צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

  1. Olli Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/07
    הודעות:
    552
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני דווקא חושב שכן. שאתה בקרבי אתה רואה מולך את הערך בהשלמת המשימה. אתה יודע למה אתה עושה כל דבר ולמה הוא מועיל. אתה יותר דבק במשימה. ברור שזה לא תמיד תופס, אבל שאתה חי על הדברים הללו שלוש שנים מהבוקר ועד הלילה, אני בטוח שזה גורם חשוב אח"כ בעבודה וזה הופך להיות חלק בלתי נפרד מהאישיות שלך. אגב, באזרחות, אדם ששירת כקרבי ומחפש עבודה, כמעט תמיד יקבל עדיפות גבוהה מזו של ג'ובניק, וגם לזה יש קשר.
     
  2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    באמת? איפה?? אולי בחברות שמירה אבל, כשאתה יוצא קרבי יודעים שגם כרוך בזה הרבה מילואים ויש כאלה, שתתפלא, מעדיפים הפוך.
     
  3. Olli Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/07
    הודעות:
    552
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם את זה לקחתי בחשבון. יש ויש, אבל הרוב מעדיפים אנשים ששירתו בקרבי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/9/07
  4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הם מעדיפים מי שמתאים לקריטריונים,רוב המקומות בכלל לא שואלים מה עשית בצבא.
     
  5. Sir Alex Las' Killa

    הצטרף ב:
    ‏15/10/05
    הודעות:
    3,284
    לייקים שהתקבלו:
    516
    לגבי רישיון נהיגה צבאי... רוב הנהגים הם כאלו שעברו קד''צ לפני הגיוס, או שעברו קורס בתחילת השירות. האינטרסט של הצבא זה להכשיר נהגים בשביל עצמו, והוא לא יאפשר למתגייסים לעבור קורס נהיגה באופן טריוויאלי על חשבון המערכת אם החייל לא ישרת בתפקיד הנ''ל. מה שכן, יש צ'ופרים והמפקדה שלי למשל קיבלה רישיון נהיגה צבאי (למרות שגם אותנו מסנג'רים לנסיעות בתוך הבסיס) אחרי קורס מזורז.

    ולמה נראה לך שלהיות נהג זה לא מועיל? אני יכול להגיד לך שהנהג המבצעי שלנו עושה הכל איתנו (הלוף שלי זה הלוף שלך!), ולמרות שהוא נחשב ג'ובניק או תומך לחימה כשהרכב שלו תחת ירי פריפריאלי זה לא פחות מסוכן מכל פעילות של לוחם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/9/07
  6. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    נהג מבצעי הוא תפקיד קשה מאוד שבהחלט ראוי להערכה, הוא גם לא ג'ובניק אלא תומך לחימה ובמקרים מסויימים הבנתי שגם לוחמים עושים את זה.
    לגבי סוגיית העבודה, בראיונות עבודה שלי דווקא שאלו מה עשיתי בצבא, כי הייתי בממר"ם ונבחנתי לתפקיד בהייטק, אבל בעבודות שגרתיות בדרך כלל לא כל כך מתעניינים בזה. שואלים פשוט כי זה חלק גדול בתולדות חייך הקצרים
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/9/07
  7. Barrel Roll Member

    הצטרף ב:
    ‏1/4/07
    הודעות:
    590
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יש לי את מלוא ההערכה לכל החיילים הקרביים ששומרים עלינו ודואגים שלא יקרו דברים מזעזעים למדינה הזאת, ואני יודע שזה דבר קשה

    אבל אני מאוד מצטער, אני יודע שבתור ג'ובניק עתידי אני רק אווכח לכמה מגעילה המערכת הזאת באמת. לא יכול להיות שבן אדם שגדול ממני בשנה, צועק עליי ומסנג'ר אותי לעשות דברים רק בשביל ההנאה שלו. מבחינת הצעקות והאלו- אין לי בעיה עם הדברים האלו. אבל רק בשביל הצחוקים שהוא יספר אחרי זה לחבר שלו? איזה מין דבר זה? אני צריך לקבל צעקות ממטומטם שגדול ממני בשנה רק כדי לחזק את האגו שלו? ועוד שיצחק אחרי זה?

