המסקנות שלך הן הוודאות שבלב והוודאות שבלב בלבד, אלא שכדי להמשיך ליצור מסורת, כדי להביט קדימה עם הפנים ולא עם הגב יש להיכנס לעומק המקרים ולהביאם אל השכל הישר. ברור שפראנדלי יגיע לפגישה עם תיק של תרוצים ורובם בהחלט יהיו מקובלים ומובנים, אני מאמין שמשפחת דלה ואלה מבינים את העניין ולא יזמנו לאותה הפגישה את כיתת היורים, אבל כל העובדות שעומדות לזכותו של פראנדלי אינן מורידות מגבו טענות ישירות אליו, שגם הן נבועות מחוסר הנסיון שלו עצמו. כבר כתבתי לא פעם שהרבה לפני פראנדלי קורבינו הוא זה שצריך לתת הסברים (למה רכשת מגן שמאלי ב12 מיליון אירו כשיש לך כבר אחד נהדר במקום להשקיע אותם בבלם, למה הבאת עוד שחקן לעתיד כשיש לך כבר את פאציני ואוסוואלדו במקום שחקן עם מוכח עם נסיון באלופות...) אבל גם פראנדלי לחלוטין לא נקי מאשמה. אתה מדבר עם הרבעיה נגד אודינזה ומפספס בכך לגמרי את העניין, אותה מנצ'סטר יונייטד שהזכרתי כמשל מפרקת קבוצות בליגה בתדירות הרבה יותר גבוהה מזו של פיורנטינה ועדיין, למרות כל הסגל והתקציב פרגסון שנותן שלישיות, רביעיות וחמישיות בליגה במערך 4-3-3 לא פעם מתאים את עצמו למשחקים באלפות ומשנה לפי הצורך ל 4-4-2 או אם צריך ל 4-5-1, אצל פראנדלי לא רואים שינויים כאלה, הוא משחק באותה שיטה, באותו מערך, באותו אופי ובאותו הסגנון בכל המשחקים בעונה, ושוב כפי שראינו ממועדונים גדולים בהרבה: אין בושה, להפך, להתאים את עצמך ליריבה באלופות. כך גם עם שינויים פרסונליים, לפעמים הופעה טובה של הרכב מסויים בליגה, לא בהכרח ישחק בצורה שווה באלופות, אלה יריבים שונים המשחקים בשיטה שונה ומתאימים עצמם לחולשותיך. אז לפעמים זה לא נורא, ויותר מכך מחייב, לעשות שינויים בשחקנים מסויימים גם אם אלה נתנו משחק טוב ביום ראשון האחרון. לדוגמה: קוזמנוביץ' הוא ללא ספק שחקן מוכשר ואיכותי, אבל מול הקישור היצירתי של ליון אולי היה מקום ללכת דווקא על הנסיון והיכולת הטקטית וההגנתית של דונאדל, בדיעבד קוזמנוביץ' קרס שלשום, אבל זה תפקידו של המאמן לראות דברים כאלה לא בדיעבד, אלא לפני. יש עוד אין ספור שאלות שמשפחת גדולי המצח יכולים להעלות באותה הישיבה, למה למשל סנטנה (שאגב בישל שער ראשון העונה, מברוק) מאכזב (הוחלף בדקה ה55) ובכל זאת פותח כמעט בכל משחק ולמה החילוף הקבוע שלו ביובטיץ' שלעולם לא הביא לשינוי ממשיך להיות קבוע (וגם שלשום לא הביא שום שינוי). חוץ מזה, ישיבות כאלה אין בהן הכרח לחיפוש אשמים, כדי לעמוד על הרגליים ולבנות את עצמנו מחדש טוב יותר, דבר ראשון שיש לעשותו הוא למצוא את הטעויות ולהודות בהן, כיוון שרק על ידי הודעה בטעויות אפשר לתקנן. אז אולי גם ההאשמות וגם התשובות של פראנדלי יביאו יחד לשינוי גם אצלו וגם בפעולות של המועדון בחלון העברות הקרוב, אולי הם ילמדו אותנו דבר או שניים גם ההתנהלות כבר של העונה הבאה.
