פותחים עונה בליגת העל: משחקים בצל המצב בדרום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏18/8/11.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

32 מליון ש"ח

ובקשר למשחק היום - תמיד טענתי שטל בן חיים לא מי יודע כמה
    היום הוא הראה למה.
    בכל ליגה נורמלית הוא מורחק ל6 משחקים
    אם בבלגיה הרחיקו את רפאלוב ל3 משחקים על האדום שלו לטל בן חיים מגיע פי 2

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/8/11
  2. Raulito Madridista

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-300/1130445-18.Xxx

ככה פותחים עונה. איזו הצגה של הפועל, באמת שלא ציפיתי. המשחק הטוב ביותר שלנו העונה ללא ספק. רק הגול בסיום מנע חגיגה גדולה ומקום ראשון בתום מחזור אחד לראשונה מאז עונת 2000/01 אז פתחנו עם ניצחון מוחץ 4:0 אצל מ.ס אשדוד. ברור שההרחקה הקלה עלינו את החיים בולי הכרטיס האדום סביר להניח שלא היינו מציגים עליונות כזאת - אבל גם בכל המחצית הראשונה מכבי פ"ת לא סיכנה את השער אפילו לא פעם אחת והפועל התקרבה הרבה יותר למרות שעשתה הכל לאט וזו המטרה של קשטן לדעתי לקראת ההמשך - לגרום להפועל לשחק יותר מהר ופחות למסור אחורה.

אני לא יודע מהי חומרת הפציעה של ידין ואני מקווה שיחלים בהקדם - אבל מה לעשות שהיום החלפתו בגורדנה השפיעה משמעותית על המשחק. גורדנה הוסיף המון תחכום למשחק של הפועל - הוא עובר שחקנים כאילו הם לא קיימים, משחרר את הכדור בזמן וגם לא מפסיק לרוץ - כמו ששחקן צעיר ונחוש אמור להיראות. אחרי הופעה גדולה היום אוי-ואבוי אם קשטן לא ימשיך להשתמש בו - מבחינתי הוא שחקן סגל לגיטימי ואין שום סיבה שמחמוד עבאס ישחק במקומו. אולי הפועל לא צריכה גם את ידין וגם את אבוטבול ובכושר של שניהם ברור מי צריך לשחק. גורדנה פשוט הוריד מעמסה משי.

השחקן השני שגנב את ההצגה היה נוסא אייגיבור. לפעמים באגף, לפעמים באמצע. לפעמים מוסר, לפעמים מכדרר - ולפעמים בועט! פעמיים הוא שיחרר וולה מצויין ואחד היה קרוב מאוד להיכנס. סוף-סוף שחקן שלא מפחד לטעות בניגוד לאלרואי כהן שלא מתקדם לצערי. הפועל נלחמה על נוסא הרבה זמן והיום הוא הראה גם למה למרות שאסור לשפוט על-פי משחק אחד. ביחס למשחק ראשון מלא בקבוצה חדשה אפשר בהחלט לפרגן עד הסוף ולהגיד שהופעת הבכורה שלו הייתה מצויינת. איתו הפועל פשוט טובה הרבה יותר.

ריקושטים לחוטבה - סוף-סוף מישהו בהפועל יודע למסור מדוייק ובעיקר להרים כדור - הוא בישל היום את השער הרביעי, וכשחוטבה יוצא קדימה הוא עובר שחקנים בכלל לא רע אם כי התדירות בה הוא תוקף נמוכה מזו של קנדה; גם באדיר היה בסדר רוב הזמן.

ואחרי ההתלהבות והכיף בלראות שוב את התקציר - מה צריך לשפר? שוב - את קצב המשחק, למסור פחות אחורה; מכבי פ"ת הייתה חלשה מאוד למרות שעל הנייר מדובר בקבוצה טובה. המשחק הזה לא משקף דבר וזה לא שהפועל חוזרת להיות דורסנית כמו בעונה שעברה כי זה לא יקרה. צריך ובעצם חובה לשחק הרבה יותר על עומר דמארי שלא נגע מספיק פעמים בכדור היום. אפשרלנצל את כוח הפריצה שלו גם מהאגפים כפי שקרה עם שכטר לא אחת. וטוטו תמוז חייב להתחיל למסור! מוכנים ליום חמישי. יאללה הפועל.

ציונים:
    אפולה אדל - 5
    חוטבה - 6
    וואליד באדיר - 6
    ביוואן פרנסמן - 6
    גל שיש - 5
    ידין - אין ציון
    שי אבוטבול - 5
    אלרואי כהן - 5
    נוסא אייגיבור - 8
    טוטו תמוז - 6
    עומר דמארי - 6

מחליפים -
    רועי גורדנה - 7
    סלים טועמה -
    מהראן לאלא -

אוף טופיק נוסף - הקהל של הפועל שוב הראה שהוא יודע לתת כבוד לשחקני עבר. ויקטור מרעי התקבל בשירה אדירה מצד האוהדים והאמת שלא ברור לי למה כל-כך אהבו אותו - מה הם מצאו בו שאני לא - אבל כמובן שזה בסדר. מצחיק שדווקא הוא הבקיע נגדינו.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקני עבר? לא ידעתי שהוא פרש...כולה מושאל.