    זו גישה מגעילה לדעתי, וכל המערכת הזו בכלל רקובה. אם היה לי ילד היום לא הייתי שולח אותו לצבא. ואם גם לי לא יהיה טוב- אין לי שום בעיה לעוף משם. אני לא הולך לבזבז 3 שנים מהחיים שלי רק כי כולם עוברים את זה. איזה מין אינטרס יש לי להיות במקום שלא טוב לי בו? אני בא בגישה של להכיר אנשים מעניינים הזויים וחדשים, אבל אם אני אצטרך לצאת כי לא טוב לי- אין לי שום ספק שאני אעשה זאת


    אגב, מוסר העבודה שמקבלים ביחידות קרביות הוא באמת דבר אלוהי. אבל אנשים שמתבגרים בצבא כנראה שהיו צריכים להתבגר. זה תלוי בבני אדם, יש אנשים עם גישה רצינית לחיים שאין להם שום צורך בזה. ומה זה להתבגר? הרי כל יום אנחנו מתבגרים ולומדים משהו חדש. הקטע הוא להיכנס לראש רציני לפני המשך החיים שלנו. ואת זה, גם בלי להיות בצבא- אפשר לקבל בכל מיני דרכים.
    אם בן אדם רציני ורהוט בדיבור שלו יתמודד מול בן אדם רגיל ששירת בקרבי, אני לא בטוח בכלל שהבחור שהיה בקרבי יקבל את העבודה. למען האמת.. הייתי שם כסף שהוא לא יקבל את העבודה.




    זה באמת תלוי בבני אדם, פגשתי המון אנשים שאמרו לי שהשירות בקרבי דפק להם את המוח ולא גרם לשום תועלת. יש גם כאלו שאמרו לי רק אחרי כמה שנים הבינו כמה טוב זה עשה להם ולהמשך החיים שלהם. מי שמורעל- מורעל.. מי שחושב שזה הכרחי לעשות שירות קרבי למען המדינה, כנראה שרק ירוויח מזה. אבל יש אנשים שממש לא טוב להם שם, ואין להם את כוח הנפשי בשביל זה.
    אני בכל מקרה, אם הייתי הולך לקרבי זה רק בגלל הכושר הגופני המצויין שאחרי 3 שנים אני אווכח לו. אני לא מאמין שיש עוד משהו שאני יכול לספוג מזה. את גישה "החיים חרא אבל אפשר להסתדר" אני השגתי במקום אחר ואני בטוח שעוד הרבה אנשים, אז אין שום צורך בטחינה של שלוש שנים ולשמוע כל בוקר צעקות ממפקד מטומטם שלא מספיק לצרוח "תתעורר. זה החיים האמיתיים, תתחיל להתבגר", כי רק הייתי אומר לו לך תחפש, התעוררתי ממזמן














    דיון פורה שיהיה. :)
     
  8. ReL Member

    הצטרף ב:
    ‏27/7/04
    הודעות:
    3,759
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יש פה מישהו/מישהי שמשרת בקריה , בכנרית?
     
  9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    Barrell Roll, פעם אחרי פעם אני שומע נערים מתחת לגיל 18 אומרים שהם מרגישים בוגרים. בסופו של דבר, בגיל זה אתה עדיין לא ממש בוגר, תמיד פחות אחראי ממה שנדמה לך, ולא מכיר עדיין את החיים.
    אני לא מרגיש שהתבגרתי לגמרי, ואני אומר לך את זה בשיא הכנות שאני יכול לגרד כלפי אדם שאני מכיר רק מעבר לשני מסכים. תאמין לי שראיתי חי"רניקים יוצאים מהצבא ומוכנים לחיים הרבה יותר ממני. אין איך להסביר את זה, אני חושב שרק החי"רניקים יודעים.
     
  10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זה ממש לא נכון,בכל זמן השירות שלי או של חברים שלי לא שמעתי שהיה להם מפקד שצעק עליהם סתם
    ככה והיו לי לפחות 10 חברים שהיו מפקדים/קצינים/אחראים על חיילים אחרים..