ארטמיו פראנקי ביתנו החם. אוי כמה קשה הצינה שמחוצה לו! 7 משחקים בית: 5 נצחונות ושתי תוצאות תיקו (נגד יובנטוס ואינטר) - 17 נק' מתוך 21. 7 משחקים בחוץ: 2 נצחונות ו-5! הפסדים - 6 נק' מתוך 21. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
זה דווקא קטע שחוזר על עצמו אצל לא מעט קבוצות. תבדוק את המאזנים של מילאן, ג'נואה ונאפולי למשל. עד לא מזמן גם קטאניה הייתה חלק מהחבורה המאוד ביתית הזאת, אבל היא נרגעה מעט...
מישהו צריך לנער את פראנדלי,הבן אדם פשוט מאוהב בסאנטנה אחרת אי אפשר להסביר את השילוב שלו במחזור הבא מול טורינו. שחקן מאוד כשרוני שיודע ללהטט עם הכדור אבל פה זה נגמר, התפוקה שלו כל כך דלה ולא ייתכן שמדברים על מכירה/השאלה של ארבעה חלוצים כשיש לך קיצוני שהתרומה שלו בהתקפה שוות ערך לתרומה ההתקפית של שוער(פריי לפחות לא מבזבז הזדמנויות). ואם כבר אז יש מקום לעבור למערך 4-4-2 כשמוטו משחק מעט מאחורי ג'ילא ובא מאגף שמאל. פראנדלי לטיפולך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
אופ"א הנה אנחנו באים! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx קמפיין מאכזב אבל לפחות אירופה עדיין כאן. נקווה שזה לא יפגע במאבק על מקום באלופות שהשנה קשה יותר מהעונה שעברה,מה שמדאיג לא פחות זה הקיצוץ המסתמן בסגל, וחלון ההעברות שמתקרב יחרוץ את המשך הדרך. חשוב לא פחות מי יהיו השחקנים שישוחררו מאשר אלו שיוחתמו.
כרגיל פראנדלי יעלה מחר עם סנטאנה בהרכב ולי נותר לשאול,מה צריך לקרות כדי שיבינו שם בפירנצה שמשהו לא תקין?. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
רוב השמות שנזכרים בנוגע לחלון העבורת הם שמות שלנו שנמצאים בדרך החוצה, לעומת זאת אם כבר מוזכרים שמות מבחוץ שאולי יעשו את הדרך אלינו מדובר תמיד בשחקני הגנה. מחליף לסנטאנה למשל לא הוזכר אף פעם. בכלל נראה שבלם היא הדרישה הראשונה לחיזוק במועדון, עושה רושם כאילו ההגנה היא זו שחייבת עוד כוח. ברם, אם מתבוננים על הטבלה, אנחנו הקבוצה עם ההגנה השלישית בטיבה בליגה! ספגנו רק 14 שערים ב-17 המחזורים הראשונים. (אינטר ספגה 11 ויובנטוס 13). ממוצע הספיגות שלנו עומד על 0.82 שערים למשחק. שזה יותר טוב מבשנה שעברה (1.02), זהה לעונה הטובה שלנו לפני שנתיים, אבל שוב, טוב יותר מהכמות שספגנות לפני שלוש שנים (1.08) ובעונה הראשונה מאז שחזרנו לליגה הבכירה (1.32). נכון שאחוזים יפים אלה העונה הם בעיקר בזכות פריי וגמבריני, ובכל זאת, לפחות על פי הנתונים היבשים, נראה שדווקא על ההגנה אין צורך להגן.
