פיורנטינה 2008/2009: מכוונים לצמרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י uri, ‏30/6/08.

1. OR Member

אתה לא רוצה לדעת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לנושא , אתה יודע כמוני שזה ממש לא מה שירתיע שחקנים אחרים להכניס גולים עם היד .
    הנק' העיקרית שלי היא שהמשחק כבר נעשה , ואני שואל אותך , חלוץ צולל לתוך הרחבה קונה את אמון השופט , וזוכה לפנדל שאפילו מכריע את המשחק! אחרי הבדיקה בטלווזיה יפסלו את הפנדל ? ויתנו לתוצאת המשחק להשתנות ? לא .
    אז ביום שיעשו גם את הדוגמא שכתבתי למעלה אני אתן לגיטמציה גם למקרה הזה .

2. פירנצה Member

אני עדיין דבק במה שאמרתי למרות שהעונש נראה קצת מוגזם.
    אבל יכול להיות שההתאחדות פתחה תיבת פנדורה של ההשלכות העתידיות של ההחלטה,בעלי ומאמני קבוצות
    יצאו בהצהרות סטייל זאמפריני אחרי משחקים שקבוצותיהם יאבדו נקודות אם בצדק ואם לא.
    אני פשוט בז להתאחדות האיטלקית ולא מהיום. ההחלטות שלהם נובעות משיקולים פוליטיים או לחילופין
    החלטות אמוציונליות כמו של ילד בן 5 שלא מסוגל לנבא את ההשלכות של מעשיו ולהמנע מהם.
    נזיפה הייתה מוציאה את כולם(למעט זאמפריני)מרוצים.

3. 亚历山大帕托 Member

למה שזה לא ירתיע? אתה מכניס גול עם היד והשופט לא ראה? המצלמות כן ראו, ואם לא הודית, אז רימית בכוונה. על דברים כאלה צריך להרחיק.

במגרש לא משתמשים במצלמות, אלא רק בשופטים. הרבה דברים יכולים לחמוק מעיניהם, אבל זה לא אומר שמותר לך לעשות הכל כל עוד אף אחד לא רואה.

4. OR Member

אני לא מבין אותך , מזאת אומרת אם לא הודית . אתה ציפית שג'ילא יבוא לשופט להגיד לו היי שמע דקה אני הבקעתי עם היד בבקשה תוציא לי צהוב . לזה אתה מצפה ?
    ואתה אמרת בעצמך , אתה משתמש בשופטים לא בטלווזיה , משחק שלא משודר בטלווזיה ייתן לגיטמציה לעשות דברים שהשופט לא רואה . זה לא ימנע שום דבר , רק במשחקים שמשודרים השחקנים יהיו יותר זהירים? גם לזה אני לא מאמין ...
    כך, שאני עדיין עם הדעה שלי עונש מיותר ולא צודק ...

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, על אותו משקל אני יכול להגיד:"מה אתה מצפה, שליון יפסיקו את המשחק רק בגלל ששחקן שוכב על הדשא? מה אתה מצפה?"
    מספיק שחקנים הודו על דברים כאלה וגם ג'ילארדינו היה חייב להודות.

6. uri מנהלים

אתה מערבב פה שתי תקנות שונות לחלוטין, אתה מבלבל פה בין חוקת כדורגל למוסר, ובכך לא רק שאתה טועה, אלא גם מטעה האחרים. וועדת משעמת בכדורגל, בכל איגוד, בין אם זה אופ"א או ההתאחדות האיטלקית, צריכה ומתעסקת אך ורק עם חוקת הכדורגל, כלומר בחוקים ברורים וכתובים. אותן וועדות משמעת אינן עוסקות בצדק המוסרי. עכשיו אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו. ליון לא עברו על חוקת הכדורגל, אלא על עקרונות המוסר המקובלים בלבד - אם תשאלו אותי מבחינה מוסרית להמשיך לשחק כאשר שחקן פצוע ראש זה הרבה יותר רע מבחינת טהר המידות, מאשר לכבוש שער עם היד - ואילו ג'ילארדינו עבר על חוקת הכדורגל ולכן לועדת המשמעת יש את הזכות להעניש אותו.

