אני חושב שכל הנתונים שהעלת כאן גם ממוצע הבגרות יכול להיות טוב מספיק כדי לאמת אותם (שקדנות, ידע וכו'). אם זה עובד ברוב מדינות העולם עם בגרות בלבד ובלי פסיכומטרי, אין סיבה שזה לא יעבוד כאן. אולי זה באמת סתם נטל מיותר.
מה זה SAT אם לא סוג של פסיכומטרי? דווקא פסיכומטרי דורש ממך מיקוד לאורך תקופת זמן מוגבלת, מה שבגרות לא דורשת ממך. זה יותר מדמה את האוניברסיטה מהבגרות. ואל תתעלם מהשירות הצבאי שתקוע לך לפחות 3 שנים בין התיכון לאוניברסיטה, שבמהלכן אתה משתנה בהרבה. אני חושב שהשיטה שבה זה נעשה היא מקולקלת, כל המכונים האלה זה פשוט שוד. אבל המבחן עצמו אני לא חושב שהוא מיותר.
אתה גם לא צריך להיות אבשלום קור כדי להצליח בהנדסה/מדעים מדויקים. כולם נדפקים מזה בסופו של דבר, בשורה התחתונה אתה נבחן כדי לדעת כמה אתה מסוגל לשבת ולטחון/לעמוד בלחץ זמנים/טוב באנגלית (חשוב ביותר לתואר)/טוב בזה ביחס לשאר העולם. זה כלי קל ונוח לאוניברסיטאות לסנן את המועמדים על בסיס מבחן שכאמור מרמז על יכולת בלימודים; יש הרבה מועמדים? מעלים את הרף, יש מעט? מורידים. קל ופשוט. אצלי בחוג אין קורלציה בין המצליחים בפסיכומטרי לבין המצליחים בתואר. יכול להיות שזה מקרי, אבל שמעתי שזה לא רק אצלנו.
יש קורלציה בין המצליחים בבגרות לבין המצליחים בתואר? אני מניח שדומה. ההבדל הוא שקשה לשפוט בנאדם על תקופה שקרתה לפני 4 שנים שמאז הוא לא נגע במחברת.
יניב, נכון שיש גם מכללות בודדות בשכר לימוד אוניבסרסיטאי, אבל הרוב הגדול לא ככה - וזה משקל מאוד גדול לעומת שכר הלימוד באוניברסיטיה. יש כאלה שלא יכולים להרשות לעצמם לשלם את הסכומים המטורפים האלה (מכללת נתניה לדוגמא...27 אלף שקל לשנה. לא נורמלי).
שמע הכל יחסי. בוא נגיד שאם אתה נשאר בבית של ההורים ודוחה את היציאה מהבית ולומד במכללה פרטית זה מתאזן פחות או יותר או שהפער קטן יותר בהרבה. עכשיו מעטות המכללות הפרטיות בארץ ורובן דווקא לוקחות שכר אוניברסיטאי כמו ספיר, אריאל, רופין ואחרות. היום הרמה סבבה בהרבה מכללות ויש מקצועות מסוימות שוב שאין הבדל בין בוגר אוניברסיטה למכללה. לפעמים אתה מקבל כלים וניסיון במכללות שעוזר לך בהמשך. כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו אבל זו נקודה למחשבה. בנוגע לפסיכומטרי, לא חושב שזה מראה את הפוטנציאל אדם X אבל מסכים שאני לא בטוח איזה כלי יכול להחליף אותו, מתמטיקה בכל מקרה לא אמורה להגיד מי לפה ומי לשם, יש המון אנשים מוכשרים שלא טובים בזה אז למה למנוע מהם?
ואני אישית לא מסוגל לשנן מילים, על אותו משקל. זה למה יש 3 תחומים שונים במבחן. גם באוניברסיטה סביר להניח שלא כולם יהיו טובים במיוחד בהכל, אז שוב פעם זה בא לדמות. שום דבר מהידע שנצרך למבחן לא שמיש באוניברסיטה בכל מקרה.
רוב (אני חושב שכל, אבל לא רוצה להתחייב על זה סתם) המקצועות באוניברסיטה שצריך פסיכומטרי מאוד גבוה עבורם מצריכים מתמטיקה ברמה הרבה יותר גבוהה מבפסיכומטרי. מה שיש בפסיכומטרי זה לא מתמטיקה, זה בודק את היכולת של הבנאדם לתפוס די מהר. בסופו של דבר ציון של פסיכומטרי לא מהווה אינדיקציה ברורה להצלחה של בנאדם בתואר, אבל היא כלי טוב מאוד לסינון. אין כזה דבר ידע שצריך לפסיכומטרי. זה לא ידע, זה צורת חשיבה. אתה תראה איך אחרי שנה אחת באוניברסיטה הדברים האלה מתחדדים אצלך. כמובן שזה תלוי במה תלמד ואיפה. אני לומד פיסיקה והנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א, ואני לקראת סוף תקופת מבחנים של שנה א'. אני יכול להגיד לך שהבדל של שמיים וארץ בין איפה שהייתי לפני שנה לאיפה שאני נמצא היום.
המבחן כשלעצמו הוא כלי חשוב ודיי יעיל לסינון, הוא באמת בוחן צורת חשיבה ויכולת למידה. מה שאני לא מבין זה את לחץ הזמן שמטילים עלייך, למה נותנים לך 25 דק' שלא מספיקות לכלום (טוב, בתכלס, בחלק הכמותי בעיקר, באנגלית אני מסתדר טוב וגם במילולי, אבל זה אני, לרוב זה לא מספיק). אני לא מבין למה קבעו זמנים כל כך קצרים ולא מספיקים שגורמים להתמודדות עם לחץ זמן להיות החלק המרכזי בבחינה ולא התוכן שלה.
בטח שזה משנה כמה הספקת, ככל שאתה פותר יותר שאלות נכון ככה הציון שלך יעלה. אי אפשר להסתמך על זה שאחרים לא יספיקו כי גם להם יש לחץ זמן.
אז על מה, בכל מקרה אתה מתחרה באנשים אחרים. גם אם הבחינה תהיה 5 שעות עדיין אתה צריך להיות יותר טוב ממספיק אנשים כדי לקבל את הציון שאתה צריך.
ככה זה, השאלות בפסיכומטרי לא קשות אם תשב על כל שאלה 3-4 דקות לפחות. המבחן בודק את היכולת שלך להתמודד גם תחת לחץ של זמן. אני לומד חשמל רגיל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx היה לך מערכות לוגיות ספרתיות היום?
אז אני יכול להגיד לך שאת הכמותי הייתי מסיים ב-12-13 דקות ויוצא לשירותים להירגע, אבל במילולי הייתי בלחץ זמן. בסופו של דבר לכל אחד יש דברים שהוא יותר חזק ויותר חלש, וזה מסתכם למספר אחד שמשכלל הכל. בגלל שבחינה פסיכומטרית היא יחסית אין טעם להתלונן על התנאים שלה, כמו שציינו פה. לא. היה לי יותר קורסים של פיסיקה עד עכשיו.. אבל אם אתה הנדסת חשמל שנה א' אז בטח גם אתה עשית את המבחן המזעזע במבוא להנדסת חשמל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx