פורטו אלופת אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Reyes, ‏24/2/04.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ואני חשבתי שנפטרנו מצרי המוח שהיו בעבר...אם אין לכם דבר חכם לומר אל תגידו, כבר נמאסו עליי הויכוחים האלו, הגמר שבה שעברה היה טוב (מחצית ראשונה טובה מאוד,השנייה פחות וההארכה אכן הייתה חלשה מאוד אבל אפשר להבין), לא לשכוח שלכולכם היה שלט שהוא המצאה נפלאה שדרכה יכלתם לעבור לערוץ אחר אם לא נהנתם.

בקשר למילאן-דפו. כמו ניב אין לי מושג מה אתם מזלזלים בקבוצה הזו? אחת הקבוצות הטובות באירופה, זה שנים שהם מצליחים בקביעות להגיע לשלבים הגבוהים ולהדיח קבוצות נהדרות כמו היונייטד או יובנטוס לדוגמא, אין מה לזלזל מילאן אמנם עדיפה אבל הכל אפשרי כאן.

לא מבין למה כולכם כבר קבעו את הגמר.

2. ArsenalFan Member

אין לי ספק שדפורטיבו היא קבוצה נהדרת (לא סתם לא רציתי אותה) והיא הולכת לתת פייט רציני למילאן, אבל כמו שאמרתי- מילאן וריאל מדריד הן כיום שתי הקבוצות הטובות באירופה, בפער גדול מהשאר, כולל דפור. דפורטיבו אולי תילחם, אבל בסופו של דבר מילאן היא כ"כ חזקה שאני לא רואה אותה נושרת מולה. בחצי הגמר היא לא תתקשה נגד ליון או פורטו.

לגבי ריאל מדריד, היא בכלל קיבלה טיול. לא משנה את מי היא תקבל בחצי, היא תעבור. את המשימה הקשה שלה בדרך לגלזנקירשן היא עברה- באיירן. ואף אחד לא חרץ את גורלה של ארסנל, אבל בהחלט לא היה מפריע לי לעוף נגד ריאל, דפור או מונאקו. אז עפנו, לא נורא. אם נעוף לצ'לסי זה יהיה אסון, לא פחות ולא יותר.

ויניב, הגמר בשנה שעברה היה גרוע, לא משנה איך ינסו להציג את זה כל מיני אבי-רצונים ושגיא-כהנים למיניהם שרוצים להוכיח איזו עליונות לחובבי איכות בלבד. זה היה גמר פשוט לא טוב. מילאן שיחקה די טוב במחצית הראשונה (וגם פסלו לה גול חוקי), אבל משם כל המשחק הידרדר לחלוטין. יובה באותו ערב בכלל לא הגיעה לאולד טראפורד.

3. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם באיחור אבל כמה מילים על המשחק של ריאל מול באירן:
    משחק מעולה של ריאל! במיוחד מגיעים שבחים להגנה שעשתה רק שטות אחת בסיום המחצית הראשונה:
    הלגרה היה מצוין, בראבו היה יציב ותרם להתקפה, מחייה עשה את עבודתו מצוין למרות שהוא חסר נסיון במעמדים הללו ומיצ'ל סלגאדו נתן משחק הקרבה יוצא מן הכלל כשגם הציל מהקו בצד אחד וגם אחראי על 90% מהשער של זידאן, כשלקח כדור אבוד מקובאץ' שגבוה ממנו בראש.
    בקהאם, זידאן ופיגו היו טובים ומגיע קרדיט גם לקאסייס עם מספר הצלות חשובות, גוטי שתרם להתקפה , סנטיאגו סולארי ששרף את הדשא בהתקפה ובהגנה וראול ששיחק פצוע ולא בתפקיד שלו, ולכל מי שזוכר לו את הפנדל מול ולנסיה- בדקה ה- 91 ראול גם פצוע וגם מותש מקבל כדור מול אוליבר קאן, עוקף אותו ומוכשל אבל לא מפיל את עצמו אלא מנסה מזוית אפס לכבוש- זה שחקן הגון ולא לחינם הוא האהוב ביותר על הקהל של מדריד.
    נהנתי מהמשחק לא רק כאוהד ריאל אלא גם כחובב כדורגל: למשחק היה קצת מעולה כפי שהמעמד והשמות מחייבים, והדקות 41-48 של סיום המחצית הראשונה (כולל תוספת זמן) היו הדקות עם הקצב הכי מהיר ומסחרר שראיתי בשנה האחרונה.

