פנאתינייקוס אלופת אירופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏20/10/08.

1. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

טוב, לא ציפיתי ממכבי למשהו אחר, כל דבר מלבד ניצחון כמו שהיה היום היה מאכזב אותי מאוד. אלבה ברלין לא מרהיבה, גם לא בליגה הגרמנית. מכבי ת''א יש לומר שיחקה כדורסל מרהיב מאוד, בראון יתרון גדול למכבי, קנייה נהדרת של הצוות המקצועי. כספי ואליהו כמו תמיד, תענוג גדול. סוף סוף קיבלנו את מה שאנו רוצים לראות מאורויו.

יופי של משחק.

2. JR-Riquelme Member

די בראון יכול להיות רכש נהדר, כי עושה רושם שהוא מוסיף המון אנרגיה לקבוצה מהספסל. ברור שיהיו לו גם ערבים נוראיים מבחוץ, והוא עוד יתן תצוגות שפל, כמו כל אחד, אבל יש לו כדורסל, ובתור שחקן ספסל זה יכול לעבוד לא רע.

3. piston Member

צריך לקחת כל דבר בפרופורציות נכונות.
    מכבי היום ניצחה בבית את הקבוצה החלשה ביותר מיריבטתיה בשלב זה, כך שלא צריך לחגוג דבר. כן צריך לתת למכבי את הקרדיט שלמרות שנקלעה לפיגור מוקדם, ונראה היה שכל הכדורים של אלבה נכנסים פנימה, היא לא נבהלה, וידעה לחזור ולעשות את המשחק הזה לקל.

אני לא מתלהב מהשלשות של די בראון, כי כפי שאמרתי, יש לו משחקים כאלה ויש לו גם משחקים של שלוש קליעות משלוש עשרה ניסיונות. לעניות דעתי הוא יותר מדי מאוהב בזריקת השלוש. מה שכן, תמיד העונה כשארויו יצא (גם כשהיה רע) הייתה נפילה בשטף המשחק של מכבי, והיום זה לא קרה, ואת זה בהחלט ניתן לזקוף לזכותו.

בקיצור, כל הכבוד למכבי שעשו את שמוטל עליהם, ובשבוע הבא מתחיל באמת המאבק על ההצלבה. גם הפסד קטן יתקבל במשחק הבא בברכה, תבוסה קשה, עלולה להוציא למכבי את הרוח מהמפרשים.
    בהקשר הזה, אני מאד מקווה שאלבה תצליח להתאושש מנטאלית מהמכה הקשה שמכבי הנחיתה עליה, ושתהווה יריב ראוי לריאל (הפעם בגרמניה), מי יודע, אולי אפילו תגנוב ניצחון.

נערך לאחרונה ב: ‏30/1/09
  4. samoel Member

אני רוצה לנתח את המשחק הפעם ניתוח מעמיק למרות שאפשר גם להסתפק בקצת במקרה היום.

אז ראשית, ראינו שמכבי של פיני לא נלחצת - קולעים שלשות תמשיכו, בסוף זה משתלם, אבל איך פיני אומר סטטיסטיקה מתאזנת? גם אצל די בראון זה יתאזן, כשכל נוקיה באויר אני נשאר רגוע יחסית. מה שיאמר לזכותו היה שהוא דווקא חיכה להיכנס קצת לשתף המשחק אבל שזיהה את השלשה לא פחד לקחת אותה. היום ראינו גם מכבי הגנתית כספי וכמובן פישר הנהדר עשו הגנה חזקה, טל אולי היחיד שיוצא כל כך חזק לחסימות ומנע מצבים לא נעימים, ואפילו גרין הצליח להזכיר לנו שפוטנציאל תמיד יש לו (וכמובן בכמה מהלכים התקפיים לטוב ולרע הראה עד כמה הוא לא ממש אותו). בעיני היו שני אנשי משחק עיקריים הראשון הוא ארויו, שנראה נינוח שלו ושקט, כשהקבוצה קצת נתקעה אז ראינו זריקות ארויו מטורפות אבל הפעם זה הלך אבל זה קרה לא לפני שהוא סידר 3 אסיסטים לכספי ופישר. ואם כבר התעסקתי בכספי אז בעיני הוא היה צריך לקבל את האם ויפי, ביחס תרומה לדקות משחק הוא עשה הכי הרבה (יש לזכור שפיני הושיב אותו לא מעט זמן במחצית השניה!) והיה האיש שמנע מהגרמנים לנסות לחזור בפתיחת המחצית כשמכבי עוד הייתה רדומה, וכמובן כספי הציפור ועוד מהלכי הגנה והתקפה נהדרים, אז זהו כספי שלנו יעזובבסוף העונה (בעזרת השם) ולא זה לא יהיה לטוב תכסף גדול (בהרבה) זה יהיה לטובת הסיבוב הראשון של הדראפט תהנו, כי עוד מעט זליגת התכנים לחמש סילבר.