    מה אתה חושב שבעבודה לא יכול לקרות מצב דומה?
     
  11. Sir Alex Las' Killa

    הצטרף ב:
    ‏15/10/05
    הודעות:
    3,284
    לייקים שהתקבלו:
    516
    Barrel Roll, אני יודע שאני לא מחדש לך הרבה אבל בצבא יש אירכיה. הכל מתחיל ונגמר בזה.

    אדם שנמצא בצבא שנה יותר ממך רשאי לחלק לך פקודות\הוראות (במידה והוא בעמדה שמקנה לו את האפשרות) בדיוק כפי שאתה היית עושה לחייל שצעיר ממך. בסופו של דבר, הדברים האלו פועלים לטובתנו ואם זה לא היה ככה היתה אנרכיה.

    הצבא זה גוף רקוב, אבל אני חושב שזה מסוג הדברים שצריך לחוות בשביל לומר - הייתי 3 שנים בצבא המחורבן הזה, אבל לפחות שירתתי את המדינה. אם אתה בא בגישה של לעשות כמה שפחות, אז אתה תסבול יותר לחינם. בצבא מכירים המון אנשים/מקומות וגם רוכשים תבונות חיים שלא תקבל בשום מקום אחר בעולם.

    באשר למוסר, יש לזה קשר. כשאתה ג'ובניק אתה עסוק כל הזמן בלצאת הבית כמה שיותר מהר, ולהילחם במערכת. כשאתה לוחם, אתה נלחם למען המערכת והצוות שלך יותר חשוב מכל דבר. ככה שאחרי 3 שנים האופי שלך מתעצב. אגב, רצון לשרת בקרבי יכול להגיע גם מבחינת אתגר פיזי, אל תשלול את עצמך בקטע הזה...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/9/07
  12. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    Barrel Roll אני לא קרבי ובאמת שמה שאני עושה בצבא מעטים עושים פחות מזה, אבל מה זאת הגישה הזאת של צבא זה רק בגלל שכולם עושים?
    בסופו של דבר זה מסתכם בעובדה שכמו שפה אנשים עושים צבא גם בסוריה ובאיראן עושים צבא, ואם אנחנו לא נגן על עצמנו, אין מי שיעשה את זה.

    אני לא מאמין שמי שהיה בקרבי יועדף עליי לדוגמא רק בגלל שהוא עשה משהו בצבא, בסופו של דבר, שירות צבאי זה חלק מרושם כללי, אבל לא כולו. אף אחד לא מורעל ברמה כזאת שהוא יעסיק רק קרביים לשעבר על חשבון טובת העסק שלו.
     
  13. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    5,156
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מה זה השטויות האלו? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    אני ג'ובניקית שעושה יומיות, וקורה לא פעם שיש עבודה אז יוצאים מהבסיס רק ב10
    ואני לא נשארת כי אומרים לי, אני נשארת כי יש לי אחריות
    חלאס עם הכללות מפגרות
     
    נערך לאחרונה ב: ‏9/9/07
  14. CESC para siempre Member

    הצטרף ב:
    ‏14/11/06
    הודעות:
    248
    לייקים שהתקבלו:
    0
    באמת הכללות מפגשות לחשוב קצת לפני שלוחצים שליחה
    שצריך נותנים, די להכליל כאליוא נחנו אנשים שונים מאלה שבקרבי.
     
  15. Sir Alex Las' Killa

    הצטרף ב:
    ‏15/10/05
    הודעות:
    3,284
    לייקים שהתקבלו:
    516
    לילך, אני מכליל ובצדק. הלוואי שהיו עוד גו'בניקים כמוך, כאלו שמבינים שהתרומה שלהם חשובה (לצאת ב10 הבית? אני מוכן לצאת כל יום ב12, העיקר לישון בבית!). אבל המציאות היא שלא כולם כמוך, והיה לי על זה דיון בעבר. הקטע בג'וב זה לעשות את הבית זונות הכי גדול שאפשר, וזה דבר שהמערכת גורמת לך לעשות.