פרנק רייקארד , לאן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י rivaldo, ‏15/5/07.

1. Hala Madrid! Member

התלונות על רייקארד הגיעו בעיקר בעקבות ההפסד בגביע לחטאפה ובמיוחד אחרי התיקו המאכזב עם בטיס, אחרי שבמשך כל המחצית הראשונה הראשונה ישבה על שערה של בטיס.
    רייקארד לא אשם שברצלונה לא מנצלת מצבים קורצים ורייקארד לא אשם בזה שהגנת ברצלונה נרדמה בבעיטה החופשית שהוליכה לגול השוויון של בטיס.
    אני מניח שאתם יותר מתכוונים לחילופים התמוהים של מסי ורונאלדיניו, אבל גם אחרי שהשניים יצאו בטיס לא הגיעה לאף מצב. אמנם ברצלונה גם כן לא יצרה הרבה מצבים, אבל גם בטיס לא עשתה שום דבר.
    הגול השוויון באמת היה מקרי, לי זכורים 2 הזדמנויות של בטיס, מטעות אחת של תורהאם במחצית הראשונה, השנייה ב-5 דקות לפני הגול והשלישית בגול. ברצלונה הגיעה להרבה יותר הזדמנויות במחצית הראשונה והחמיצה והחמיצה, במצב הזה, אין מה להאשים את פרנק רייקארד.

2. SkiMan Member

ההשוואה ועוד איך במקום, כיוון שאני לא מדבר כאן על אמצעים כספיים אלא על הסטטוס של המאמנים בקבוצות שלהם. וחוץ מזה, אתה רק מחזק את הנקודה שלי: מוריניו התמודד עם מצב עוד יותר לא הגיוני של פציעות והגיע רחוק יותר מרייקארד בכל מסגרת. אבל שלא תטעה: לא מדובר בהשוואה של היכולות שלהם כמאמנים אלא על המצב בו הם היו העונה.

אני לא יודע מאיפה להתחיל להגיב לערימת השטויות הזו. מאמן לא אשם באי ניצול מצבים ובהירדמות בשמירה? אז על מה הוא כן אחראי? על לחמם את הכיסא באימונים ובמשחקים? אם השער שספגנו מבטיס היה מקרי לחלוטין ולא היה דומה לשום שער שספגנו העונה הייתי אומר ניחא, נאשים את השחקן. כשזה קורה משחק אחרי משחק דרך קבע, כבר יש איזושהי בעיה מעבר.

3. Dimitar Berbatov Member

לא מובנת לי כל הביקורת הזאת על פרנק רייקארד. בארסה בשנתיים האחרונות משחקת את הכדורגל היפה באירופה, זכתה ב-2 אליפויות ספרד, זכתה בליגת האלופות וכל זה תחת רייקארד ועדיין יש עליו ביקורת. גם אם בארסה בסוף לא תזכה באליפות (מה שלא נראה לי למרת הכל) רייקארד חייב להשאר בבארסה. רייקארד הוא לא מאמן גדול כמו מוריניו, פרגוסון, היצפלד וכ'ו אבל הרבה בזכותו הקבוצה זכתה במה שזכתה והוא מתאים לבארסה כמו כפפה ליד. לרייקארד יש חלק בכשלון של ברצלונה העונה, אין ספק, אבל עדיין צריך לזכור שלבארסה היו הרבה בעיות העונה:
    הפציעות הקשות של אטו ומסי בתחילת העונה, העומס על רונאלדיניו מהמונדיאל והעומס שגבר אחרי הפציעות של מסי ואטו שהשאירו את רונאלדיניו לסחוב לבד את המכונה. עונה חלשה מאוד של דקו ואדמילסון שהיו שחקנים מרכזים בקישור של בארסה בשנה שעברה וכמובן הירידת מתח בקבוצה אחרי כל-כך הרבה תארים.
    לרייקארד יש חלק בעונה הרעה של ברצלונה אבל הוא לא האשם הבלעדי. צריוף של הרבה מאוד בעיות בקבוצה גרם לעונה הרעה של בארסה. שנה הבאה תהיה עונת מבחן לרייקארד, הוא יצטרך לעשות עבודה גדולה בחלון העברות והחליף אל מעט שחקנים שנתנו עונה חלשה וכמובן להחזיר את הרעב לשקחנים שלו ואני מאמין שאם רייקארד יעשה את השינויים הנדרשים בארסה תחזור לעצמה שנה הבאה.