אוקיי עכשיו זה ישמע כמו תקליט ויגיד שאני לא יודע לפרגן ואולי ימנע מכם להעריך את שורות אלו אבל אני בשיא הרצינות מבקש לחשוב עליהם כמה פעמים. ליאור אליהו הוא מרגרינה בהגנה שזה לא יאומן, על כל הנקודות שלו חטפנו בראש אני כמעט בטוח שנקלעו עליו יותר נקודות אם זה כתוצאה מחילוף לקוי או כתוצאה מעבודת הגנה חלשה, השלשות הראשונות היו עליו בהמשך היו סלים על הראש שלו ועד שעשה הגנה הבחור המסכן גם זה נכנס לו בפרצוף. ליאור מצויין בהתקפה ועושה נהדר דברים ממש יפים (ומתחילים להיות קצת שבלוניים עם הכניסה לסל) והוא הראה שיש לו מסירה אפילו (והוא צריך לשלוט ולווסת אותה קצת).

השאלה האם להביס ככה את הגרמנים היה נכון תיפתר הכנראה בשבוע הבא, נדמה לי שהם מארחים את ריאל ואם וכאשר יפסידו השאלה שתשאל האם זה לא יוציא להם את האויר מהמפרסים והאם את ניצחון הבית שהם חייבים לקהל במשחק האחרון הם ישיגו דווקא על מכבי.

רציתי להוסיף על כספי שפשוט עשה פוסטים יפים והוכיח את הרב גוניות שלו!

מ-כ-ב-י! שבוע הבא משחק חדש ויריבה אחרת וקשה עשרות מונים.

5. piston Member

הבית הקודם של מכבי הראה עד כמה הוא חזק במחזור הראשון של הטופ 16.
    מעבר לניצחון הדי צפוי של מכבי על אלבא, מלאגה (קבוצת דירוג ראשונה) ניצחה את רומא (קבוצת דירוג שניה) בחוץ. ניצחון יפה לכל הדעות שמשאיר את המאבק על ראשות הבית לה ולפנאתניקוס, ולפחות לכרגע מוציא את רומא מהתמונה.

ציבונה (קבוצת דירוג רביעית), שעשתה חיים קשים למכבי, הראתה שהיא עושה זאת גם בשלב הזה, כשניצחה את סיינה (קבוצת דירוג שניה) בצורה משכנעת.

היחידה שהפסידה הייתה אולימפיאקוס (קבוצת דירוג שניה), והיא עשתה זאת בחוץ למילאנו (קבוצת דירוג שלישית). אולימפיאקוס, מאז התבוסה בנוקיה, נכנסה לסחרור שלילי, וכזכור הפסידה בביתה גם ללה-מאן. ההפסד הזה פוגע משמעותית בסיכוייה להגיע ליתרון ביתיות בהצלבה, אך הוא לא נורא מבחינת סיכוייה לסיים שניים, מאחר וההפסד היה מינימאלי (74:76).

6. piston Member

עוד דבר לגבי די בראון.

בסוף המשחק, פיני ביקש מהקבוצה לעשות בשבילו תרגיל OPEN.
    כל השחקנים זזו הצידה, רווחו את המגרש, ונתנו לו לשחק אחד על אחד.

באותו פוזשן, די בראון הצליח לעבור את השחקן שלו, ובחר לזרוק לסל (על שחקן שבא לעזור) והחטיא, כשהיה יכול למסור את הכדור לשחקן פנוי. זה נכון שהוא היה קרוב יחסית לסל, אבל זה מראה על סגנון המשחק שלו.

אז מצד אחד, הוא מסוגל לעבור את השחקן שלו, וליצור לעצמו מצב זריקה, אך מצד שני הוא מעדיף את הזריקה על המסירה.

התרגיל הזה שפיני ביקש, נועד בכדי לבדוק בדיוק את שני הדברים הללו.
    עכשיו תדמיינו שזה המצב (נאמר שארויו יצא בעבירות, או נתפס לו הגב) בשוויון או פיגור נקודה, כדור אחרון אצל מכבי...

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא הייתי ממהר להסיק מסקנות, בסך הכל המשחק היה מת, הוא נכנס באופן חלק למשחק, פיני והשחקנים רצו לתת לו לסיים יפה, היה ברור שפינו לו את השטח במטרה שיסיים בעצמו.
    לא מזה אנחנו יכולים ללמוד לגביו דברים ולהסיק מסקנות.

8. samoel Member

אפשר לתת לטרי סימונס שעשה את אותו הדבר ומסר לפישר לפאול סל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי המשחק שלנו ראיתי עוד מחצית של מילאנו נגד אולימפיאקוס. וואו, היוונים כנראה ממש יכולים כרגע לנשק את כל המזוזות בהיכל שלהם כי מבחינתי הקבוצה הזאת פלופ רצינית. ההגרלה לדעתי בסוף תעזור להם אילולא היא עוד מפסידה בחוץ בפולין, ולדעתי אולימפיאקוס בהחלט יכולה להפסיד שם ובגדול. מאד קשה לי לראות את הפולנים או מילאנו משאירים את אולימפיאקוס בבית, אבל אין ספק שבצורה הזאת יותם הלפרין עוד יבכה שהוא עזב אותנו...

