קיבלנו על פאציני, אוסוואלדו ומלו 37 מיליון אירו + מרקיוני (שחסך לנו כמה מיליונים). הוצאנו רק 5.5 מיליון אירו על 3 שחקנים (נטאלי, זאנטי וקאסטיז'ו) ואנחנו צפויים לקבל כמה עשרות מיליונים על ליגת האלופות. אני חושב שחסכנו מספיק כדי לשמור שחקן שיכול להועיל לנו בהמשך כמו סמיולי. הקו הזה הזוי ואותי עוד מפחידות השמועות על דאיינלי. הקפטן שלנו הוא ללא ספק הבלם הטוב ביותר שלנו אחרי גמבריני (והשחקן היחיד בסגל ששונא להפסיד). השמועות אומרות שהוא ישאר כדי לפתוח המשחקים מול ספורטינג, ואז ימכר לסמפדוריה. זו בדיוק אותה צורת חשיבה מעוותת. להביא בלם להרכב (איזה מיראנדה) ואז להישאר עם שני בלמים פחות טובים ממנו רק כי לדאיינלי יש ביקוש לעומת קלודרופ ודה קוסטה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx שישאר בסגל (גם ככה פרט לסנטאנה אין עוד שחקנים בעמדה) וישתחרר כשחקן חופשי בתומה. אבל אחרי סמיולי ברוטציה.
שנתחיל לספור כמה הוצאתם בתקופה שהכנסתם 37 מיליון? אתם במינוס כשזה נוגע למרקאטו, ועל זה צריך להוסיף סכום של 15 מיליון (מה ששווים כיום בלם ומגן ימני להרכב הפותח). זה או שמוכרים את סמיולי ודאיינלי, או שמשאירים אותם ומביאים שחקנים ברמה זהה להרכב הפותח (מה שבעצם לא מחזק את הקבוצה - רק את הספסל שלה). העובדות: 1. סנטאנה יכול להכניס 0 מיליון 2. סמיולי יכול להכניס 5 מיליון (נגיד) 3. פיורנטינה זקוקה לכסף בדחיפות 4. שני השחקנים בכל מקרה שחקני ספסל אין פה מה לחשוב בכלל. אתה לא אובייקטיבי כי אתה אוהד שמפנטז על סגל איכותי ועמוק בכל העמדות. זה לגיטימי, אבל לא ריאלי בפועל. העפלה לשלב הבתים בליגת האלופות לא שווה "עשרות מיליונים" - העפלה לחצי גמר שווה עשרות מיליונים. לפיורנטינה יש משכורות לממן וכיס לאזן - היא לא יכולה לבנות סגל שמן מתוך תקווה שהיא תעפיל לשלבים שהיא לא שווה מבחינה מקצועית. לא בתקופה כמו זאת שאנחנו נמצאים בה.
אבל זה בדיוק העניין, אם השקעת עשרות מיליוני אירו, אתה לא תסכן את כל ההשקעה רק כדי לחסוך 3 מיליון שתקבל על דאיינלי. מה היה קורה אם פאסקוואל היה נמכר כפי שתכננו... ספק אם היינו מגיעים לאירופה, שלא לדבר על אלופות. מי מבטיח שמיראנדה (כרגע זה השחקן שאמור להגיע) לא יגמור כמו וארגס ובמקום בלם יהפוך ל"השחקן הכי מסוכן בקישור הדל כישרון של פיורנטינה"... אתה גם שוכח ש-11 הפותחים לעולם אינם מספיקים, בטח לקבוצה שרוצה לשחק באלופות ולרוץ לכל אורך העונה במטרה להגיע שוב למקום ה-4 בליגה. פציעה של גמבריני ומרקיוני לחודש אפוא והכל מטמוטט. אני לא מבקש הרי להשקיע עשרות מיליונים על שחקני ספסל, אלא לא לוותר על שחקני ספסל טובים שכבר יש לך עבור 3-5 מיליון אירו. בחישוב של קיץ שעבר והקיץ הנוכחי (+ינואר) אנחנו במינוס 11 מיליון בלבד.
זה ממש לא בלבד - תוסיף את ה-15 שילכו על בלם ומגן, ויצא שאתם במינוס 26 מיליון. כל עוד פיורנטינה לא עושה רווח נקי של 13 מיליון לעונה (האחרונה והקרובה) - האחים מוציאים פה כסף מהכיס האישי שלהם לטובת הקבוצה. אתה יכול להאשים אותם על כך שהם לא בדיוק מתנגדים לקבל 5 מיליון על שחקן ספסל?
