פרוייקט פתיחת העונה של הסרייה A:: על גסטרונומיה וקאלצ'ו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י cazzo, ‏16/8/11.

  1. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    ברוכים הבאים, עוד עונת כדורגל תתחיל באיטליה בסוף החודש הקרוב, והפעם, בניגוד לעונה שעברה, נושא ההתמקדות בפרויקט שלנו לא יהיה על הערים שיארחו את המשחקים, אלא על מטבחיהן. כידוע, אחד הסטראוטיפים שיצאו מאיטליה על העם היושב במגף ובפרבריו, הוא המשפט הידוע: "פיצה, ספגטי, מנדולינו, וגם מאפיה". על המנדולינו נוותר, אולי לפעם הבאה, ולמ?א?פ?יות ניתן קצת זמן במה על המוצרים שהם הביאו לעולם. את ארגוני הפשע נשאיר לעיתונאים ולבמאי הקולנוע. הסיור שלנו יהיה על פי סדר גאוגרפי, העדפנו לתת למחוז פריולי ולאודינזה שמייצגת אותה את הכבוד לפתוח בטיול הארוך שמצפה לנו, בו גם תתרשמו מהסיקורים הטכנים והמקצועיים בקשר לנעשה בתחום הכדורגל וגם כמובן מהתיאורים שאמורים לגרות את החך או במקרים מסוימים אפילו להרתיע אותו.


    *למי ששכח או סתם רוצה להיזכר בפרויקט של העונה שעברה שהעניק לנו סיור ברחבי ארץ המגף - אנא לחצו כאן.


    [​IMG]
    אוהדי פארמה לא אוהבים שמערבבים להם בין הארוחות והקאלצ'ו, אבל אנחנו לא באמת שואלים אותם...
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  2. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
  3. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]

    פריולי, בדיוק ההפך ממה שחושבים על "איטליה" בשניות שכל התסמיכים והאסוציאציות עולות בראשנו. נכון, אולי המחוז ההיסטורי הזה (שהיום כולל את חלק הארי מתוך פריולי-ונציה-ג'וליה וקצת מונטו) לא מלא בתושבים שלהוטים על אוטונומיה רחבה יותר מהנוכחית, אך די ברור שפה לא תמצאו את האנשים שיגשימו את הדעות הקדומות שנוצרו בעולם הגדול על איטליה ועל מהגריה הרבים. בתוך איטליה עצמה, דווקא הסטראוטיפים על המקומיים מתארים בני אדם חרוצים, קרירים, מופנמים, ואפילו אלופי האנטיפטיה. האדמה שעיבדו ומעבדים החקלאים של שיפולי ההרי האלפים המזרחיים ועמק נהר הטליאמנטו הוציאה יבולים מגוונים ורבים. נתמקד יותר במאכלים, למרות שבפריולי היינות פופולרים מאוד, כמו גם ליקרים עשויים משזיפים, תפוחים ואגסים. הסיפור של הפולנטה האהובה (שנתנה את שמה לדייגו פולנטה האורוגוואז'ו?) לא ידוע לכולם: עוד הרבה לפני שהציוויליזציה האירופאית ידעה בכלל על העולם החדש, פולטס היה השם הלטיני בימי הרומאים לדייסה משביעה ומכבידה במיוחד. את המאכל היו מכינים מקמח של כל מיני דגנים זמינים שנטחנו, בעיקר חיטה, דוחן, שעורה, שיפון, כוסמין וסורגום. במאה ה16 התירס הגיע לחלקים רבים בעולם כולו, וכמובן גם לאירופה אחרי שהמגלים בשירות הכתר הספרדי קיבלו אותו במתנה מילידי הקריביים קודם לכן. גידולי הדגן הזהוב האפילו בכמויות הגדולות על הדגנים המוכרים כבר אז בעמק הפו, ובפריולי של היום תוכלו למצוא שדות רבים של תירס שקרוי בשפה המקומית - בלאווה (Blave) או סורקטורק (Sorcturc). כשמדברים כיום בזמנינו המודרניים על פולנטה ברוב הגדול של המקרים מתכוונים לעיסה של קמח תירס שמתבשלת בתוך מים רותחים או חלב רותח, למרות שיש כאלה שעדיין שומרים על מסורות כמו עשיית פולנטה מקמח ערמונים לדוגמה ודואגים להכין את התערובת בסיר נחושת. המאכל העממי הפך מהר לאחד מהסמלים של עניי צפון איטליה ופריולי בפרט, ולכן תושבים העדיפו אותו על הלחם היקר.
    הפולנטה הפריולאנית נחשבת יותר מוצקה מהאחיות היותר נוזליות שלה מאזורים אחרים באיטליה, ואותה מגישים עם מה שהאדמה והים מעניקים, בדרך כלל התוספות המקובלות הן פטריות מקומיות, דגים, גבינות מקומיות ותבשילים רבים ואחרים. אם כבר מדברים על גבינות, נעשה היכרות עם המונטאזיו (Montasio), גבינה חצי קשה מחלב פרה שפעם השתמשו בשאריות שלה להכנת הפריקו (Frico). ישנם כמה סוגים של פריקו, אחד מהם פריך ודק מאוד שנעשה מגבינה מגורדת ומטוגנת והשני עשיר ורך יותר: סוג של לביבה ללא ביצים שמורכבת מתפוחי אדמה (עוד צמח כמו התירס שמקורו באמריקה), גבינה ובצל. הפולנטה תשמח להיות בת-לוויה גם למנות הצנועות הללו.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/9/11
  4. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]אודינזה קאלצ'ו בית: סטאדיו פריולי, אודינה, מחוז פריולי-ונציה-ג'וליה

    [​IMG]אודינזה - העונה שהייתה
    אין ספק שגם השרופים שבאוהדי הקבוצה לא הצליחו לחזות את מה שעתיד להתרחש בעיר הקטנה הזו. פרנצ'סקו גווידולין חזר לקדנציה נוספת במועדון ונהנה מהפריצה הגדולה והאמיתית של אלכסיס סאנצ'ס הצ'יליאני שחבר לאנטוניו די-נטאלה הוותיק כדי ליצור את אחד משיתופי הפעולה ההתקפיים היפים והפוריים שנראו בסרייה A בשנים האחרונות. מדהים רק לחשוב שהוא, אנטוניו שאולי לא מוערך כל כך, היה צריך לשחק בכלל במדי יובנטוס אבל להפתעת כולם בחר בסוף הקיץ להישאר בבית החם שמצא באודינה.
    כאשר היא חסרת מחויבויות אירופאיות שונות, אודינזה יכלה להתרכז בליגה והיא בהחלט ניצלה זאת לטובתה תוך כדי הצגת הכדורגל היפה ביותר ששוחק באיטליה בעונה שעברה. לקראת החודש האחרון הייתה נסיגה ביכולת וממקום בטוח בשלב הבתים זה היה נראה שהיא תצטרך בכלל להסתפק בליגה האירופאית, אבל אחרי הירידה הגיעה עלייה נוספת וחניכיו של גווידולין ידעו להגיע למאני טיים, שמו מאחוריהם את רומא ובמחזור האחרון של העונה תסכלו את הרומאית השנייה בעיר בכך שהבטיחו הופעה שנייה נוספת והיסטורית לא פחות בליגת האלופות.


    רגע השיא של הפריוליאנים: 7-0 על פאלרמו בבארברה, ניצחון החוץ הכי גדול בסרייה A מאז שנות ה-50'

    [​IMG]אודינזה - אירועי הקיץ
    אלא אם הייתם תקועים בטיול תרמילאים בדרום אמריקה, הלכתם ברגל וחזיתם בנוף עוצר הנשימה של ניו-זילנד, או סתם רבצתם על חופי המזרח עדיין בוודאי שמעתם על סאגת אלכסיס סאנצ'ס. הסאגה הזו, שנייה בלבד לסיפור פרנססק "מרקו" פברגאס שמחפש להתאחד בשנית עם אמא בארסה, העסיקה את עיתוני איטליה ושאר אירופה במשך שבועות ארוכים. יובנטוס ואינטר באיטליה, מנצ'סטר סיטי באנגליה וכמובן אלופת אירופה ברצלונה, כולן רצו את הלהיט הגדול הבא של אודינזה אבל בסוף נותרה במירוץ רק בארסה. זה לקח הרבה מאוד זמן עד שג'אמפאולו פוצו העקשן הסכים וכוכב נבחרת צ'ילה עזב את אודינה כדי להתחיל פרק חדש בחייו. למרבה הצער סיפור זה הוא רק מראה לקיץ שעבר על קבוצה זו. גאטאנו ד'אגוסטינו, כריסטיאן ספאטה, גוקהאן "האריה מארץ עוץ" אינלר וגם אנטוניו קאנדרבה המושאל ברשימת העוזבים משאירים מקום לטוטו די נטאלה וחבורה חדשה של תינוקות שנאספו מכל קצוות תבל על ידי פרוייקט הסקאוטינג המרשים של פוצו והמשפחה.