4. ACBenb Member

לא אותו רונאלדיניו

אני חושב שיש ירידת מתח בברסה, השחקנים לדעתי נראים קצת "שבעים". הם חשבו שהאליפות השנה תהיה כמובן מאליו וזה לא קרה. היה הרבה בלאגן אצל ברצלונה השנה, בין אם זה הסכסוכים של רייקארד עם רונאלדיניו ורונאדליניו עם אטו, הכימיה בקבוצה לא נראית כמו שנה שעברה. מישהו יהיה חייב לשלם, אני מהמר שזה לא יהיה רייקארד כי בסופו של דבר אי אפשר כל שנה להביא את הקבוצה באותה יכולת פנטסטית.
    רייקארד צריך להישאר, מה גם שאני לא רואה מאמן טוב פנוי, חוץ מיוסי מזרחי שצריך עבודה בקיץ http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Hala Madrid! Member

למה, רייקארד אשם בזה? הוא מחמיץ בלי סוף הזדמנויות שיכולות לגמור את המשחק בשלב מוקדם?

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/07
  6. Daniel616 Member

רייאקרד צריך להישאר, מה לעשות שריאל פשוט היתה טובה מדי, אני לא חושב שהוא אשם במשהו ב4-0 לחטאפה ביום חמישי, השחקנים אשמים, מסי, רונאלדיניו ואטו אשמים, מסי בא על גג העולם עם השער שלו ופשוט כאילו שהוא לא בא למשחק, רונאלדיניו ואטו פשוט היו גרועים, הם היו בטוחים שאחרי 5-2 הסיפור גמור, אבל זה לא ככה.
    איאפשר לקחת מרייאקרד את מה שהוא הביא, גם בתחילת דרכו, כולם רצו שהוא יעזוב, וראינו מה קרה אחרי שנה.
    הוא צריך להישאר, אני לא רואה מאמן ברמה שלו שפנוי כרגע.

7. Hala Madrid! Member

מסי לא היה בסגל באותו משחק.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/07
  8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

וריאל פשוט לא טובה יותר

9. Pipe Member

Daniel616,
    נושא הדיון הוא לא "האם רייקארד אשם בהפסד לחטאפה ובתיקו מול בטיס"? אלא על תפקודו של רייקארד כמאמן באופן כללי.

"רייאקרד צריך להישאר, מה לעשות שריאל פשוט היתה טובה מדי".
    מה הקשר הלוגי בין שני חלקי המשפט? ונניח שיש כזה... ברוב חלקי העונה ריאל מדריד שיחקה רע. בחודש האחרון היא משחקת יותר טוב מברצלונה, ולמרות זאת, ההבדלים בין הקבוצות הם לא כאלו גדולים שאפשר להגיד ש"ריאל פשוט טובה מדי".

ואני לא מאמין,
    אף אחד עדין לא האשים את אולגר בכישלון של רייקארד! מה קורה איתכם אנשים? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/5/07
  10. Riki Member

קנאי, ריאל נותנת מלחמה בכל משחק כיום... תאכל תלב !! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיון הזה נפתח בסיום העונה בשנה שעברה שעוד רייקארד התחיל לעשות שטויות שלא עשו יותר מדי פאדיחות לברצלונה(רק אובדן אליפות) והזכירה להם את העונות האיומות עם מלחמה על מקום רביעי.