השאלה היא האם טוב להמשיך ולהסתמך על גמבריני ובעיקר על פריי ולקוות שהנתון הזה הוא לא איזה סוג של סטייה סטטיסטית שתתיישר (לרעה) בהמשך העונה. הסוכן של וולוסו לא נרגע עם הדיבורים על פיורנטינה ונצטרך לחכות עוד כמה ימים כדי לדעת אם העניין שם באמת לקראת סגירה, או שהסוכן מנסה להעיר קבוצות אחרות מהיבשת על חשבון הויולה. אני רואה שפיורנטינה דורשת 8-9 מיליון יורו על פאציני ולדעתי מישהו שם הוזה אם הוא חושב שמישהו ישים עליו כסף כזה במצב הנוכחי של הקריירה שלו. פאציני חלוץ מוכשר עם בעיות ביטחון קשות, שבניגוד לג'ילארדינו, מעולם לא באמת הוכיח את עצמו לאורך זמן.
תחליף לסנטאנה לא פוסל את הצורך בשחקן הגנה,חשוב מאוד לתגבר את גאמבריני בבלם נוסף דאיינלי בלם לא רע ואפילו קלודרופ נותן מדי פעם הצגות שמזכירות את ימיו באודינזה אבל קבוצה עם שאיפות כמו פיורנטינה חייבת מרכז הגנה יציב. גאמבריני לא חסין מפציעות כמו שראינו השנה במשחק של הנבחרת ולהוסיף בלם לצידו כשדאיינלי משמש כגיבוי מהספסל ייתן שקט בעורף. שחקן הגנה נוסף שיש לשקול זה מגן ימני,ישנם שחקני הגנה מודרנים שיכולים לתפקד בשתי העמדות וזה עוד משהו כדא לשקול.
אתה חי בחלום באספמיא, מצייר בדמיונך פנטזיה חסר פניות ואילוצים... ברור שאם אנטב קווים תאורתיים עבים ומטושטשים, אז אינה עולה שום שאלה ויש בהחלט צורך בבלם איכותי. ברם, במציאות הבעלים שלנו כבר שפך מעל לחמישים מליון אירו בקיץ, קיבל מכה קשה עם זאת שלא העפלנו לשלב הבא בליגת האלופות. הרחשים שיוצאים מהמועדון מדברים על קיצוצים ובטח שלא על שפיכת מיליונים. אם יהיה איזשהו רכש הוא בוודאי יצא מהכסף שנקבל עבור שחקנים שיעזבו אותנו. ומכאן מגיע הכוונה האמיתית של הסטטיסטיקה, לומר שכנראה הצורך במחליף לסנטאנה חשוב יותר בפגרה הזו מאשר בלם. דבר נוסף שלא מתרחש בעולם הפנטזיה, אבל בהחלט נוקש בחלון המציאות היא העובדה שאף בלם טוב יותר מאלה שיש לנו לא מחכה לנו במשא נפש. איזה בלם נצליח להביא? רוצה לומר, אני מקווה שלא נוותר על שחקן בעמדה של סנטאנה ובמקום נשפוך 8 מיליון אירו על איזה בלם ברזילאי בשם מיראנדה או משהו כזה.
שוב,מאיפה אתה מביא את התיאוריות ההזויות האלה?אתה לחלוטין מעוות את מה שכתבתי ומנסה ליצור כוונה שונה לחלוטין מהמקור. הסברתי בתגובה את הצורך בבלם ללא קשר למצבו של סנטאנה, זה אומר שאני לא מתחשב באילוצים??, האם אמרתי שאני מעדיף לתגבר את ההגנה במקום קיצוני??,האם אמרתי שיש בשוק אלטרנטיבה איכותית לבלם??. לא צריך להיות גאון כדי להבין שצריך לאזן את התקציב במכירה של שחקנים ואני מתפלא עלייך שהמצאת תיאוריה חדשה שבמיקרה כזה צריך להסתמך על הסטטיסטיקה. תבין,אחד הדברים המאפיינים של הכדורגל הוא היותו דינמי מפתיע ולא מדע מדוייק שמסתמך על סטטיסטיקה (תסכים איתי שבמקרה כזה לא יהיה צורך במאמנים). הטבלה שהצגת שאני מודע לה ומתעדכן בה מדי שבוע יכולה להיות טעות סטטיסטית ולא יותר מזה,הטבלאות האלו נוטות להשתנות מדי מחזור.ואגב מצד אחד אתה אומר שאתה מודע לחשיבות להגעה של בלם איכותי ומצד שני מסתמך על הסטטיסטיקה ורומז שהעורף לא זקוק לשינויhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx תחליט!.
