פסיכומטרי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י שגיא, ‏2/9/07.

1. GAL1 Member

חפרתי באוף טופיק ומצאתי את האשכול הזה בסוף. אז חבר'ה, שאלה: מישהו למד בez way? או מכיר מישהו שלמד?

2. Ice Cream חסה

החלטתי לגשת לעניין הזה, ובדקתי באתר של הבחינה במבחן PSIH שלהם לבדוק בערך את נקודת ההתחלה שלי וכמה אני צריך להתכונן לקראת הבחינה - 646, 124 מילולי, 124 אנגלית, 128 כמותי. וכל זה בין 1 ל-3 בלילה.

עכשיו אני מנסה להבין את החישוב המסובך שלהם עם הציונים, תעזרו לי:
    איך מחשבים את הציון בחשיבה מילולית יחד עם הכתיבה?
    איך עוברים מציון משוקלל כללי לציון עם האומדון של ה-200, הסופי? ומה זה אומר "תרגום ציון לאחוזים"?

3. פול סקולס Member

אתה בטוח שעשית את הבחינה לפי הכללים?
    כלומר, עשית כל פרק בזמן שהוקצב לו, סימנת את התשובות על גיליון תשובות (ולא מחברת הבחינה עצמה) ולא חזרת לדפדף בפרקים כבר עשית?

אני שואל כי אלה דברים שמעכבים אותך/מגבילים אותך בבחינה עצמה.

אני לא יודע מה אתה רוצה ללמוד, אבל ציון של 646 בפעם הראשונה שאתה בכלל נחשף לחומר של הפסיכומטרי זה יפה מאוד. אני לא נביא, אבל אני מניח שבעזרת למידה בבית או בקורס אתה יכול לעבור את ה 700.

כשאני עשיתי את המבחן עוד לא היה חיבור, אבל מה שאני יודע מחברים שלי זה ככה:
    הציון על מטלת החיבור נע בין 0 ל 24. מי שקיבל 24/24 במטלת החיבור הוציא בקטע הזה את מירב הנקודות. הציון שלך במטלת החיבור מהווה 25% מהציון שלך בפרקים המילוליים במבחן הפסיכומטרי. אני לא יודע איך מחשבים את זה מתמטית.

לא הבנתי את השאלה שלך לגבי האומדן והאחוזים.
    ה 646 שקיבלת במבחן שעשית הוא הציון הסופי שלך.
    בעיקרון יש גם 'ציוני משנה';

ציון בדגש כמותי, שבו החלק הכמותי שלך מהווה 60% מהציון הסופי, המילולי 20% והאנגלית 20%.

וציון בדגש מילולי, שבו המילולי הוא 60% הכמותי 20% והאנגלית 20%.

אם ניקח את התוצאה שלי כדוגמא:

ציון משוקלל רב תחומי (ציון סופי, בתכל'ס): 691

ציון בדגש מילולי: 719
    ציון בדגש כמותי: 663

(ההתפלגות שלי מהבחינה: כמותי 117, מילולי 142, אנגלית 150).

'תרגום הציון באחוזים' זה משהו שמשתמשים בו בקורסי ההכנה. אתה עושה סימולציה, ואחרי שבודקים אותה אומרים לך שצדקת ב X אחוז מהשאלות. אין להם אפשרות לתת לך ממש ציון מדויק, כי הציון שאתה מקבל הוא יחסי, בהשוואה לשאר הנבחנים, אבל הם נותנים לך אומדן.
    אני לא בטוח באופן מוחלט, אבל לפי דעתי, ציון של 700 למשל אומר שענית בערך על 90% נכונה, או משהו כזה (שים לב שהתשובות של המילולי והכמותי שוות פי שתיים מהתשובות של האנגלית. כלומר, התשובות שלך הכמותי הן 40% מהציון הסופי שלך, כנ"ל לגבי התשובות של המילולי, בעוד שהתשובות שלך האנגלית הן 20% מהציון).

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/13
  4. אלי מתחן Member

מה זה לעבור את ה700, זה ציון ברמה של 750+ אם נגשת לבוחן מקדים בלי ללמוד בכלל.