    [​IMG]
    תמונה משולשת שמסכמת כראוי את הקיץ של אודינזה

    [​IMG]אודינזה - בעונה הקרובה
    קשה מאוד לחזות. הציניקנים וודאי יאמרו שתסמונת העונה השנייה חזקה מהכל במקרים של קבוצות כמו אודינזה והאופטימיים או כמו שאבי מלר אוהב לקרוא להם, הרומנטיקנים, יחלמו שהקבוצה תצליח להדהים את אירופה ולהדיח את ארסנל האנגלית בדרך לשלב הבתים ולעשות עונה טובה גם אם לא תצליח לסיים במקומות שמובילים לאירופה. מספר חשוב, גדול וקריטי של שחקנים עזב את המועדון במהלך הקיץ והשמות שהגיעו כרגיל אנונימיים לרובנו ואולי בגלל זה אודינזה, יותר מקבוצות אחרות שעשו עונה אחת מדהימה קשה מאוד לחיזוי. אם גוידולין יצליח לאסוף את חבורת הילדים שבאמתחתו אולי הוא יצליח להוכיח גם לפסימיים ביותר, כאלה שחשבו שכבר אין סיפורי פלא בימים של הקפיטליזם החזירי בכדורגל האירופאי. אולי.


    [​IMG]אודינזה - שימו לב ל...
    דייגו פאבריני מעט שונה משאר הפנינים שהסקאוטים של אודינזה דגו במהלך השנים. מרבית אותם כישרונות הוחתמו לאחר שאותרו בליגות נידחות יותר ונידחות פחות, ולרוב החכה מעט מתקשה לתפוס שחקנים איטלקים צעירים - לפחות לא בקצב שבו היא מעלה אפריקאים, דרום-אמריקאים ומזרח אירופיים לסלסלה. פאבריני החל את דרכו במחלקות הנוער של אמפולי, ולאחר שהיה שחקן הרכב קבוע בתקופת השאלתו לפיאצ'נזה שבסרייה B, אודינזה רכשה מחצית מכרטיסו בעסקת חבילה. מכיוון שאותה אמפולי ירדה לליגת המשנה בעצמה, הוחלט באודינה להשאיר את הילד בבית ולאפשר לו להמשיך ולצבור ניסיון בסרייה B. המהלך עבד, ופאבריני המשיך להפגין את כישוריו שכוללים בעיקר זריזות רגליים, דריבל איכותי, מהירות ויכולת מסירה מרשימה. הזימונים החלו להגיע לאצוריני, ולמרות שאותה נבחרת של קאזיראגי נכשלה להעפיל לאליפות אירופה, פאבריני הרשים בהופעותיו במדי ה-U21. בתחילת הקיץ אודינזה רכשה מאמפולי את המחצית השנייה של כרטיס השחקן שלו, והוחלט לסיים את תקופת ההשאלות שלו ולהפוך אותו לשחקן סגל לכל דבר. בגיל 21, הקשר/קיצוני שמאלי מוכן לנסות ולהפגין את כישוריו גם בבמה הגדולה של הקאלצ'ו, בתקווה שימשיך בדרכם של צעירים פחות מוכרים אחרים שהגיעו לאודינזה וסיימו בתור כוכבים בעלי שם.

    [​IMG]
    דייגו פאבריני מוצג באודינזה שנה לאחר שנרכש לראשונה ע"י המועדון

    *נכתב על-ידי יניב (Nesta) ויותם (Nereo Beretta-Rocco)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  5. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]

    עכשיו שעשינו היכרות עם האוכל של עניי עמק נהר הפו, ובמיוחד עם מזון נצרך ובסיסי כמו הפולנטה, ארחיב ואסביר שזה לא הדבר היחידי שאכלו. כיום, שמדברים על מחוז ונטו, בדרך כלל שוכחים את הערים האחרות ומתמקדים באימפריה הימית שהייתה לונציה, תמיד יספרו על המוצרים החדשים שגילו הפקידים והמושלים הונציאנים במשך מאות השנים, בין שאר התבלינים שהגיעו ממזרח גם דגן אחד מאוד מפורסם, שנקרא אורז. לא ברור איזה מסלול עשה הצמח הזה (מעריכים שהאורז טייל הרבה במזרח הרחוק עד שהגיע מספרד וסיציליה המוסלמיות) לשדות הפו הלחים אך היום הוא אחד מהמוצרים שבורונה יתגאו בו, זהו הויאלונה הגמדי - Vialone Nano - שנחשב לאחד הסוגים המשובחים להכנת ריזוטו טיפוסי עם יין אדום יבש.
    בורונה יש כמה סיפורים - ספק מעשיות, ספק עובדות - שקשורים לנעשה במטבח. מספרים שהמנהג לאכול בשר סוסים התחיל בימי היורשים הגרמאנים של האימפריה הרומית המערבית, באותם שנים שמציינות תחילת ימי הביניים. בספטמבר 489, אודואקר מלך איטליה הובס ע"י המנהיג האוסטרוגותי תיאודוריק הגדול שהקים את ממלכתו בסוף המאה החמישית. בקרב שנערך ליד העיר, סוסים אצילים רבים לא עמדו בקרבות הקשים ולכן בימי הצנע ההם, החליטו לבשל את בשרם ביין. עד היום ישנם מקומות באיטליה בהם אפשרי יהיה לטעום תבשיל סוס. הרבה מאשימים את ה"ברברים" הגרמאנים בהריסת אוצרות היסטוריים רבים, אך מסתבר שנוצרה עוד מסורת גסטרונומית לאחר כמה שנים ספורות. על פי פאולוס הדיאקון, ב567 ניצחו בקרב הלומבארדים את הגפידים, ומלכם אלבוין לקח לאשה את רוזמונדה, בתו של מלך הגפידים, קונימונד. לפי האגדה, אלבוין נתן לאשתו-שבויתו לשתות איתו יין מכוס שנעשתה מגולגולת אביה. אחד מטבחי החצר הכין רוטב מפולפל כדי להרים את רוזמונדה מהקרשים, כנראה מדובר בפווראדה (Peverada) או בפאארה (Peara) הפשוטים שעשויים משאריות לחם ישן, מח עצם, מרק צח וגבינה, ומלווים כמעט תמיד תערובת בשרים מבושלת - Bollito Misto.
    כידוע, על החולצה של קייבו תוכלו למצוא את הכתובת Paluani שמתמחה בייצור תעשייתי של מוצרי מתיקה. בצפון איטליה ובמיוחד בורונה מצטיינים באפייה עוגות חג המולד כמו - Pandoro - שבעברית חופשית זהו למעשה "לחם זהוב" ו - Nadalin שמקור שמו ברור למדי, "של חג המולד".

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  6. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]אסוצ'אציונה קאלצ'ו קייבו ורונה בית: סטאדיו מארק'אנטוניו בנטגודי, ורונה, מחוז ונטו


    [​IMG] קייבו - העונה שהייתה
    הבלם מפארמה, סטפאנו פיולי שהעביר את הקריירה ביובנטוס, פיורנטינה וגם בהלאס ורונה בשנות השמונים והתשעים, תפס את מקומו של מימו דה קארלו בתחילת העונה הקודמת ועם הזמן הפך למאמן צעיר וגם לגיטימי בכדורגל המקצועני של איטליה. הניסיון הראשון שלו כמאמן בליגה הבכירה היה כמובן בעיר הולדתו, אך נגמר רע ולכן הוחלף ע"י קלאודיו ראניירי בזמנו. העונה עם קייבו הייתה סבירה בסך הכל, והתחילה טוב עם נצחונות על קטאניה וג'נואה. היו נפילות ופה שם, ההפסד הביתי לברשה לא היה צפוי, אבל עם המעט שהיה לפיולי בסגל, הצליח לדרבן את הקבוצה להקרבה ועבודה קשה. בסוף ינואר הצהובים ניצחו בברשה וציינה את נצחונה המאה במספר בליגה הבכירה של איטליה. קרבות ההישרדות בתחתית נמנעו (בין השאר עקב נצחונות על נאפולי ואינטר), החמורים המעופפים לא הסתבכו יותר מדי בסוף העונה ועם צמד מחזורים לסיום, הבטיחו עוד עונה לאחר משחק מטורף בטורינו נגד יובנטוס שהסתיים ב2-2.


    אטו נוגח בבוסטיאן ססאר, קייבו נוגחת באלופה היוצאת

    [​IMG] קייבו - אירועי הקיץ
    קייבו גם היא הסתבכה מעט בפרשיית ההימורים שחוקרים אותה בעיקר בתחנת המשטרה של קרמונה. סטפאנו בטאריני, שהיה כדורגלן והיום כבר איש טלוויזיה שמופיע רבות במדורי הרכילות, קיבל הצעה מהנהלת המועדון הצנוע, כדי שיוכל לעשות לה פרסומת. המהלך השיווקי לא הלך, יותר מזה, לוקה קאמפדלי וחבריו הסתבכו ועכשיו יצטרכו לשלם קנס של 80 אלף אירו על העסקתו של בטאריני בזמן שהוא נמצא מואשם בעניינו הלא חוקי.
    אירועי הקיץ היו רבים, סטפאנו פיולי עזב לפאלרמו, איתו גם אנדראה מאנטובאני שחקן ההגנה היציב. גם שחקני המפתח בקישור עזבו, קווין קונסטאן לג'נואה, מיקלה מארקוליני לפאדובה, רוברטו גואנה לצ'זנה, וג'לסון פרננדס ללסטר סיטי. גם החלוץ פאבלו גראנוצ'ה עזב, לנובארה. לא ברור גם אם שחקני מפתח כמו סטפאנו סורנטינו ומאריאנו בוליאצ'ינו יישארו בסופו של דבר.

