אני לא אסכם בדיוק בצורה שבה רצו כי בכל זאת אני לא מהחובבים הגדולים של הליגה האיטלקית. ראשית כל הכבוד ללואי על הסיקור המעניין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx . אני חושב שהעונה האחרונה בליגה האיטלקית הייתה עם המון שערים בניגוד לשנים הקודמות. אולי קרב מדהים על האליפות לא היה ומתח בהחלט לא, אבל ראינו גם ללא יובנטוס משחקים גדולים, ראינו אלופה חדשה וגאה וגם מילאן שהתחילה רע מאוד את העונה הצליחה לסיים אותה בטעם טוב עם התואר הכי חשוב לטעמי בכדורגל, אליפות אירופה. אני מקווה שבעונה הבאה תיהיה יותר תחרות ולדעתי האיטלקיות התאוששו מהמכה שהם ספגו בקיץ אחרי אליפות העולם, כל הסיפור הזה עם ההורדת נקודות. אני חושב שבקטגוריית שחקן העונה אפשר לתת את התואר לשניים: זלאטן איברהימוביץ וטוטי. זלאטן הראה העונה באינטר שהוא שחקן מדהים, מוזר מאוד איך אשתקד ביובנטוס הוא היה חלש. זלאטן סיפק יכולת נדירה, כבש מספר רב של שערים וגם בישל ופשוט יש לו מניות אדירות באליפות של הנראזורי. טוטי כבש מספר מדהים של שערים -26 ולמרות שהוא לא חלוץ שפיץ הוא מילא את העמדה הזו על הצורה הטובה ביותר. טוטי הצליח לגמור את העונה עם זכייה בגביע לפחות. בקטגוריית אכזבת העונה אפשר להתייחס לצמד החלוצים של מילאן: ג'ילארדינו שהעונה לא הפסיק להחמיץ ומילאן הפסידה נקודות רבות בגללו, אוליביירה שלא הצליח להשתלב ונכשל ואדריאנו שאיכזב אולי מבחינת ההתנהגות מחוץ למגרשים שהוא לא גילה אורח חיים ספורטיבי במיוחד. גם הייתה לו תקופה ארוכה מאוד ללא שער. זלאטן איברהימוביץ ופטריק ווירה היו ללא ספק שחקנים מובילים באליפות של אינטר והם מבחינתי ההעברות המשתלמות ביותר. ווירה סיפק מונדיאל טוב אחרי חצי עונה לא טובה ביובה והוסיף המון פיזיות וחוכמה לקישור של אינטר. זלאטן כבר אמרתי עליו את דעתי, הוסיף קסם. אפשר לציין גם את רונאלדו שתרם למילאן תפוקה לא רעה בזמן ששיחק ובעונה הבאה לדעתי הוא ייתרום הרבה יותר אם לא תפקוד אותו פציעה רצינית ואצל רונאלדו של השנים האחרונות אי אפשר לדעת. מאמן העונה מבחינתי הוא מאנצ'יני ללא ספק. אינטר גמרה עונה גדולה עם 97 נקודות וכמו שתמיד האשימו אותו בלוזריות בשנתיים לפניכן, למאמן יש חלק גם בהצלחות. אני חייב לציין כתגלית את לואיס פיגו. זה יישמע מצחיק מאוד, אבל ראיתי אותו בעונה גדולה. למרות גילו הוא תרם המון בישולים לאינטר והמון עבודה. אני עושה עליו קליפ ואינטר מכאן שלח לי את התרגילים והביצועים שלו מהעונה. הוא פשוט נתן עונה חלומית וזה שהוא כבש רק שלושה שערים בכלל לא משנה. אחרי העונה האחרונה שלו בריאל מדריד אמרתי שהוא גמור ואין לו כוחות. הוא נתן אשתקד עונה טובה, שיחק טוב במונדיאל והיה בורג חשוב באליפות של אינטר. אינטר עשתה מהפך ענק נגד רומא בסופרקופה האיטלקי. זה היה משחק מדהים עם שבעה שערים כאשר אינטר מוחקת פיגור של שלושה שערים ומנצח. זהו משחק העונה שלי ללא ספק. עוד ניתן לציין את הדרבי הראשון בו אינטר ניצחה 4-3 עם דרמות אדירות לקראת הסוף אחרי התעוררות של מילאן. אני לא אוהד אף קבוצה מהליגה האיטלקית אבל רוכש חיבה לאינטר. הציפיות היו אליפות והם התגשמו בגדול אפילו. לא חשבתי לאליפות כל-כך דורסת, רצף אדיר של 17 נצחונות ברצף, 30 נצחונות בעונה שזה שיא, הפסד אחד בלבד, 97 נקודות, 80 שערים ב-38 משחקים שזה ממש קצת יותר משני גולים למשחק. אני חושב שהתבוסה בגביע קצת העיבה על העונה, אבל אפשר לזכות לטובה את המהפך נגד רומא בסופר-קופה. כן גם בליגת האלופות אינטר יכלה להצליח יותר. אני רוצה לציין את פיורנטינה ולאציו שלמרות הורדת הנקודות שיחקו כדורגל טוב והגיעו לשחק באירופה. לוקה טוני תיהיה אבידה גדולה לפיורנטינה אבל אני מקווה שהיא לא תימחק מהצמרת וזה לא אמור לקרות, יביאו מישהו אחר פחות טוב, אין מה לעשות, קבוצה ממשיכה הלאה. הציפיות מהעונה הבאה הם לקרב אדיר על האליפות: אינטר, מילאן יובה ורומא. אולי ליובה ייקח קצת יותר מעונה ישר לקפוץ להתמודדות על האליפות אחרי ששיחררה המון שחקנים בקיץ שעבר, אבל היא תיהיה מוקש. רומא קצת קשה לה להתחזק כלכלית, אם היא לפחות לא תמכור אף שחקן בכיר אז אולי היא תצליח בכל זאת להציק קצת לאינטר ומילאן לטעמי אמורה לעשות שינוי גדול מאוד.