5. Ice Cream חסה

עשיתי בחינה אינטרנטית, את זו. לא בלי קושי הצלחתי להבין את שיטת הניקוד, אבל כשהגעתי למעבר מציון משוקלל לאומדן כללי, או לתרגום טווחי ציונים לאחוזים (עמ' 60-61 כאן), אז לא הבנתי איך זה עובד. אם הציון המשוקלל שלי בבחינה הזו יצא 125.6, נניח (כתוב שם שזה מ-126, מעגלים כלפי מעלה?) שבאומדן זה הטווח 645-672, אז איך קובעים את הציון התוך הטווח, ומה האחוזים האלה שיש שם בסוף אומרים?

אני פאקינג נהנה מהשאלות בכמותית והשאלות של האנלוגיות במילולי (קריאת טקסט או השלמות זה פחות כיף, אבל לא קשה), באנגלית אני פחות טוב ואוצר המילים שלי לא משהו, אבל לקחת בשביל זה קורס בכמה אלפי שקלים זה גם דריכה עצמית על האגו, גם מוציא את הכיף בחשיבה בתרגילים האלה והופך את השאלות האלה לעוד תחום של לעיסה והקאה, גם בזבוז כסף וגם מנציח את המצב שמי שמשלם יותר מגדיל את הסיכויים להצליח בפסיכומטרי. ספר תרגול אחד (כאילו שבאינטרנט, או לחברים, חסר...) וסטופר שלא מצפצף זה המקסימום שאני מבזבז על המבחן הזה! אז כן, בבית.
    בהזדמנות זו כל מי שלמד בכוחות עצמו - איזה אתרים, ספרים או דרכי למידה יש שיעזרו להרחיב את אוצר המילים באנגלית לכזה שצריך בפסיכומטרי?

6. אלי מתחן Member

אל תהיה שחצן, כמה שהציון יותר גבוה ככה צריך לעבוד הרבה יותר קשה כדי לשפר אותו. אתה רוצה להוציא ציון טוב מה אכפת לך מהנצחה של המצב.
    יש אנשים שמוציאים ציונים טובים גם בלי קורס,
    א. אין לדעת כמה היו מוציאים עם קורס.
    ב. הם אנשים שיודעים איך ללמוד.

7. Ice Cream חסה

אתה יודע, יש אנשים שלא רק הציון שלהם ונחלתם מעניינים אותם... גם לקנות ערוצים בתשלום זה לתת יד לזליגת התכנים, אז צריך להוכיח שזה לא ילך, גם על חשבון סיפוקים כאלה ואחרים (עד כמה שאפשר לקרוא ככה לקורס פסיכומטרי, נכון?)
    אני מאמין ביעילות, ושצריך להשיג מקסימום תוצאה במינימום השקעה. ובשביל לקבל 675 נגיד אני יכול להסתפק בלימוד עצמי, אז לא צריך להשקיע 10 שעות בשבוע ואלפי שקלים בשביל לקבל 720. אני לא אוהב לשעבד את עצמי בשביל מספרים והדרך לא פחות חשובה, וגם אם יש לי ציונים של 85 ולא 95, אני יודע שה-85 הזה הושג בדרך יעילה.

8. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד ל"דרך", ועדות הקבלה באוניברסיטה מוצאות עניין רק במספרים: במילים אחרות, סיפורי היעילות שלך לא יחזיקו מים ברגע שה85 בבגרות וה675 שהשגת בפסיכומטרי ימנעו את כניסתך לפקולטה המעניינת אותך.

כפי שניתן היה להבין מדבריי, סופה של השקפתך הוא התנפצות. במהלך הלימודים באוניברסיטה, לא תהיה לך ברירה אלא לנטוש את העבודה היעילה ו"להשתעבד בשביל מספרים"; אם תמשיך לשבת בחיבוק ידיים ולהסתמך על היכולות הטבעיות שלך, סביר להניח שלא תחזיק מעמד בתחום. כך שמוטב לך להתחיל עם ה"השתעבדות" כבר עכשיו.

נערך לאחרונה ב: ‏25/3/13
  9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יכול לקבל ציום גבוה גם בלי קורס. מה שכן, אתה לא חייב לעשות מהמבחן הזה משהו טהור, מדובר בעוד מבחן שלא משקף הרבה שאתה חייב לעבור כדי להתקבל למקצוע שאתה רוצה ללמוד, וכן, המספרים קובעים.

