הלפרין במקום/בנוסף לחג'ג' היה מתפקד נפלא במשחק המהיר של פיני. חבל שהוא עזב, ככה גם לא היינו צריכים עוד פוינט גארד אמיתי (ארויו, בראון, בורשטיין ושארפ הם עמדה 2. חג'ג' כן 1 אבל לא ליורוליג).
לא יודע לגבי הלפרין זה נכון שארויו היה מוריד ממנו לחץ, שהיה עליו בתקופה של ביינום. אבל אולי איתו מכבי לא הייתה מחתימה את מרכוס בראון. למכבי היה חתיכת מזל במשחק הזה, הרי ברבע הראשון הכדורים בהתחלה לא נכנסנו, מכבי פתחו למי שלא יודע עם 1-9 מהשדא! המזל שאחוז יהעונשין (7-8 לדעתי, בלי החטאה של כספי) ואווילות של הצרפתים בהתקפה הספיקו כדי לצלוח את הדקות הנוראיות האלה בהן בראון וכספי היחידים שמתפקדים (וכמובן ליאור מפגין שכל לא לחדור על קופי, מצד שני הוא לא מצליח לתפוס כדרו- ראינו את זה בחטיפות ובריבאונדים, וגרין מחטיא לי אפים) מכבי התייצבה אחוזי השלשות של הצרפתים גם (שפתחו לא רע עם ספנסר וצ'ייס, וקופי שקלע מרחוק, לא 3) הצרפתים לא הפריעו ובזה המשחק מסתכם. קבוצה פרווה. ראוי לציון העובדה ששיתקו את בלות'נטאל, מצחק אבל קבוצה שבלות'נטאל הוא הנשק שלה להשמדה, לא ראויה לדעתי לניצחון. ארויו במשחק אדיר לטעמי מחובר כל כך, באמת שלא ראיתי ממנו כאלו דברים עד אתמול, למעט פעמים (פעם אחת איבד שניסה להוציא עבירה, ופעם אחת שלקח את צ'ייס לסל בצורה מרהיבה עם סיבוב וקליעה בתנועה) לא לקח על עצמו יותר מדי ודאג להכניס את אליהו או כספי או גרין אחרי שלא קלעו כמה דקות.
אני מסכים שארויו נתן משחק מצויין היום, בניגוד גמור לשבוע שעבר. הנתון שהכי הרשים אותי זה 0 איבודים ב 32 דקות בהם היה מאד מעורב במשחק (ומסר 7 אסיסטים, כששארפ הרס לו עוד אסיסט מאד יפה).
הבעיה הגדולה של מכבי זה הטלות הכל כך גדול בארויו. בשנייה שהוא לא במגרש, הקבוצה מפסיקה לתפקד. אין מי שיחדור, אין מי שימסור, הכל תקוע. אז כשהקבוצה מובילה ב12-15 הפרש, אפשר לתת לו דקה-שתיים של מנוחה, כמובן עד שההפרש יקוזז, אבל מול קבוצות שהמשחק מולן יהיה צמוד ארויו יצטרך להשאר על המגרש לאורך כל המשחק. נכון שהרגליים אולי מורגלות לרמת אינטנסיביות של NBA, אך לאורך זמן הוא פשוט נשחק. מכבי חייבת להביא שחקן שיוריד ממנו את העומס, ושחקן שלפחות ימתן את הירידה הדרסטית ביכולת של הקבוצה כאשר ארויו לא על המגרש.
הכל טוב, יפה , ונכון, אבל אין בשוק שחקן ברמה מספיק גבוהה, ולא צריך למהר להוציא סכומים מאד גבוהים על שחקן בינוני שעלול להיות נפילה. עד אז הייתי ממליץ לפיני לתת טיפה יותר קרדיט לג'ייסון וויליאמס ולחזק לו את הביטחון. וויליאמס יכול לשחק כמוביל כדור, מאחר ויש לו יכולת כדרור נהדרת לשחקן גבוה, ולכן שחקנים גבוהים לא יכולים ללחוץ עליו. יש לוויליאמס גם יכולת מסירה מצויינת (על פי העונות בבני השרון), אבל בשביל לקבל ממנו את זה צריך כאמור לחזק לו את הביטחון. בקיצור, וויאלימס יכול להיות עושה המשחק בהעדר ארויו (point forward), לפחות עד אשר ימצא מחליף ראוי...
