פורמולה 1 2006 - הדיון הרשמי

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by EL Capitan, Mar 11, 2006.

1. GUTE Member

אלונסו באמת יזכר בתור אלוף תורן אם מקלארן (הקבוצה אליה הוא עובר בעונה הבאה) לא תשתפר.
    קרוב לוודאי שאלונסו חושש מאוד מהמעבר למקלארן וזאת בעקבות העונה הנוראית המשופעת בתקלות מנוע שקבוצה זו מציגה. אם אלונסו רוצה להיחשב עם הגדולים באמת מקלארן חייבים לשפר את החבילה שהם מציגים לעונה הבאה.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לא לא. אם אלונסו גדול באמת, אז הוא צריך להוכיח שהוא מסוגל כמו נהגים גדולים באמת לנצח או להיות לפחות תחרותי גם עם רכב נחות. שומי היה תחרותי במכוניות נחותות מרבית הקריירה, וזו הגדולה שלו (נהג עצום). אלונסו לקח אליפויות בדיוק כמו האקינן (לא יודע אם אתם זוכרים את האקינן לפני שהמקלארן הייתה תחרותית) שלקח עם מכונית שטובה מהפרארי של אז בפער גדול.

Last edited: Oct 8, 2006
  3. GUTE Member

אין מה לומר סלע, אתה צודק 100 אחוז (האמנת שתשמע משהו כזה ממני? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ). אף אחד לא שמע על מיקה האקינן כשמקלארן החזיקו במנועי הפג'ו וההונדה (אם אני לא טועה) שהיו להם לפני שהם נהיו מקלארן מרצדס. שומאכר לקח אליפות עם בנטון (פורד) ועם פרארי גם בתקופה פחות אמינה של פרארי.

Last edited: Oct 8, 2006
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא זוכר את החוק במדויק אבל אני לא חושב שכל החלפת מנוע גורמת להורדת עשרה מקומות בגריד. אחרי הכל, מכוניות לא עוברות את 18 המירוצים עם מנוע אחד. מותר להחליף כמדומני מנוע כל שני מירוצים.

5. GUTE Member

כן, כל שני מרוצים. אבל אם החלפת מנוע לפני אז אתה יורד 10 מקומות בגריד.

6. אלי מתחן Member

דבר אחד אפשר להגיד בוודאות, פרארי איכזבו.

7. GUTE Member

ממש לא. פרארי גילו אמינות לאורך כל עונה. זה שהלך מנוע באמצע המרוץ האחרון זה לא אומר שפרארי מאכזבים. תקלות כאלה קורות ותמיד יקרו. מדובר במנועים שעומדים בעומסים שאף אחד לא חולם עליהם.

8. משוגע בירוק Member

דבר אחד אפשר להגיד מעכשיו כמעט בוודאות: העונה הבאה תהיה של פרארי... המעבר לברידג'סטון של כל הקבוצות, המכונית של מקלארן, הנהגים של רנו, ההיכרות של מאסה עם המכונית של פרארי, היכולות של רייקונן וכל זה במכונית הטובה ביותר.... כנראה שנראה את מסה ורייקונן במקומות 1,2 (טפו, טפו טפו....)...

9. אלי מתחן Member

ומדובר בחברות בסדר גודל שאף אחד לא חולם עליו.
    פרארי הם החברה הכי גדולה בעולם למכוניות על ומכוניות ספורט. אם יש מישהו שאמור לדאוג שב2 מירוצים האחרונים זה לא יקרה אלו פרארי.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx יופי של תגובה וידע .
    אני אופיטימי לגבי קימי ( יצא רמז).

11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלע, אתה זיין מוח. אתה אחד הגדולים. וכל שאר ילדי פרארי שמסתובבים פה בת'רד, גם הם. שומאכר עכשיו ברכב נחות לא יכנס גם לעשרת הראשונים. אלונסו לא ייזכר כנהג גדול? הוא ייזכר כאלוף תורן? זה עדיף בהרבה על להזכר כאלוף הכי מגעיל שדרך על הפודיום בספורט הזה. אני בטוח שאלונסו ייזכר כאחד שהחזיר את הפורמולה 1 למוטב, שהביא איתו דור חדש של נהגים ביחד עם פליפה מאסה וג'נסן באטן. לא עוד שומאכר. אני לא יודע אם ז'אן טוד ממשיך (אני אישית מאוד מקווה שהוא יילך החוצה ביחד עם בן טיפוחיו), ואין לי מושג על איזה קבוצה ועל איזה עדיפות ייפול בשנה הבאה אחד הנהגים האהובים עליי ביותר, קימי רייקונן. אבל אני כן יודע, שהאדום של פרארי יהיה הרבה יותר סימפטי בלי מיכאל שומאכר, אחד הנהגים הגדולים ביותר אי פעם, אולי הגדול ביותר, אבל ספורטאי שלא שווה את היריקה של אלונסו.

עכשיו, לגבי השטויות שכתב פה "משוגע בירוק", חבל בכלל להגיב, כי הרי שומאכר כזה נהג גדול, שהוא צריך להוכיח את עצמו גם על מכונית נחותה, ולא רק על פרארי מושלמת. הרי רק ככה פרננדו אלונסו ייכנס לפנתאון הנהגים הגדול. לרייקונן שנה שעברה הייתה את המכונית הכי מהירה, והוא לא הביא אליפות. ההיכרות של מאסה עם המכונית? בחייאת ראבאק. "משוגע בירוק", אם אתה אומר שב"וודאות העונה הבאה של פרארי", נותר לי רק להסכים עם הכינוי שלך. ורק תיקון קטן - אתה משוגע על ירוק.

