אני הימרתי לפני פתיחת היורוליג על ברצלונה. ואני עדיין חושב שהם יעשו את זה. רבים אומרים שפיני איבד מהטאץ' ושנכון שלא יקחו לו את מה שהוא עשה אבל עבר זמנו. אתמול קראתי את מדור הספורט של ידיעות (לפחות את העמודים הראשונים) במלואם. מליניאק לדוגמא טען שפיני עושה מה שבא לו והוא המנהל האמיתי של מכבי, מהסיבה הפשוטה שכולם רוחשים לו כבוד. גיינס ובראון הגעיו בשביל הליגה, כי לפני לא יזכרו את הכסף שנשפך אלא את התוצאות, וגביע כבר אבד (כך גם מגי וכנראה לימונד, האחרון יש סיכוי כחלק מבניה לעונה הבאה) אליפות- בראש ובראשונה. הפיטורים של גוט חלק מהתהליך שפיני מביא למכבי, הוא לא רוצה שגיסו של בלאט יהיה בצוות על אף שהוא מכיר ומעריך ואף היה בעבר בצוות של מכבי, רק תחשבו על מציאות (כמו האפמן מוריס פישר באסטון פארקר ומקדונלד) מה יקרה אם רוסיה בטעות תדע על זה. פיני לא לוקח סיכונים - אולי פרנואידי ובכל זאת, מקובל. תנו לפיני את העונה הבאה שם באמת חובת ההוכחה תהיה עליו. וגם לא כל כך מקובלת עליי הקביעה הזאת שכן רק בקיץ הקודם פיני הוכיח עם נבחרת ממש לא מוכשרת מה הוא מסוגל לעשות! בשני טורים אחרים נאמר במפורש שהאחראי על ההתפרקות הוא לא אחר מדיוויד פדרמן - כנראה האיש שמביא הכי הרבה כסף. פדרמן בשנים האחרונות התרחק ממחנה מזרחי, וחבר לזה של כץ - בעל המאה הוא בעל הדעה? לא במערכת כמו מכבי שאמורה להיות משפחה. החל מההחתמה של דריקס זה המשיך עם קטש ובירנבויים הסילוק של מוני פנאן (ובקבוצת כץ כבר הביעו געגועים לאיש) אני ממליץ לכל חובב מכבי לקרוא את הטור של אמיר פלג שאמר במפורש שכל עוד פדרמן נתן לעסק לעבוד בשיטת מזרחי הכל תקתק אבל כשניסה להיכנס בעצמו בכדורסל כפי שעשה בכדורגל עם פרוייקט הגלאקטיקוס הוא נכשל, ומשום מה האיש החביב לא זוכה לאש תקשורתית, כך היה כשלוני חטף על הראש וכך עכשיו כשמאשימים את כץ ואף את מזרחי- כאילו זה עבר את השיא, כשלמעשה לשמעון אין כח כי חותרים תחתיו האחים רקנטי שנמצאים במעין סטטוס או"ם וכץ שלאחרונה סוף סוף התרחק מפדרמן, ואז כשכל אחד מושך לכיוונו זאת התוצאה. אמנם נשפך כסף כמו זבל אבל מליניאק אמר דבר נכון וחכם - אין דין 27 מיליון כדין 17 מיליון ועוד 2 ועוד 1 ועוד כמה מאות אלפים. לכן אין ספק שגיינס ובראון והרכב התלאים של פיני לא בא ללכת חזק באירופה אלא קודם כל הפיינל פור בארץ אז חדל קשקשת. ובאשר לצביקה (שוב נאמר שמקורבי כץ מצטערים ומתגעגעים) לצביקה היה מה שלפיני אין מבחינת חומר השחקנים. קבוצה שמתאימה לשיטה שלו. בסופו של דבר השחקנים היו שחקנים שלצביקה היה יד בהחתמתם גם עם בצורה מועטת. ואולי הכי חשוב, הקבוצה של צביקה כן התאימה לסגנון שלו, היו לו גבוהים דומיננטיים בעוד למכבי הנוכחית יש בקושי פישר, זה שקטש לא ידע להעמיד נכון קבוצה עם סוג של כשרון (בטח לא קבוצה שהיא סגנית אלופת אירופה אבל ללא ספק טובה מהנוכחית כשבכל עמדה למעט הרכז אולי יש יתרון ברור ומשמעותי לקבוצה ההיא)לא אשמתו של פיני שיש לו קבוצה מאוד מאוד מוגבלת. אז אמנם לא נמעיט מהישגו של צביקה אבל גם לא יאה ולא יפה ללכלך כך על פיני. בתור אוהד מכבי - אני מצפה בשנה הבאה לדבר אחד, להנות. אני רוצה ששמחת החיים בכודרסל שאני רואה תחזור, אני רוצה לראות כדורסל אטרקטיבי וקבוצתי כזה שמוסר 20 אסיסטים בממוצע למשחק ונגד קבוצה כמו אלבה נותן גם 30 (ולא 10, מתי קבוצה של פיני מסרה 10 אסיסטים?!?!). אח"כ נחשוב על תוצאות . ונקודה אחרונה - שוב פרטיזן בלגרד, מדיחה קבוצה גדולה הפעם זאת מלאגה, כל הכבוד ללוחמים האדירים מבלגרד, ועכשיו רק נשאר לחשוב את מי צרך לחטוף משם לפני שהמיליונריות של אירופה יעשו זאת לפנינו, מכבי לא השם של לפני העונה הזאת אבל פיני מביא לכאן תוספת גדולה של משיחת שחקנים.