http://www.euroleague.net/_euroleague/Themes/euroleague/css/images/logo.Xxx http://www.euroleague.net/_euroleague/Themes/euroleague/css/images/weekgames_title.Xxx - מחזור 9: יום רביעי: 20:15: אפס פילזן - צסק"א מוסקבה 20:45: פרוקום סופוט - ברצלונה 21:30: לה מאן - אבלינו 21:45: חובנטוד בדאלונה - אלבה ברלין 21:45: פרטיזן בלגראד - פאניונוס יום חמישי: 19:30: ציבונה זאגרב - מלאגה 19:45: ז'לגיריס קובנה - נאנסי 21:00: מכבי ת"א - אולימפיאקוס 21:30: אולימפיה לובליאנה - פנרבחצ'ה אולקר 22:00: סיינה - פנאתינייקוס 22:00: רומא - טאו ויטוריה 22:00: ארמאני מילאנו - ריאל מדריד * שידור ישיר בערוץ 10. * שידור ישיר בספורט 5+ LIVE. * שידור ישיר בספורט 2. * הבאנר והמידע באדיבות האתר הרשמי של היורוליג
איזה משחקים... מכבי- אולימפיאקוס וסיינה-פאו... ועל המשקים האחרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/gives.Xxx
משחק נהדר של מכבי, הניצחון לא היה מונח בספק, לי תמיד היה בראש ההפרש 19 נקודות שקיוויתי שמכבי תוכל להגיע לשם, בפועל היא באמת התקרבה לשם. ארויו היה טוב מאוד, בראון היה בערב זריקות לא טוב אבל עדיין נתן את התרומה הנהדרת שלו, פישר שוב עם ערב יוצא מן הכלל, ומשחק התקפי טוב מאוד. ניצחון שבוע הבא ולא בהכרח מכבי במקום הראשון, אבל מכבי הנוכחית מראה חוסן וחוזק, מראה עוצמה, גם אם מכבי תסיים במקום השלישי, קבוצות צריכות לחשוש מלקבל אותה.
ניצחון צהוב - 96-83. ראיתי רק את המחצית השנייה ופשוט הייתי בהלם מהרכות של הגנת האורחת. האם בישראל ארגנו לאולימפיאקוס סיור מבאזורים שלנו מסביב לעזה? מה קרה, הם פחדו ממשהו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx מכבי שיחקה טוב וזה מה שחשוב, ראשות הבית לצערי כבר לא נראה. את האמת מכבי זייפה ברב העונה בנתיים כך שזה פרס מוגזם מדי. נהנתי מאליהו, פישר וכספי שלקחו את הקבוצה על הכתפיים, הבנתי שארויו הצטיין במחצית הראשונה. פנינו עכשיו לספרד שם לבטח ינסו להפוך את המשחק לאירוע פוליטי. משום מה אני מקווה שאז נחזיר להם.
ראשית כל, כל הכבוד למכבי על הניצחון המרשים. ההגנה היוונית נראתה איומה במיוחד בסוף, עקב כך שהיוונים ניסו ללחוץ, ומכבי שיחקו עם לא מעט מובילי כדור, וביצעו גם תרגילים התקפיים לשבירת לחץ. אחת המומחיות של גרשון היא התאמה של קבוצה כמו כפפה לצרכים של משחק ספציפי. כל הפגרה גרשון הכין את מכבי ללחוץ על הנקודות החלשות של אולימפיאקוס, וזה פעל כמו קסם. מכבי היו יכולים לנצח את המשחק ב 20 הפרש, אבל לא היו מרוכזים לגמרי, והריצות הקטנות של היוונים(שנבעו בעיקר מאיבודי כדור) גרמו להפרש להיות יותר נמוך. במידה ומכבי ינצחו את מאלאגה, ובהנחה שהיוונים ינצחו את לה-מאן, יווצר מצב של תיקו משולש על ראשות הבית. אני לא בטוח עם מה שיקבע אז זה יחס סלים כללי (אז יש יתרון עצום לאולימפיאקוס לראשות הבית, ומכבי יסיימו שלישיים גם אם ינצחו), או יחס סלים פנימי של משחקי השלושה. במידה וזה יחס סלים פנימי זה אומר שניצחון חוץ על מלאגה ב 14 נקודות הפרש יביא את מכבי לסיים ראשונה בבית, מבלי תלות בתוצאה של אולימפיאקוס מול לה-מאן. כל זה טוב ונחמד, רק שמאלגה לא הפסידה העונה בבית, והאולם שלה נחשב למאד מאד ביתי, יחסית לאולמות בספרד. בקיצור, מכבי צריכה נצחון ב 14, אבל אפילו ניצחון בנקודה לא יהיה פשוט. ניצחון ב 8 ישים אותנו בבית הפנימי בנקודה מעל מאלגה (ומתחת לאולימפיאקוס).
עוד דבר, השיפוט במשחק היה מאד ביתי, וגם הוא עזר למכבי עם כמה שריקות שאם היו נשרקות לצד השני היו זועקים על אנטישמיות. זה אולי מתאזו קצת, אם השיפוט הביתי שהיה ביוון.
משחק יוצא מן הכלל של מכבי. שוב, הכול תיפקד. נוקיה זה אולם כ"כ מלחיץ, עד שגם אולימפיאקוס יכולה להפסיד שם.
כוחו של פיני. אני לא מאמין שאפי בירינבויים יכול להצליח כמו פיני בקרבות כאלה. בקשר לאול' - לפני תחילת העונה שכולם אמרו שהיא תדרוס את אירופה אמרתי שהיא יכולה להתפוצץ כמו בלון. עדיין אני לא יגיד שצדקתי כי עדיין לא הגענו לשלבים המכריעים, אבל כבר רואים שמשהו שם חורק וצ'ילדרס לא שווה חצי מהסכום ששולם עליו. הוא רול פלייר טוב ב-NBA, אבל זו הבעיה. הוא רול פלייר. הוא לא יכול להוביל קבוצה, הוא לא יכול לקחת על עצמו משחקים. ועל רול פלייר לא משלמים 20 מיליון דולר.