פנאתינייקוס אלופת אירופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏20/10/08.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

צסק"א בורחת ליתרון שיא של 6 הפרש! שישקאוסקאס עם 11 נקודות רצופות! 3 שלשות.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

צסק"א בגמר. אי אפשר היה שלא להגיד שמגיע לה אחרי שבארסה בעטה בדלי שוב ושוב במשחק הזה ועדיין היה ברור לכל אורך המשחק שצסק"א תשיג ריצה כלשהי וממנה עם צורת המשחק שהיא שיחקה, בארסה לא תוכל לחזור.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי שנייה של המשחק הזה ולא אראה שנייה מכל המשחקים האחרים. דיברתם פה קצת על עניין חוק בוסמן ואת התופעה הזאת רואים כמובן גם בכדורגל (ארסנל שבמשך 99 אחוז מהזמן משחקת אולי בקושי עם אנגלי אחד בהרכב). את האמת? אם מכבי לא היו כח משמעותי באירופה בכלל לא הייתי יודע שיש היום פיינל פור...אני נורא מבסוט שמכבי בעשור האחרון חזרה לעניינים, אבל בוא נהיה כנים, בלי כסף וזרים גם מכבי לא היתה מגיעה לשום פיינל פור.

לגבי תוצאת המשחק ומה שאני מבין מהדיווחים, ברצלונה חזרה להיות אותה לוזרית, הא? הנה העונה היא הציגה כדורסל חיובי, אבל שוב פעם היא נכשלת בפיינל פור. אם להיות כנים, חוץ מזכייה אחת בגביע שהיא השיגה בביתה הקבוצה הזאת לדעתי עדיין נחשבת בעיניי לאחת הלוזריות הגדולות באירופה. אאיטו וסן אפיפניו כבר לא שם, אבל המסורת כנראה לא נשברה. אני יודע שזה אולי לא קשור, אבל אחרי 'פסטיבל פלסטין' שראינו נגד מכבי טוב לי שהיא בחוץ. ברור שאין לי חיבה לצסק"א, אבל השנה לא התמודדנו מולה...

בכל מקרה הטעם שיש לי בפה הוא טעם מר כי בינינו גם בכדורסל האירופאי כבר אין הפתעות. הכסף הגדול הורס את הענף כמו שאנחנו רואים בכדורגל. לדעתי בגלל שבכדורסל למעשה יש רק 3-4 קבוצות באמת עשירות (צסק"א, אולימפיאקוס, פנתינאייקוס ואולי חימקי שכרגע עדיין לא משחקת ביורוליג, אבל בקרוב לבטח תהיה?) ענף הכדורסל האירופאי מתחיל לאבד עניין. בכדורגל יש קצת יותר קבוצות עשירות כי כדורגל לדעתי עדיין הספורט מספר אחד בעולם, אבל גם שם כאוהד אייאקס אני כבר מזמן לא מסתכל לליגת האלופות. מהבחינה הזאת אין בשבילי שום הבדל רק שלשמחתי למכבי יש עוד מה להגיד באירופה ולאייאקס לא...

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לא מעט קבוצות עשירות באירופה, ריאל ובארסה מאוד עשירות, כמעט כל קבוצה רוסיה היא עשירה, אפס פילזן, וגם מכבי נחשבת לקבוצה מהמעמד העליון (10-12 מיליון דולר מינימום כל עונה זה נחשב עשיר).

וויצ'יץ' אדיר במחצית השניה. הדרבי חם האווירה אדירה. משחק יוצא מן הכלל אולימפיאקוס ב-4.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

הגמר: פנא-צסק"א

מקום 3: ברצלונה-אולימפיאקוס

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מותחן אדיר, טעות ב-2 ההתקפות האחרונות של אולימפיאקוס, פעם אחת ניקולה עלה לשלשה מיותרת ובפעם השניה הכדור הלך לבורוסיס במקום ללכת לפאפאלוקאס או ללין גריר.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ערב מרתק, שרק שדר ישראלי מסוגל לחרבן. "ניקולה מחטיא לצערנו", "אולימפיאקוס ביום ראשון במשחק על המקום השלישי לצערנו". חלאס.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עשירות, אבל ברצלונה לדעתי לא בדיוק מצליחה במיוחד, נכון? למרות מספר הופעות בפיינל פור (בטח בשנות התשעים) יש לה רק גביע אחד...ריאל? לאחרונה שזכתה בגביע היתה נדמה לי עוד עם ארלאוקאס וסבוניס, לא? אולי רק 'זקנים' כמוני עוד יודעים מי אלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדיין תקציב של 25 מיליון דולר לכל אחת מהן לא הולך ברגל...אני לא מבין על מה הם משלמים כל כך הרבה כסף ולמי אבל שיהיה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת? אין לי דבר נגד ניקולה ויותם, אבל אולימפיאקוס 'שלנו'? בחייאת רבאכ השדרים לא קצת מגזימים? את האמת? למה לי לאחל להם עוד זכייה בגביע כשבטח הלפרין ברח כמו גנב בלילה בגלל שיכול היה להרוויח עוד כמה גרושים? בסופו של דבר אולימפיאקוס לרב מתחרה רצינית שלנו, אז לכנות את הצעד הזה בגידה זה מוגזם, אבל למה לי עכשיו להיות בעצב?