המלצה ראשונה: להפסיק להסיק מסקנות מקריאת עיתונים או אתרי אינטרנט. הם מפוצצים בכתבות על מכבי, כולם יורים לכל הכיוונים, מאשימים כל אחד ואחד (פישר הוא מהמצטיינים של מכבי העונה? אבל הוא נעלם במשחקים גדולים; אליהו הוא מהמצטיינים של מכבי העונה? אבל ההגנה שלו לא כל כך טובה; וכו' וכו'). למה? כי העורכים דורשים כתבות על מכבי והרבה, בלי סוף, נגמר כבר הדברים שאפשר לכתוב עליהם (בכל זאת, קבוצה אחת; 12 שחקנים. טוב, העונה 20; מאמן אחד. טוב, העונה שניים; ובעלים אחד. טוב, במכבי שלושה) ואחרי שכל העונה כותבים עליהם ללא הרף, כבר אין מה להוסיף, הנושאים האלה מוצו. אז ממחזרים וגם כותבים שטויות וכל מני תיאוריות. לגבי מכבי כ"משפחה" - זה נגמר. מכבי צריכה להחליט, או משפחה או תקציב גדול. כשמתחילים לשלב כסף גדול, המשפחה היא היסטוריה. אם רוצים משפחה, שיוותרו על הכסף. אי אפשר לצפות שאנשים כמו פדרמן וכץ יבואו, ישימו מיליונים, ויתנו לאיזה מוני פנאן להוציא כסף על כל מני דברים שהם אפילו לא יודעים מה הם. הבעיה היא שמכבי היא כרגע בשלב ביניים לא ברור - משפחה מהולה בעסק. מחד פדרמן וכץ מנסים לשנות אותה, מנגד מחלקת הסקאוטינג גוססת כי פיני גרשון החליט שלא בא לו, ולא משנה מה הסיבות.
האם מישהו יודע בכלל מה המומחיות של גוט? ולמה בדיוק הכוונה ב"מחלקת סקאוטינג"? כי לא נראה לי שאתם יודעים... בכל מקרה זאת לא אבדה כזאת גדולה כמו שאתם מתארים אותה...
