צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

1. Legolas Member

לשם אתה כבר צריך לבכות לרופאה שתוריד לך תפרופיל 64 ואם אתה רוצה לעצבן אנשים באייסקור אחרי שב5 אתה בבית, אתה לא תוכל כי אתה תיהיה עצבני על עוד יום שהיית צריך להיות עובד רס"ר ולא לעשות כלום כי אין לך נתונים לעשות תפקיד מעניין באמת, שעדין תחזור ב5 הביתה אבל עדין תיהיה עם אנשים על רמה.

2. Wave Member

לגולס (שם?) , בסוף אני באמת מתגייס למוד"ש, השתנה לי היום.
    בכל מקרה, אין מה לפחוד מהצו הראשון זה סתם שטויות, פשוט תגיעו עם בדיקות שתן מוכנות שלא תצטרכו לחכות שמה שעה

3. mrwhat Member

לכל למי שיש צו ראשון.
    בראיון אישי שיגיד - אני לא מאחר , יש לי הרבה חברים ו3 חברים קרובים מאוד.
    שחכתי עוד משהו, אם אני אזכר אני ארשום פה.

עריכה: לאלה שמעדיפים לא קרבי והנתונים שלהם מספיק גבוהים , תגידו - אני רוצה לתרום למדינה , ולהיות חייל בקרבי , אבל אני ממש מפוחד מהמחשבה על להיות בקרבי.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/07
  4. spurs229 Member

גם אני קיבלתי.
    ל-4.2 בתל השומר.
    למתי אתה?

5. xavi6 Member

אני ל-1 לנובמבר, ממש קרוב.

6. Ampelmann Member

לא.

7. Ampelmann Member

סעמק, גם כשאתה כותב שני משפטים במונולוג עם עצמך אתה מצליח לקלל שלוש פעמים...תרגיע קצת את השפה, אין לזה מקום פה.

לשאלה שלך:
    בצו הראשון הדבר הכי מפחיד שיכולים לעשות לך זה בדיקת דם וגם זה רק אם היה לך מזל רע. מה שקורה שם זה שאתה מגיע (מומלץ לפני 8!!) בבוקר לאימות(מלשון "אמת") נתונים בו שואלים אותך איפה נולד סבא, כמה קיבלת בביולוגיה ועוד כל מיני שאלות כאלה שלא צריך להתכונן עליהן בבית. שים לב שיכול להיות שחלק מהתשובות לגביך כבר אומתו מראש ולכן אין טעם לשקר. בסוף הראיון הזה ישאלו אותך שלוש שאלות על מילים בעברית שתצטרך לקרוא מתוך משפט. הרבה אנשים נופלים במשפטים האלה וכל זמן שאתה קורא אותם באופן שוטף (בלי לגמגם, הכוונה) ומבין לפחות 85% המצב בסדר. המשפט הזה בא לבדוק בעיקר שאתה מדבר וקורא באופן שוטף.
    משם אתה ממשיך לבדיקות השתן. כוס קטנה. פיפי. זהו. אם לקחת סמים, חכה בשירותים למישהו בעל חזות אשכנזית ובקש ממנו להטיל מימיו גם עבורך. אל תצטרף לחבורת הערסים המקוריים שיפגיזו את הפקידה שאוספת את השתן בבדיחות נוסח "רוצה לראות גם מאיפה זה יצא?!" היא כבר שמעה מספיק כאלה
    הלאה. אתה הולך לחדרי הבדיקה, איפה שיקשיבו ללב שלך (לדפיקות, לא אכפת להם אם רע לך בחיים), יסתכלו על הגב כדי לבדוק את מצב עמוד השדרה, דופק, לחץ דם, בדיקת ראיה, בדיקת עיוורון צבעים והקטע הכיפי- מישוש ביצים. זה יקח בערך שניה, כל מה שהרופא (שאמור ללבוש כפפה אז תקפיד על זה) עושה זה רק לברר שיש לך שתיים ושהגודל סביר. אתה יכול לבקש שחיילת תהיה נוכחת בזמן הבדיקה. גם כאן אין מקום לבדיחות זרנוקים למינהן.