    [​IMG] קייבו - בעונה הקרובה
    זאת תהיה העונה העשירית של המועדון בסרייה A, והפעם מימו די קרלו יחזור לספסל, אחרי החוויה הקשה שעבר בסמפדוריה והרושם הרע שהשאיר ממשחקיו באירופה. די קרלו החדש-ישן מכיר את הסביבה, והציפייה היא שההתאקלמות מחדש תהיה חלקה. הבעיה הגדולה היא הרשימה הארוכה שנוצרה בסגל, כל מיני שחקנים חדשים הגיעו ועוד אמורים להגיע, ועם כל השינויים הללו אמור המאמן מקאסינו צריך להרכיב קבוצה, שהעיקר, לא תסתבך בתחתית, דבר אפשרי וסביר בהחלט. סרג'ו פליסייר, הקפטן ולעיני רבים שחקנה הגדול בכל הזמנים של קייבו, יצטרך לעזור למאמן וגם לחדשים להתאקלם, ביניהם השוער החדש כריסטיאן פוג'וני, רינאלדו קרוסאדו הפרואני, ופרפרים הטמאיי פליט המלחמה מקוסובו שאמורים למלא את החלל הריק שנוצר בקישור. ומי יודע, אולי אלברטו פאלוסקי יוכל להפתיע אותנו שוב?


    אלברטו פאלוסקי מציג את עצמו בפני אוהדי הקבוצה - האם שיתוף הפעולה עם פליסייר יעבוד? נחכה ונראה

    [​IMG] קייבו - שימו לב ל...
    מכיוון שאין צעירים מבטיחים במיוחד, ואם כבר מתעקשים למצוא מישהו כזה, אז אין מה להרחיב עליו, כי רובנו מכירים את אלברטו פאלוסקי, הילד שהבקיע שער למילאן נגד סיינה בסן סירו בבכורה שלו, וכו וכו'. הוא עדיין צעיר מאוד, ויש לו עוד זמן לפני שיהפוך לעוד הבטחה שלא התקיימה, לכן החלטתי לעשות הגרלה ונפל על הפור על....הקשר הפרואני שרובכם לא שמתם לב לנוכחתו בקופה אמריקה האחרונה שנערכה בארגנטינה. פאולו רינאלדו קרוסאדו דוראנד כבר לא ילד, ועוד מעט ישלים 27 אביבים בחייו. בינתיים יש לא מעט ציפיות מהבינלאומי שאמור לקחת פיקוד בקישור ולסתום את החורים שנוצרו בשוק ההעברות הקיצי. ההתאקלמות לא אמורה להיות קשה במיוחד (הוא ביקש וקיבל את המספר 8 האהוב עליו), האיטלקית כבר שגורה בפיו וניסיון אירופאי יש לו בגראסהופרס השוויצרית. בנבחרת הפרואנית נחשב לאחד משחקני המפתח, ועכשיו נותר לו רק להוכיח את עצמו ולהשתיק את מי שחושב שהוא יעלם עוד פעם לאיזה חור במזרח התיכון...

    [​IMG]

    *נכתב על-ידי יואב (cazzo)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  7. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]

    [​IMG]

    נוסעים מערבה ונכנסים ללומברדיה, אך לפני שמגיעים למילאנו הגדולה והעשירה, נבדוק קצת מה שיש לשכנה ברגאמו להציע. הפולנטה פה כל כך נפוצה, עד כדי כך שאפשר להפיק גם קינוח מתוק ממנה (ישנה אפילו גירסה מודרנית על שמי לעוגיות פולנטה עם נוטלה) ועוד אחד שלוקח רק את שמה. למנה עיקרית, מגישים פולנטה טאראנייה - Taragna - שעשויה גם מקמח תירס וגם מקמח כוסמת, ולה מוסיפים כמויות נכבדות של חמאה וגבינות כמו פונטינה וטאלג'ו. יש גם פולנטה קלויה, פולנטה עם דג, פולנטה עם נקניק, פולנטה עם ארנבון וכמובן פולנטה עם ציפורים שהיו על המחבת. הקינוח שגם נקרא פולנטה עם ציפורים - Polenta e Osèi - למזלה של קיבתנו, לא עשוי מקמח תירס אלא מעוגת ספוג צהובה, מצופה במרציפן צהוב ומעליה "ציפורים" מתוקים גם הם ממסת השקדים הידועה.
    מי שמכיר את תופעות הלוואי של עיסת קמח התירס יודע שזה מספיק ודי. יש כאלה במזרח לומברדיה שגם אוכלים צפרדעים מטוגנות (מה חשבתם?) ושבלולים ברוטב (מה חשבתם?), אבל נרגיע אתכם כי יש גם אלטרנטיבה: קאזונסיי (Casonsei), או באיטלקית קאזונצ'לי, פסטה ממולאת בצורה של סהרונים, עם מילוי של בשר נקניק, אגסים, צימוקים, גבינות וכל מיני חומרי גלם זמינים. אם חוקרים ו"מאכילים" היטב את הסקרנות אפשר לצאת גם מופתעים.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  8. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]אטאלנטה ברגאמסקה קאלצ'ו בית: סטאדיו אתלטי אזורי ד'איטליה, ברגאמו, מחוז לומברדיה


    [​IMG]אטאלנטה - העונה שהייתה
    לפני שנדבר על העונה האחרונה בליגת המשנה, ניתן לכולם להתרשם מהמצב העכשווי במבוא קצר על קורות אטאלנטה והנשיא הנוכחי שלה. אנטוניו פרקאסי המקומי היה סוג של סמל, בלמה של הקבוצה בשנות השבעים ולה הקדיש מרבית הקריירה הספורטיבית שלו. עוד כשהיה כדורגלן דאג להתחיל עם עסקי הנדל"ן בגיל צעיר ולאט לאט הפך לאיש עסקים מצליח. לפני כצמד עשורים (1990), נשיא אטאלנטה צ'זארה בורטולטי נהרג בתאונת דרכים ואנטוניו פרקאסי החליט לחזור לאטאלנטה, הפעם כבעל הבית. מחלקת הנוער של המועדון מברגאמו נהנתה מהשינוי, ופרחה תחת ניהולו של הנשיא עצמו ומינו פאביני שקיבל ממנו את ההצעה. איבן רוג'רי שהיה באטאלנטה עוד כשפרקאסי שיחק כדורגל, הפך לנשיא המועדון ובעל המניות הרב ביותר לאחר שהבלם לשעבר החליט לעזוב כאשר הקבוצה ירדה לסריה בי ב1994. משפחת רוג'רי הייתה בעמדת המפתח עד הקיץ שעבר, כאשר אטאלנטה שוב ירדה ליגה, ומי פה כדי לתפוס את המקום? אנטוניו פרקאסי, לאחר 16 שנה הוא הופך שוב לנשיא ובידיו 70% ממניות המועדון. סטפאנו קולאנטואנו נבחר להוביל את הקבוצה בחזרה לליגה הבכירה, ובמערך של 4-4-2 (עם כריסטיאנו דוני כעושה משחק בהתקפה) אטאלנטה מצליחה גם לזכות באליפות הסריה בי בפעם החמישית. השחורים-כחולים מברגאמו הבטיחו את המקום בסריה א כבר שלושה מחזורים לפני סיום העונה והשאירו לסיינה את הסגנות.


    אטאלנטה חוגגת עלייה בניצחון הביתי 4-1 על פורטוגרוארו

    [​IMG]אטאלנטה - אירועי הקיץ
    לפני כחודשיים נפתחה עוד תיבת פנדורה, והקורבן שנמצא במקום הכי גבוה הוא המועדון הברגאמסקי. ימים ספורים לאחר חגיגות החזרה לסריה א' הסתבר שדווקא כריסטיאנו דוני, כוכב הקבוצה בשנים האחרונות שגם הופיע כמה פעמים בנבחרת הלאומית בעבר, אחראי לכמה הימורים לא חוקים בעליל. בנוסף, גם תומאס מאנפרדיני היה שותף ולכן התובע הכללי, סטפאנו פאלאצי ביקש שצמד שחקני הקבוצה יענשו ויורחקו. בסופו של דבר ניתן הדין והתברר שדוני אכן הושעה לשלוש שנים וחצי בעוד מאנפרדיני זוכה מחמת הספק. כמו גם הקבוצה כולה תפתח את העונה עם עונש בגובה מינוס שש נקודות.

    [​IMG]
    שחקני הקבוצה עולים למשחק ידידות עם חולצות הזדהות בשני חשודי הפרשייה המרכזיים.