לי אישית יש בעיה גדולה עם כך, כיוון שעונש זה פותח שלל תיבות פנדורה בכל מני צורות וצבעים. ראשית, אחרי שהבהרנו שלוועדת המשמעת יש את הזכות להתערב רק בחוקת הכדורגל, במידה וג'ילארדינו היה מודה שכבש את השער עם היד ושופט היה מקבל זאת, אני בטוח שוועדת המשמעת לא היתה מענישה אותו וזאת אף על פי שעבר על החוקה, מה שהופך את העונש שלהם לעונש שמקורו במוסר ולא בחוקה.
    שנית, במידה והשופט היה מבחין במקרה, ג'ילארדינו היה יוצא לא יותר מאשר עם צהוב. וכאן האבסורד, שחקן שנתפס מקבל עונש הרבה יותר קל משחקן שלא נתפס בזמן אמת, ואין כאן שום צדק, העונש חייב להיות זהה. שלישית ואחרון, עבירות מסוג זה אפשר לפרש בדרכים שונות ומשונות, ואחרי כל פעולה שעוברת על החוקה יש שיבקשו להשעות שחקנים ולא יעשו זאת יש מאין. למשל במשחק של אינטר נגד ג'נואה, מאייקון נתפס במצלמה עובר שתי עברות גסות מאחור שהשופט לט הבחין בהן, למה כאן לא פעלה וועדת המשמעת? דוגמה נוספת, במשחק של אינטר מול פיורנטינה איברהימוביץ' עצר כדור בידו, וכאשר השופט שרק ליד, השוודי הלז עשה כאילו לא מבין מה קרה. למה זה לא קיבל השעיה? לסיכום, מקרים כאלה לא יגמרו, במקרים כאלה אין אמת אחת ומוחלטת והיא ניתנת לפרשנויות, ומכאן שתמיד יהיו מקופחים ומרוויחים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/10/08
  7. Chievo Member

אני זוכר שפעם דה רוסי הודה שהוא כבש שער ביד, זה היה לפני שלוש שנים במשחק נגד אמפולי. אבל עדין החלטה להשעות את ג'לארדינו, אפילו יותר ביזארית מההחלטה להשעות את אדריאנו על התחזות (לפני שנה וחצי).

8. 亚历山大帕托 Member

הממ... כן... הוא יגיד את זה לשופט, יקבל לחיצת יד, טפיחות שכם משחקני היריבה ותשואות מהאוהדים. זה מה שנקרא "פייר פליי"... איזה צהוב? זה פגע לו ביד ונכנס, וזה שהוא לא הודה אלא קיבל את המתנה הזאת מהשופט הפך אותו לרמאי (לא שהוא היה טלית שכולה תכלת לפני כן).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx גם אם אתה לא רואה את המשחק בספורט 5, הוא עדיין מצולם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/11/08
  9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדיראן מוטו. האם בדיעבד לא היה עדיף אולי לויולה לקבל את ההצעה של רומא ולקנות בכסף איזה אפלאיי או שחקן מוכשר אחר?
    מצד אחד, יש באוויר תחושה בלתי פוסקת שבכל רגע תגיע פציעה נוספת שלו ושזה יפגע בהמשכיות של משחק ההתקפה של הקבוצה ובכל מקרה קשה לראות אותו חוזר לתת עונות של 15-17 שערים כמו בעונות קודמות, בטח בהתחשב בכך שבינואר הוא חוגג 30 (איפה הראשון שיקפוץ עם דל-פיירו?) - מצד שני, כשהוא כן משחק הוא שווה הרבה ובכל מקרה יש את ג'ילארדינו שיפצה בתפוקת השערים. גם, לא ברור כמה זמן היה לוקח לרכש חדש להשתלב, בטח כשגם החלוץ המרכזי הוא חדש. והכי חשוב, מוטו הוא המנהיג בהתקפה וזה ששאר השחקנים הצעירים בונים עליו כשלא הולך שום דבר.
    אם יכלתם לחזור חודשיים בזמן ולהיות אחד מהאחים דלה-ואלה, מה הייתם עושים? מוכרים או לא?
    אל תתייחסו לאפשרות שלא היה מגיע מחליף. תניחו שאוטומטית היה מגיע במקומו אפלאיי/פודולסקי/משהו בסגנון.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