4. alexshw Member

ויקטור מרעי הוא בהחלט סמל גדול של הפועל. שחקן להיכל התהילה של המועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/11
  5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אשכרה מתלהב מניצחון על יריבה זבל שנראה כאילו במשך חודשיים כל השחקנים עשו בטן גב בים ולא יותר מזה...פ"ת נתנה היום משחק של מועמדת לירידה, מחזור הבא יש להפועל משחק הרבה יותר קשה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועל זה נאמר, רפי נסחפי. סך הכל משחק מול קונוסים, 11 אנשים שיצאו לדייט עם 11 שחקני הפועל למשך 90 דקות, פשוט ליוו אותם, הוציאו מצלמות, צילמו ואפילו העניקו ורדים, ואחד נטש באמצע אחרי שתמוז ניסה לנשק אותו...וכמו שאמרתי: הפועל פ"ת אתמול נראתה הרבה יותר טוב ממכבי פ"ת היום וזה אומר הכל...במשחק אימון פנימי בוולפסון זה הולך יותר קשה לחניכים של קשטן!

אוהדי חיפה לא התלהבו ככה כמו שאתה התלהבת כשהיריבה שלהם כמעט ונתנה להם 3 וזה נגמר ב-4:1 קליל שיכל גם להיות 8:1 אם חיפה היתה רוצה, אז מאיפה ההתלהבות, או יותר נכון: על מה? אם לא הייתי יודע הייתי חושב ששיחקתם נגד ראפיד וינה בשחזור של ה-1:5, שזה וואלה, הצגה אחושרמוטה...

אני יכול להבטיח לך, מול אקראנאס זה יהיה יותר קשה עם איך שמכבי פ"ת נראתה היום, ואקראנאס זה רמה של ליגה לאומית, אני לא צריך להגיד לך, ראית את זה בעצמך ביום חמישי האחרון.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/11
  7. RaulMadr!D Member

זה רק אני או שטל בן חיים התחפש לגוויקוצ'יאה למשך כמה דקות היום? הפאול הזה הוא אחד הדברים המזוויעים ביותר שראיתי בליגת העאלק כבר הרבה מאוד זמן, אני לא מאמין שהוא קיבל רק צהוב על דבר שרוי קין בכבודו ובעצמו היה מחמיא לו עליו. מקווה שיוענש בחומרה כמו שמגיע לו על מה שעשה.

הפועל לא הייתה צריכה לעבוד קשה בכלל כדי לפרק היום, אבל לדעתי זה פשוט יותר מראה כמה פתח תקווה חלשה מאשר מראה כמה הפועל חזקה. אם בכל זאת תרצו לקחת נקודת אור מהמשחק אין לי ספק שהיכולת של הרכש החדש של הפועל הייתה פשוט מצויינת היום - איגיבור הזה נראה כמו רכש מבטיח מאוד. גם הכושר בו מצוי טוטו תמוז לקראת הגומלין בעוד מספר ימים בהחלט עשוי להוות פאקטור משמעותי למען הפועל, קשה לי להאמין שהיכולת הזו לא תספיק על מנת לנצח את הקבוצה הליטאית ואפילו די בקלות יש לציין - בעיקר כי זה משחק בית.

מילה טובה לילד שנכנס במקום ידין ונראה מצויין גם הוא, הפועל ממשיכה להראות שמחלקת הנוער של המועדון עדיין מייצרת לא מעט שחקנים מוכשרים מאוד. מרעי שכבש בצד השני הוא עוד הוכחה לכך.

בכל מקרה - אני חושב שקצת מוקדם מדי כדי לקבוע מסקנות להמשך העונה גם מצד הפועל וגם מצד מכבי חיפה או מכבי תל אביב, כרגע עוד אי אפשר לדעת איך העונה הזו יכולה להתפתח והרבה גורמים עוד עשויים להשתנות בזמן הקרוב (רכש של הפועל, עליית מכבי חיפה לליגת האלופות יכולה להתיש אותה בליגה, מכבי תיזכר שבעשור האחרון בכל עונה היא מגיעה עם ציפיות ומתרסקת ותתפרק מנטאלית וכו'...). נצטרך לחכות ולראות עוד כמה מחזורים כדי לדעת באופן יותר בולט איפה עומדות כל הקבוצות, הדבר שנכון לכרגע כן תפס את עיני זו ראשון שמסתמנת כאולי הפתעת העונה הבאה - נחכה ונראה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחלקת הנוער של הפועל על סף קריסה, על מה אתה מדבר?

9. RaulMadr!D Member

גם אם הוא השחקן המוכשר היחיד משם, הוא עדיין שיחק טוב מאוד היום ואני מקווה שימשיך להשתלב בקבוצה העונה. בכל מקרה לא ידעתי שהמצב עד כדי כך גרוע אבל אם זה נכון אז בהחלט חבל מאוד.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ככה זה כשבעלים שלך זורק מיליון שקל לאפולה אדל ו-0 לנוער...