1)מיהו שחקן העונה? פרנצסקו טוטי בלי שום ספק, לא רק שהוא סיים כמלך השערים של הסריה A, אלא גם הוא הוביל את רומא לעונה יפה בליגה האיטלקית שבסופו של דבר הרומאים סיימו במקום השני הרבה זכותו. 2)מי הוא תגלית העונה? כמו שכבר נאמר פה, באינקי מרג'ינה שהצליח להשאיר את קבוצתו עוד עונה. 3)מי הוא פריצת העונה? אני אלך פה על ג'וזפה רוסי מפארמה שהגיע עליה באמצע העונה, כאשר פארמה הייתה במצב קשה מאוד, הראה הרבה דברים יפים, כבש 9 שערים וגם פארמה נשארה איכשהו בליגה. 4)מי הוא מאכזב העונה? ג'ילארדינו, ממשיך לאכזב.. 5)מי היה העברה המשתלמת ביותר? פטריק ויירה, שחקן שעושה כל כך הרבה עבודה שחרוה באמצע המגרש, כמו קיר שאי אפשר לעבור אותו, העברה פשוט נהדרת של אינטר. למרות שיש גם לציין את העברה של רונלדו מריאל מדריד למילאן, שרק הוכיח כמה חסר סקורר וחלוץ שיודע לכבוש שערים בחוד של מילאן, ורונלדו עשה את מה שאוליברה, בוריילו, ג'ילארדינו ואינזאגי לא עשו ביחד- להבקיע שערים. 6)מי היה העברה המאכזבת ביותר? לטעמי אוליברה, למרות שאני די אוהב את השחקן, הברזילאי קיבל יותר מדי הזמדנויות ולא ניצל אותם כראוי. 7)מי הוא מאמן העונה? אני אלך בקטגוריה הזו על מאנצ'יני, אני זוכר החלטות הזויות ופשוט מטומטמות של מאנצ'יני בתחילת העונה, אבל לאחר-מכן העסק התחיל להתחבר באינטר, ולמאנצ'יני יש חלק גדול בזה, כי יש לזכור שאינטר לקחה אליפות. 8)משחק העונה? לטעמי ה-4-3 של אינטר על מילאן, משחק פשוט נהדר עם 7 שערים בדרבי של מיאלנו 9)האם הציפיות מקבוצתכם התגשמו? חלקית הייתי אומר, בליגת האלופות מיאלן זכתה, אבל בליגה אפשר להצטער על חצי העונה הראשונה שבה מילאן גימגמה מאוד, בחצי השני של העונה מילאן נראתה כבר הרבה יותר טוב
קודם כל, יופי של סיכום עונה! קבל ח"ח... שנית, אני רוצה לציין לשבח את פרנצ'סקו טוטי, שבהחלט עשה שיפור רציני מהעונה הקודמת (05/6) לעונה הנוכחית (06/7). הוא כבש 11 שערים יותר מאשר בעונה שלפני-כן, נתון פשוט מדהים! (15 כיבושים בעונת 2006, מול 26 כיבושים בעונת 2007). אבל בכל זאת, את תואר שחקן העונה אני מעניק לזלאטן איברהימוביץ', שלטעמי הוא החלוץ הטוב בעולם. הוא נתן יופי של עונה, היה טוב לאורך כל-כולה, הראה המון ניצוצות והברקות, ופשוט הרשים.. ולמרות היותי רוסונרי אמיתי, אני מעניק לשחקן הנפלא הזה את התואר הנחשק, שחקן העונה!