את זה לא יכולתי לתאר יותר טוב...מסכים לגמרי עם הדברים. כבר במהלך העונה ניסיתי להעלות את העניין הזה, אבל אני מודה שלא הבאתי את העניין בצורה הכי טובה. הקרבות בהנהלה מזיקות למכבי ולדעתי מכבי צריכה בקיץ להחליט החלטה גורלית ביותר. מי שרוצה השגים משמעותיים באירופה צריך להבין שאין שום קבוצה באמת גדולה שמנוהלת כמו משפחה. לא צסק"א, לא היווניות הבכירות, לא ריאל וברצלונה. אני כבר הגעתי לדיעה שהכסף 'עדיף' על המשפחה. אני הולך כבר חודשים עם כץ (האם פדרמן וכץ מסתדרים?) דבר אחד חייבים לציין שמכבי לא צריכה להפוך למועדון בלי סימפטיה וכבוד ולזרוק את שמעון הביתה בשביל שיהנה מהפנסיה, אבל אמיר מביא דוגמא מעולה: עניין מוני פנאן. לי אין בעיה ב'מוני פנאן' אם יתעסק רק בדברים המיוחסים לתפקיד שלו, אבל לא יכול להיות שאיש זה או אחר יתעסק בנושא שלא שייך בהגדרת תפקידו. היו ימים שכולם התערבו בבחירת השחקנים ובעבר זה בהחלט עבד, אבל לדעתי הזמנים האלה עברו מין העולם. דבר אחרון, מחלקת סקאוטינג רק תעבוד אם המאמן יכול לשלוח נציג שלו לכל מקום בעולם. אם גוט היה שנוי במחלוקת בגלל היותו גיסו של בלאט אז למה חיכו כל כך הרבה זמן עם פיטוריו? גרשון לדעתי לא יכול להיות הכל, אבל מבחינתי הוא האיש שיחליט אם שחקן Y או X יגיע למכבי. ההנהלה צריכה רק להתעסק עם עניין הכסף ועלות השחקן. לא שמעון, לא פדרמן ולא כץ צריכים להחליט אם השחקן מתאים לקבוצה. אני מניח שבגלל שמכבי היתה 'משפחה אחת גדולה' כולם התעסקו בכל הדברים ביחד וכשיש מתחים ברורים בין שלושת הקפטנים בספינה אז מבזבזים מיליונים רבים של כסף בגלל לנסות להדיח את צסק"א מכס המלכות. העונה הזאת היא מבחינתי כשלון אחד גדול קודם כל בגלל המריבות בין שמעון, פדרמן וכץ. לשלושתם היתה ויש עדיין אג'נדה נפרדת ולכן הקבוצה למעשה התפרקה לגמרי. אין ספק שמכבי קבוצה מספיק טובה בשביל לצאת מהמשבר הזה, אבל לדעתי אם לא יקשיבו לאמיר אנחנו צריכים לצפות לעוד עונות כאלו.
היווניות מנוהלות על ידי משפחות (שתי משפחות שהן יריבות גדולות ועושות תחרות ביניהן על מי משקיעה יותר כסף), ריאל וברסה שייכות לאוהדים ואת המודל הרוסי בטח ובטח שלא ירצו להעתיק למכבי. ברגע שקבוצה מנוהלת ע"י קבוצות בעלים ולא על ידי איש אחד זה מתכון לבעיות, בעיקר בגלל שזה מתכון לחילוקי דעות. לדעתי הבעלים צריכים לקבוע מה התקציב להחתמת שחקנים ולתת לפיני ולאנשים שלו להחתים את השחקנים שהם רוצים (כמובן כשאנשים מטעמם אחראים על החוזים). הבעיה היא שבמכבי כל צד מתערב בעניינים של הצד השני. פדרמן וכץ לא מתערבים בשחקנים שיגיעו? בטח שכן. פיני לא מתערב בצד הכספי? ברור שכן. אין חלוקה של סמכויות והכול בלגן אחד גדול. נ.ב:אסור גם לשכוח שכמה שהשיטה הזאת של ההנהלה לא טובה או לא נוחה היא בכל זאת הצליחה לעמיד בתל אביב את אחד ממועדוני הכדורסל הגדולים ביותר באירופה. אז כנראה שמשהו שם בכל זאת עובד....