גולדהר שיקם את המתקנים של הנוער וזה עדיין לא כזה שיפור, כי יש עוד הרבה דברים שאפשר להוסיף שם, וכל שנה למעלה מ-5 מיליון שקל מושקע בנוער והילדים כחלק מהתקציב של מכבי...ולטעמי זה שלמכבי היתה קבוצה מעולה, זה יצא טוב אבל שלא יצפו שכל הזמן זה מה שיקרה, אבל אם גולדהר ישאר לטווח הארוך וזו תהיה ההשקעה שלו מדי עונה, אז כן, בסופו של דבר זה יהיה כמו במכבי חיפה...כל שנה כמה שחקנים, כי זה מה שיעקב שחר עשה כבר לפני עשור והיום הוא קוצר את הפירות...

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/11
  11. Ice Cream חסה

ויקטור מרעי בכלל מהנוער של נס טוברוק מה אתם מדברים?
    השיטה של הפועל היא לקנות שחקנים צעירים מוכשרים חצי מוכחים כמו ורמוט, שכטר, אלרואי כהן, איאד חוטבא (גם הוא היה אתמול נהדר, אבל ביום כזה של טל בן חיים גם אני הייתי נהדר) ואחרי זה קוטפת מהם את הפירות וגוזרת קופון וכך הלאה.

12. alexshw Member

איזה קופון היא גוזרת אם היא בעלת רק חלקי כרטיס.
    חוץ מזה אלרואי כהן עד עכשיו לא מצדיק את ההשקעה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/11
  13. Raulito Madridista

ועל זה נאמר - עומר בלופר.
    גם קבוצות פח צריך לדעת לנצח, בטח הפועל ת"א הנוכחית שלא בידיוק עשתה זאת בשני משחקי החוץ האחרונים שלה באירופה. דבר שני - מכבי פ"ת, גם אם שיחקה אתמול רע מאוד - היא ממש לא קבוצה פח והיא שווה מקום בין 8 הראשונות. טל בן-חיים ועומר גולן חלוצים מצויינים שיסכנו כל הגנה.
    מה אתה מכניס לי עכשיו השוואות עם מכבי חיפה או מכבי ת"א נו באמת. חיפה ניצחה 4:1 'שהיה יכול להיות גם 8:1' וזה היה פשוט שוד. מכבי הייתה צריכה עזרה 'מהשחקן ה-12' כמו שאמרו במעריב כדי לנצח את הפועל פ"ת.
    ומשום שנכנסת חזק לעניין ההשוואות - להבדיל אלף אלפי הבדלות - גם פנאתינייקוס נראתה כמו קבוצת פח, מתחתית ליגת העל. זה מנע ממישהו מהצהובים לשמוח בענק אחרי הניצחון? לא. או שתגידו שרק בגלל מכבי פנאתינייקוס שיחקה ככה, משהו בסגנון 'מכבי גרמה לה להיראות רע'.

מדוייק, זה הגיע למצב בו אנחנו בשער 5 מתלהבים כל פעם כשיוצאת לו מסירה מדוייקת על 6 מטר. גם כשהוא עושה מהלך טוב זה נגמר בבעיטה מעליבה לשער, ממש דרדרלה אפילו לא מסירה לשוער של היריבה. והוא נורא מפוחד במשחק שלו - יותר מידי מסירות אחורה. ממש לא השחקן שאני זוכר מק"ש. נראה מה יהיה איתו. אבל בינתיים יש את נוסא אייגיבור כך שאגף ימין הוא המסוכן שלנו.

מכבי חיפה ממש לא התחילה להשקיע בנוער לפני עשור אלא בזמן שארקדי גאיידמאק נכנס למשחק, משהו כמו 2006. לפניכן היא המשיכה לקנות את שחקני הליגה הטובים ביותר שיש - יוסי בניון, ג'ובאני רוסו ומיכאל זנדברג כמשל. ואגב כולם טועים וחושבים שגולסה וגאדיר הם הברקה של מכבי חיפה סטייל טאלב טאווטחה - אז לא, הם גדלו בכלל בטוברוק וחיפה היא הראשונה מבין קבוצות הצמרת שהייתה מוכנה להמר על שני שחקנים צעירים כאלה ולהשקיע בהם מיליוני שקלים ולכן קצרה את הפירות.

14. alexshw Member

גאדיר גדל במחלקת הנוער של מכבי חיפה.

15. Ice Cream חסה

הראשונה שחתמה על הסכם עם טוברוק זו בית"ר, והיא נכוותה מספיק מפרשת ארביטמן כך שפניג'ל זרק אותם לעשות עסקים (על שי מימון) עם מכבי חיפה והתחיל להשקיע בנוער.

על שכטר הפועל תל אביב הרוויחה, גם על ורמוט, על דה סילבה, על יבואה, על אניימה גם אם לא מבחינה כלכלית ברמה המקצועית...
    כהן חייב להשתפר, אבל אפשר לתת לו את הזמן עדיין.