10. אלי מתחן Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    תזכור את זה כשתלך ללמוד במכללה במקום באוניברסיטה למרות שיכלת להוציא ציון טוב יותר. או ללכת לאוניברסיטה ולשלם למרות שיכלת לקבל מלגה.
    אתה בן 18 אתה עדיין לא מאמין בכלום. מתישהו בעתיד הקרוב אתה תבין שכל מה שחשבת שנכון בבית הספר הוא שטויות.

הפסיכומטרי הוא מדד יחסית טוב לאוניברסיטה. כאלה שאמנם יש להם את הבסיס הטוב אבל חושבים שהם יודעים הכל ומשחקים בקקה לא מצליחים. ואלה שאולי לא הכי חכמים אבל רוצים ללמוד עוקפים אותם בסיבוב. וזה מבחור שכמוך רגיל לעשות כמה שפחות. כשתגיע לאוניברסיטה ותראה אנשים שאתה מחשיב להרבה פחות חכמים ממך מוציאים ציונים גבוהים יותר ממך בכל קורס אתה תבין כמה הגישה שלך נכונה. תשנה אותה עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/3/13
  11. Ice Cream חסה

וואלה? בעיה.. איך לא חשבתי על זה קודם.

http://cafe.themarker.com/media/t/133/282/2/file_0_big.Xxx

שר האוצר שלנו לא הוציא אפילו בגרות. לא שאני נראה כמוהו, כריזמטי כמוהו או שאבא שלי מקושר ויכול לקמבן בשבילי משהו - אבל גם בלי 3 מספרים במדד גבוה אפשר להמשיך ללימודים אקדמיים, וגם בלי דף שבו כתוב תואר אפשר להיות אזרח מועיל וגם להנות מזה.
    ללמוד באוניברסיטה זה כן משהו שאני רוצה, אבל אין לי שום מטרה ספציפית שאני צריך להכין את הקרקע בשבילה. להשקיע עכשיו במשהו שאני לא רוצה ולא אצטרך בהמשך זה מיותר ומעצבן, ופשוט סותר את הדרך שקבעתי לעצמי. כמובן שעכשיו יבוא מישהו ויאמר שאני לא יודע למה אני יכול להזדקק בהמשך החיים. נכון, אני לא יודע למה אני אזדקק, זה אומר שאני צריך עכשיו להשקיע בכל דבר אפשרי כדי שהוא יקל עליי בעתיד? לא ריאלי, וקלישאתי.

תחושה אישית וערכים כאלה ואחרים (יעילות זה גם ערך) זה חשוב לא פחות מעוד מילה ו-2 ספרות, וזה גם מסר שניסו להעביר לנו, ככה בדיוק פעלתי כשהחלטתי (אחרי הסבר מההורים) שעל הזין ה-5 יחידות והבונוסים שנותנים 5 יח"ל בביולוגיה, אם זה מותנה בלשלם כסף לחברה חצינות שתתן לך את התשתית, הכלים והידע בשביל לעשות אותה (כלומר שבלעדיה אין באמת סיכוי לעשות ביוטופ, שזה יחידה אחת), וזה לא כי להורים שלי היה חבל על 600 שקל...

12. פול סקולס Member

אני ממליץ על האתר של ניב רווח (תכתוב בגוגל), אני למדתי דרך תכנית הלימודים שלהם ללומדים עצמאית. כן קניתי את ערכת הספרים השלמה שלהם, עלה לי 800 ש"ח פלוס מינוס.

זה יצא איזה 3-4 שעות בכל יום ונגעתי בכל החומר בצורה טובה. שלא יזיינו לך במוח שצריך ללמוד כל יום 10 שעות לפסיכומטרי כדי להצליח.
    כשאתה לומד כ"כ הרבה שעות הלמידה היא לא אפקטיבית, אתה סתם מענה את עצמך.

אני בטוח שעם קורס הייתי מוציא ציון גבוה יותר- כי היה מישהו שהיה עוזר לי במתמטיקה, וגם לא הייתי נותן לעצמי לזרוק זין. מצד שני, קורס גם היה מבזבז לי מלא זמן, כי באנגלית ובמילולי בכלל לא הייתה לי בעיה, והיו גורמים לי ללמוד הרבה יותר שעות ממה שבאמת היה יעיל בשבילי...