הבעיה איננה טמונה בכך שדני גוט עזב, אלא בכך שהדבר כנראה מבשר על סופה של מחלקת הסקאוטינג. וזו פשוט בדיחה ברמות שמכבי מסתובבת בהן. העובדות הן שלמרות שלמכבי אין בעיות כלכליות, עדיין אין לה את התקציבים של צסק"א או היווניות, ולכן היית מצפה שהמעקב אחר שחקנים צעירים יהיה חלק חשוב מהמועדון במטרה לזהות כישרונות בעודם לא כל כך מוכרים, ובעיקר זולים. אבל במכבי הכל נעשה חאפ לאפ, במחשבה של מהיום למחר. לא מחרתיים. בתחילת העונה היה צריך מחלקת סקאוטינג, עכשיו לא, כי פיני גרשון לא זקוק לה. אז יופי, מבחינתו אולי הוא צודק. יש לו את עצמו ואת שרון דרוקר, וייתכן שיש להם את הידע והקשרים הדרושים להביא שחקנים בלי שום עזרה, אבל מה יקרה כשהם יעזבו? יגיע מאמן חדש, ובמקום שתהיה לו מחלקה עם רשימת שמות מומלצים מוכנה, יתרונות, חסרונות וכו', הוא יצטרך להתחיל מאפס. מחלקה כזאת צריכה להיות בסיס במועדון, לא מותרות, לא משהו שמתאים למאמן אחד ולא מתאים למאמן אחר. הוא לא חייב להשתמש בשמות שהיא מציעה לו, אבל המצב שמאמן יבטל מחלקה כזו היא מגוחכת. אבל ככה זה בכל פעם שמכבי מנסה לעשות צעדים הגיוניים, ומוותרת עליהם ברגע שמתברר שהם לא פיתרונות קסם ושיש קשיים. ג'נרל מנג'ר (רלף קליין בזמנו), מנכ"ל מקצועי (שרף בעונה שעברה) ועכשיו מחלקת הסקאוטינג. הפיתרון הקל הוא תמיד לחתוך (במקרה של שרף, להפוך למאמן, ולא להחזיר אותו לתפקיד המקורי כשהעונה מסתיימת). זה גם מה שעשו הפעם. קודם דאגו לטפטף מידע שמציג את גוט באור שלילי (הפילו עליו את הכישלון עם אלטון בראון בטענה שהוא המליץ עליו. למה, הוא ידע מה המשקל שלו? איזה מועדון מחתים שחקן בלי בדיקות רפואיות?), אחר כך זרקו אותו, שבועות אחרי שהיה ברור שלא רוצים אותו. אולי קיוו שהוא יתפטר, לא יודע. בעוד כמה שנים שוב ינסו משהו מהדברים האלה. מחלקת סקאוטינג, ג'נרל מנג'ר, לא יודע. התוצאות ידועות מראש. Ohad_Glr, אין ספק שבמכבי גם עשו דברים נכונים לאורך השנים, אבל לא ממש לאחרונה. שרידי השחקנים וההילה מהעונות הטובות לפני כמה שנים סחבו את מכבי בשנתיים-שלוש האחרונות, אבל העונה הנוכחית באירופה מייצגת את ההתנהלות וקבלת ההחלטות במועדון הרבה יותר מהגמר בשנה שעברה. בעונה הבאה מכבי תבנה את עצמה מחדש כמעט לחלוטין. תעשה את זה נכון, תצליח. תעשה את זה רע כמו העונה, תיכשל. ההילה הלכה, ואיתה האפשרות לבלף.
אז זהו, שתפקידו של דני גוט הוא לא בדיוק למצוא שחקנים. דני גוט הוא אדם שהמציא תוכנות מחשב (מעולות לפי מה שאני יודע) למעקב אחרי סטטיסטיקות של יריבות (כקבוצות וכשחקנים יחידים) ומנתחת אותן באופן שיעיל לקבוצה. כבר שנים שגוט מפתח את התוכנות האלה ומוכר אותן. תפקידו העיקרי היה לעקוב אחרי היריבה הבאה ולא למצוא כשרונות. סקאוטים שעוקבים אחרי כשרונות יש וגם יהיו למכבי. אני לא אומר שגוט לא עקב אחרי שחקנים בכלל, כי הוא כן. אבל זאת לא הייתה העבודה העיקרית שלו ולא המומחיות שלו. מה שפיני בעצם עשה בויתור על גוט ועל המחלקה הוא העדפה אישית שלו (שכנראה נובעת מהיחסים שלו עם גוט, כי אני לא רואה סיבה אחרת). הוא העדיף לנתח את היריבה ע"י צפייה בוידאו (מה שהיה נהוג במכבי כל השנים עד שהגיע גוט) ולא בעזרת התוכנות של גוט. איך מכבי הצליחה למצוא "גניבות" עד היום בלי המחלקה? כי כמו שאמרתי-סקאוטים שעוקבים אחרי שחקנים יש ויהיו, המחלקה שעליה אתם מדברים הייתה חדשנית בעיקר בתחום של ניתוח היריבה. זה לא נכון בעייני לוותר על המחלקה הזאת, אבל בהחלט מובן ולגיטימי (ולא האסון הענק שכולכם עושים מזה) .
