פיורנטינה 2009/10:: ד'אגוסטינו הוא הרכש הראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י uri, ‏22/6/09.

1. uri מנהלים

:aa1: לא יכול להבטיח שאין מדובר בתרגיל סחיטה קל ומקובל, אבל כפי הנראה כרגע בארסנל הבינו שפיורנטינה אינו המועדון ממנו הם יכולים להוציא מעל ל-10 מיליון אירו על אבואה וביקשו להפסיק את ההתקשרות בין שני הצדדים. אני כמובן שמח כי זה אומר שחוזרים לאופציית לורנצו דה-סילבסטרי. לוטיטו, איש העסקים עם לב של קרח, שם עליו תג מחיר של 12 מיליון אירו. כמובן שכולם יודעים שאין מדובר בבקשה ריאלית ולכן קורבינו כבר - ככה לפחות מדווחים - הציע 6. הצעה שלוטיטו צפוי לסרב לה, אבל 7-8 מיליון אירו, סכום שפיורנטינה יכולה להרשות לעצמה להוציא, בהחלט יכולים לשחרר את המגן הימני הצעיר לשורות הג'יליאטי. על פי התקשורת, גם ווסט האם וגם מילאן בתמונה.

2. uri מנהלים

אם לא יהיו תקלות בלתי צפויות, מחר אנו צפוים לרכוש את כריסטיאנו זאנטי (32) תמורת 2.5 מיליון אירו. ותודה לפאולסן שסירב בכל תוקף לעבור לאחת מקבוצות של האי חסר הכשרון.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/09
  3. uri מנהלים

:aa1: רשמי: כריסטיאנו זאנטי שחקן פיורנטינה! פיורנטינה תשלם ליובנטוס 2 מיליון אירו בעוד השחקן הסכים לקצץ חצי ממשכורותו (מ 2.5 ל-1.25) כדי לחזור הביתה ולסיים את הקריירה בפירנצה (חתם ל-3 שנים).

4. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא מובן לי למה הקשיבו לגחמות של פאולסן ומכרו את זאנטי במקומו, הרי ברור שזאנטי טוב יותר מפאולסן גם בתפקיד של סיסוקו. אלוהים ישמור, כבר שנה שנייה שאף אחד לא רוצה לקנות את הקשרים הגרועים שסקו הביא. מקווה שזאת סטירת לחי מספיק חזקה, והפעם הם יבחנו טוב את מי להביא.
    נותר לאחל בהצלחה, היה פצוע רוב העונה שעברה אבל כששיחק תמיד שיחק טוב, תודה על הכל ועל הנאמנות למרות הירידה לליגה השניה (חתם ביובנטוס כשהיא הייתה אריה אדיר באירופה).

5. Juventini Gaetano Scirea היכל התהילה

מצטרף. כשהוא בכושר ולא פצוע, פיורנטינה רק תרוויח ממנו, בחור צנוע, עושה את עבודתו בשקט וגם מאד חברותי. סקו ופררה אמרו לפאולסן עשרות פעמים שהוא לא בתוכניות, ופתאום תוך שנייה כל הגלגל מסתובב, והוא יהיה מחליף "בכיר" משומקום. סקו חוזר לעשות שטויות וגם לא יודע לעמוד במילה שלו, קנה ליצן ולא הצליח למכור אותו לאף אחת, כי פשוט אין פראייריות.

תודה זאנטי על כל מה שנתת ובעיקר נזכור את השער האחרון שלך מדי יובה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

6. uri מנהלים

סמיולי (כמו גם פאפא וואיגו, דה קוסטה וקאסטיז'ו) נשאר מחוץ לסגל האירופאי (לצמד המשחקים מול ספורטינג ליסבון). טיפשי... כן! מפתיע... לא! הרי בעונה שעברה גם מנואל פאסקוול מצא את עצמו מחוץ לסגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

AVRAMOV Vlada
    BABACAR Khouma
    COMOTTO Gianluca
    DAINELLI Dario
    DI CARMINE Samuel
    DONADEL Marco
    FREY Sebastien
    GAMBERINI Alessandro
    GILARDINO Alberto
    GOBBI Massimo
    JORGENSEN Martin
    JOVETIC Stevan
    KROLDRUP Per
    KUZMANOVIC Zdravko
    MARCHIONNI Marco
    MONTOLIVO Riccardo
    MUTU Adrian
    NATALI Cesare
    PASQUAL Manuel
    SANTANA Mario Alberto
    SECULIN Andrea
    VARGAS Juan Manuel
    ZANETTI Cristiano

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/09
  7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מי זה חומאר בובאקאר למען אללה, בודהה והשם?ואיך סמיולי לא שם במקומו ושאר הילדים?

