צבא הגנה לישראל

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י אלסנדרו דל פיירו, ‏12/8/05.

  1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם תודה לך :)
     
  2. Emil Member

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    3,863
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יחידת "חצב" היא יחידה בתוך 8200 שעוסקת באוסינט (מודיעין גלוי) - כלומר טלויזיה, רדיו, אינטרנט וכו', ולא מתרגמת כפי שציינת. מה שאומר, שהחיילים שלהם בעצם רואים את הטלויזיה הסורית ומקשיבים לרדיו טהרן. יכול להיות שיש להם תקנים גם לאוסינט מאירופה, אבל עד כמה שידוע לי היחידה עוסקת במקורות ערביים.

    אכן, די קשה להגיע לתפקיד צלם. אם אתה רוצה משהו מקצועי ואיכותי, תנסה להגיע ליחידת ההסרטה של דובר צה"ל. אם סתם בא לך להסתובב בבסיסים ולצלם שתיות דרגה ואת אשתו של הנגד, אתה בטח תסתפק בצלם צבאי של יחידה.
    צלמים צבאיים מיח' ההסרטה של דו"צ, לעומת זאת, גם עוסקים בתיעוד מבצעי בתוך השטח עם הלוחמים ובזמן מבצעים, ובכללי מגיעים לחומר הכי מעניין ומרתק. ומיותר לציין שחלק מאד גדול מצילומי הצבא הטובים שמתפרסמים בעיתונים ובאינטרנט שלהם (אפשר לשים לב מתחת לתמונה בשם הצלם. צילום: דובר צה"ל).

    אגב, ליחידת ההסרטה כיום אין קורס. וזה בעצם התפקיד צילום היחיד בצבא שבאמת דורש קורס. יש משהו מקומבן ולא ברור במיוחד, שכן מלמדים דבר או שניים אבל לא במסגרת מוגדרת ורישמית של קורסים בצבא. מגיעים רק אנשים שמתמצאים בחומר מראש, ועוברים חפיפה ארוכה שכוללת סינג'ורים בלתי נסבלים בארכיון וכד' עד שהם אשכרה נוגעים באחת המצלמות (המאד יקרות) של צה"ל.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏12/8/07
  3. אלסנדרו דל פיירו Member

    הצטרף ב:
    ‏14/11/04
    הודעות:
    1,340
    לייקים שהתקבלו:
    9
    ברוך הבא לעולם השביזות.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

    גם לי יש לחץ בית..רציתי אז קרוב לבית (וקיבלתי! אני משרת 4 רמזורים מהבית) חשבתי שזה מה שיהרוג את השביזות. אבל לא. היום? זה עדין נשאר (ועוד אני עושה להם טובה בא מידי פעם בשעה 10 כי קשה לי לקום בבוקר ואין לי פטור אין לי כלום)
    ויש לי הנחות מיוחדות והכל ועדין לפעמים אני מתפלל שיעבור הזמן שהיום ייגמר כי נשבר כבר.
    יש ימים שאין לך ראש בכלל לצבא. אם זה בגלל החברה שלך בגלל בנות,ים,סקס,כדורגל...ואפילו חשבון טלפון ובנק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
    הגעתי למסקנה שברגע שאתה קל''ב אתה יותר שבוז! כי אתה חיי את היום יום וזה הכי קשה אתה יוצא כל ערב בא לבסיס שפוך מת אין לך כוח לכולם.
    וזה עובדתית בשטח.
     
  4. W.Rooney Member

    הצטרף ב:
    ‏16/4/06
    הודעות:
    4,521
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אחרי שני צווי התייצבות, קיבלתי סוף סוף את הפרטים הרפואיים ואת הפרופיל. מה שמעניין, לא קיבלתי את הפרופיל שלי בספרות (97, 72, 64), אלא בתיאור מילולי, וכך זה נראה:

    הבנתי שכיוון שלא אשובץ בתפקיד שאינו קרבי, הפרופיל שלי הוא 64. האם זה נכון ? מישהו יכול לאמת את דבריי ?
     
  5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מתן, זה נשמע כמו 64, אבל תתקשר ותשאל, הכי טוב.
     