אני שמעתי דווקא דברים אחרת לגבי המחלקה ומטרותיה. לא יודע. ולמען האמת, לא ברור לי למה אני תמיד נכנס לדיונים האלה. כל כישלון של מכבי רק משמח אותי, אז מה איכפת לי הם פועלים שם כמו מטומטמים. long may it continue.
אני לא אומר שתפקיד המחלקה היא רק לעקוב אחרי היריבה, כי זה נכון שהיא עוסקת גם במציאת כשרונות. אבל אל תשלה את עצמך ותחשוב שבגלל שסגרו את המחלקה הזו לא יחכו אנשים במכבי לפליטים במחנות של ה-N.B.A או יחפשו שחקנים בליגת הפיתוח (כי לצערי סקאוט אירופי רציני אין במכבי כבר הרבה זמן) . גוט ידוע בתוכנות שהוא מפתח לניתוח היריבה, לכן כשהוא עומד בראש המחלקה מין הסתם היא משתמשת בתוכנות האלה. גילוי הכשרונות נפגע הרבה פחות מהסגירה הזאת מאשר ההכנה ליריבה הבאה, לפחות לדעתי.
שמת לב שבשנתיים האחרונות אנחנו עם 0 תארים עם הכסף הגדול הזה? ואם נגדיל את התמונה אז ב-3 שנים (כולל השנה) אנחנו עם אליפות (מזליקית של ג'ימי ונבן ספאחיה) עונה בלי תארים, וספק אליפות (משחק אחד וזאת לא הקבוצה של גרשון- לפחות עדיין לא). אז מי עדיף המשפחה או הכסף? אני מבין שאתה מגיע מהתחום אמיר ויש המון בסיס לדבריך לגבי כתבות על מכבי. אבל כמו שרבים פה מחזיקים מעופר שלח הקשקשן שפעם בשעה גם אומר פרט נכון ועושים ממנו הוא והא, אני יכול למצוא אמיתות גם בכתבות. אז נכון לא הכל מדויק והרוב קשקשת. אבל אם למישהו יש ספק שמאז שמכבי הפכה לדריקטוריון ומוני איבד "מסמכויותיו" לא חלה נסיגה ביכולת הקבוצה הוא טיפש מוחלט זה כתוב שחור על גבי לבן. אין אליפות אין גביע וגם השנה אין גביע ומי יודע אם תהיה אליפות. אתם אומרים שמאמנים וסקאוטרים צריכים לקבוע והנהלה לנהל? שמתם לב שחצי סגל הגיע פה ע"י המלצות של שתי הקבוצות עם הכסף? בשנים האחרונות מלבד וויל ביינום - החתמה ברורה וידועה ע"י שמעון וקבוצתו (מוני פנאן) כל שאר השחקנים והמאמנים הובאו על דעת הבעלים האחרים כמעט מבלי להתייעץ בשניים הנוספים , מרכוס בראון - דיוויד פדרמן(על אף התנגדות נחרצת של אפי, ודיברו כאן על אופי טוב הנה סיפור מבפנים:מרכוס בראון ליכלך על אפי בפני ההנהלה וטען שהוא לא מתאים לסדנרטים שלו, קרלוס ארויו -רענן כץ, טרה סימונס- דיווד פדרמן והיד עוד נטויה, אפילו ההחתמה של אפי ושל פיני לא נעשו על דעת שמעון (שתתפלאו לשמוע היה היחיד שהיה בעד השארת שרף) לשמעון לא נותרה ברירה אלא להצטרף למהלכים הללו שמפרקים לו את האימפריה. אז מה עכשיו? למה שלא מישהו אחר יספוג את האש, מפוררים לשמעון את מפעל החיים שלו נכון הוא לא היחיד כאן והוא מביא הכי פחות כסף -אבל למישהו היה ספק שהוא ניהל את זה הכי נכון? בנוגע למוני פנאן, מה שהוא נתן לקבוצה הזאת, ומה שהו השקיע בה, אין בנאדם בעולם שעושה את זה בטח בשכר אותו הוא קיבל, אז אני ממש לא מבין מדוע התרעמו שם בחלונות הגבוהים כשהוא ביקש תוספת שכר ואת הסמכויות שהיו נהוגות בידיים שלו בחזרה. תתפלאו לשמוע, אבל כשמוני פנאן היה מוציא שחקנים מהמקומות האלה (תקרית פישר) ובטח ובטח מזנק (כמו גור שאין לי ספק עושה עבודה מעולה) לבי"ח , מישהו ראה את דיוויד פדרמן?