ועל ההגרלה: הגרלה מצויינת לריאל מכיוון שמונאקו היא אולי היריבה החזקה פחות מהשאר.
    זה גם טוב לכל חובבי הכדורגל מאחר ועד הגמר לא יפגשו שתי הקבוצות הטובות במפעל- מילאן וריאל, למרות שאם תשאלו אותי, הייתי מעדיף בגמר לקבל את ארסנל ולא בחצי הגמר, אבל עוד לא עלינו ואני מקווה שכשרונאלדו יחזור נעשה זאת ביתר קלות.

נערך לאחרונה ב: ‏12/3/04
  4. Barcik Member

מה זה "מילאן וריאל מדריד יטיילו לגמר"? שכחתם באיזה ענף ספורט מדובר? למרות שאני בהחלט לא מהמר על זה, כבר קרו דברים הרבה יותר מוזרים מהעפלה אפשרית של מונאקו לחצי הגמר על חשבונה של ריאל מדריד. ואם ריאל מדריד תזלזל, כפי שהיא נוטה לעשות מול קבוצות מסדר הגודל של מונאקו, פרננדו מוריינטס וחבריו בהחלט יקבלו מספיק הזדמנויות כדאי לעשות את החיים קשים למדרידיסטאס. אך, אני מעריך שהמעמד "יחסוך" את הזלזול ממונאקו.

את ההספדים בקשר לדפורטיבו לה קורוניה אני מתקשה להבין עוד יותר. שנה אחרי שנה חאבייר אירורטה, המאמן הכי ערמומי באירופה, מוציא מהסגל הבינוני פלוס שלו 300 אחוז ומשיג תוצאות מצוייונות. ומילאן, כמו מילאן, תבוא לריאזור כדאי להוציא 0-0. אירורטה יהיה מוכן. דפור תעלה.

לא מבין למה אוהדי ארסנל מפחדים מצ'לסי. את מי בדיוק יניעו רגשי הנקם? אחד וחצי השחקנים האנגלים ששמים זין? כפי שהוכח שוב ושוב העונה, לצ'לסי אין את האיכויות, ובעיקר את החיבור הקבוצתי, כדי להתמודד מול ארסנל. ברגע שהתותחנים ילחצו על הגז, המיליונרים יתפרקו.

המשחק הכי פתוח יהיה כנראה בין פורטו לליון, שתי קבוצות ברמה זהה פחות או יותר. שתי הקבוצות ילכו על כל הקופה, מה שיבטיח משחק שוטף ומרתק. מהידע הדי בסיסי שלי על שתי הקבוצות, נראה לי שליון היא הקבוצה המתוחכמת והאיכותית יותר.

5. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא תולה יותר מדי תקוות במפגש בין צ'לסי/ארסנל מול ריאל - ריאל יפרקו את שתיהן, כי פשוט יום גדול של אחד מ-6 הגלקטיקוס מספיק להם לנצחון. מה גם שההגנה שלהם התייצבה והתקשחה (מתי היתה הפעם האחרונה שריאל לא חטפו גול בצ'מפיונס?) כך שכבר קצת קשה לבנות על חגיגות של תיירי הנרי על בראבו את פאבון. והסיוט הכי גדול של כל אוהד ארסנל - זידאן מול ג'ילברטו, או אפילו יותר גרוע-בתרחיש אימים אפשרי בהחלט שבו אחד מהבלמים ייעדר - קיאון מול ראול ורונאלדו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx .

על זכייה אין ממש מה לדבר, אבל נצחון ברבע-הגמר על הנובורישים המסריחים יהיה פשוט נפלא. לכאורה ארסנל יגיעו למפגש הזה כפייבוריטים שבעים, בייחוד לאור התוצאות המשכנעות עד כה העונה מול הבלוז. אבל כפי שכבר אמרו בפורום אנגלית, אחרי 15 משחקים ללא נצחון הגיע הזמן שגם צ'לסי ינצחו (אפילו הפועל פ"ת ניצחו העונה פעמיים את מכבי חיפה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx ), מה גם שלדעתי מבחינת שמות הסגל שלהם לא נופל מהסגל שלנו, כשהיתרון שלנו טמון בגאונות של ונגר ובטים ספיריט של השחקנים. אבל חדשות טובות לאוהדי הגונרז - קודיצ'יני שבר את ידו וייעדר כחודש, ואפילו סאליבן האיום נפצע לשבועיים-שלושה כך שבמשחק הראשון בין השתיים ניתן לצפות למרקו אמברוסיו בהופעה נדירה בשערה של צ'לסי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx . מצד שני קשה לי לדמיין שוער גרוע יותר מסאליבן - יחלים סאליבן במהרה! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx .

