מה-20 דקות שראיתי, רומא שיחקה כדורגל יפה וטכני ואין ספק שמהקישור ומעלה יש לה כמה כשרונות נדירים (אני הייתי מוותר על חיזוק התקפי במקומם בקיץ הקרוב), אבל ההגנה לא הייתה קיימת ולאציו ניצלה את זה למתפרצות מדויקות וקטלניות - צריך להחמיא לפרימברה שלהם על הניצול המיטבי הזה של חורים בהגנה. באיטליה עושים בזה הרבה שימוש. ניקו לופז הרשים אותי יותר מכולם בהתקפה. הטכניקה שלו עם הכדור היא משהו מיוחד, במיוחד הורשמתי עם היכולת שלו להחזיק בכדור ולמצוא את אופציית המסירה הטובה ביותר תחת לחץ, המעבר בין שחקנים וגם עצירת הכדור שלו אחרי מסירה ארוכה (המסירות של ויויאני אליו צריכות לעלות היישר לקבוצה הבוגרת), הבעיטות שלו גם היו מדויקות ופעמיים הוא נעצר רק בהצלות מרהיבות של השוער של לאציו. צריך לראות איך זמאן ישחק ברומא, למרות שאני מאמין שיהיה לו מקום במערך הסופר התקפי של הצ'כי. כיף לראות רמה כזאת בפרימברות, קצת מבאסת העובדה שבדרך כלל רוב השחקנים שמרשימים שם לא מתפתחים למשהו גדול כשחקנים בוגרים.
לופס הוא מאסט. מעבר לביצועים הטובים שלו אתמול, הוא מכונת שערים והתקשה לבטא את יכולת ההבקעה שלו. לפי מה שראיתי אתמול, רומא משחקת במערך 4-2-3-1, כשפישיטלה ופוליטאנו באגפים וצ'יצ'ירטי מאחורי טאלו. מפוליטאנו לא התרשמתי יתר על המידה, אך אינני יודע אם לופס מתאים לשחק באגף, לעומת זאת, לדעתי היה מקום לשחק איתו על חשבון צ'יצ'ירטי שהרבה להחמיץ ולהרוס מספר מצבי הבקעה (אבל עדיין אחלה שחקן) ולשנות מערך ל 4-4-2.
מדינת המוצא והדריבל/טכניקה החולניים כבר דורשים השוואות לשחקן ספציפי אחד מסויים. אבל השיניים... מרים להנחתה. סוארס קטן לכל דבר.
במקום פוליטאנו? פרט לכך שמדובר בשחקן נבחרת איטליה U19 עם תפוקה התקפית של 9 שערים ו13 בישולים, העבודה ההגנתית שלו יוצרת איזון מושלם במערך של דה רוסי (בדומה לטאדיי\אמנטינו בשיאם אצל ספאלטי). כמובן שהוא פחות כישרוני מלופז עם הכדור אך הוא שחקן שלם הרבה יותר ומתנייד לכל אורך המגרש לפי הצורך של המאמן. הוא גם זה שמאפשר לנגו להיות חלק חשוב מאוד בהתקפות של הקבוצה. גם שינוי מערך כמו שנאור הציע מיותר לחלוטין. כי ככה הם רצים בהצלחה כבר שנה והויתור על המנוע ההתקפי של הקבוצה (צ'יצ'ירטי), שסיפק לקבוצה 8 שערים ו15 בישלים העונה, פשוט לא מתקבל על הדעת. לופז יכול להתחרות רק עם פישיטלה או טאלו. אך נכון לרגע זה, שניהם מציגים יכולת ותפוקה מרשימים יותר, וגם מתואמים יותר לשאר הקבוצה. לדעתי הם גם מוכנים יותר לקבוצה הבוגרת (ללופז לא יזיק מנוי להולמס פלייס).
החלטתי לוותר על משחק הפלייאוף בסריה B לטובת הדרבי המילאנזי בפרימברה. המחצית הראשונה מסתיימת בתיקו 1-1, השער הראשון הגיע לאחר פנדל מוצלח של קומי, אולם לונגו מחק את היתרון לאחר השתחררות יפה מהבלמים ששמרו עליו (להם חלק לא קטן בשער), בלדאן ואלי. המשחק אינו סוחף כמו הדרבי הרומאי אתמול, אך יחד עם זאת המחצית הראשונה איכותית ומאוזנת כאחד. שתי הקבוצות מגיעות למצבי הבקעה, אבל כושלות להבקיע. כבר בתחילת המשחק גאנץ היה צריך לכבוש, אך החמיץ ברשלנות ממצב נוח. ניהול המשחק של ואלוטי מדהים, קבלת החלטות יוצאות מגדר הרגיל, נמרץ מאוד ומוסר ברמה גבוהה. מקומי, הסקורר המוביל בליגה, אני מצפה שיכריע את המשחק כשגם גאנץ הוא כובש מדופלם. ההגנה רכה מדי ובמחצית הבאה תצטרך להיות ערנית יותר.
לונגו :aaa8: כמו כמעט כל השנה, אנחנו לא ממש משכנעים או מרהיבים - אבל תכליתיים ומשיגים את המטרה בסופו של יום.