ברצינות, לניקולה עוד אולי אני מאחל משהו, אבל הלפרין? כשקטש שיחק בפאו אני זוכר שבגמר הסופרוליג עמדתי בציבור לראות את הגמר עם קהל גדול במגל העמק ולא פעם ירדתי קשות על השחקן שמבחינתי סתם עזב אותנו. באותו המשחק מכבי הפסידה, אבל אחרי אותה שנה קטש נפצע ומעולם לא חזר לשחק בצורה אמיתית...

לא צריך לקלל את יותם בהיכל, אבל להגיד שאולימפיאקוס 'שלנו'? וואלה, זו בדיחה טובה.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי אין שום דבר לא נגד וויצ'יץ' ולא נגד הלפרין (אני לא אוהד מכבי, מה אכפת לי...), ואני יכול עוד להבין את זה כשהשדר מקבל באכזבה החטאה של הלפרין (כן, כן, הביצים חזרו למקומן הטבעי בזריקה ההיא שלוש דקות לסוף) כי מדובר בישראלי, אבל להפוך את ההפסד של אולימפיאקוס לאכזבה לאומית, נו באמת.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה העניין המדהים. שתי הקבוצות באמת היו צריכות לזכות מדי כמה שנים בגביע אירופאי, אבל משום מה משהו לא מתחבר שם. ברצלונה העונה נראתה ממש קבוצה מצויינת, אבל ממה שהבנתי זרקה כל המשחק רק שלשות. ריאל מדריד? צירפה העונה למשל את מאסי, אבל בכל זאת לא עברה את אולימפיאקוס שברב השנה בהחלט לא הצטיינה בשום דבר.

לדעתי הכדורסל הספרדי מוביל כרגע באירופה, אבל אולי אין לה מאמנים גדולים? מסינה פשוט המאמן הכי טוב באירופה, אוברדוביץ' במקום השני, אבל מישהו יכול להגיד לי שם של מאמן ספרדי מצטיין? אפילו פיני שלנו כבר זכה יותר מכל המאמנים הספרדים ביחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ברצינות, אני חושב שהכדורסל הספרדי מצמיח בטח בעשור הזה שחקנים גדולים, אבל אין מי שיאמן אותם בקבוצות המקומיות. לדעתי הבעיה רק מחריפה כי אני חושב שהנ.ב.א עכשיו מאוהב בשחקנים הספרדים. ריקי רוביו אולי ייבחר ראשון לדראפט והוא אפילו לא שיחק בריאל, ברסה או טאו שבעשור הזה בכל זאת הגיעה להשגים צנועים.

לצערי חבל לי שהגמר השנה יילך שוב בין צסק"א לפאו, ולאו דווקא אולי בין ברצלונה וטאו. מבחינת כדורסל נטו הענף רק היה מרוויח מזה אפילו אם יש לי בעיה קשה עם האוהדים שלהם (...) עכשיו שוב פעם נתקענו עם אותן הקבוצות שכנראה לא יעברו ביחד את המאה נקודות...אולי עדיף היה כבר לקבל גמר בין ברצלונה לאולימפיאקוס 'שלנו' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

13. johnnie walker Member

מולי קצורין התבקש על ידי וואלה! לנתח את אולימפיאקוס,
    זה מה שהיה לו לומר על משחק ההתקפה שלהם:

"הסגנון של פנאתינייקוס הוא ברור לגמרי. הם מאוד ממושמעים טקטית. או שהם דוחפים את הכדור פנימה לניקולה פקוביץ' – מהלך שאפשר לראות אותו כמעט בכל משחק, או שהם חושבים על משהו אחר."

גאון :aaarofl:

גם ברצלונה,או שהם נותנים את הכדור למסי או שהם עושים משהו אחר..
    לא,בעצם הם עושים משהו אחר או שנותנים למסי..

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/09
  14. דנידין Member

כל כולי היום עם היוונים. לא שיש לי בעיה עם צסק"א או משהו, אבל זה יהיה שינוי מרענן. מה גם שאני מאוד אוהב איך שהם משחקים. קבוצה עם אופי, יאללה הם עושים את זה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פנאתינאייקוס שינוי מרענן? מצטער, אבל אין הרבה שינוי בינה לבין צסק"א. עוד פעם נראה את אוברדוביץ חוגג? אם רצית לראות שינוי אמיתי היית בעד גמר ברצלונה - אולימפיאקוס למרות שגם היווניה לא בדיוק קבוצה מסכנה. אני חושב שהכדורסל הטוב ביותר שוחק השנה בספרד, בברצלונה ובוויטוריה. מבחינתי הגמר הזה מעייף, לא מחדש וסביר להניח גם משעמם ובתוצאה נמוכה.