אני לא מבין למה אתה נעמד על רגליך האחוריות והודף את דברי בכעס. אני לא תוקף אותך ובטח לא נגדך. אם תקרא היטב בדברי תבין שהתגובה האחרונה שלך לא במקום. על פי כלי התקשורת, גם אלו המקושרים למועדון, מדברים בעיקר על חוסר יכולת להשקיע. השמות היחידים שמועלים גם הם של בלמים. כל מטרת הסטטיסטיקה היתה להציע [עוד] זווית ראיה שתציג מצב של מקרה הו יועמד לרשותנו כסף אז יהיה עדיף אולי להשקיעו בשחקן בעמדה של סנטאנה ולא בבלם, מה גם ששוק הבלים מאוד בעיתי ואין, בעתיד הנראה לעין של ינואר, אף בלם פנוי שנוכל להביא שבאמת טוב יותר מדאיינלי וקלודרופ.
סלח לי אם הובנתי שלא כהלכה,לא חשבתי שתקפת ובוודאי שלא ניסיתי לתקוף, סה"כ ניסיתי להבהיר את התגובה והעמדה שלי. בעמדה של סנטאנה יכולים לתפקד גם המנוע סמיולי(למרות שגם הוא צפוי לעזוב),ויורגנסן(הפצוע) שיודע לתפקד בכל העמדות שבאגף הימני ומכך משתמע שאלטרנטיבה קיימת גם אם לא אידיאלית. לעומת זאת ההגנה ששוב חייבים להזכיר נתנה מספר הצגות מרשימות,נחשבת לעקב אכילס של הקבוצה ויש מקום לשיפור.האם ישנה אפשרות מבחינה כלכלית? זו כבר שאלה אחרת,ולדעתי במידה ויימצאו מקורות מימון אז כדאי להתחיל שם.
סה"כ דעותינו חלוקות. אם אני מנהל הרכש עם 10 מיליון, אני מוציא אותם על רוסינה למשל, אתה מעדיף להציא אותם על מיראנדה או בלם אחר. מקובל.
http://static.tuttomercatoweb.com/storage/img_notizie/thumb/12320015481232000703bonazzoli.Xxx בהצלחה (מספר מחייב)! לאתר הלא רשמי שלנו נורא משעמם ולכן כדי להעביר זמן הוא בוחן את העזיבות הבאות לפי אחוזים: PABLO DANIEL OSVALDO Bologna 60%; Torino 25%; Lecce 5%; Tottenham 5%; Palermo 5% N'DIAYE PAPA WAIGO Torino 50%; Chievo 30%; Catania 10%; Reggina 5%; Lecce 5% MANUEL PASQUAL Napoli 40%; Fiorentina 30%; Palermo 20%; Udinese 10% MANUEL DA COSTA Sampdoria 25%; Fiorentina 25%; Juventus 25%; Inter 10%; Hoffenheim 10%; Rennes 5% ONDREJ MAZUCH Anderlecht 95%; Fiorentina 5% FRANCO SEMIOLI Bologna 30%; Genoa 30%; Torino 30%; Fiorentina 10% MARCO STORARI Fiorentina 70%; Bologna 20%; Rubina Kazan 10% VLADA AVRAMOV Salernitana 30%; Rubin Kazan 30%; Fiorentina 20%; Olympiacos 10%; Hoffenheim 10% לא נראה ממש רציני, אבל הי! באמת משעמם.