טוטי היה פצוע בעונה שעברה חצי שנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx עד הפציעה טוטי היה השחקן בכושר הטוב ביותר באיטליה וסחף את רומא לרצף מדהים של 11 ניצחונות.
ראיתי לא מעט, מגיב די מעט, אז יהיו קטגוריות שאני אעדיף להמנע מהן. אה כן, לואי, יו אר דה מאן!! 1. שחקן העונה: זה היה לי ברור כשמש, עוד לפני שהעונה הזו התחילה- כל כך הרבה כישרון שאפילו ראש דפוק לא יכול לעצור, וזה באמת קשה. זלאטן איברהימוביץ. גם טוטי ראוי להערכה מן הסתם 2. תגלית: כולם פה נעולים על ההוא מרג'ינה..אני לא ראיתי יותר מדי משחקים שלהם ככה שאני מעדיף לא לענות. 3. מאכזב העונה: מעניין מי מהמילאנזים יקח את הקטגוריה הזאת. לאחר אין דן דינו קטן, ג'ילארדיניו נבחר. הוא בניגוד לאולייבריה כבר הוכיח את עצמו בליגה האיטלקית ככה שתירוצים של התאקלמות/ מעבר לארץ חדשה לא יתאימו כאן. חבל, אבל הוא התגלה כפלופ אדיר. אדריאנו מגיע שלישי. 4. העברה המישתלמת: רונאלדו. איתו מתחילת העונה, ואולי זה היה נגמר צמוד יותר. 5. העברה המאכזבת: דלג 6. מאמן העונה: נהוג לתת למי שלוקח אליפות את התואר, לא? אז מנצ'יני. מגיע לו 7. משחק העונה: 4-3 בדרבי. ביי פאר. 8. מסקנות + ציפיות: בסך הכל, עונה שהייתה די צפוייה להתפתח ככה(אולי לא בפערים כאלה, אבל בגדול, ככה). שנה הבאה עם יובה ומילאן חזקות זה יראה יותר טוב, כי בכל זאת, למרות הירידות על העונה הזאת, הכדורגל היה די מהנה- למרות שברוב הפעמים לא ברמה גבוהה.
1)מי הוא שחקן העונה? זה יהיה צפוי מדי לבחור בטוטי אז נחפש מישהו אחר. אני יבחר בשלושה, שאומנם לא היו הטובים ביותר אבל הייתה להם עונה טובה. קאקא וסיידרוף - אין ממש מה להרחיב, הזכייה בליגת האלופות רשומה על שניהם, כל אחד במידתו. מהאלופה, הייתי בוחר דווקא בסטאנקוביץ', לא עונה כל כך גדולה שלו אבל אני חושב שגם הבינוניות שלו היא מהטובות בליגה. על הדרך גם אפשר לציין את סבסטיאן פריי, שלא החסיר דקה העונה וספג ממוצע של פחות משער למשחק. 2)מי הוא תגלית העונה? מצד אחד אין, מצד שני יש כמה. אף אחד מהם הוא לא ממש תגלית כי הכרתי את שלושתם מהעונה שעברה - ולכן הם לדעתי יותר פריצה מאשר תגלית: 3)מי הוא פריצת העונה? הראשון הוא ג'וזפה רוסי. כשכתבתי עליו חשב שהוא יתרום, חשבתי שהוא ישפיע, אבל לא האמנתי שפארמה כולה תשען עליו. פתח בכל תשעה עשר המשחקים של הסיבוב השני, הבקיע תשעה שערים והציל במו ידיו את פארמה מירידה. השני הוא אלסנדרו רוזינה. מי שהעלה את טורינו לליגה גם השאיר אותה שם עם תשעה שערים והרבה עבודה בקישור, עשה התקדמות גדולה לדעתי. השלישי הוא כמובן רולאנדו ביאנקי, 18 השערים שלו מסבירים בדיוק למה. 4)מי הוא מאכזב העונה? אני מניח שאפשר לבוחר כאן קבוצה שלמה, אז... פאלרמו. כבר הכתרנו אותה כ'קוראת תיגר על האליפות' אי שם בתחילת העונה, אבל בלגאן ואי סדר זה תמיד היה משהו שזאמפריני טוב בו. צניחה חופשית ויכולת מאוד מאכזבת, אני מניח שהם המאכזבים ביותר העונה. 