פרישות: דור גדול הולך ועוזב

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Reyes, Dec 4, 2003.

1. פרננדו רדונדו Member

שחקן גאון לא נופל מצאבי ואינייסטה מבחינת כשרון! רק חבל שהוא לא מימש אותו כמוהם...

2. alexshw Member

אני חושב שהוא דווקא כן מיצה את מלוא כישרונו שהיה טמון בעיקר ביכולת מסירה אדירה, אך לא מעבר לכך. בכל זאת צריך לזכור שהוא מבין המעטים שגגדלו בריאל בשני העשורים האחרונים והצליחו להחזיק מעמד במועדון 15 שנה.

3. פרננדו רדונדו Member

זה שחושבים שהוא מיצה דווקא מראה כמה הוא לא מיצה!
    היו לגוטי כמה עונות מצוינות בעיקר בתחילת הקריירה שהוא הראה הרבה יותר ואפילו באחת העונות האלו הוא הפציץ איזה 15 שערים מעמדת חלוץ שני (אל תתפוס אותי במילה)...
    חוסר מקצועיות והעובדה שהוא שיחק עם שחקנים כמו סיידורף זידאן וקאקה גרמו לו לא למצות את כל הפוטנציאל שהיה לו.

Last edited: Jul 17, 2012
  4. alexshw Member

לא זיהיתי בו תכונות מיוחדות פרט ליכולת המסירה וגם הוא אף פעם לא התיימר להיות הכוכב הראשי בריאל. לפחות מבחינתי הוא ענה על הציפיות.
    לא כל שחקן מסוגל להיות שחקן בולט ובטח זה מאוד מאוד קשה בריאל.

Last edited: Jul 17, 2012
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.direttanews.it/wp-content/uploads/Pippo-inzaghi4.Xxx

החלוץ האיטלקי פיליפו אינזאגי פרש היום סופית ממשחק פעיל.
    פיפו מונה למאמן קבוצת הנוער של מילאן וחתם על חוזה לשנתיים. בסה"כ הבקיע במהלך הקריירה 288 שערים ב-623 הופעות בכל המסגרות הקבוצתיות. סופו פיפו כבש 25 שערים ב-57 משחקים במדי נבחרת איטליה, עימה היה שותף לזכיה בגביע העולם בגרמניה ב-2006 אחרי ניצחון בפנדלים על צרפת, ולמקום השני ביורו 2000. אינזאגי מצא לא פחות מ-70 פעמים את הרשת בגביעי אירופה השונים, כאשר רק לראול (77) יש מאזן יותר טוב.

החלוץ המחונן זכה ב-3 אליפויות איטליה (שתיים עם מילאן ואחת עם יובה) והניף פעם אחת את הגביע האיטלקי. עם הרוסונרי הוא לקח פעמיים את הצ'מפיונס ליג (2003 ו-2007), כאשר בגמר האחרון מול ליברפול הבקיע צמד בלתי נשכח.

Last edited: Jul 24, 2012
  6. Raulito Madridista

מקפיץ את הדיון אחרי הרבה זמן:

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01506/Michael_Owen_1506673i.Xxx

לדעתי גם מייקל אואן שווה כמה שורות בדיון 'שחקנים גדולים שפורשים' בפורום העולמי גם אם הוא לא מימש את ההבטחה. בזמנו נחשב למלך של אנפילד ומבין השחקנים הבודדים שהתעלו באמת במדי שלושת האריות כשהשיא היה עם השער הבלתי-נשכח מול ארגנטינה במונדיאל 1998 וארבע שנים אחר-כך כבש שלושער מול גרמניה בחוץ במוקדמות המונדיאל. אואן נעלם די מוקדם מאור הזרקורים בשל קבלת החלטות לא נכונה ופציעות קשות('אות החיים' האחרון שלו באמת היה שער הניצחון הקלאסי בדרבי מול סיטי וזו אולי דרך טובה להיעלם לחלוטין).היום הבחור הודיע רשמית על פרישה בסיום העונה בגיל 33 ודיבר על כך שהוא מרוצה מהישגיו לאורך השנים ועל הזכות שניתנה לו לשחק במועדונים הגדולים.

מדובר בשחקן שמאוד חיבבתי בצעירותי אבל מה שאני אזכור לו הוא הזכייה בכדור הזהב ב-2001 על חשבונו של ראול(לטעמי לא מוצדקת וגם למורת רוחם של פאביו קאפלו, חריסטו סטויצ'קוב ואחרים). לצערי נוצרה לו תמיד של נהנתן, כזה שויתר על הקריירה בשלב מוקדם מאוד ואני זוכר את הסיפורים על משכורת עתק במדי ניוקאסל לעומת תרומה די מפוקפקת, אימונים\משחקים שהיה מגיע אליהם במטוס וכן-הלאה. הקריירה שהתחילה בצורה כל-כך נפלאה על-ידי הילד החמוד והספרינטר - הוכפשה והתקלקלה. מאזן מטורף של גולים בנבחרת האנגלית ושלושער בלתי-נשכח בגרמניה.

