פיורנטינה, ג'נואה, לאציו, פאלרמו, פארמה, אודינזה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Fratelli d'Italia, ‏7/7/12.

1. Valencianista Member

סרחיו רומרו השוער של סמפדוריה, איך הוא משחק שם? עקבתי אחריו הרבה שהוא היה באלקמאר והוא היה לפי דעתי (הלא כ"כ אובייקטיבת, אבל משתדל..) 'מעל הרמה' וחשבתי בתמימותי (או שלא?) שהוא יכול להיות אחד הגדולים כיום ולכן היה תמוהה לי המעבר לסמפדוריה, ועוד שהיא בכלל היתה בליגה השניה. איך הוא כרגע מתפקד שם? אני מודה שאני לא עוקב אחריו מאז שהוא עזב את אלקמאר, אבל לפי המשחקים שלו בנבחרת, ברמה הוא לא ירד. אז למה הוא שם?

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לפי הכותרת זה לא הדיון המתאים לנושא אני חושב, אבל בכל זאת.

עקבתי יותר בעונה שעברה בליגה השנייה מאשר העונה, אבל בגדול הוא מציג יכולת טובה מאוד במשחקים מסוימים ועושה שטויות באחרים. השבועיים האחרונים היו דוגמא טובה לכך אני חושב.

אני "מלווה" את הקריירה שלו עוד כשהיה שוער רסרבה שזכיתי לראות לפני המשחקים שלנו בזמן שחייתי בארגנטינה, כבר אז שאף אחד לא הכיר אותו בארגנטינה חשבתי שהוא הולך להיות שוער ענק, ההופעה במונדיאליטו בקנדה ובסוף האולימפיאדה (איכשהו התחיל כמחליף של השקר אוסטארי), כמו גם בעונה ההענקית שהייתה לו ב-AZ (אחת ספציפית, בשאר הוא היה סתם טוב), הביאו אותי לחשוב שצדקתי. כיום אני כבר לא חושב שהוא יהיה שוער ענק, הוא לא מספיק יציב ולמרות הנתונים המצוינים שלו הוא לא שולט ברחבה כמו הגדולים באמת (וגם חלק מהפחות). אבל מבחינתי אין ספק שהוא שוער טוב מאוד.

אגב, לא הבנתי למה אתה רואה סתירה בין התפיסה שלך אותו כשוער עם פוטנציאל להיות בין הגדולים לבין העובדה שהוא משחק בסאמפדוריה, מועדון מכובד למדי בליגה האיטלקית. מילא העונה שעברה עם הבחירה הכביכול מפתיעה ללכת לליגה השניה, שבדיעבד הייתה נכונה עם הצלחת הקבוצה לחזור לליגה הבכירה, אבל העונה?

בהערת שוליים, או תחתית במקרה זה, התספורת החדשה גורמת לי להעריך אותו פחות...

3. Valencianista Member

יכול מאוד להיות שהוא לא יהיה שוער מהגדולים, אבל אני עדיין יכול לצפות ממנו ללכת לקבוצה דרג ב' באירופה. כלומר, הוא הגיע לסמפדוריה שנה אחרי שהתרסקה טוטאלית (בעיקר בגלל פאציני & קאסאנו כנראה, אבל זה לא קשור כרגע) - אני מסתכל לאן הוא הגיע ברגע נתון, ולהגיע לקבוצה בליגה שניה זה לא כ"כ אטרקטיבי ולא מתאים, גם אם מדובר במועדון בינוני פלוס אפילו באיטליה. גם היום אגב שאני מסתכל על הסגל שלהם אין שם יותר מדי שאיפות. אם אנחנו מדברים על איטליה של השלוש שנים האחרונות למשל, הייתי מצפה ממנו להגיע לקבוצות בדרג של נאפולי, לאציו, רומא - שוב, אם אנחנו מסתכלים רק על איטליה, יש כמובן עוד. זה לא שיש כיום שוערים באמת גדולים, אז נכון שיש בודדים כמו נוייר, צ'ך, קסיאס, בופון, גואיטה - אולי איתם הוא לא יכול להתמודד, אבל אני מאמין שהוא לא נופל משוערים ברמה של ואלדז, אביאטי, פרידל, קאבאז'רו (שעובדה רומרו הוא השוער בנבחרת ולא הוא), זה של אינטר וכו'. זה לא שהעולם שופע בשוערים טובים, והוא בהחלט אחד מהם. לסמפדוריה יסלחו לי האוהדים שלהם כאן אם יש כאלה, 'לא מגיע' שוער ברמה כזאת. חבל לי עליו שבדיוק הוא בגיל ששוערים תופסים מומנטום אדיר והוא נמצא בסמפדוריה.