    [​IMG]אטאלנטה - בעונה הקרובה
    עקב ההרחקה הצפויה של דוני ומאנפרדיני, והעזיבה של שחקנים כמו פרנצ'סקו רואפולו, לאונרדו טאלאמונטי, ג'נארו דלווקיו לא יהיה פשוט לשרוד ולהישאר, בטח אם הקבוצה תהיה מחויבת לסגור את חוב הנקודות שהיא "אמורה לשלם" על המשחקים המכורים של עונה שעברה. בשביל לעזור לסגל הנוכחי הגיעו שחקני חיזוק עם ניסיון בליגה הבכירה: אנדראה מאזיילו (בארי קיבלה המחאה של 2.5 מיליון אירו) וסטפאנו לוקיני (סמפדוריה) שחקני ההגנה עזבו את קבוצותיהם שישחקו בעונה הקרובה בליגת המשנה וינסו הפעם לא לפשל עם קבוצה אחרת בתחתית. אסקיאל סקלוטו שהגיע מקטאניה יעזור למקסימיליאנו מוראלס (ולס סרספילד תרוויח 5 מיליון אירו) עם השפה והמנהגים המקומיים, וככה הגמד המוכשר יצליח להוציא את אטאלנטה מהמבוך שנוצר לה הקיץ. פאביו קאזרטה חזר מהשאלה בצ'זנה, ובהתקפה כדי לתת עוד אפשרויות בהתקפה לסטפאנו קולאנטואנו, יהיו שמה הצעירים מאנולו גביאדיני,מתאו ארדמניי וכנראה גם חרמן דניס שיגיע מאודינזה.


    [​IMG]אטאלנטה - שימו לב ל...
    אטאלנטה לשם שינוי, בניגוד להרבה אחרות במרחב של הגאוגרפי של חצי האי האפיניני, נותנת להרבה צעירים (יחסית, יחסית כמובן) הזדמנויות כדי להראות שיש להם כדורגל מצויין ברגליים. אנדראה קונסילי שהיה השוער של הנבחרת הצעירה הוא דוגמה יוצאת מהכלל, ואשתקד הראה יציבות רבה ושמר על הרשת בין הקורות לאורך כל העונה הארוכה. גווידו מארילונגו החלוץ מרגיש לחץ רב וחובה להוכיח שההתפרצות תגיע, לכן נחכה לו ונתמקד בג'אקומו בונאוונטורה: בן ה22 אומנם לא שיחק תמיד, לפעמים פתח ולא סיים תשעים דקות, לפעמים נכנס במחצית השנייה, אף על פי כן, כבש הקשר היצירתי והמגוון (האמת, הוא אוהב לשחק בצד ימין) תשעה שערים והיה אחראי לחמישה בישולים מוצלחים. בנוסף גם מסוכן בכניסות שלו לעומק ובמצבים הנייחים שהוא בועט. נשמח לראותך פוגע בול גם העונה...

    [​IMG]
    בונאוונטורה, בוגר אליפות העולם לנוער עם איטליה (רבע גמר) וזכייה באליפות הסרייה B

    *נכתב על-ידי יואב (cazzo)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/11
  9. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    מוזר, אך לעיתים נדמה שהמטבח המילאנזי לא מקבל את היחס והכבוד שמגיע לו, אולי זאת האפרוריות של העיר, האנשים שממהרים, הבינלאומיות שלה? לא תמיד ברור. עדיין, בני העיר בעבר, אביונים ומלאים ברכוש, היו אחראים לפיתוח המטבח הלומברדי והמילאנזי, וגם היום נראה שסצנת שמסעדות המהגרים מכל העולם אולי מאפילים על המסורות שנשכחו, אבל מסתבר שדרך הכרך היא כזאת. כמו שכבר הבנתם, גם פה הפולנטה תככב במנות רבות, ברם יש עוד מרכיב צהוב וחשוב ששכחנו.
    ברתולומאו סקאפי שבישל לאנשי הציבור דאז, נתן לנו תיאור של הריזוטו הקדום, אורז שהוכן עם חזות עוף, נקניק מתובל בזעפרן, ביצים קשות, גבינות, סוכר וקינמון. יש כאלה שאומרים שהריזוטו המפורסם הוכן כבר אז עם התבלין היוקרתי והצהוב, ויש כאלה שמעדיפים להגיד שעברו כמה עשרות ומאות שנים עד שהורידו את הביצים שנתנו את הצבע הטיפוסי. היום ליד הריזוטו מוגש בדרך כלל אוס-בוס, או בשמו האיטלקי, אוסו-בוקו (עצם-חור) שהוא למעשה תבשיל פרוסות שוק שמפורסם בכל העולם. מאכל מילאנזי מפורסם נקרא קוטולטה - Cotoletta - כתיתת העגל המטוגנת, ששמה הגרמני הוא ווינר-שניצל, אין לדעת מה מקורה של המנה (יש מסעדות במילאנו שמגישות את המנה עם העצם). מאכל ידוע, אבל פחות במחוזותינו, קאסאולה - Cassoeula - מכיל הרבה כרוב והרבה חלקים פנימים של החזיר. למילאנו עוד מאפיינים טיפוסים רבים במטבח, כמו המיקטה - Micchetta - הלחם הלבן המקומי, וגבינות שמנות כמסקרפונה וגורגונזולה. כורונה, למילאנו יש את עוגת חג המולד שלה עם שלל האגדות הישנות שאופפות אותה - פאנטונה (Panettone) - שמקושטת בכל מיני תפוזים מסוכרים וצימוקים.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/8/11
  10. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]אסוצ'אציונה קאלצ'ו מילאן בית: סטאדיו ג'וזפה מאצה (סאן סירו), מילאנו, מחוז לומברדיה


    [​IMG] מילאן - העונה שהייתה
    בקיץ 1994 מילאן יצאה לסבב הופעות בארה"ב ואליה הצטרף שחקן קליארי על מנת לנסות ולהרשים את פאביו קאפלו. שמו של השחקן היה מאסימיליאנו אלגרי, אך בחרו לכנות אותו "אצ'וגה" ("אנשובי קטן") בשל מבנה גופו הצנום, כינוי שהוצדק כאשר הוא נפצע עוד לפני שההרפתקאה האדומה-שחורה שלו התחילה ונשלח חזרה לאיטליה. למרבה האירוניה, האנטומיה של מקס היא זו שהחזירה אותו למועדון המילאנזי כעבור 16 שנה כאשר תפס את עינו של גליאני כבעל physique du role, המראה המתאים לתפקיד. ברלוסקוני לא נשאר אדיש לקסמיו של אלגרי גם הוא, ולמרות שהציע לו קריירה חלופית ככוכב קולנוע, הוא החליט לקחת סיכון ולהשקיע בגדול.
    חיזוקים בדמותם של זלאטן, פרינס-בואטנג ורוביניו התבררו כהצלחה גדולה ותהליך הבנייה מחדש של מילאן עבר להילוך גבוה. הטקטיקן מליבורנו הוכיח במהרה שהוא עשוי מהחומר הנכון כדי להוביל מועדון בסדר הגודל הזה וכבר בנובמבר עלה למקום הראשון, שם הקבוצה נשארה עד הזכייה באליפות במחזור ה-36. באירופה הדברים לא הסתדרו כל כך טוב בגלל פציעות של שחקני מפתח ומילאן שוב נכשלה לעבור את שלב הנוקאאוט הראשון. שינוי משמעותי נוסף לעומת השנים הקודמות התבטא באופי מנצח ומשמעת טקטית יוצאי דופן שהוליכו את הקבוצה להפגנת עליונות על פני יריבותיה.


    אחת התגליות הגדולות של העונה שעברה, גם על במת הריקודים. פרינס-בואטנג

    [​IMG] מילאן - אירועי הקיץ
    הקיץ התחיל מוקדם, עוד לפני שהעונה שעברה נגמרה, כאשר פיליפ מקסס (29) וטאיה טאיוו (26) הגיעו בהעברות חופשיות. אחרי הזכייה באליפות הוחלט על חידוש חוזים לשחקנים מרכזיים כמו נסטה, סיידורף, אמברוזיני ואינזאגי, וזה, בנוסף לשחרורם של פירלו ויאנקולובסקי, הקל מאוד על מצב הפיננסים. טצ'יאגו סילבה ומרק ואן בומל זכו לחוזים חדשים בזכות היכולת הנהדרת שלהם, וגם העברת הבעלות על כרטיסיהם של בואטנג ואמליה מג'נואה הושלמה. שחקן נוסף שהגיע עד כה, בינתיים בבעלות משותפת עם ג'נואה, הוא סטפן אל-שעראווי, קשר התקפי/חלוץ בן 18 שנחשב לאחד הכשרונות הגדולים באיטליה. האיטלקי-מצרי עלה 5 מיליון אירו + 50% מכרטיסו של מרקל שהיוו את ההוצאה היחידה של מילאן בגזרת שחקנים חדשים, אבל זה צפוי להשתנות עד סוף אוגוסט.
    בעוד שמסתמן כי סאגת מר X תיגרר עד ינואר 2012, אז פאולו הנריקי גאנסו צפוי לעזוב את ברזיל, גליאני עובד על מחליף הולם לפירלו על תקן הקשר היצירתי במרכז המגרש. ריקרדו מונטוליבו מוביל את התחרות, אך ראשי פיורנטינה עלולים לסבך את העסקה ולהכריח את מילאן להתפשר על אופציה זולה יותר בדמותו של אלברטו אקווילאני. קסאנו הוא המועמד הרציני היחיד לעזוב מחשש שיאבד את מקומו בנבחרת אם לא יזכה בחולצת הרכב, אך ההופעות האחרונות שלו במשחקי קדם עונה עלולות לשנות את דעתו של אלגרי בנוגע למעמדו של הפנטזיסטה מבארי.