אחרי ניהול המשחק הכושל אתמול זה כנראה סוף הגולל של רייקארד במיוחד אחרי שבשדה התעופה בסביליה בהמתנה למטוס התגודדו להם צ'יקי , לאפורטה ופויול לשיחה בינהם כאשר רייקארד יושב בצד ועדיין בהלם , לא מעכל את ההפסד כמה שעות מוקדם יותר.

לדעתי , אם לא היה רבע גמר הצ'מפיונס ליג רייקארד היה הולך הבייתה מיד אחרי ניהול המשחק הכושל .

12. Spanish Weapon Member

פרנק רייקארד הביתה.
    אף אחד לא מקל ראש ומזלזל בהישגים של רייקארד עם ברצלונה בעונותיו הראשונות, אבל מה שקורה
    העונה ובעונה שעברה זה פשוט ביזיון, זו נפילה מנטלית וטקטית של כל הקבוצה.
    רייקארד הביא על הנייר שחקנים מצויינים אבל לא ידע לנתב ולגבש את כולם לכדי סגל אחד יציב ויעיל.
    יש להפסיד משחק או שניים בחוץ ויש להיות עם מאזן חוץ מכפיר של שני נצחונות בלבד כשאנחנו כבר
    מחזורים ספורים לסיום.
    המשחק אתמול הוכיח יותר מכל את ריפיון היד של רייקארד בכל הקשור להשפעה על הקבוצה בצורה
    מנטלית וטקטית, כי אם קבוצה מובילה 2-0 בדקה ה15 כשהיא במומנטום עצום והיא לא מרסקת את
    היריבה גם מיד אחרי המחצית אלא מקבלת 3 שערים בתצוגה חסרת אופי, זה מעיד לא רק על השחקנים
    אלא גם על המאמן.
    בארסה צריכה דם חדש על הקווים, תודה רבה לרייקארד אבל להתראות.

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/08
  13. C.p Member

עם כול האהבה והכבוד שיש לי למקורזל ההולנדי,הוא צריך לעזוב את בארסה בסוף העונה.

פרנקי נמצא המון זמן (יחסית) בבארסה,וכמו ששמנו לב,השפעתו ונוכחותו בקבוצה נעלמה כלא הייתה.השחקנים הפכו להיות החברים שלו,וזה דבר שלא צריך לקרות.

שחקנים כמו דקו,רונאלדיניו ופויול נימצאים בעונה גרועה להחריד,ואין מי שישרה בהם את הביטחון,בטח לא רייקארד שכול שני וחמישי מדברים בתשקורת על סיכסוך כזה או אחר עם הגאושו.

יש לבארסה 2 אפשרויות:

1.לסיים את הדרך עם ראייקרד ולהביא מאמן חדש.(מוריניו?).לתת לו לבנות את הסגל ולהכניס רוח חיים בבארסה.

2.להמשיך עם רייקארד ולעשות ניקוי בסגל החל מרונאלדיניו ודקו עד גודיינסן ואדמילסון.

אני מעדיף את האופציה הראשונה.לדעתי אם מוריניו יגיע הוא יפטר מהזבל,וישמור את דקו ורונאלדיניו ויחייה אותם מחדש.בקיצור,מוריניו בסוף העונה ובארסה יוצאת לדרך חדשה ונקווה שגם דרך טובה עם תארים.

http://www.siz.co.il/up/jah1ewzhmwnj.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/08
  14. xavi6 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

עם זאת, בלי שום קשר לריקארד או לא-חייבים לעשות ניקוי שנה הבאה. אדמילסון, גודיונסן, זמברוטה, תוראהם ואחרים באמת צריכים ללכת, בלי קשר לעתידם של רונלדיניו או ריקארד בברסה.

15. C.p Member

בוודאי.כול דקה ששחקנים כמו אדמילסון,גודיינסן אולגר ושאר הפנטסטיקוס משחקים,עובד כנגד ברצלונה.