12. משוגע בירוק Member

המכונית הכי מהירה זה לא מספיק כמו שאתה יודע... אם כל הכבוד למהירות של המקלארן מי שנכנס קצת יותר לקטע של פורמולה 1 מבין שזה הרבה יותר ממהירות... מקלארן לא אמינים בשיט, בכל רגע נתון יכול להשתחרר בורג, להתפוצץ מנוע או איזשהי תקיעה מיותרת בפיט וכמו שרייקונן, שלפי דעתי הוא הנהג המוכשר והטוב ביותר בסבב, לא הצליח להביא אליפות עם המקלארן כך גם הספרדי השחצן יתקשה..

בנוסף החיבור החדש בין קבוצות המישלן לברידג'סטון נותן יתרון עצום לפרארי שלא צריכה להסתגל למעבר הזה כלל וכלל... תקרא לי באיזה כינוי שתרצה, עם צמד נהגים מצוין כמו מאסה ורייקונן ועם הסיבות שפירטתי למעלה, פרארי פייבוריטים ברורים לזכות באליפות הנהגים וןהיצרנים בעונה הבאה, אלא אם יקרה משהו ממש מפתיע...

13. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

משוגע, מי יכול להבטיח שלא יהיו מלחמות אגו בצוות הנהגים של פרארי (מקרה שקרה כבר בשלל קבוצות וצוותים במשך ההיסטוריה של התחרות)? הסטטוס בין הנהגים חשוב מאוד בסבב הפורמולה, ואם הסטטוס לא ברור, צריך להתכונן לברוך. האם מאסה יסכים להיות כינור שני לרייקונן, למרות שסיים מעליו העונה? האם זה יראה לו הגיוני שהוא מקבל בערך חצי, או אפילו שליש מהמשכורת של הפיני? מה שלפרארי יש כרגע ביד זה צמד נהגים צעיר, מוכשר אבל בעיקר, לא יציב. עם המעבר של כל הקבוצות לאותם צמיגים, והשדרוג הנחוץ במכוניות לנוכח העובדה שכולם מתחילים מאפס - אף אחד לא יכול לדעת מה יקרה בשנה הבאה. ולכן, הוודאות שלך לגבי שנה הבאה, שבה לדעתך נראה אך ורק אדום על הפודיום, עונה סוחפת של פרארי, והכתרת קימי כאלוף עצום, למרות שזכה בפרארי ולא, נאמר, בטורו רוסו, הפיכתו ליורש החוקי של שומאכר ושות' - היא הסיבה לכך שכיניתי אותך "משוגע". שזה באופן לא כל כך מפתיע גם הכינוי שלך. שאתה בחרת.

לגבי האמינות של מקלארן, או יותר נכון - מרצדס. ברור שאני מסכים, אין ספק בכלל, אבל אם באים מקלארן, ומחתימים אלוף, לא פוטנציאל, לא נהג של מכונית, לא כלום - אלוף. עם המהפכות בצוות, עם טיפוח הנוער, ועם המוח העצום של דניס - השנה הבאה תיהיה שחורה. במובן הטוב, כמובן. רייקונן נהג עצום, אבל קשה להגיד שרק המכונית אשמה בכך שהוא הפסיד את האליפות. בדומה להאקינן (נהג הרבה יותר גדול מקימי הקטן, שנוהג להנהתו באוודי במירוצי סלון), קימי אוהב לקחת סיכונים, אוהב לצלול, למשוך הילוכים (עד כמה שאפשר במכוניות החדשות, שטכנאי יפני מאונן יושב בחדר ושולט עם כל דבר), הוא לקח את המרצדס לנקודות שאף מכונית אחרת לא הגיע אליה. משהו כמו מה ששומאכר עשה השנה עם דה לה רוסה. קימי שחק את המכונית גם כשהיה הרבה לפני כולם ובמיקום נוח. נכון שהצוות היה רע (כמו העונה), המכונית לא הייתה הכי אמינה, וניתן לומר שאפילו עלתה לצוות באליפות. אבל גם הנהג אשם. ובגדול. כי כמו שראינו העונה, גם על רנו ופרארי אי אפשר לסמוך.

14. GUTE Member

למרות שזה עדיין מוקדם, אני מסכים שפרארי כרגע נראית בקבוצה החזקה לעונה הבאה. אני מאמין שקימי רייקונן יוכל לתת תוצאות יותר טובות עם מכונית אמינה וחזקה כמו פרארי. בנוגע לאלונסו, אם במקלארן ימשכו בעיות האמינות גם בעונה הבאה אז אלונסו יהיה בבעיה.
    יוני , רוב שהדברים שאתה אומר נכונים, אי אפשר להכתיר את רייקונן כבר כאלוף 07, אבל בתכלס, אם אלונסו לא ימשיך ביכולת שלו גם במקלארן (שזה תלוי לא רק בו אלא גם במקלארן) הוא כן יזכר בתור אלוף תורן.
    להזכירך גם דיימון היל וגם ז'אק וילנב היו אלופים בשנות ה90 ולא יותר מדיי אנשים זוכרים את זה.

Last edited: Oct 12, 2006
  15. EL Capitan Member

באטן עוד היה לפני אלונסו.