    [​IMG]
    הפרצופים החדשים. טאיוו, מקסס ואל-שעראווי

    [​IMG] מילאן - בעונה הקרובה
    השלב הבא בתכנית החזרה של המועדון לפסגת אירופה חייב לבוא לידי ביטוי בהתקדמות בזירה החשובה מכולן, כך לפחות עולה ממחקרו של ד"ר אדריאנו גליאני בנושא הדנ"א של מילאן. גם אלגרי מאמין שעומדים בפניו הכלים הנדרשים לשם הגשמת הפנטזיה הגדולה של הנשיא, כזאת שאיבריה הבולטים הם דווקא האוזניים. למזלו, הוא לא יצטרך לעבוד קשה מדי על מנת להחדיר מוטיבציה בשחקניו שמגיעים לעונה הזאת רעבים מאי פעם, כאשר עבור חלק מהם זו תהיה ההזדמנות האחרונה בהחלט לזכות בגביע הנכסף. למרות זאת, העונה בהחלט לא תלויה בזה ומד ההצלחה בליגת האלופות גמיש למדי. אם מסתכלים על שלמות הפייבוריטיות לזכייה, הגיוני לומר שהגעה עד לחצי גמר תיחשב כהישג חשוב שמצביע על עבודה נכונה. יש לזכור שהקבוצה עדיין נמצאת בבנייה ומתחזקת בהדרגתיות, אמנם אי זכייה באליפות לא באה בחשבון.

    [​IMG] מילאן - שימו לב ל...
    רכישת טאיה טאיוו לא משכה תשומת לב רבה מדי ובצדק. המגן הניגרי לא הצטיין יתר על המידה בזירה האירופית והשם שלו כלל לא מצלצל בקרב האיטלקים. הוא הגיע למארסיי בגיל 20 ושיחק שם במשך 6 עונות, כאשר את הפריצה המשמעותית עשה בשנתיים האחרונות. הוא עזר לקבוצתו לזכות באליפות צרפת ושני גביעי ליגה, בעודו מציג שילוב נהדר של יכולות הגנתיות והתקפיות. יש לו בעיטה עוצמתית ומדויקת מרחוק, מהירות וכוח פריצה, והוא גם שחקן פיזי מאוד שלא מרשה שיעברו אותו. אלגרי מרוצה מהתאקלמותו ומבטיח לו מקום בהרכב על חשבונם של זמברוטה ואנטוניני, אך מוקדם מדי לקבוע אם יענה על הציפיות של המאמן. טאיוו יכול להיות אחת ההפתעות הגדולות של העונה כולה ואולי סוף סוף יצליח לפתור את הבעיה הקבועה בעמדת המגן השמאלי שמילאן לא מצליחה לפתור מאז ימי מאלדיני.


    עמד במבחן מול רובן, גם אם ההולנדי לא. טאיוו

    *נכתב על-ידי אנדריי (AGENT ORANGE)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/8/11
  11. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]אינטרנאציונלה בית: סטאדיו ג'וזפה מאצה (סאן סירו), מילאנו, מחוז לומברדיה


    [​IMG] אינטר - העונה שהייתה
    אחרי עונה חלומית ושמה "טריפלטה" אינטר ירדה די מהר לקרקע עם עזיבתו של ז'וזה מוריניו. לאינטר ואנשיה חיכתה משימה לא קלה, והיא לאתר ולהחתים את מחליפו של המיוחד. לאחר המון גישושים והמון ספקולציות לגבי זהותו של המאמן החדש, אנשי אינטר הצליחו להנחית במילאנו את מאמנה הספרדי של ליברפול, רפאל בניטס. במסיבת העתונאים שבה הוצג המאמן הספרדי, השאלה הראשונה הייתה "איך ההרגשה להחליף את מוריניו?", המאמן הספרדי ענה :" אני שונה ממנו....". ואכן, רפא צדק, אלו בעצם המילים שמסבירות את ההבדל בין אינטר של מוריניו לבין אינטר של בניטס.
    מוראטי, בצדק או לא, לא התאמץ במיוחד באותו קיץ, והנחית באינטר רק שני שחקנים צעירים, קוטצ'יניו הברזילאי וביאביאני הצרפתי, ומנגד מאריו באלוטלי הצעיר נמכר לסיטי.

    בפגרת החורף אינטר השתתפה בגביע העולם לקבוצות, אך למרות זכייה זו, רפא בניטס מצא לנכון להביע את אכזבתו מהיחס שקיבל מאנשי אינטר ובעיקר בגזרת הרכש, התבטאות זו הביאה לידי פיטוריו ומינויו של לאונרדו הברזילאי של מילאן למאמנה של אינטר. מינוי זה היה שנוי במחלוקת ויש האומרים שמינוי זה נובע בעיקר מרצונו של מוראטי למשוך את גאנסו ועוד שחקנים ברזילאים מוכשרים לאינטר.

    אינטר תחת לאונרדו נראתה בדיוק כמו פניו של המאמן הברזילאי - נחמדה, אך לא מספיק עוקצת. נגד קבוצות בינוניות ומטה אינטר שיחקה מצוין וניצחה בהפרש של יותר משער אחד, אך נגד קבוצות חזקות ומסודרות המגרעות של לאונרדו בלטו יתר על המידה, בעיקר מבחינה הגנתית. ואז, בא לו השבוע הגורלי, שבוע שבו אינטר תפגוש את מילאן במשחק על האליפות ואת שאלקה בבית. אותו שבוע גורלי התברר כשבוע נוראי שהוציא את אינטר מהמירוץ על הצ'מפיונס ועל הסקודטו, משום שהנראזורי הפסידו 3-0 למילאן ו- 5-2 לשאלקה.
    את שאר המשחקים בליגה אינטר שיחקה בעיקר במטרה לשמור על המקום השני בליגה, כדי להעפיל ישירות לליגת האלופות, ולפחות במשימה זו, אינטר הצליחה לעשות את זה. על אף העונה הקשה שעברה על אינטר, הקבוצה הצליחה גם לזכות בגביע האיטלקי, לאחר ניצחון של 1-3 על פאלרמו באולמפיקו של רומא.


    גמר הקופה היווה נחמה קטנה/גדולה עבור האוהדים, תלוי את מי שואלים

    [​IMG] אינטר - אירועי הקיץ
    לאחר סיום העונה, המאמן הברזילאי לאונרדו הודיע על הצטרפותו לקבוצה הצרפתית המחודשת פ.ס.ז' ובשל כך, בראנקה התחיל במסע שלו בחיפוש אחרי מאמן חדש שיאייש את מקומו של לאונרדו בספסל. אנדרה וילאש בואש,"יורשו של המיוחד", היה חלום האוהדים, אבל אינטר סירבה לשלם עליו 15 מליון יורו והוא בסוף נחת בצ'לסי. במקומו, אינטר הצליחה להחתים לשנתיים את המאמן האיטלקי ג'אן פיירו גאספריני.

    בגזרת הסגל, הבלם האיטלקי מרקו מטראצי, אחד מסמליו הגדולים של המועדון, מחליט לעזוב את הקבוצה לאחר 10 שנים. בדומה לשנים האחרונות, כוכביה הגדולים של הקבוצה מבוקשים על ידי מס' קבוצות שיכולות לשלם את הסכומים הגדולים שאינטר דורשת, כשבראשם של שחקנים אלו עומדים ווסלי סניידר וסמואל אטו. בינתיים, על פי מוראטי, סניידר עשוי להישאר באינטר. בנוגע לאטו, אנז'י מחצ'קלה, שלפי הדיווחים מוכנה לשלם לקמרוני משכורת בגובה של 20 מליון יורו ולאינטר סכום שקרוב ל-35 מליון יורו, קרובה להחתים את החלוץ והנשיא מוראטי הודיע שאטו כנראה יעשה את דרכו לרוסיה. הקבוצה ניסתה להיפטר ממס' שחקנים כמו חוסיין ח'רג'ה, מקדונלד מאריגה, גוראן פאנדב וסולימן מונטארי, כשעם חלקם המשימה הצליחה (שני הראשונים).

    בגזרת המצטרפים, הגיעו דוידה סאנטון חוזר לקבוצה לאחר השאלה בצ'זנה, אמיליאנו ויויאנו מצטרף לאחר שאינטר קנתה את מחצית כרטיסו מבולוניה, הקשר הארגנטינאי ריקארדו אלבארס הצטרף מולס סארספילד, המגן הברזילאי ג'ונת'ן הצטרף מסאנטוס ומסתמן כיורשו של מייקון, והחלוץ ההולנדי המבטיח לוק קסטאניוס נקנה מפיינורד. בנוסף לכל אלה שהוחתמו בקבוצה יש עוד שחקנים שנמצאים על הכוונת, בעיקר שחקני התקפה וקישור, כמו טבס, לאבצי ופורלאן שלפי מוראטי, אחד מהשלושה צפוי להחליף את אטו במידה והוא יעזוב, ועוד שחקנים כמו קאזמירו ובנגה במטרה לחזק את הקישור של הקבוצה.