הלאה. אתה הולך לעשות את הפסיכוטכני. המבחן הזה אורך שלוש שעות במהלכן אין הפסקות בשום מצב! החייל/ת שמעבירים את המבחן זה לא האחוקים שלך, האחרים ישמחו לקבל שקט ולכן, תשתין לפני, תעשן לפני, תקיא לפני רק אל תנסה לצאת באמצע. אם אתה מרגיש שמסיבה כלשהי אתה לא כשיר לעשות את המבחן ביום של הצו הראשון (או לחלופין רוצה עוד יום חופש מבית-ספר)- רק תגיד וידחו לך אותו למועד אחר. נכסת? "נגעת נסעת" ואתה מתחיל. שים לב שהמבחן הזה יקבע אם בעוד שנה תקבל זימון לטייס, שחקים, מודיעין ושאר מכתבים צבעוניים מהצבא או לחלופין תיועד להיות נהג בוס או ש.ג. בעזה!!! זה הכי רציני שבעולם. אל תחפף פה גם אם לא בא לך להתגייס כי אחרת אם כן תתגייס בסוף, תוכל להיות רק טבח בנח"ל.
    נכנסת? אתה יושב מול מחשב עם דף נייר ועפרון (ומקלדת). הדף הוא לקשקושים וחישובים. יוגשו לך 8 (אני חושב) מבחנים שונים על המחשב כאשר כולם על זמן (שצריך להספיק) בנושאים שונים כמו הבנת הנקרא, מתמטיקה (רק היגיון ואחוזים, לא בגרות 5 יחידות) ופיזיקה (שוב, רק היגיון, לא צריך להכיר נוסחאות). ההפסקות היחידות שיהיו לך הן בין המבחנים ואתה תקבע מה אורכן. אל תעשה אותן ארוכות מדי כי אחרת תשב שם יותר שעות ותהיה יותר עייף, אבל מותר לך לקחת 5, 10 או אפילו 15 דקות אם אתה מרגיש צורך להתבטל, לנמנם או למתוח קצת שרירים.

יצאת? אתה הולך לבדיקות משלימות (עיניים, ריאות, לב) רק אם אתה צריך. אם לא אמרו לך, אל תלך.

עברת גם את זה? אם עוד לא מאוחר מדי, תופנה לראיון אישי עם חייל חביב וקלסר שמן. הוא ישאל אותך החל מכמה חברים יש לך בבית ספר ועד לכמה אתה שונא מתמטיקה ואת אחיך הקטן. הוא יהיה חביב וחייכן אבל אל תחשוב שהוא חבר שלך ושקול את המילים שלך. המטרה בראיון הזה היא לייצר דמות יציבה נפשית, רצינית, מחושבת ושרוצה מאוד להתגייס, עדיף לקרבי. אתה יכול לשקר לו עד מחר שאתה רוצה טייס ומטכ"ל אבל תלך בגאווה גם לגדודים ושמעולם לא הברזת מבית ספר. לא באמת אכפת לו כל זמן שזה נשמע אמין ועונה על הדרישות המודגשות כאן למעלה.

אחרי זה, אתה מוזמן לצאת מהבקו"ם, לנפנף לו לשלום ולהנות מעוד שנה וחצי. אם לא יהיו שיבושים, במפגש הבא שלך עם גוש הבטון האפור הזה אתה תבכה. בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

8. D.Irwin Member

אז תאריך של מה זה?

9. Wave Member

21.9 כבר עבר,
    21.10 זה כלל צהלי
    ואם התכוונת ל21.11 זה כן קרבי וזה נח"ל

10. D.Irwin Member

כן הבנתי שזה כבר עבר אבל מה זה היה התאריך גיוס לאיזה תפקיד?
    הוא שנה הבאה מתגייס ולפי מה שראיתי זה חיל הים כבר שנתיים ברציפות התאריך הזה אם השנה זה גם חיל הים רוב הסיכויים גם שנה הבאה זה חיל הים.

11. Legolas Member

אדם ושמך בישראל אתה?

וגם לי השתנה עכשיו לסופי יעד הגיוס,חטיבת גבעתי,ידוע אם אנחנו אמורים לקבל איגרת של החטיבה שנשלחנו אלייה?

וממתי מי שעושה תראיון אישי הוא חייל? המוקם מוצף בלשכות הגיוס באשכנזיות חמודות וג'נגיות לרוב שגוררות רגליים או הולכות עם סנדלים.

12. Joao Moutinho Member

קיבלתי היום צו ראשון.

מישהו יודע מה הדרך כדי להתקבל לחיל הרפואה?

13. בית"רי מלידה Member

קשרים.

14. Joao Moutinho Member

קשרים? בצבא?

ובכל זאת, אם אין לי כאלו?

15. בית"רי מלידה Member

איפה שאין קשרים - יש קשיים.