8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הגבלות רישום של אופ"א.

9. uri מנהלים

לא נראה לי, באבאקר הוא המחליף של ג'ילארדינו כרגע. בשביל רישום שחקני הבית של אופ"א יש את:

LISTA B

AYA Ramzi
    BAGNAI Andrea
    BETTONI Samuele
    CAMPORESE Michele
    CARRARO Federico
    IEMMELLO Pietro
    LEPRI Giacomo
    MASI Federico

10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה שפיורנטינה תרשום שחקן (סמיולי) שעד יום המשחק כבר יהיה שייך לקבוצה אחרת (ג'נואה/סמפדוריה)?

11. uri מנהלים

ברור שהכוונה לא "למה לא לרשום שחקן שימכר?", אלא "למה למכור מלכתחילה?". זה הימור עבור לא כלום ושלא לצורך. ממש כמו שבקיץ הקודם כאשר החליטו למכור את פאסקוול כי יש את וארגס. וממש כמו סמיולי גם הלה לא נוכח ברשימה האירופיאת תחילה ולאחר כמה חודשים בלבד, שלא הפתיע אותי כמובן, הפך לשחקן הרכב. סמיולןי הוכיח בחודשים האחרונים של העונה שהוא טוב יותר לא רק מסאנטנה, אלא גם היה יעיל יותר לקבוצה מוארגס כקשר. לא בכדי, סמפדוריה וג'נואה רווצת אותו ולא יורקות אפילו לכיוונם של שני האחרים.

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/09
  12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בגלל ששניהם לא נמצאים בהישג יד כלכלי לשתי הקבוצות שציינת. אם הגיעה הצעה על סמיולי ובעמדה שלו משחקים מרקיוני וסנטאנה, מקובל על הדעת שימכר.
    חוסר ההערכה שלך בווארגס לא מובן לי כלל. מתי תבין שלשחקן צעיר לוקח זמן להתאקלם בקבוצה גדולה? קשה להשוות אותו בתחילת העונה שעברה לפיניש המצויין שלו שעזר לפיורנטינה לקטוף את המקום המקום לליגת האלופות. בעיניי הוא השחקן הכי מסוכן בקישור הדל כישרון של פיורנטינה ויהיה שחקן שלם יותר בעתיד.

13. uri מנהלים

כמה נחמד מצדך שפינית דקתיים מזמנך כדי ללמד אותי דבר או שניים על הכדורגל. אודה לך מאוד אם תהיה נדיב עוד יותר ותלמד אותי גם דבר אחד או שניים על החיים בכלל. אשמח להתפלש באוקיאנוס ידיעותיך וללכת לאיבוד ביער הסבוך של תבונותך. רק במטותא ממך, תוריד טיפה את האף!

