יש את כל מה שצריך לדעת. (בעיקר קודינציה.) וגם יש קומבינות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx
יש אפשרות לעשות רשיון נהיגה על חשבון הצבא, אבל לא לעסוק בזה בזמן השירות? אם כן, זה משתלם? או שבמילואים יכול להיות שיטחנו לי את הצורה עם השטויות האלה?
אם אין לך רשיון נהיגה והצבא מוציא אותך לקורס, זה בדרך כלל כדי שתהיה נהג יחידתי. וכן, טוחנים אותך במילואים. מעבר לזה, נהגים בדרך כלל יוצאים לעוד קורסים כדי להגדיל את רשיון הנהיגה שלהם או כדי להוציא רשיון על כלים כבדים כמו נגמ"שים. בגדול, לא מומלץ. מה שכן, יש בצבא הרבה צ'ופים למשתחררים, בעיקר ביחידות קדמיות, בהן, בין היתר, אפשר לקבל קורסי נהיגה 02 ו03 כוואוצ'ר אותו אתה יכול לנצל באזרחות ומדובר על רשיון אזרחי ולא על צבאי.
:aaarofl: חחח בארל רול, תכלס לא שווה לך להעביר שלוש שנים בצבא כנהג משאית... תעשה עם עצמך משהו יותר מועיל שלפחות תרגיש שתרמת...
ממש לא התכוונתי. בגלל זה שאלתי אם אפשר להוציא רישיון על חשבונם מבלי לעסוק בנהיגה בזמן השירות- כדי באמת להרוויח משהו מועיל מה3 שנים המבוזבזות האלו. אבל אי אפשר.. אז אני אהיה עוד אחד שעושה כלום.
אתה בוחר אם לעשות או לא לעשות... הכל בגישה... באמת חבל לבוא עם מחשבות כאלו לצבא. אם אתה כבר בתוך המערכת תעשה משהו מועיל...
אין דבר כזה רישיון ולא להיות נהג.... חח..... רסמי אני גובניק, ואני נהנה תאמת, אני משק שם ואני ממש טוב לי. עברתי כמה בסיסים היום אני מסודר למזלי ליד הבית ב3-4 בבית, מה יותר טוב מזה? גובניק לא גובניק.... כולם מסימם בסוף 3 שנים, לא שמעתי שקרבי יצא עם איזה משהו מיוחד שגובניק לא יצא .
קרבי יוצא עם ערכים ודברים פנימיים שג'ובניק לא מבין. ואני לא אומר סתם. שיצא לך להיפגש אחרי צבא עם אנשים אתה תיראה לבד שבקבוצות של אנשים שהיו לוחמים בצבא יש להם יש כבוד, אחווה וחברות אחד לשני מאשר במקומות אחרים. יצא לי לאחר השירות לעבוד במקומות הומי ג'ובניקים כמו פאבים וכד' שהיו אנשים ממש סבבה מצחיקים וחברים טובים. ויצא לי לעבוד במקומות של אנשים יוצאי יחידות קרביות עבודות אבטחה למיניהם. ואני חייב להגיד לך שיש הבדל של שמים בארץ באיכות האנשים.
מסכים עם יוגב. כמי שראה את שני צידי המתרס בצבא, בולט כמה הג'ובניקים הם כל אחד לעצמו, ואצל הלוחמים הרעות, האחווה וערכים חשובים נוספים הם ברמה גבוהה בהרבה. כמובן לא אומר זאת בהכללה מוחלטת, אבל זה די גורף, וזאת כתוצאה טבעית מתנאי השירות. כשאתה יושב במארב עם חברים שלך 24 שעות, או כשאתה מנווט עם מישהו 20 ק"מ בלילה קר, או חולק מנת קרב ליום בשטח עם שלושה חברים שלך, הערכים הללו מתחזקים ומתחדדים אצלך. PER SIEMPRE, תאמין לי שהם יוצאים עם ערך מוסף.
כל מה שגל ויוגב אמרו נכון, שירות קרבי נותן המון ערך מוסף, מאוד מבגר, מאוד מחזק, ואת זה אני אומר בלי שהייתי קרבי אפילו יום אחד. ראיתי את זה אצל הרבה אנשים, זה שירות שנותן המון לאופי. אצל ג'ובניקים גם יש אחווה בחלק מהמקומות, אבל זו אחווה אחרת. רוב החברים שלי כיום, אגב, הם מהצבא, זו אחווה שיכולה לבילויים במהלך השבוע, אבל יש אלמנט של "כל אחד לעצמו". מה שכן, באזרחות יוגב, לדעתי כבר הכל משתנה, אני לא חושב שליוצא יחידה קרבית יש מוסר עבודה טוב משל ג'ובניק, זה כבר תלוי באדם. במה אתה קובע "איכות", את זה גם לא כל כך הבנתי.