  6. W.Rooney Member

    הצטרף ב:
    ‏16/4/06
    הודעות:
    4,521
    לייקים שהתקבלו:
    0
    התקשרתי ללשכת הגיוס, אכן 64 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
     
  7. תומר22 Member

    הצטרף ב:
    ‏5/2/07
    הודעות:
    3,097
    לייקים שהתקבלו:
    0
    קשים הם חייו של הג'ובניק. אני יצאתי ברוב השירות שלי אחת לשתי שבתות, אבל בזמן שהייתי באיזה קורס(התחפשתי שבוע לג'ובניק) יצאתי כל יום הביתה והבנתי כמה זה מעיק. עדיף להיות כל השבוע בבסיס ולצאת חמשוש מאשר לצאת כל יום ולהגיע מת הביתה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/8/07
  8. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אני מסכים לגביי חמשושים.
    בתור אחד שרוב הזמן בבית אני יכול להעיד שאם הייתה לי עכשיו אפשרות הייתי עובר לצה"ל וחוזר לבית פעם בשבוע.
     
  9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לא יודע,אני הייתי חוזר כל יום ב-7 בערב[לפעמים קצת אחרי ולפעמים קצת לפני]
    אחרי 4 אוטובוסים לכיוון ודווקא לא הייתי שבוז בכלל.
     
  10. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    ואני עושה 4 משמרות בשבוע, אוטובוס אחד של 20-30 דק' ועבודה שכוללת מחשב עם משחקים, טלוויזיה עם כבלים ודיוידי ואני כן.
    ככה שלכל אחד זה שונה, כנראה שאתה מהסוג השני. רק אל תהיה פזיז כי אחרי שמתחילים לעשות יומיות קשה להשתנות.
     
  11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מתרגלים להכל. השגרה לא נוחה תמיד אבל גם זו הכנה לחיים. לא הייתי משנה את השירות שלי, והייתי עושה יומיות (מלבד תרגילים ולילות בבסיס).
     
  12. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    אפילו מכתב לא קיבלתי.

    בקיצור, לבוא לקצינים ולדבר איתם במבטא נאפוליטאני זה כבר טוב?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/8/07
  13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כן, יהיה לך ראיון אישי, תדגיש מאוד את הנושא של שפות ואולי אפילו תציין את ההתעניינות הגדולה בתרבויות זרות, גם הצילום יכול לעזור. דבר איתי כשתקבל את הצו.
     
  14. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏12/6/03
    הודעות:
    12,566
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ראשית, בהצלחה לכל מתגייסי אוג' 07 הצעירים.

    שנית, אני מבקש מכם, בעקבות כמה הודעות שראיתי כאן, לא לשאול שאלות ובטח שלא לענות תשובות העוסקות במודיעין. המלחמה האחרונה הראתה כמה היריב שומר על המידע של עצמו (מה שמנע מהמודיעין שלנו לגלות על החטיפה) וכמה מידע הוא משיג מטיפשות שלנו.
    אם אתם רושמים שאלה ורושמים בסוגריים "אל תפרטו הרבה הבנתי שזה סודי", אז זו שאלה מיותרת, ובטח שאל תפרטו על סוגי איסוף מודיעין, גם אם זה נראה לכם הדבר הכי ברור, והתירוץ "יש את זה בוויקיפדיה/באינטרנט" לא תופס כאן.
     
  15. בועז Member

    הצטרף ב:
    ‏24/8/02
    הודעות:
    3,196
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני חייב להגיד משהו בטרם תעשה שטויות...

    כשאתה מגיע לצו ראשון, האנשים שבוחנים אותך הם אלה שיקבעו איפה תהיה בשלוש השנים הבאות.
    אם אין לך בעיה להיות סתם אחד שמסתובב בבסיס, מנקה קצת את השירותים, מפעיל את הממטרות והולך הביתה, אז לך על המבטא והכל.

    אבל, אם חשוב לך בשלוש שנים האלה לעשות גם משהו לטובת עצמך, כלומר לצאת עם איזשהו מקצוע מהצבא(ואני בתור אחד שמשרת במודיעין יודע להגיד לך שאצלנו בבסיס יש כל כך הרבה תפקידים שונים, וכמעט לכל אחד יש מה לעשות עם זה אח"כ באזרחות).
    לא חייב להיות קבניסט כדי לצאת יומיות, אתה יכול גם להגיע דרך הלימודי ערבית האלה לשרת בבסיס פתוח ולצאת יומיות.

    השאלה היא מה אתה מעדיף...

    צודק בכל מילה, גם אני רציתי להעיר על זה..
    למה אתם בכלל כותבים על מה היחידה עושה תאכלס, זה מידע מסווג.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/07