וארגס כבר לא ילד בן עשרים, אלא אוטוטו חוגג 26 ועדיין מהווה את הרכש השלישי היקר ביותר בתולדות המועדון. הוא נרכש כמגן שמאלי, אך פתאום הפך "לשחק המסוכן ביותק שבקישור של פיורנטינה". אני לא מעריך שחקנים על פי תג המחיר שלהם, אלא רק על פי מה שנתנו על המגרש. כמה משחקים טובים טובים בסיום העונה (גם לסמיולי היו לא מעט כאלה בסיום העונה שעזרו לקטוף את המקום באלופות) לא יכולי להבטיח שאפשר לבנות עליו כשחקן הרכב לעונה שלמה. נכון, ישנו סיכוי שיצליח, אך סיכוי לא פחות גם לכך שיכשל. ואם זה יקרה, אני רוצה שיהיה לו המחליף הטוב שאפשר, ולדידי סמיולי עונה להגדרה הזו. אנחנו נמצאים עכשיו על סף המשחק הגורלי ביותר עבורינו העונה ועד לרגע זה רוב הגדול של משחקי האימון שלנו שוחים להם היכנשהו בין ההגדרה של עצוב לנואל. פרט לנצחון 0-1 על קאליירי הפסדו 0-3 לפ.ס.ז', 0-2 לקאטאניה ו 0-1 לאסטון וילה. וארגס, כמו רוב שחקני הקבוצה לא הרשים וזה עוד בשלון המעטה. בעוד סמיולי ראה את המשחקים מהיציע, רק כי סמפדוריה וג'נואה הביעו בו עניין. מה שמעביר אותנו לסאנטנה.
    עד לפני כחודש ימים, הקבוצה רצתה להיפטר ממנו ולא את סמיולי. הסוכן שלו גם יצא נגד כך בפרהרסיה והתלונן על כך שהשחקן דורש הבהרות לגבי עתידו ואם אפשר גם חוזה חדש שקרוב להסתיים. אלא, ששום הצעה לא הגיעה. רק אחרי שסמפדוריה - אחר כך גם ג'נואה - ביקשו את סמיולי הוחלט למכור את האיטלקי ולהשאיר את סנטאנה לו אין קונים. סנטאנה אומם טכני יותר, חד ומהיר יותר, אלא שכל פעולותיו הן לרוב חסרות תועלת. חודשים ארוכים של הרכב לא הניבו לא בישולים ולא שערים. אז כן, עדיף על פניו את התרומה הטקטית-הגנתית של סמיולי, בטח ובטח שבמערך - הבעייתי ממילא - בו הקישור משתוקק לכל פסיק של עזרה.

14. uri מנהלים

המספרים לעונה הקרובה:

PORTIERI

35 AVRAMOV Vlada
    1 FREY Sebastien
    90 SECULIN Andrea

DIFENSORI

25 COMOTTO Gianluca
    54 DA COSTA Manuel
    3 DAINELLI Dario
    5 GAMBERINI Alessandro
    2 KROLDRUP Per
    14 NATALI Cesare
    23 PASQUAL Manuel
    6 VARGAS Juan Manuel

CENTROCAMPISTI

17 DI TACCHIO Francesco
    4 DONADEL Marco
    19 GOBBI Massimo
    20 JORGENSEN Martin
    22 KUZMANOVIC Zdravko
    32 MARCHIONNI Marco
    18 MONTOLIVO Riccardo
    13 PAPA WAIGO N'Diaye
    24 SANTANA Mario Alberto
    7 SEMIOLI Franco
    15 ZANETTI Cristiano

ATTACCANTI

21 BABACAR Khouma
    9 CASTILLO Ignacio
    27 DI CARMINE Samuel
    11 GILARDINO Alberto
    8 JOVETIC Stevan
    10 MUTU Adrian

GIOVANI

41 AYA Ramzi
    42 BAGNAI Andrea
    43 BETTONI Samuele
    44 CAMPORESE Michele
    45 CARRARO Federico
    46 IEMMELLO Pietro
    47 LEPRI Giacomo
    48 MASI Federico
    31 SCUFFIA Tommaso

15. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי, אני לא מבין מה אתה רוצה לעשות בעניין סנטאנה-סמיולי. למכור את הארגנטינאי לקבוצה שלא קיימת? אף אחד לא רוצה אותו - זהו, נגמר הסיפור (לפחות בכל מה שקשור לסנטאנה). עוד פעם - כנראה שפיורנטינה מרגישה לחץ בכיס אחרי השופינג של הקיץ הקודם והיא צריכה את ה-4 או 5 מיליון שיכניס לה סמיולי.

מוזר לי כל הדיון הזה איתך. בדרך כלל זה הפוך - אני טוען ליכולת כלכלית טובה של האיטלקיות ואתה צועק "משבר כלכלי!!!", "איטליה ענייה" וכו'.
    קו ההגנה של פיורנטינה הזוי נכון לעכשיו. החצי השמאלי שווה סגל נבחרת איטליה. החצי הימני שווה מקום בהרכב של קבוצה שנלחמת נגד הירידה (ונכשלת בכך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ). אני מניח שקורבינו מנסה לגייס כמה שיותר כספים כדי לחזק את אותה הגנה וכדי לתפור את החורים שנוצרו בכיס לאחר ההשקעות על שחקנים כמו וארגאס. הרכישות הזולות של קסטיז'ו וזאנטי מדברות בעד עצמן.