דרך אגב שמועות צהובות עדיין מקשרות את הבחור לבאיירן בטרייד תמורת פודולסקי. האמתי, לא בטוח שזה טוב לויולה במיוחד שיש להם כבר את אלברטו שהוא לטעמי חלוץ שדומה מאד לפולדי. מהצד השני חלוץ צעיר עם ים של פוטנצייאל שמתישהו יתפוצץ...

לכאן או לכאן מוטו שחקן חשוב מאד לפיורנטינה.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

השמועות על פודולסקי (לא נראה לי רציני, לפי מה שהבנתי הוא בכלל רוצה לחזור הביתה לקלן) הן הסיבה שהדילמה הזאת עלתה לי לראש...

12. פירנצה Member

בדיעבד כן.
    אבל במצב העינינים של אותה תקופה היה נכון להשאיר אותו:
    א.מעל היכולת של ג'ילא ריחף סימן שאלה גדול אחרי התקופה של מילאן
    ב.מוטו הצעיד את הקבוצה בעונה נהדרת כשחקן וכמנהיג
    ג.אי אפשר שלא להתייחס למצב שלא היה מגיע תחליף הולם

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/11/24/0KAR11YP--346x212.Xxx

צ'זרה פראנדליי הוזמן היום לפגישת חירום עם האחים דה ואלה בעקבות ההדחה מאירופה, אמש הויולה סיימה את דרכה בליגת האלופות אחרי עוד הפסד והפעם בבית בפירנצה 1-2 לליון. הויולה כעת חייבת לא להפסיד לסטיווה בוקרשט כדי לצאת לדרך חדשה בגביע אופ"א. הג'וב של פראנדליי לא בסכנה אבל האחים יבקשו הבהרות למצב הקבוצה.

בינתיים דאיינלי הקפטן נפצע וייעדר תקופה לא קטנה, עדיין לא ברור בדיוק וזה לא החדשות הרעות היחידות. בקבוצה מתכננים לשחרר שחקנים בינואר כדי להקל על התקציב.

פאציני מועמד לסמפדוריה, לאציו וגם בולוניה, אוסבלדו מקושר כעת לטורינו (באיטליה חושבים שטורינו תשלב דווקא את פאציני בעיסקה).

14. uri מנהלים

פראנדלי בהחלט חייב הסברים, הוא מגיע למשחקים באלופות כאילו מדובר בעוד משחק ליגה. קבוצות כמו מנצ'סטר יוניטד לא מתביישות לעשות שינויים פרסונליים ומערכתיים במיוחד עבור אלופות, אז למה פראנדלי חושב שמדובר בעוד משחק רגיל, מה גם שבליגה המערך וההרכב הזה מפסיד לסיינה וקאליירי.

15. פירנצה Member

ומפרק את אודינזה וכמעט מנצח את ליון בסטאד דה ג'רלנד אז מה?...
    לא הבנתי מה קבוצות אחרות עושות שפיורנטינה לא.
    הבעיה היא רחבה וכוללת חוסר ניסיון, הגנה בינונית ביותר, חוסר מזל (הקבוצה הציגה משחקים לא גרועים)
    ואולי אפילו בעיה מנטלית.
    צריך לקחת דברים בפרופורציה,פיורנטינה לא קבוצת גלאקטיקוס ועם שחקנים שזוהי ההופעה הראשונה
    שלהם באלופות,אז נכון שיש אכזבה אבל המערכת לא יכולה להרשות לעצמה להיות פאסימית ולהכנס למשבר
    אלא לנסות לצלוח את המהמורה ולנסות ליצור מסורת עם הפנים לעתיד עם תארים.