samoel, שמתי לב גם לכך שהמאמן שהוחתם בקיץ האחרון היווה פשרה בין הבעלים, כי כל אחד משך לכיוון אחר. שיטת שלושת הראשים לא עובדת, היא לא יכולה לעבוד. בליברפול יש שני בעלים, הם לא סובלים זה את זה ותראה כמה בעיות יש שם. בניטס לא חותם על חוזה חדש ורץ עם זה לתקשורת, המנכ"ל מתפטר וכל הניסיונות למכור את המועדון לא מצליחים. זה לא אומר שהבעיה היא בכך שמכבי הולכת על הכסף. אם מכבי רוצה להיות בקביעות חלק מהקצפת האירופית, היא זקוקה לכסף. קבוצות עם תקציב מוגבל מאוד מצליחות לפעמים להבליח באירופה עם סקאוטינג נכון ואולי גידולים תוצרת בית מוכשרים במיוחד, אבל לא תהיה לכך המשכיות. זה יהיה בערך כמו הפועל ירושלים שזכתה לפני כמה שנים בגביע יול"ב, ושנה אחר כך בנתה קבוצה חדשה כי כל השחקנים קיבלו הצעות טובות יותר ועזבו. הפיתרון פשוט למדי, אבל הוא לעולם לא יתממש כי הבעלים של מכבי שיכורי כוח ולא יוותרו עליו - למנות ג'נרל מנג'ר. הוא יקבע מי יהיה המאמן, הוא יעבוד איתו על הסגל, והם רק יביטו, יאשרו תקציבים וכו'. אבל ראינו מה קרה בשנה שעברה כשהביאו את שרף. מישהו נתן לו לקבוע מי יהיה המאמן? הרי קטש היה הבייבי של פדרמן, "מאמן מושך קהל". לגבי פנאן, נמאס לי לשמוע עליו. מעולם לא היה מישהו בתפקיד כל כך מועט חשיבות שקיבל כל כך הרבה קרדיט. העובדה שאנשים עדיין מדברים עליו היא חלק מאותה בעיה שדיברתי עליה קודם - שמכבי עדיין לא ממש הפכה לעסק טהור, ולא ממש נפרדה מאתוס המשפחה. יופי, אז היה לו איכפת והוא תיזז כמו השפן של אנרג'ייזר. הלאה.
קשה להפוך קבוצה כמו מכבי לעסק טהור. כי בעסק טהור אין את המכביזם(שכנראה עבד עם הליכתו של פנאן) מכביזם זה אומר שמנצחיםכל משחק וכל הפסד הוא חורבן בית המקדש, אבל בשיטה הפדרמנית זה לא ממש עובד, שיווק הוא עומד בראש, זה לא יכול לעבוד בקבוצה שמתיימרת להיות(למה להתיימר אני אגיד בפירוש ולרגע נשים בצד את הויכוח המטופש) שהיא הקבוצה של המדינה. העובדה שנמאס לשמוע לאנשים מפנאן (בטח לא אוהדי מכבי, שלא לומר שונאי) רק מוכיחה עד כמה היה חשוב, כי שלא מעוניינים בהצלחת מכבי מתקשים לראות את הקסם ולהבין שלא היה ולא יהיה דבר ותפקיד כשל מוני פנאן -למעשה היחודיות שבתפקיד הזה שהוא לא היה מוגדר, וברגע שהתחילו להגדיר - התחילו הבעיות. תשאל את פרקר מדוע חזר למכבי, תשאל את ניקו האם היה מוכן לוותר על ההפרש הלא קטן (2 מיליון דולר מול 2 מיליון יורו) אם מוני היה אומר לו להישאר(מבלי להזכיר את הויתור שעשה בחתימה על החוזה הקודם בגלל אנשים כמו מוני) אז נכון יש מקרים כמו אצל שאראס שמוני לא הצליח להביא לחתימה אבל תשאל כל שחקן (בטח זר) שדרך במכבי מה היה בשבילו מוני פנאן ותבין למה הקרדיט כל כך גדול! כשחשבו שיהיה קשה למלא את מקומו של שמלוק התקשו להאמין כיצד מוני עשה זאת בלי בעיה.