    בנוסף למשחקי האימון שאינטר קיימה נגד קבוצות אלמוניות במחנה האימונים בפינצולו, הקבוצה שיחקה נגד גלטאסארי וסיימה בתיקו מאופס. אינטר השתתפה גם בטורניר דאבלין יחד עם סלטיק ומנצ'סטר סיטי, כאשר ניצחה את סלטיק 2-0 ונוצחה על ידי הסיטי 0-3. המשחק הרשמי הראשון היה הסופר קאפ האיטלקי נגד מילאן בבירת סין, המשחק הסתיים בניצחונה של מילאן בתוצאה 2-1.

    [​IMG]
    ווסלי סניידר, עומד במרכזה של אחת הסאגות המייגעות של הקיץ

    [​IMG] אינטר - בעונה הקרובה
    בשונה מהעונות האחרונות, אינטר אינה הפייבוריטית במירוץ על הסקודטו, משום שהאחות הגדולה באדום-שחור מחזיקה בסגל יותר חזק ומאורגן ועם מאמן שנחשב ליותר מוצלח מגאספריני, שרבים רואים במינוי שלו כהצהרת כוונות מצידו של מוראטי, על עונה פיננסית שמטרתה לקדם שחקנים צעירים והכנת הקבוצה לקראת חוק "הפיננשל פייר פליי" של אופ"א. בנוסף לעמדת המאמן, הצהרה זו מתבטאת באיכות הסגל שעומד לרשותו של המאמן האיטלקי. סמואל אטו שהחזיק את הקבוצה על כתפיו בעונה האחרונה צפוי לעזוב לרוסיה, וכרגע המועמדים להחליפו אינם שחקנים שמשרים השפעה על שאר הקבוצה כפי שהקמרוני ידע לעשות.

    מעבר לאיכות הסגל שללא ספק הוא התנאי הכי הכרחי להתמודדות על האליפות, גאספריני משתמש בשיטה שהצלחתה די מותנת בספק, שיטת ה3-4-3 הידועה מגרמניה של יורו 96, ושגאספריני השתמש בה בימיו בג'נואה. ממבט ראשון, קשה להבחין בדיוק מה הבעיה בשיטה זו, הרי יש שלושה בלמים, 4 קשרים ועוד שלושה חלוצים. כלומר, לא חסר בלמים שישמרו על החלוצים, לא חסר קשרים שיעשו משחק ויעזרו להגנה ולא חסר חלוצים שיתקיפו את שער היריב, אבל, אם מסתכלים יותר לעומק על השיטה רואים שהיא לא כל-כך עובדת, לפחות מבחינה הגנתית נגד קבוצות חזקות. הבעיה העיקרית היא המגנים שמתופקדים כקשרי אגף, ולכן נגד קבוצות שמשחקות בשיטת ה-4-3-3 שני החלוצים הקיצוניים של היריבה ישארו חופשיים. בגלל זה, קשה לראות בדיוק איך אינטר תוכל להסתדר נגד קבוצות בסדר הגודל של מילאן וברסה או כל קבוצה אחרת שתמודד עם אינטר על התארים.

    לאור זה, אוהדיה של אינטר הנמיכו את הציפיות שלהם, לרבים מהם אין בעייה עם "עונה פיננסית", כל עוד המטרה הסופית היא לבנות קבוצה חזקה שמתבססת על שחקנים צעירים, וחשוב מזה, קבוצה תחרותית ומצליחה שיכולה להתקיים תחת תנאי חוק הפייר פליי.

    [​IMG] אינטר - שימו לב ל...
    לאחר מו"מ לא פשוט עם ולס סארספילד, אינטר הצליחה להחתים את ריקי אלבארס לחוזה של חמש שנים, עם משכורת של 1.8 יורו בעונה. קשה להבין איך אינטר שילמה 12 מליון יורו, תמורת 90% מכרטיסו של שחקן בגיל 23, עם רקורד לא מרשים ועם עבר של פציעות? אבל, אם שואלים את אנשיה של אינטר, הם בטוחים שהשיגו את ה"קאקא" שלהם. בהתבטאותו הראשונה של הקשר הארגנטינאי הוא נשמע די צנוע, והבהיר שמטרתו הראשונית היא להסתגל למועדון החדש ולחיים באיטליה, ולאחר מכן להשיג מקום בהרכב. הוא ציין שהאדם הכי מאושר בעולם בשל המעבר לאינטר, הוא אביו שמעריץ את המועדון שנים על גבי שנים.

    ריקי אלבארס הוא מסוג השחקנים שניחנים כמעט בהכל. ראיית משחק טובה, דריבלינג טוב, מסירות מדוייקות, רגל שמאלית חזקה ומה לא. אבל, עם כל זה, בגיל 23 כל מה שהוא עשה בקריירה שלו מסתכם בחצי עונה טובה שבסופה קבוצתו בארגנטינה זכתה באליפות. באינטר, לא חסרה לשחקן קרקע פוריה להצלחה, גאספריני הוא אחד המאמנים האיטלקים הבודדים באיטליה שמאמינים בשחקנים צעירים, וללא ספק הוא יכול לקדם רבות את ריקי. בנוסף למאמן, באינטר יש מושבה ארגנטינאית די ותיקה שיכולה להקל רבות על קליטתו של השחקן במועדון ובאיטליה. לכן, חובת ההוכחה היא על השחקן עצמו, שיצטרך להצדיק את המחיר שאינטר שילמה עליו.
    על השאלה: "האם אינטר מצאה את "הקאקא" שלה?" נדע לענות בסוף העונה...

    [​IMG]
    ריקי אלבארס מסגיר את עתידו כבר בגיל 6

    *נכתב על-ידי מוחמד (Mamadu)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/8/11
  12. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]

    עזבנו את מילאנו העשירה, המפורסמת ומלאת האיפור, וכבר חצינו את נהר הטיצ'ינו על כביש A4 והנה אנו מתקרבים לעוד נהר שמזין את את העמק הפו, הסזיה. נובארה נמצאת על עוד חלקת אדמה מתוקה, אדמה ירוקה שבעת מים שמאכילה אותה באורז. בנובארה כמו בשאר החלקים של עמק הפו ישנו שפע חקלאי רב לכן מנת הדגל של העיר מכילה אורז וכמה רכיבים מעשירים אחרים.
    דווקא הפאנישה - Paniscia - שכיום עשויה מאורז, לפני כמה מאות שנים הוכנה מדוחן - פאניקום בעגה המדעית הבוטנית. חוקרים ושאר פולקלוריסטים יטענו וידגישו, כמו הפולנטה שפעם לא היו מדמיינים אותה צהובה מתירס, גם הריזוטו המקומי של פעם נעשה מדגנים אחרים. טוב, אז אנחנו באמצע הדרך בין מילאנו לטורינו, ממש על הגבול בין לומברדיה ופיימונטה והפעם התבשיל הוא לא עדין, עירוני ואלגנטי כמו במילאנו, אלא גס וכבד יותר. הייחוד של הפאנישה מנובארה הם בתוספות, ביניהם נמצא נקניק החזיר (Salam d'la Duja) שמיוצר ומשומר בצורה לא שגרתית: טוחנים חלקים כמו צוואר, כתף וירך, מתבלים ביין ולאחר כמה ימים של ייבוש בתוך המעיים, הסלאמי נטחבים לתוך כדי חרס (Duja) מלאים בשומן ונשמרים לחודשים שלמים במרתפים. לפאנישה גם מוסיפים בטיגון זן הקרנרולי (Carnaroli), ירקות שורש כמו בצל, גזר, סלרי, כרישה ועוד חומרי גלם רבים כמו כרוב שעועית מנומרת (Borlotti באיטלקית) שעברה בישול ארוך. יש גרסאות נוספות ובהם גם לא יהיה מוזר למצוא תפוחי אדמה וסוגי נקניקים כמו מורטאדלה מכבד חזיר או סלאמי מבשר אווז.
    כדי להבין עד כמה האורז והתירס נפוצים, בימי הצנע של המלחמות הגדולות, הקמח הרגיל מחיטה היה חסר ואת הלחם אפו מקמח אורז וקמח תירס. נובארה גם ידועה במנות הקינוח שלה, עוגות ועוגיות שמקורן בדרך כלל מהמנזרים ומבתי האצילים. המפורסמים מבין העוגיות הם הביסקוטיני - Biscottini - שעשויים רק מקמח, סוכר וביצים ביחס של 1:2:2. בגרסה התעשייתית שלהם הם מוכרים באיטליה בשם המותג פאבזיני. עוד מותג מפורסם שמקורו בנובארה נקרא קמפרי, שנודע בעולם בזכות הליקר האדמדם והמריר שייצר גאספרה קמפרי.

