לא יודע מה עדיף, אני פשוט פוחד ללבוש ירוק. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dunno.Xxx אשמח לעשות משהו מועיל ומעניין, כמו מודיעין, אבל לא להזרק לשיחים של ואדי קונייטרה.
אני רוצה לתותחנים... רציתי משהו בעל חשיבות עם העדפה לקרבי ויש לי פרופיל 82. ת'אמת סיירות וכל זה- אני רוצה אבל אני לא בנוי לזה גנטית (עד היום כועס על ההורים שלי) ולכן החלטתי שאם אני רוצה קרבי אז הכי מתאים לי תותחנים.
ווין רוני- תלוי מה למדת. בחיל מודיעין יש מגוון רחב של אפשריות- החל משפות ועד לרמה הטכנית. cazzo-להרבה אנשים יש את החשש הזה.אני מקווה בשבילך שצהל לא יבזבז אותך ותמצא את הנישה שלך..
היר אי אם. טוב נו, אלו היו שבועיים....משונים משהו. לא יצאנו שבת ראשונה (די נדיר) וחזרנו היום ליומיים. סך הכל טירונות סבירה, אמנם כל העמידה בזמנים וכו' קצת מעצבן אבל זה טירונות. מעבר לזה כמובן אין יותר מדי. טירונות זה טירונות, סך הכל החבר'ה בסדר והיציאות ימשיכו להיות בטירונות פעם בשבועיים. אני חייב להגיד שהדבר שהכי בולט לי במעבר לצבא מהחיים האזרחים זה היום שפתאום הופך להיות כמו שנה. קמים ב4-5 הולכים לישון ב11-12 ולפעמים יותר והימים נראים לי כמו חודשים שלמים. ובכל יום יש 20 אלף מצבי רוח משתנים. זה הדבר שהכי לקחתי מהשבועיים האלה. ממחר, עוד שבועיים. אגב למי שתוהה, אני בשבטה, פלח"צ (פלוגות חילוץ והצלה). יהיה בסדר.
לזה ששאל על פרופיל 64: מגוון התפקידים הלא-קרביים שיכולים להציע לך (ולווא דווקא במודיעין) הוא עצום. תחשוב לרגע שהצבא זה מדינה שלמה בעצם שצריכה להתקיים. מאוכל לחיילים ועד תרבות ופנאי. במודיעין יש תפקידים מעולים כמו מפענח תצ"א (תצלומי אוויר, קצת כמו "איש גוגל ארת'"), יש מאזין (לשיחות בטלפון), יש אגף פיתוח אמל"ח (אמצעי לחימה), יש טכנאי מחשב, אנשי קשר ואילך. מחוץ לשם יש מקומות מדהימים לשרת בהם כמו גלגל"ץ, דובר-צה"ל, חטיבת הקש"ח (כמו דובר צה"ל אבל מול צבאות זרים ולא התקשורת), יש את חיל הרפואה על שלל תפקידיו, מדריכי טיולים ומדריכים במוזאוני צה"ל, מ"כ טירונים, נהגי בוס ורכב כבד, מנהל לשכה, קצין מיון, אנשי חימוש (אוקי, לא...), בט"ש בחיל הים, בקרי-שיוט בחיל הים, מוק"ם, תצפיתן(לא בטוח שזה פתוח לגברים בעצם) ושלל תפקידים מהסוג שבטח אפילו לא חשבת עליהם. בעצם, רק 11% מהמשרתים בצבא הם לוחמים (25% מהבנים) מה שמשאיר בעצם כמעט 9 מכל 10 עם תפקיד אחר... דע רק לקרוא את האותיות הקטנות אצל קצין המיון ואם יגידו להשאיר אופציה ב' ו-ג' לדברים שלא נראים לך תגיד שאתה מעדיף להישאר במאסר בקו"ם שבוע מלעשות אותם שלוש שנים (אחרת תוטס בשמחה אל עבר התפקיד המעפן שדחפו לך בכוח בסיבוב)
גם אם אתה לא יודע מילה בערבית, יכולים לייעד אותך לתפקיד כזה. יש מסלול במודיעין שמיועד לכאלה שלא יודעים עברית. זה די טחינה כי זה חצי שנה קד"צ של למידת ערבית, ועוד כמה חודשים אחרי הגיוס.
לא צריך שום בגרות בערבית בשביל זה. המרחק ביני לבין בגרות בערבית שנות אור והייתי מיועד למסלול הזה. כמובן שחתמתי ויתור, אבל יש מסלול כזה. בוודאות. יש מסלולים אחרים שמיועדים לאנשים עם בגרות בערבית.
גרוע? לפני שנה הועברתי לפקד על פלוגה בפלח"צ, היחידה הזו קיבלה גם כן מפקדים חדשים לגמרי, מאגוז ומגבעתי, ולאחרונה ניתנה הוראה על ידי המפקדים בעזה ששום כוח לא נכנס ]נימה בלי צוות פריצה (שהוא מן הסתם מן הפלח"צ) יש להם אחלה פעילות לאחרונה... ועכשיו כמעבירים את הקו בקציעות אז בכלל... אלו שנפלו על דימונה.. טוב נו זו באמת מכה אבל הקווים בקלקיליה למשל וכו הם מאוד מעניינים אתה מצטרף למעצרים לפעמים לאיתורי סליקים, אחלה יחידה. מה עוד שאותם חבר'ה פינו תחת אש את המוצב שפוצץ על ידי מנהרה (חוראן או משהו כזה).
הייתה לי תקלה (תקלה שלי לא שלהם) בשני המבחנים האחרונים בצו הראשון והתקשרתי כדי לברר אם אני אוכל להבחן בהם שוב או לתקן את הרושם שהם השאירו איכשהו. אמרו לי שכרגע אני צריך לתת לצבא ציונים ומכבת עם דעת המחנכת שלי לגבי היכולות הלימודיות שלי. נניח והמכתבים ימצאו חן בעיניהם, יתנו לי לעשות את כל המבחנים מחדש או שאוכל רק לתקן את שני המבחנים שלא ממש עשיתי? יש סיכוי שהם באמת ייתנו לי אפשרות לתקן?
יש הבדל בין גיוס בתל השומר לבין גיוס בי-ם? פשוט כל החברים שלי מתגייסים בי-ם, רובם בעלי פרופיל גבוה והולכים לעשות שירות קרבי. אני לעומת זאת, בעל פרופיל נמוך ואני אהיה ג'ובניק. האם זה קשור, או סתם ככה החליט הצבא? תודה.