קיצר, החלטה שלך.
    עזוב את החרטא הזאת של "לתת יד לאנשים הרעים...". אם נרצה ממש נוכל לקשר את השחיתות או בעלי ההון לכל פסיק שיש לנו בחיים, ואז לא יישאר לנו כלום חוץ מאוויר (מזוהם, תודות למשפחת עופר וכו') ואהבה של אמא.

אגב, לגבי ה"להשקיע בשביל משהו שאני בכלל לא בטוח שאצטרך...", אני הייתי באותו ראש כמוך.
    חשבתי שאני יודע מה אני רוצה ללמוד (בינתיים זה לא השתנה, נראה מה יוליד יום), בדקתי במחשבוני-קבלה של כל מיני מקומות וראיתי שבסימולציות שעשיתי אני משיג את הציון הזה והרבה מעבר לו.
    זה גרם לי די לזרוק זין, בעיקר במתמטיקה כפי שכתבתי למעלה, כי זה תחום שאני פחות טוב בו.
    אנשים מסביבי אמרו לי לא להיות שאנן ולשאוף הכי גבוה שאני יכול,
    אבל אני אמרתי "אין לי שום צורך לקבל ציון של רפואה אז למה להרוג את עצמי"...

בינתיים מאז שעשיתי את המבחן חלפה פחות משנה אמנם,
    אבל אני חושב על העניין אחרת. א) יש מצב שארצה ללמוד משהו אחר ביום מן הימים, ואז אולי הציון שקיבלתי לא יספיק. ב) אם הייתי מוציא ציון מאוד מאוד גבוה (בהנחה שבכלל היה לי את הפוטנציאל לזה, תכל'ס אין לי מושג) הייתי מקבל מלגת הצטיינות כזאת או אחרת... אחלה דרך לחסוך כסף.
    סתם עוד דברים שכדאי לחשוב עליהם.

נערך לאחרונה ב: ‏26/3/13
  13. Ryan Giggs11 Member

שלום לכולם,
    אני מניח שאני שואל פה שאלה חוזרת אבל מעניין אותי לדעת נכון להיום מה לדעתכם המקום שבו הכי משתלם ללמוד לפסיכומטרי.
    אני חייל משוחרר טרי ונזרקתי ככה למים העמוקים בלי שום כנס משתחררים ושאר ההסברים על אזרחות(השתחררתי רפואית)והכיוון הראשון היה ללמוד ביואל גבע.
    אחרי ששוטטתי קצת באינטרנט והתייעצתי עם חבר שעבר כבר את הפסיכומטרי הוא המליץ לי לא לגשת ליואל גבע בגלל שיש שם 40 תלמידים בכיתה והמליץ לי על 800(במחיר של 7000 שקל),מישהו שמע?יכול להמליץ?המלצות על קורסים אחרים גם יתקבלו בברכה.

תודה מראש.

נערך לאחרונה ב: ‏7/4/13
  14. פול סקולס Member

לא שמעתי על מכון 800. אבל 7,000 שקל לקורס פסיכומטרי זה יקר בצורה מגוחכת, בטח אם אתה חייל משוחרר.
    תמיד תתווכח עם החברות האלה על המחיר.

15. xavi6 Member

אני עשיתי בסמארט, לקחו 5 אלף וקורס שני בחינם במידה ואתה מגיע לכל השיעורים. לדעתי משתלם. לצערי, טעויות של טירון במבחן הראשון (נרדמתי ב2 בלילה, קמתי ב-6, לקחתי ריטלין לפני הבחינה על בטן ריקה) וכנראה אני אגש לקורס הבא. למרות שהחומר עבר בצורה כזאת טובה בקורס הראשון שקשה לי להאמין שאני אצטרך להגיע לכל השיעורים, אלא פשוט להכין שיעורי בית ולעשות את כל הסימולציות שלהם. בסופו של דבר כמה שיותר אימון יבטיח לך ציון יותר טוב. אני בחיים לא חשבתי לשלם 7 אלף על הטירוף הזה, וקורס שני בחצי מחיר. למרות שלפי מה שאנשים אומרים, אין עוררין שיואל גבע הם באמת מס' 1.