מינוס של 26 מיליון אירו בשנתיים, כלומר של 13 מיליון לעונה רק מהרכש, מבלי לחשב את ההכנסות מאירופה, זה יותר מסביר עבור מועדון כמו פיורנטינה. מאזן הרכש של ג'נואה בשנתיים החארונות למשל, לה הכנסות נמוכות משלנו בצורה משמעותית מאירופה וגם מכרטיסים ומזכויות שידור עומד לרגע זה על מינוס 28 מיליון אירו. נאפולי מינוס 66 מיליון בשנתיים. לאציו מינוס 33 בשנתיים. ושוב, אלא מועדנים שלא הכניסו כמונו כסף מליגת האלופות ומגביע אופ"א. מספר הצופים שלנו גבוהה יותר ומענקי זכויות השידור שלנו טובים יותר. וכמובן רק לציין שטרם רכשנו את הבלם מגן שהזכרת.
אז הנה מגיעות התשובות לכל השאלות שהואלו בדיון שהתפתח כאן לאחרונה ומסתבר שאני, לצערי כמובן, צודק. הבעיה היא אינה של כסף, כי אם של החשיבה של קורבינו. קרי, אם אתה לא דרום אמריקאי שטרם עבר לעשור השני של חייו, אינך נחשב. למה אני חותר... :aa1: לפי ה'קוריירה דלו ספורט' פיורנטינה השלימה היום את רכישתו של אדוארדו אנטוניו סאלביו בן ה-19 תמורת 10.5 מיליון אירו. הקשר/חלוץ שחתם ל-5 שנים תמורת 600 אלף אירו לעונה אמור מסוגל לשחק בכל אחת מהמשבצות (המודגשות) במערך החדש של הקבוצה 1-[3]-4-2 אני אישית לא מכיר את השחקן, אני רק לא אוהב את החשיבה התמידית הזו קדימה מבלי להתחשב בצרכים של ההווה, אבל כאוהד מקווה שקורבינו יודע מה הוא עושה ושהארגנטינאי הצעיר יוכל לתרום (בסכום הזה בוודאי) כבר מהעונה. פרטים מאליאס יתקבלו באהבה. http://www.corrieredellosport.it/images/64/C_3_Media_804464_immagine_det.Xxx http://www.youtube.com/watch?v=yeOFElXtMqc
בעונה האחרונה שיחק 29 משחקים וכבש 9 שערים . בנבחרת ארגנטינה עד גיל 20 יש לו 9 הופעות והוא מחזיק שמה ב4 שערים . הספיק גם להופיע פעם אחת בנבחרת של מרדונה . תפקידו הטבעי הוא כחלוץ , אך עם זאת הוא יכול גם לשחק כווינגר או כקשר התקפי . נחשב כשחקן מהיר עם דריבל מצויין וטכניקה גבוהה . החולשה שלו נמצאת בכך שהוא לא חזק דיו , ולכן תעמוד מולו בעיה של בלמים פיזיים וחזקים . עוד נכתב כי מרדונה רואה בו כאחד הכשרונות הארגנטינאים הטובים יותר כיום . וגם כבר זכה להשוואות עם מסי ולאבצי . זה כל מה שהצלחתי למצוא עליו ...
למה מי זה מרדונה שאפשר להחשיב חוות דעת שלו על שחקנים? פלה הכתיר את פרדי אדו לפני 5 שנים ליורשו. כנראה שהוא לא היה כ"כ טוב
אמור גם לבוא ארגנטינאי צעיר נוסף...אזקייל מוניוז מבוקה ג'וניורס, בלם בן 18 שהוא פחות מוכר מסאלביו אבל גם כמוהו נחשב להבטחה גדולה בארגנטינה, לא יודע בידיוק אם הוא מגיע בהשאלה או בקנייה. קצת מוזר בהתחשב בזה שהוא לא שיחק הרבה בעונה שעברה בגלל פציעה בברך ועדיין צריך להחלים ממנה.
לא התיחסתי למרדונה כגאון הסקאוטניג בדרום אמריקה . אני סה"כ חיפשתי קצת מידע על השחקן ותירגמתי, זה הכל. ללא ספק עצם העניין שמדובר באדם שהוא כרגע דיי מפופקפק כמו מרדונה דיי קשה להתייחס לחוות הדעת שלו .