נ.ב יכול להיות שזה באמת לא הדיון המתאים אבל אפשר להעביר את ההודעות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/12
  4. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מסתכלים על עולם השוערים בכללי אז אני לא יודע, אבל אם מתמקדים בליגה האיטלקית, אז רומרו בערך במקום שאליו הוא שייך מבחינת רמה - שזה בערך באמצע. לרוב קבוצות הליגה יש שוערים טובים עד טובים מאוד - יובנטוס, אינטר, מילאן, לאציו, רומא, קייבו, אודינזה, פיורנטינה, ג'נואה, נאפולי ואפילו אולי טורינו/אטאלנטה אם אתה רוצה להחמיא קצת לשוערים שלהן - לכולן יש שוער שהוא או טוב יותר מרומרו או בערך אותה רמה.

אם לוקחים את זה לכיוון יותר פרקטי של התקדמות וכו', למשהו כמו חצי ליגה החתמה של רומרו תהיה ביזבוז כסף מפני שהוא לא באמת מהווה שידרוג משמעותי (אני מדבר על רומרו הנוכחי, לא על רומרו שיכול עם צבירת ניסיון לבוא פתאום ולתת עונה ענקית שלאחריו אחת הגדולות יותר באיטליה תלך עליו). זה כבר מוריד את הליגה האיטלקית מבחינת אופציה. כמה קבוצות דרג ב' כבר יש בשאר אירופה ועבור כמה מהן רומרו באמת מהווה שידרוג משמעותי?

אליאס די סיכם את הקטע לגבי היכולות שלו. יש לו ימים טובים מאוד (הרג אותנו למשל במחזור הפתיחה), אבל היחס בין הימים הגדולים שלו לימים הבינוניים שלו נמוך ושיוויוני מדי.

לגבי סמפדוריה וההערה שלא מגיע לה שוער ברמה הזאת - רומרו לא טוב יותר משוערים כמו אנטוניולי, קסטלאצי וסטורארי שעברו שם בעשר השנים האחרונות. מקורצ'י ומיראנטה כן. באופן כללי רומרו די מאפיין את רמת השוערים של סמפדוריה (שהיא גבוהה לרוב).

5. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועוד משהו שאני נזכר בו עכשיו ואני רוצה להוסיף - אני כן חושב שרומרו עוד יכול להשתפר עם השנים ככל שיצבור ניסיון. לדעתי הימים הפחות טובים שלו נובעים מפעולות שמבטאות פזיזות וקבלת החלטות לא נכונה יותר מאשר יסודות לא נכונים. אלו דברים שאפשר להתגבר עליהם עם הגיל.

6. uri מנהלים

:aa1: ג'נואה פיטרה את לואיג'י די קאניו ומינתה את לואיג'י דל נרי.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בנוסף למה שיותם כתב {מדלג באלגנטיות על התגובה של אורי}, אני חושב שעמדת השוער שונה קצת ממשחקן שדה שמדברים על כך ש-X צריך לשחק בקבוצה "גדולה" יותר. גם בגלל התפקיד שלו במגרש שפחות תלוי ברמת השחקנים, כמובן שתלוי במידה מסוימת אבל הרבה פחות משחקני שדה, וגם בגלל שכל קבוצה מחזיקה 2 רלוונטים בסגל (בחלק פחות, במעט מאוד קבוצות יותר). רומרו כבר רצה לעזוב את הולנד ולא יכל לחכות עוד ועוד להצעה "לגיטימית". ושוב, היום ניתן לומר בוודאות שהוא עשה נכון שחתם בסאמפ' למרות שהיא הייתה אז בליגת המשנה.