מילאנו איבדה כמעט את המשחק בגלל שאין לקבוצה הזאת קו קדמי טוב. בדקות האחרונות היא נראתה בבעיה בגלל שלמעשה יש לקבוצה רק קלעים. אולימיאקוס התחילה ללחוץ כמו שהיא יודעת והקבוצה של ג'ורג'יו ארמאני (אלוהים הוא נראה שזוף בצורה מגעילה) למעשה כמעט איבדה משחק שהגיעה לה לקחת.

דבר אחרון, מישהו מוכן להסביר לי פעם נוספת את תופעת שחורנציטיס? משום מה המריבות שלו עם פיני גרשון די חיזקו את דעתי שמדובר בגבוה שמן שלמעשה אין בו שום כשרון כדורסל נטו. אם מאסה כזאת מאד קל להעיף שחקנים הצדה, אבל בשביל כדורסל צריכים יותר. לדעתי לקמרוני עם השם היווני אין שום כשרון מיוחד. בעבר ראיתי בארץ שחקן בהפועל ת"א ששמו היה דמיטרי היל. הוא היה משהו כמו 1.97, שמן כמו ההוא באתונה, אבל הוא ידע כדורסל. שיהיה ברור אני בעצמי סובל מק"ג עודפים, אבל אני לא שחקן כדורסל שמרוויח הרבה דולרים בחודש...

10. JR-Riquelme Member

כל זמן שאני רואה את סימונס משחק רק בדקות האחרונות אני עומד לבכות כבר.
    חבל על הכישרון הענק הזה. קוברים אותו.

11. piston Member

נכון. פיני בדק גם אותו.
    פיני רוצה לראות על מי הוא יכול לסמוך בדקות הסיום של משחק צמוד.

לירן, OPEN הוא לא תרגיל שבהכרח מסתיים בסל של מי שמבודדים אותו. זה תרגיל שנועד להקל על השחקן המבודד מהבחינה שהעזרה שתגיע אליו נמצאת ראשונית רחוקה ממנו, ובמידה והיא מגיעה, יש לו עוד שניה וחצי לראות אותה, בכדי למסור את הכדור.

כפי שסימונס עשה כשהוא קיבל את ההזדמנות, אפשר לנצל את העזרה בכדי למסור, ואז הסיכוי לסל הרבה יותר גבוה (ובמקרה הספציפי של סימונס, היה בונוס של עבירה).

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני יודע.. זה נועד לא פחות בכדי לפנות שחקנים לשלוש, אבל בנקודה הזאת של המשחק, לדעתי זה היה ברור שניסו לתת לו לסיים לכבוד הבכורה המוצלחת, הרי אף אחד באמת לא הצטרך בשלשה הזאת...

13. שגיא Guest

כדי לדעת על מי אפשר לסמוך בדקות הסיום במשחק צמוד, צריך קודם כל משחק צמוד. הרבה יותר קל לקלוע בסיום במשחק שנגמר ב30 הפרש מאשר במשחק שהזריקה הזו היא הזריקה הקובעת. זה לא מהווה אינדיקציה לכלום. וחוץ מזה, שחקן שלוקח זריקה אחרונה זה שחקן שצריך להיות בפורמה במשחק הנוכחי. אז סימונס יודע לקלוע. אם הוא יכנס לראשונה לשחק רק בדקה האחרונה במשחק צמוד ויקח את הזריקה, סביר להניח שהוא לא יקלע.

14. piston Member

נכון, אבל ההדמיה באה לבדוק מה יעשה השחקן, לא אם הכדור יכנס או לא.

די בראון זרק, סימונס, מסר לשחקן פנוי.

אגב, די בראון אמור להיות המחליף בעיקר של ארויו לא ?
    הוא אמנם סיים עם 11 נקודות באחוזים יפים (שיתאזנו בהמשך), אבל עם 0 אסיסטים.

15. piston Member

אחד הדברים שמשגעים אותי בפרשנות הספורט של ישראל בכל הקשור לכדורסל, זה ההתייחסות שלהם למאזן הקבוצות.

כפי שניתן לראות בתחתית הכתבה פה
    http://www.one.co.il/Article/131294.html
    אבל ממש לא רק בה, הם מתייחסים לניצחון כשתי נקודות בטבלה, ולהפסד כנקודה בטבלה, כנהוג בליגה בישראל. ביורוליג לעומתם, המאזנים נספרים כנצחונות מול הפסדים (בדומה ל NBA).
    מה זה משנה אתם שואלים ? זה לא באמת משנה, עד שמגיעים למקרה של הפסד טכני.
    בליגה הישראלית, הפסד טכני מזכה אותך ב 0 נקודות, פחות מהפסד, בעוד שביורוליג זה נחשב כהפסד של 20:0 כשהנקודות נזקפות לזכות הקפטן, ללא פגיעה נוספת במאזן.

מתי הכתבים הישראלים יצאו מהראש המקומי שלהם, ויתחילו להבין שבאירופה אמורים להתנהג כאירופאים?