אני לא חושב שהעסקה מאושרת סופית עדיין אבל בכל זאת. כמו שתיארתם הוא יכול לשחק חלוץ או קשר ימני התקפי (ווינגר), אני דווקא חושב שבאגף הוא יותר מרגיש בנח מאשר כחלוץ שני, ועמדת הקיצוני היא הטבעית שלו בניגוד למה שנאמר פה. כמו כל כישרון צעיר הוא טכני מאוד ומהיר למדי, המהירות שלו עם הכדור היא התכונה החזקה שלו - גם ביציאה מהמקום כמו גם בדריבל היא מדהימה, שלאלו מתווספת יכולת כיבוש טובה. מדובר בבחור קטן אבל אני מאמין שהוא יסתדר עם הפיזיות, בסה"כ הוא לא עלה נידף ובנוי סביר, את חלוקת המאמץ לאורך המשחק הוא יהיה חייב לשפר כדי להשלים 90 דק'. בנבחרת הצעירה הוא שיחק כחלוץ שני והוכיח מנהיגות למרות כשלון הנבחרת, למעשה הוא היה היחידי שהציג יכולת טובה וכמעט לבדו סחב את הצעירה למונדיאליטו (לא הצליח בסוף). בבוגרת הוא נכנס כמחליף נגד פנמה ולא הספיק להותיר חותם במשחק. אם פאסטורה של פאלרמו היה הכישרון שעשה את הפריצה הגדולה ביותר בטורניר האחרון אז על "טוטו" סאלביו מדברים כבר מזה זמן רב, אני גם מאמין שהוא שחקן יותר שלם מהחיזוק של פאלרמו. הוא עושה רושם של בחור שקט ורציני, לפחות לבינתיים הוא לא הסתבך בשום פרשה כמו צעירים ארגנטינאים אחרים (סארטאה, לאבסי...). להערכתי, מבלי להכיר את הסגל של הויולה לעומק, חששו של אורי יתממש ולטוטו יקח זמן להשתלב בליגה ובקבוצה, אך כשיעשה זאת (אם יצליח כמובן) פיורנטינה תרוויח שחקן מצויין. הסברה כי בלם שעוזב את בוקה בשל תחרות על ההרכב (בה הוא צפוי להפסיד) יצליח באיטליה מעוותת למדי לדעתי, מוניוס שיחק כל כך מעט ולא הפגין משהו יוצא דופן, במידה וזה יקרה הוא יגיע לפיורנטינה לצבור נסיון באימונים אולי ולא יותר.
אני חושב שהם מביאים אותו בתור השקעה לעתיד ולא בתור שחקן הרכב, משהו כמו קבררה של אתלטיקו מדריד, לכן רוב הסיכויים שהוא יישחק מעט מאוד השנה. בוקה מכרה/תמכור אותו כי היא צריכה כסף, ממנו, מפורלין ומפאלטה היא הייתה יכולה להוציא הכי הרבה כסף ולהפגע פחות בגלל שיש לה עומק בהגנה לכן היא רוצה למכור. הוא שיחק מעט בבוקה בעיקר בגלל הפציעה שפגעה בהתקדמות שלו, אלמלא הפציעה אני מאמין הוא היה משחק יותר ואולי גם מבסס את מעמדו בהרכב.
יכול להיות שהוא היה משחק יותר ויכול להיות שלא, אבל על סמך מה אתה קובע שהוא יותר טוב מפורלין, פאלטה, רונקאגליה, מורל וקאסרס?
אליאס, אז מה שבעצם הנך אומר דומה מאוד למה שכתב אור ולמה שראיתי בוידאו. מדובר בחלוץ נסוג, צנום מהיר, טכני וחד מול השער. ברם, מדובר גם בשחקן שלא תורם למשחק ההגנה ולכן אי אפשר להשתמש בו כאחד משני הקשרים התוקפים במערך שלנו. זאת, כי במערך בו יש רק שני קשרים מרכזיים בלבד, התפקיד של הקשרים התוקפים הוא הרבה מעבר לחלוצי צד, אלא מהווה תפקיד טוטלי לכל דבר - שחקן שרץ עד הסוף עם היריב שלו, שנכנס פנימה לעזור במרכז המגרש. אדוארדו סאלביו אפוא הוא סוג של מסי או אלקסיס סאנצ'ז כזה, מה שבעצם הוא עוד מחליף למוטו (או בעמדות הקשר התוקף באגפים בעתות של פיגור ומצוקה התקפית). אז למה יש לנו את יובטיץ' אני שואל?! בעניין אזקייל מוניוז, ב'גאזטה דלו ספורט' דיברו על סכום של כ-10 מיליון אירו, אני בחרתי לא לכתוב זאת, כי זה צרב לי באצבעות. אני משתגע כאן על הכיסא. קורבינו רוצה למכור את הבלם השני הכי טוב שלו, כדי להשקיע 10 מיליון אירו על ילד בן 18 שהיה פצוע כל עונה שעברה?! לי נראה ששלמה שרף האיטלקי נסע בעקבות הבשר הארגנטינאי ורק על מנת שלא יאשימו אותו בבזבוז זמן יקר בתקופה זו עבור המועדון רכש שם כמה ילדים.
איפה אמרתי שהוא יותר טוב מהשאר? אני אומר ששמכירה של מוניוז יכולה להביא כסף לבוקה כמו גם של פורלין או פאלטה שגם היו אמורים לעבור. הוא ממש לא יותר טוב מאיזה שהוא בלם של בוקה עכשיו, אולי בעתיד כן אבל ממש לא עכשיו.