המחצית השנייה נפתחה ברגל שמאל מצידה של מילאן. אינטר איימו מספר פעמים ולבסוף רומאנו ביצע מהפך לאחר חור גדול שהותירה ההגנה האדומה. במשך כל העונה הגנתה של מילאן לא הלהיבה. היום בלדאן מהווה את החוליה החלשה במרכז ההגנה, הוא מתקשה נורא עם התקפותיה של אינטר. דזולה, המגן השמאלי, תומך רבות בהתקפה ובצורה מעולה, אולם בעקבות זאת מותיר חורים רבים בהגנה שמאפשרים לאינטר להגיע למצבים מסוכנים מהצד שלו. 10 דקות לאחר מכן קומי כבש עם השני שלו בנגיחה נאה ואיזן את התוצאה, חלוץ אדיר שאני צופה לו עתיד מזהיר, רכישה נהדרת העונה של מילאן מטורינו. קומי שנתיים מלך השערים בליגה והוא "כבר" בן 20 כך שאני מאמין שבעונה הבאה יושאל כדי להתחשל, אך לא אתנגד אם יהווה חלק מהקבוצה הבוגרת. עם פתיחת ההארכה, אינוצ'נטי שחרר בעיטה אדירה שהותירה את סאלה, שוערה המחליף של אינטר, חסר עונים. קישור מצוין יש למילאן, אינוצ'נטי מאוד מזכיר לי את מונטוליבו בצורת המשחק שלו, קשר אחורי יוצר בעל ראיית משחק מעולה שאחראי גם על בלימת התקפות היריבה. הוטור הוא קשר אחורי קלאסי אבל היום אני רואה אותו הרבה מאוד למעלה. כריסטאנטה די שקט היום, אולם הוא רק בן 17 ויוצר מספר מהלכים טובים. בחלקה השני של ההארכה עוד פעם לונגו בורח מהשומרים שלו וכובש צמד. יש לו עין כה חדה והוא יודע למקם את עצמו בצורה כל כך טובה, האם צומח לנו אינזאגי נוסף? לא די בכך, שלוש שניות לפני סיום המשחק והעברת ההכרעה לבעיטות עונשין, לונגו המרדה הזה שולח את אינטר לגמר עם בעיטת וולה חזקה. בניגוד לשנים קודמות, מילאן גורמת לי להיות מרוצה ממנה. אינטר הייתה עדיפה עליה במעט, אבל הליקויים בהגנה הקשו רבות על הרוסונרי. אינטר מנגד, הייתה הרבה יותר חדה ומגיע לה להגיע לגמר. עונה מדהימה היא עוברת, גם אלופת אירופה וגם מתמודדת על האליפות, שאפו. את לונגו סקרתי לפני שני עמודים כדאי לקרוא עליו שוב כי מדובר לדעתי בחלוץ אדיר. לאציו-אינטר בגמר
http://football-italia.net/19709/sacchi-no-faith-our-youth מעולם לא הסכמתי עם סאקי כך. הבעיה היא בראש של האיטלקים שפשוט לא מוכנים להקריב הצלחה רגעית עבור פרוספקטים עתידיים כאלה. אינטר למשל בחיים לא תעלה להרכב את שחקני הנוער המוכשרים שלה כמו בסה ולונגו ותחפש איזה צעיר ברזילאי אוברייטד בשביל המשימה, זה לפעמים מחרפן.
להזכירכם, הגמר יערך מחר רק חבל שבמקביל אליו נערך משחק ההעפלה לסריה A וגרמניה-פורטוגל ביורו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
אינטר אלופת הפרימברה לעונת 2011/12 http://net-storage.tccstatic.com/storage/fcinternews.it/img_notizie/thumb3/21e9b7d1a1074199367e22b57ac237e1-35905-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.Xxx כבר בדקה הרביעית, ליבאיה, הקיצוני הימני של אינטר, ניצל מסירה שגויה בהגנתה של לאציו והעלה את הנראצורי ליתרון. בסיום המחצית הראשונה רוצי סיפק הרמה מדוייקת לבארטו שנגח את השוויון. גארינטאנו אשר החליף את בסה הפצוע, השיב את היתרון לאינטר לאחר שניצל ריבאוד מבעיטה של ליבאיה לשער. כעבור עשרים דקות, לונגו, ה-כוכב של אינטר חרץ גורלות כשהבקיע את השלישי של קבוצתו במהלך אישי. אונאצי, קשרה של לאציו, צמצם את התוצאה בדקה האחרונה. 3-2 לאינטר שזוכה באליפות שביעית בתולדותיה. בכך היא משתווה לרומא במספר הזכיות וחסרה לה רק זכייה אחת כדי להשתוות לטורינו. עונה מופלאה חוותה אינטר שזכתה ב nextgen, באליפות ובנוסף עושה רושם שהיא מצמיחה מספר כישרונות מבטיחים. http://i1093.photobucket.com/albums/i439/naorp8/1-8.Xxx http://i1093.photobucket.com/albums/i439/naorp8/2-7.Xxx
לונגו שנה הבאה יהיה בגנואה, ואני בטוח שאם יתנו לו דקות כבר בעונה הבאה הוא יפרע שטרות, יש לו עתיד ענק. ליבאיה גם שחקן עם פוטנציאל אבל צריך עוד להשתפשף, וגם את בסה הייתי משאיל כי באינטר עם סניידר, קוטיניו וריקי אין לו סיכוי לקבל את דקות. יש לאינטר עתיד, ובעונה הבאה עם שני הפורטוגזים החדשים, האוסטרי שקרוב להצטרף וכמובן עם השחקנים הקיימים הפרימברה יכולה לשמור על התואר.