נראה לי שאני מעריך את רומרו יותר מאשר יותם מעריך אותו ביחס לשוערים אחרים בליגה, אבל אני גם לא מתיימר להיות יותר מדי אובייקטיבי לגביו מהסיבה שמצוינת בתגובה הקודמת ומכיר פחות טוב את שאר השוערים המדוברים, אבל אני עדיין מסכים שאין מוטיבציה רבה לקבוצות גדולות יותר להחתים אותו על פני אלו שנמצאים בסגל נכון ליכולת שלו היום. אני אמנם חושב שהוא לא נופל ממרבית השוערים בליגה הזו ובכלל בליגות הבכירות באירופה, אבל הוא גם לא עולה על חלק גדול מהם וגם אם כן לא בפער משמעותי כל כך.

8. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.corrieredellosport.it/foto/calc...di+Diakit%C3%A8

שתי מכוניותיו של מובידו דיאקיטה, בלמה של לאציו, כמו גם מכוניתו של אביו, הוצתו אמש קליל. הסיבות למעשה הוונדליזם נבדקות, אך ייתכן כי הדבר קשור לחוסר רצונו להאריך את חוזהו שפג בסיום העונה ורמזים שהשמיע בקיץ האחרון על אפשרות לעזיבה.

9. riquelme1 Member

אני לא ממש עוקב אחרי פיורנטינה, איך בורחה ואלרו עד עכשיו?

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לפחות במשחקים שאני ראיתי הוא היה טוב.

11. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאחר הפסד נוסף של ג'נואה, החליט דל נרי בין היתר להתייחס להשבתתו של בוריילו ותרומתו לקבוצה: "בוריילו מאוד חשוב עבורינו ואנו זקוקים לו כי הוא יכול לשנות משחקים. הצורך שלנו בו מאוד גדול והקבוצה צריכה מנהיג בהתקפה וזהו בוריילו. הוא החלוץ האידיאלי עבור ג'נואה". האמת היא שיש אמת בדבריו של הגריפוני שכן מאז פציעתו של החלוץ בן ה 30, המשבר במועדון אף גבר והקבוצה לא מצליחה לכבוש כבר במשך שלושה מחזורים רצופים. בוריילו אגב, צפוי לחזור רק בעוד ארבעה שבועות.

12. GRANDE LAZIO Member

דז'ה!

נערך לאחרונה ב: ‏16/11/12
  13. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

במשחק ידידות שהתקיים אתמול בארטמיו פראנקי בין פיורנטינה למונטריאול אימפקט, ניצחו הקנדים של נסטה ודי ואיו הודות לשער של החלוץ האיטלקי בדקה ה 25.

Fiorentina: Neto (Lupatelli 60), Roncaglia (Rodriguez 46), Migliaccio (Madrigali 77), Empereur (Capezzi 83), Cassani (Pasqual 60), Aquilani (Della Rocca 46), Olivera (Pizarro 60), Romulo (Venuti 77), Llama (Borja Valero 46), Ljajic (Toni 46), Seferovic (Bernardeschi 67)
    Montreal Impact: Bush, Camara, Ferrari, Nesta (Wenger 52), Brovsky (Iapichino 46), Pisanu (Neagle 65), Mallace (Cordova 60), Bernier, Mapp (Arnaud 65), Essabre, Di Vaio (Nyassi 65)

14. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאחר ההפסד הצורב 3-1 בדרבי המקומי, נשיא ג'נואה, אנריקו פרציוזי, ספג מחאות רבות מצד אוהדי הקבוצה וביניהם דרשו את פיטוריו. בין דברים של איש העסקים האיטלקי אמר כי הוא מקווה שעד סוף השנה יגיע רוכש למועדון, אולם לא יימצא אחד מתאים הוא ימשיך לתמוך בגריפוני. ג'נואה כאמור ממוקמת במקום האחרון בטבלה לאחר רצף של שישה הפסדים ולפי דבריו של הנשיא, מעמדו של דל נרי יציב.

נערך לאחרונה ב: ‏20/11/12
  15. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחמד חגאזי, בלמה המוכשר של פיורנטינה, ספג פציעה קשה באימון הקבוצה והדיווחים אומרים שהוא כבר לא ישחק העונה. הבלם הצעיר אמנם רחוק מלשמש כשחקן הרכב בוויולה, אך פציעה כמו זו (קרע ברצועה צולבת) תעכב את ההתקדמות שלו.