    [​IMG]



     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/11
  13. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]נובארה קאלצ'ו בית: סטאדיו סילביו פיולה, נובארה, מחוז פיימונטה

    [​IMG] נובארה - העונה שהייתה
    כמו צ’זנה, שהעפילה לסרייה A עונה לאחר שהעפילה לסרייה B, כך גם קרה לנובארה של המאמן אטיליו טסר. הציפיות לאחר העלייה לליגת המשנה היו להתבסס ולצבור ניסיון, אך מהמחזורים הראשונים היה ברור שהקבוצה הקטנה מצפון-מערב איטליה מהווה את הלהיט של הליגה בעוד שקבוצות “מסורתיות” כמו רג’ינה וטורינו מתקשות להדביק את הקצב. פבלו גונסאלס שסיפק את המצבים הנייחים המסוכנים וחגיגות השער הטובות בהיסטוריית המשחק בנוסף לכריסטיאן ברטאני שהיה אחראי על הטכניקה והיצירתיות כבשו יחדיו 32 שערי ליגה והובילו את התקפת הקבוצה. למרות זאת, ההגנה הייתה ככל הנראה הצד החזק (ספגה פחות משער למשחק), כשאחראים לכך בין היתר השוער האלבני סמיר אויקאני ושחקן הכלבו שאף אחד לא יודע מה העמדה החזקה שלו מישל מורגאנלה. בשלב מסויים הסגלים החזקים של אטאלנטה וסיינה איפשרו לשתי המנוסות לעקוף את נובארה ולהשאיר אותה במאבקים על מיקום טוב לקראת הפלייאוף. המאבקים הסתיימו בהצלחה ובפלייאוף עצמו רג’ינה הייתה הראשונה ליפול מול הסינדרלה בחצי גמר. בפינאלה נובארה כבר גברה במפגש הכפול על פאדובה העשירה וחגגה עלייה מרגשת, רומנטית ומפתיעה. 56 שנים לאחר הפעם האחרונה - נובארה בסרייה A..


    גומלין גמר הפלייאוף מול פאדובה - 2 שערים של גונזאלס וריגוני הבטיחו את העלייה

    [​IMG] נובארה - אירועי הקיץ
    לנובארה אין הרבה כסף ואין לה גם "שם" שיכול למשוך שחקנים. בגלל זה היא איבדה את הצמד ההתקפי שלה, כשפבלו גונסאלס עובר לפאלרמו בהעברה שנסגרה כבר בינואר, בעוד שברטאני ממחיש עד כמה נובארה קטנה בכך שהעדיף לוותר על הסרייה A ולחתום בסמפדוריה הגדולה מהסרייה B. מלבד ההחתמות הצפויות בהתקפה שהגיעו על מנת לסגור את הבור שנפער (הגיעו מורימוטו מקטאניה, ז'דה מלצ'ה, גראנוצ'ה מקייבו ומג'וריני ששיחק בבולוניה אך שייך לג'נואה - כולם בהשאלה), הוחתמו עוד מספר שחקני דרג ג' מנוסים יותר (דלאפיורה ופאצ'י מפארמה, פשה מקטאניה) ומנוסים פחות. גזרה נוספת שבה התבצעה עבודה הייתה כזאת שבה העבודה הייתה מעט יותר מוחשית - האיצטדיון. המתקן הצנוע שנקרא על שמו של גדול כובשי הסרייה A בכל הזמנים לא עמד בתקנים של הליגה ולכן הותקנו בו יציעים זמניים שיגדילו את תכולתו ל-16,000 מקומות.

    [​IMG]
    בניית היציעים הארעיים הושלמה בסוף יולי, זאת באיצטדיון שהיה אמור להיות היחיד בליגה בעל דשא סינטטי עד שצ'זנה החליטה גם היא לקחת חלק בטרנד

    [​IMG] נובארה - בעונה הקרובה
    חייבים להודות שהסגל בעייתי, במיוחד בחלק ההתקפי. נובארה אומנם שריינה לעצמה מספר חלוצים מוכרים מסצינת תחתית הסרייה A, אבל חשוב לשים לב לרקורד הדל שלהם. ארבעת החלוצים המושאלים של הקבוצה צברו 282 הופעות סרייה A שבהם כבשו בסה”כ 48 שערים, כשכמעט מחציתם נכבשו על-ידי ז’דה בימיו בקליארי. שאר חלקי המערך גם הם בנויים בעיקר מ"שאריות ופסולת" של קבוצות דרג ב’ אחרות והתקווה תהיה שלפחות חלק מהם יעשו את העבודה וישאירו סיכוי להישארות. מה שכן אולי יוכל לעזור לסינדרלה הוא האיצטדיון הביתי. המשטח הסינטטי כבר עורר בעולם הכדורגל מספר דיונים, או שמא ויכוחים לכל דבר, בנוגע ליתרון שהוא מעניק לקבוצות שמורגלות לשחק עליו. קשה להתווכח עם הסטטיסטיקה, לפחות במקרה של נובארה שספגה הפסד ביתי בודד ויחיד בעונת הסרייה B האחרונה. יכולת נטו או שהמבקרים באמת מסתבכים על משטח שעשוי מצמיגים ממוחזרים? נותר לחכות ולראות עד כמה ההישג ישוחזר בסרייה A. כבר היו בעבר מספיק מקרים של קבוצות קטנות יותר שהצליחו להעפיל לליגה בכירה ולהפתיע את כולם עם מאבק סביר שאפילו לווה בכדורגל שמח והתקפי, אז סנסציה זאת בטוח לא תהיה - אבל הישארות של נובארה בהחלט תדרוש עבודה קשה מאוד, גם מצידו של טסר, ואולי קצת מזל.

    [​IMG] נובארה - שימו לב ל...
    שימו לב לאנדראה מצאראני. כמו רבים ואחרים בנובארה גם הוא מושאל, וכמו גם כישרונות רבים ואחרים בעולם הכדורגל, גם הוא בעצם שייך למפלצת הסקאוטינג ששמה אודינזה. הקשר (נוטה להתקפה יותר מאשר להגנה) בן ה-21 שלא ניחן בגודל מרשים, למרות הפיזיות היחסית, מחפה על כך עם יכולת להצטרף להתקפה מאחור ובעיקר אומץ וסגנון משחק לא מתפשר. הקריירה הבינלאומית שלו הגיעה לשיאה במסגרת הנבחרת עד גיל 20 שאיתה הגיע לגמר אליפות משחקי הים התיכון (שם האזוריני הפסידו לספרד), ורבע גמר אליפות העולם U20 ב-2009, שבה בשמינית הגמר ניצחו את אותה ספרד, כשמצאראני בעצמו כובש את אחד משערי הנקמה ומבשל אחד נוסף. אחרי ההישגים המרשימים למדי, קריירת הנבחרות של הבחור הצעיר נקטעה (לא נספר ע”י מאמני ה-U21), אבל מצאראני לא וויתר והחל לככב במדי הקבוצות, בעיקר בעונה האחרונה במדי מודנה, שאליה היה מושאל. רבים שמו לב לחברו לקבוצה פסקוואטו, שגנב את ההצגה עם השוואת לדל-פיירו, אבל הקשר הפגין יכולת גבוהה לאורך מרבית העונה, כשבין השאר כבש 9 שערים, 2 מהם בסטאדיו סילביו פיולה, מול הקבוצה שבה הוא הולך לנסות העונה להיכנס לתודעה מהדלת הראשית של הקאלצ’ו. בקבוצות תחתית לחוצות יש לפעמים חשש לתת הזדמנויות יתרות לצעירים חסרי ניסיון, אבל שחקנים מסוגם של מצאראני בעל האופי הלוחמני עשויים להועיל יותר מאשר להרוס.


    רגע השיא בקריירה הבינלאומית הקצרה של מצאראני, גם קארסה מתלהב

    נכתב על-ידי יותם (Nereo Beretta-Rocco)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/11
  14. ג'ורדי נלסון אגדה

    ג'ורדי נלסון אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/10/04
    הודעות:
    10,079
    לייקים שהתקבלו:
    1,783
    [​IMG]

    קשה לתאר ולתמצת כל כך הרבה בפסקה רחבה או שתיים, בטח על טורינו וסביבתה. היסטוריה בכמויות, אגדות רבות ועושר עצום בכל מה שקשור למטבח המקומי, הדל והכפרי, ולעילי והמלכותי. שושלת סבויה כבר נוכחת באזור חצי מילניום אם לא יותר ועם הארמונות והאחוזות גם נוצר אוכל שסיפק את היצר של אותם משפחות נסיכים, דוכסים ומלכים. טורינו הייתה לבירת דוכסות סבויה באמצע המאה ה-16, ולפני אביב העמים שיצר את מדינות הלאום, גם סרדניה נשלטה ע"י בני סבויה ממשרדי המלוכה בטורינו.
    התמורות הפוליטיות והחברתיות הביאו למטבח חומרים חדשים מכל מיני מקומות בעולם, מאכלים שנראים לנו כיום מובנים מאליהם ופעם ערכם היה רב. נתחיל מהאפריטיבו, זה שמפעיל את מיצי הקיבה עם איזה נשנוש. תרבות האפריטיבו עתיקה ומוכרת, אך המשקאות המודרנים והידועים יותר, נוצרו בטורינו וקיבלו פרסום בעולם כולו. לדוגמה, נוכל לגלות שעל שמו של היזם אלסנדרו מארטיני, נקרא הורמוט הידוע, אותו יין מתובל שמשמש גם לבישול. עם כל מיני ירקות, נקניקים וגבינות, בפיימונטה בכלל ובטורינו בפרט, מגישים את הבאנייה קאודה - Bagna càuda - אותו מטבל נוזלי שעשוי מאנשובי ושום והרבה שמן זית. הרוטב הפשוט הזה גם מסתדר מצויין עם הרבה מנות בשריות, צלויות ומבושלות שעות על אש נמוכה. עוד סמל טורינזי מובהק, הוא אותו עמוד אפוי ופריך: לא ברור אם זאת עובדה, אך מספרים שבסוף המאה ה-17 הלחם הממכר פותח ע"י אופה החצר של דוכסות סבויה, אנטוניו ברונרו עקב בעיות רפואיות של הדוכס הצעיר ויטוריו אמדאו השני. הגריסיני - Grissini - היו כל כך מוצלח שאחר כך גם נפוליאון הראשון קרא להם "המקלות הקטנים מטורינו".
    עקב הקרבה לצרפת, לא רק החצר הושפעה אלא גם העיר כולה. המטבח העילי שהגיע מעבר להרי האלפים יושם גם במסעדות היוקרתיות, בבתי המלון ואופנת בתי הקפה הפריזאית התנחלה בהצלחה רבה גם בטורינו בתקופות מסוימות. באותם אולמות שתו בני האליטות צ'וקולטה - Cioccolata - כבר מאותה תקופה, בה המשקה החם נרקח מפולי קקאו שיובאו מאמריקה הרחוקה. עד היום אפשר לשתות בעיר ביצ'רין - Bicerin - תערובת סמיכה וחמה של שוקולד, קפה ושמנת. במאה ה-19 עם המצאת המכבש שמייצר חמאת קקאו ואבקת קקאו, פייר-פול קאפארל מפתח את הג'אנדויה - Gianduia - אותו ממרח מאגוזי לוז, סוכר וקקאו שהיה לאבטיפוס לשוקולד הג'אנדויאוטו ואחר כך לנוטלה של פררו. הממרח המקומי שקיבל את שמו מאחת מהמסכות בקומדיה דל'ארטה, היה לנגיש וזול, עקב השימוש המתון בקקאו אף על פי שמחירי הצמח האמירו בעקבות המלחמות הנפוליאוניות. בימינו, באזור מרוכזת כחצי מתעשיית הממתקים השחומים באיטליה כולה, לא פלא למה טורינו נחשבה בירת השוקולד.