שמחתי לראות אותו בריאל מדריד כי טובת המועדון חשובה לי יותר מן הסתם ואואן היה אחלה גיבוי ביחס לחלוץ שלישי, אבל כמובן שזו החלטה שפגעה בקריירה שלו. ואחר-כך באו הפציעות. בכל-מקרה גם אם לדעתי הוא לא מהבלתי-נשכחים כמו ראול, רונאלדו, ואן-ניסטלרוי והנרי - הוא מדור הזהב של השחקנים שגדלתי עליו.

מייקל אואן - חתך לפי קריירה:
    ליברפול (1996 - 2004): 297 משחקים, 158 שערים
    ריאל מדריד (2004/05): 40 משחקים, 14 שערים
    ניוקאסל (2005 - 2009): 79 משחקים, 30 שערים
    מנצ'סטר יונייטד (2009 - 2012): 52 משחקים, 17 גולים
    סטוק (2012/13) 7 משחקים, שער אחד
    נבחרת אנגליה (1998 - 2008): 89 הופעות, 40 שערים

כמה משעריו הבולטים בקריירה: לחצו כאן
    תסלחו לי על העצלנות ועל כך שאני זורם עם פוסט קצר פה ולא משקיע יותר מידי.

Last edited: Mar 19, 2013
  7. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

אלכסנדר פריי, חלוץ פ.צ. באזל ובעבר בורוסיה דורטמונד, ראן ונבחרת שוייץ, פרש וימונה למנהל הספורטיבי של לוצרן.
      http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

8. Telkiyski Member

ככה באמצע העונה?
    פ.צ באזל בחצי גמר הליגה האירופית ונאבקת על האליפות בשוויץ (3 הפרש על גראסהופרס)

9. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

גם אותי זה הפתיע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אבל משחק פרישה מרשים לקריירה מרשימה - במשחק הפרישה שלו הוא כבש צמד! 

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

דייויד בקהאם פורש מכדורגל
    הכוכב הגדול ביותר ששיחק את המשחק והתרכז בכל דבר פרט לכדורגל. לטעמי אחד האוברייטד'ס הגדולים אי פעם. שחקן טוב, בכל זאת היה חלק משמעותי ביונייטד של פרגוסון, אבל נראה שמרגע שהוא התחבר לויקטוריה, הוא יותר זרם בקטע של דוגמנות, רכילויות, צהובונים ומה לא, פרט לכדורגל. אחד מהבועטים הטובים שנראו וגם אחד מהמוסרים הטובים, אבל כמו כל דבר שקשור באנגלים, גם כאן הם טרחו לשבח ולהלל אותו הרבה יותר ממה שהוא היה כשחקן. שלא יהיו טעויות - הוא הגיע לריאל כדי להעשיר את קופת המועדון והם גם עשו את זה, הרבה יותר משהגיע לתרום מקצועית ומאז זה היה כך בכל מועדון ששיחק. זה נראה כאילו הוא הגיע למכור חולצות ומרצ'נדייז, הרבה לפני הכדורגל. שמח בשבילו שלפחות סיים עם טעם מתוק ואליפות צרפת.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01662/beckham_russel_che_1662929c.Xxx
    הזיכרון הכי חזק שלי ממנו, כשהוא עוד היה שחקן כדורגל ולפני שסיים את המונדיאל בביזיון עם האדום מול ארגנטינה.

Last edited: May 16, 2013
  11. BvB Member

הכדורגלן האנגלי האהוב עליי בכל הזמנים,איזה סיבוב היה לו לבעיטות,איזה עונות ביונייטד ומדריד.
    אגדת כדורגל!

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקהאם היה שחקן טוב, אבל לא יותר מזה. מצטער אם זה יכעיס אנשים, אבל זו דעתי. לואיס פיגו לא נפל ממנו בשום דבר, אולי קצת בבעיטות חופשיות. לי תמיד היתה ההרגשה שעשו מבקהאם יותר מאשר שהוא היה שווה באמת בגלל שהוא הרוויח יפה מפרסומות ומראהו החיצוני. בקהאם בתחתונים הרוויח הרבה יותר כסף ותהילה מאשר בקהאם כשחקן כדורגל.

ללא ספק הוא היה שחקן טוב, אבל כך גם היו גם גיגס וסקולס. אם גיגס היה אנגלי ולא וולשי אני משוכנע שהקיצוני היה מקבל לא פחות יחס מבקהאם.

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

פעם אבי מלר אמר על בקהאם את המשפט הבא "הכדורגלן הבינוני הטוב ביותר אי פעם".
    אני חושב שזה מסכם במילים הכי פשוטות את דיוויד בקהאם.

14. skyday20 Member

Beckham:

6 Premier Leagues
    2 FA Cups
    1 La Liga
    1 Champions League
    1 (Ligue (1
    2 MLS
    1567 Haircuts
    1 Spice Girl

Legend#

Last edited: May 16, 2013
  15. אלי מתחן Member

למען האמת אני חושב שהזוהר שהיה סביבו דווקא פגע בזכרון של אנשים ממנו בתור כדורגלן. הוא היה מקצוען בכל איבר בגוף, רץ בלי הפסקה על המגרש, הסכים לקבל יחס מזוויע מקאפלו ולבוא לאחר מכן ולהביא לו אליפות. לא אשמתו שהוא היה כדורגלן אנגלי טיפה מוגבל.
    ב98 הוא היה בלי ספק אחד הכדורגלנים הטובים בעולם, ואז לא היה ספק שגיגס הוא שחקן פחות טוב מבקהאם.