5)מי היה העברה המשתלמת ביותר? לדעתי היו שתיים (וחצי). למרות האכזבה כקבוצה, פאלרמו עשתה רכש מדהים עם תחילת העונה. הבולט בהם היה כמובן אמאורי, שהיה השחקן הטוב ביותר בליגה עד שנפצע (וחבל שכך). בינואר הצטרף אליו גם אדיסון קבאני, אנחנו עוד נשמע עליו. גם המעבר של אודו למילאן היה פנטסטי, מגן מצויין לקבוצה שהייתה הכי זקוקה לו. 6)מי היה העברה המאכזבת ביותר? פייר? התאכזבתי מזמברוטה. גם מההחלטה שלו לעזוב, גם מרמת המשחק שלו. 7)מי הוא מאמן העונה? פראנדלי. אני אישית מאוד אוהב את העבודה של כמאמן ומעריך אותו כבן אדם. 8)משחק העונה? הדרבי בסיציליה והמהומות שאחריו. עם כל הרע שבדבר, זה עשה ויעשה טוב לכדורגל האיטלקי. 9)האם הציפיות מקבוצתכם התגשמו? את זה נראה בעונה הבאה. 10)מסקנות לעונה הבאה.... יהיה שמח. הלו, מה עם הרכבים? פריי אודו-מטראצי-קיבו-יאנקולובסקי טוטי-סיידרוף-סטאנקוביץ'-קאקא רוסי-מוטו
saviola, מעניין אותי איך זלאטן לא מועמד לא לשחקן העונה ולא לרכישת העונה שלא נדבר על זה שהוא גם לא בנבחרת העונה(ד"א מה גרם לך לבחור את יאנקולובסקי לשם? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx ), ממש עונה זוועתית שלו שמזכירה את העונה האחרונה ביובנטוס. גם השונאים הכי גדולים שלו לא יכולים להתכחש לעובדה שהוא היה שחקן ההתקפה הכי טוב בליגה האיטלקית העונה יחד עם טוטי.
קצת הגזמת עם זלאטן, עונה טובה אבל שאני חושב על זה עכשיו עונה ענקית של ממש לא הייתה לו. עונה טובה אבל בוא לא נצא מגדרינו, מה הוא כבר השיג. אינטר הייתה לוקחת אליפות גם בלעדיו סך הכל וזה שהוא תםר המון זה ידוע אבל זה לא שהוא סחב את אינטר לבד.
אור, סלח לי אבל באמת זה ההרכב שלך??!! יאנקולובסקי !! ג'וספה רוסי לא באמת עשה משהו מיוחד, זה לא שהוא לבד הציל את פארמה מירידה, זלטאן, ביאנקי, רוקי אפילו כולם יותר טובים ממנו. גם שטוטי כיכב העונה בטור חלות לא כקשר שמלי או כשחקן אגפים. הרכב שלי: ----------סיזאר----------- --זאנטי-קיבו-מטראצי-אודו-- ----קמביאסו----די רוסי---- ---מנסיני--טוטי--קאקה--- -------איברהימוביץ-------
-----------אמליה---------- --יאנקולובסקי--קיבו-מטרצי--אודו ------וויירה--דה רוסי-------- --------טוטי---קאקא------- -------זלאטן----ביאנקי
אם כבר מדברים על הרכבים זה ההרכב שלי : סיזאר אודו-מטראצי-קיבו-מאייקון זאנטי-סיידרוף-סטאנקוביץ' קאקא זלאטן-טוטי
------------פריי---------- זאנטי--ראג'י--מאטרצי--אודו -מאורי--קאמביאסו--גאטוזו- --טוטי--לוקארלי-זלאטאן--- שני: ------------סזאר------------ פאסקוול--קיבו--זאקרדו--מאייקון --סטאנקוביץ'--אלמירון--פיגו-- ------------קאקא------------ ---------מוטו---ביאנקי-------
-------------פרי------------- --קיבו/טונטו--מקסס--מאטרצי--אודו-- -------------ווירה------------ --סטאנקוביץ-----------קאקא-- -------------טוטי------------ -----זלטן------------רונאלדו/אמאורי--
יאנקולובסקי? דבר ראשון הוא נתן עונה מצויינת לדעתי. אם כל זה שזה בכלל לא התפקיד שלו, הוא שיחק שם מצויין. דבר שני אין כמעט אף אלטרנטינבה (אני חיפשתי מגן שמאלי, לא עוד מגן ימני כמו שראיתי שרושמים פה). זלאטאן? אמרתי כבר מה אני חושב עליו. אני לא אובייקטיבי לגביו, זה נכון, אבל אני גם לא ממש מחזיק ממנו. מוזר, משום מה חשבתי אחרת...