    [​IMG]

    נכתב על-ידי יואב (cazzo)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/11
  15. cazzo

    cazzo Il Capocuoco מנהל

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    12,939
    לייקים שהתקבלו:
    712
    [​IMG]יובנטוס בית: נואובו דלה-אלפי (שם זמני), טורינו, מחוז פיימונטה

    [​IMG] יובנטוס - העונה שהייתה
    קשה לומר שעברה על הקבוצה עונה מפתיעה, ועם זאת – הציפיות הפעם היו לגמרי אחרות. אחרי עונת בלהות קיבלו אוהדי הקבוצה העתק כמעט מדויק של אותה יובנטוס חלשה, הפעם בראשות ג'יג'י דל נרי שרק הוביל את סמפדוריה להישג חסר תקדים (במונחים של שנות ה-2000) בדמות השתתפות במוקדמות ליגת האלופות. ההתחלה הייתה מבטיחה, אך אם להיות כנים, רמזה על היעדר המחץ והאופי שבלט יותר דווקא בחלק השני של העונה. עם כמה הפסדים במחזורים הראשונים יצאה יובנטוס לרצף ארוך נטול הפסדים (אך רווי תוצאות תיקו) בראשותם של הרכשים החדשים – מילוש קראסיץ', אלברטו אקווילאני ופאביו קוואליירלה.
    לאחר חופשת הקריסמס חל שינוי מפליא ביכולת הקבוצה, ולא מהסוג שאוהדים מייחלים לו. הדחה מוקדמת מן הצפוי באירופה (שלב הבתים של הליגה האירופית), רצפים ארוכים של הפסדים, ביניהם לקבוצות תחתית ובבית, חוסר היכולת לנצל מצבים תוך הצגת כדורגל נרפה ולקוי, לחץ תקשורתי שתקף כל חלקה טובה במועדון והפציעה הארוכה של פאביו קוואליירלה השיבו את יובנטוס בסוף העונה למקומה "הטבעי" – המקום השביעי הידוע לשמצה ובשל ההצלחה של פאלרמו בגביע האיטלקי - אף לא השתתפות במפעל אירופי בעונה הבאה.


    תבוסה 4-1 לפארמה רגע לאחר החזרה מפגרת החורף, המשחק ששינה מהלך של עונה שלמה

    [​IMG] יובנטוס - אירועי הקיץ
    אם אתה כבר חמש שנים שומע בכל קיץ שהקבוצה שלך בבנייה, שאין סיבה לצפות לתוצאות על ההתחלה ושיש להיות סבלניים כלפי השחקנים והמאמן – כנראה שאתה אוהד יובנטוס. מהפכה נוספת לא פסחה על דלתות הוינובו. מיותר לציין שעל הגיליוטינה ניצב קודם כל דל נרי, כשאיתו עוזבים גם לא מעט שחקנים שלא הותירו את חותמם בקבוצה/לא התאימו לסגנון המשחק החדש, כמו פליפה מלו ואלברטו אקווילאני שדווקא הרשימו בעונה החולפת.

    את מקומו של המאמן קיבל אנטוניו קונטה, גרנדה קפיטאנו לשעבר ומעלה קבוצות לסריה א' סדרתי, ידוע בתור חובבן של טקטיקה שנשמעת קצת הזויה אבל בעצם היא אותה אותה גברת בשינוי אדרת – ה4-2-4 האופייני לו כל כך, כשלקבוצתו מצטרפים כמה שמות גדולים – פירלו, וידאל, ווצ'יניץ' וליכטשטיינר שאמורים להשתלב בסגל הקיים ולהוביל את השיטה. הם רק חלק מהשחקנים שתראו העונה מתרוצצים בשחור לבן (וגם ורוד עם כוכב הידועה לשמצה) ומחפשים גברת זקנה שהלכה לאיבוד.


    [​IMG] יובנטוס - בעונה הקרובה
    איך שלא יהיה, לעונה הזו ילווה ניחוח אופטימי-משהו באוויר. כן, מדובר על ריח הפלסטיק החדש והדשא הטרי באצטדיון החדש והיפהפה של יובנטוס שלאחר מספר עונות של ציפייה ובניה יצא לדרך. ההנהלה, השחקנים, האוהדים, לא תמצאו אדם אחד במערכת שמביע ספקנות לגבי האצטדיון, שיכיל גם קומפלקס מסחרי עם חנויות, בתי קפה, מוזיאון ואפילו בית מלון. לדבריו של ז'אן קלוד בלאן, אחד המוחות הכלכליים היותר מוכחים בעולם וגם האיש שעומד מאחורי הפרויקט, "האצטדיון יהפוך את יובנטוס לקבוצה החזקה ביותר כלכלית בארץ המגף".

    ואיך זה יראה על הדשא? הפסימיסטים ניבאו כישלון מהדהד כבר עם מינוי קונטה והכישלון בהחתמת אגוארו. האופטימיסטים צפו לעונה גדולה עם החזרת "האופי הביאנקונרי" לשורות המועדון וההנהלה, ועל הספקטרום הזה נמצאות משנות שונות המייצגות את כל אוהדי הקבוצה. בניגוד למהפכות הקודמות הפעם אף גורם במועדון לא מדבר על מטרה ממשית, כך שלהגדיר את המושגים "כישלון" ו-"הצלחה" יהיה קשה עד בלתי אפשרי לעשות, בוודאי על סמך התוצאות משתי העונות הקודמות, אך כשמדובר ביובנטוס קיים קונצנזוס לגבי ההישג המינימלי שיספק את מרבית האוהדים. ואתם יודעים מה יקרה אם הוא לא יושג.

    [​IMG]
    הבית החדש ישתלם מבחינה כלכלית, אבל עד כמה מקצועית?

    [​IMG] יובנטוס - שימו לב ל...
    כריסטיאן פסקוואטו הוא השם האחרון בכל הקשור לשחקני הבית של מחוז פיימונטה. כשהצטרף ליובנטוס בשנת 2003 הוא בוודאי לא חלם להגיע לקבוצה הבוגרת, שכן באותה יובנטוס לעבור מהפרימברה לקבוצה הבוגרת היה קשה עד בלתי אפשרי. אבל הנה הוא, כריסטיאן הצעיר שחגג רק לפני חודש 22 אביבים נמצא בפני העונה הראשונה שלו כשחקן רוטציה לגיטימי בקבוצה בה הוא גדל, כשאנטוניו קונטה מודיע בפירוש שהוא מאמין בו.

    הדרך למקום הזה לא הייתה קלה. לפסקוואטו יש אמנם משחק ליגה במדי יובנטוס, בעונת 2007/08 כמחליף, אבל מאז הוא יצא לרצף השאלות באמפולי וטרייסטינה שלא רמזו על כישרון יוצא דופן. דווקא בעונה האחרונה, כשכל הסימנים הצביעו על שחקן פרימברה מצוי (מהסוג שיסיימו את הקריירה בסריה ב'), בהשאלה במודנה, פסקוואטו החל להתפרץ. 9 שערים ב-40 הופעות וזה לא רע לווינגר שהיה דומיננטי על המגרש הרבה יותר מכפי שמשתקף בסטטיסטיקה. עם זאת לאיש אין ספק - עם פסקוואטו יהיה צריך קונטה להצליח היכן שעם ג'ובינקו נכשלו.



    נכתב על-ידי שי (Furia Ceca)
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/11

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!