחית קרוב לבסיס אז לא תיהיה לך בעיה בתקופה הזאת, ואח"כ תמי אפשר להגיע לחיל ים לבסיסים בחיפה.

11. SkiMan Member

אולי לא הבהרתי את עצמי.
    מדובר בתפקיד שיתבצע במקשל"ר. אני אשרת במקשל"ר. לא קורס.
    ואיך הגעת לחיל הים? אני נשאר באמ"ש אם אני הולך על זה.

12. Shiran- Rossonera Member

לילך זה רק אני או שכל הבה"ד נהיה השבוע פשוט פתטי לקראת הביקורת של מפקד הבה"ד??......
    פתאום כולם צובעים ומנקים כל יום את המשרדים כאילו זה פסח...... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

13. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

well daaaa... וזה לא רק בשביל הביקורת, זה בשביל פרס הרמטכ"ל... ואת צריכה לראות מה הולך בשבוע שלפני הסיום חובלים, אשכרה יושבים צוערים(!) ומפרידים בין חצץ אדום לחצץ לבן...

14. Broshi Member

טוב, הרשו לי לשתף אתכם בבעיה גדולה שהצבא עושה לי. אני מתגייס במרץ, גיוס קרבי, והחבר'ה מלשכת הגיוס לא שולחים לי שאלון העדפות. אני מציק להם עוד מתחילת ספטמבר והם מורחים אותי בלי סוף. "תתקשר שבוע הבא", "תתקשר בסוף החודש הבא", "אני אשלח בקשה למדור זה ולמדור זה".
    חבר שלי (שי, Alon Harazi למעשה) דיבר עם מישהי שהתעסקה בעניינים האלה בצבא ולפי מה שהוא הבין, בגלל שאני פרופיל 82 וכפי הנראה גם הקב"א שלי נמוך, הצבא ישבץ אותי בעצמו או לתותחנים או לשריון (או לאחד מהחיילות הפחות מבוקשים) ואני אדע לאן אני משובץ כחודש לפני הגיוס. בעיקרון, אין לי בעיה להגיע לתותחנים. זאת אפילו הייתה ההעדפה שלי מלכתחילה. תבואו ותגידו לי שאני לא אקבל שאלון. תגידו שיש בעיה. למה למרוח אותי?

בכל מקרה, למישהו יש נסיון במקרים כאלה?

15. שגיא Guest

אל תצפה לקבל גם שאלון. ברגע שיש לך פרופיל קרבי ואתה לא ממויין (מודיעין, טייס וכד'), אז ישבצו אותך (שרירותית, או ע"פ צורכי הצבא) באחד מימי הגיוס הקרביים. את המקום שאליו אתה מיועד תוכל לדעת על פי תאריך הגיוס, כיוון שבכל מחזור גיוס הימים מחולקים על פי יחידות.

לגבי הפרופיל עצמו, עם פרופיל 82 אתה יכול להגיע לכל היחידות הקרביות של צה"ל, ולא רק לתותחנים או שריון.