נ.ב.
    מצאתי עוד אספקט חיובי במפגש מול צ'לסי - ברגקאמפ ישחק סוף סוף במשחק חוץ! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

6. KirkH Member

אולי מספיק כבר לזיין בשכל??? אף אחד לא חרץ את גורלה של ארסנל, אבל... וזה חתיכת אבל, מוטיבציה ורגש הם גורמים מאוד מאוד משפיעים במשחקים כאלה.
    ואתה גם יכול לדבר על זה שצ'לסי לא ניצחה את ארסנל מאז קום הפרמייר, זה קשור למשהו? יש לזה אחיזה במציאות? איך בדיוק מתקשר משחק ליגה כשבהרכב של צ'לסי עולה מייקל דיוברי וסטפן יוז מככב למשחק ברבע גמר הצ'מפיונס כמעט 6 שנים מאוחר יותר? זה נחמד על דפי הסטטיסטיקה, לא מעבר לזה.

מה גם שהעונה ארסנל הייתה רחוקה מאוד מלהרשים מול צ'לסי. להזכירך את המשחק בהייבורי ארסנל לקחו דרך הדלת האחורית (בין הרגליים של קודו יותר נכון), את הגביע ארסנל ניצחה עם שלוש וחצי הזדמנויות ושני שערים ועל המשחק בגשר אני בכלל לא מדבר כי אני עדיין מנסה לשכוח אותו, שורה תחתונה, למרות התוצאות, זו לא הייתה ארסנל בגדולתה באף אחד מהמשחקים האלה. מצד שני, זו הייתה שיא הגדלות לקחת נקודות / כרטיס לשלב הבא בכולם...

גם חשוב מאוד לזכור שלא מדובר כאן במשחק ליגה או נוק אווט, זה שני משחקים, צ'לסי הוכיחה לא פעם העונה שבונקר מהדקה הראשונה ועד הסוף היא מסוגלת לתת - לא לשמור על יתרון מסויים אלא פשוט להסתגר מהשריקה ועד השריקה... לארסנל לא יהיה קל לכבוש בגשר, אני בטוח שראניירי ימשיך כהרגלו ויפתח במגמה לשמור על רשת נקייה בבית ולהעביר את ההכרעה להייבורי.

כמו שאמרתי, אני שם 100 דולר על צ'לסי.

הכי חשוב שלא משנה מה יקרה תודות להגרלה של הלב הבא - את הגביע ראניירי לא ירים, ונקווה שמי שכן ירים, הוא אברמוביץ' - את התחת של ראניירי על טיל. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/new_2gunsfiring_v1.Xxx

7. Barcik Member

לא הייתי אומר שארנסל לא הרשימה מול צ'לסי כי היא לא הצליחה, היא פשוט לא הייתה צריכה יותר. אני חושב שזה צריך להדאיג אותך עוד יותר שארסנל גברה על צ'לסי בכזו קלות, כמעט בלי מאמץ.

8. KirkH Member

בלי מאמץ?!? טוווווב... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/new_shocked.Xxx

9. raul madrid Member

ארסנל היא אחת משלוש הקבוצות הטובות בעולם ביחד עם מילאן וריאל מדריד כול תוצאה חוץ מהעפלה של שלושת הקבוצות הללו תהיה הפתעה וזה כולל מצחון של צלסי על ארסנל!

10. King_Beckham Member

ארסנל, היא קבוצה לוזרית ולא מצליחה בליגת האלופות.
    אני לא יודע מה השיא שלה בליגת האלופות, אם היא הגיעה פעם לחצי או לגמר, אבל מה שאני יודע זה שהיא אף פעם לא לקחה.

בכל מקרה, לדעתי, ארסנל היא לא קבוצה כל כך גדולה.
    נכון יש לה כדורגל יפה ומלהיב, נכון היא רומסת את הליגה האנגלית, אבל לדעתי, ארסנל היא לא קבוצה שיכולה לזכות בליגת האלופות בגלל שהיא קבוצה שיודעת לשחק טוב מול קבוצות קטנות ובינוניות.

לדעתי, היא לא תצליח מול קבוצה כמו ריאל מדריד, מילאן או קבוצה חזקה אחרת.

11. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראול מדריד, אתה פשוט מדבר כמו ילד קטן...
    אתה כל כך פטתי שזה משהו מטורף, קבוצות הכי גדולות בעולם השנה עוד הולכות להשתנות,
    וגם הזוכה בגביע אולי לא תיהיה אחת מהדוגמאות שנתת.

ריאל לא קיבלה הגרלה קלה ובטח שלא מילאן, אז אני צופה הפתעות, אם אפשר לקרוא לזה ככה, כי ראינו מה מונאקו עושה לקבוצות צרפתיות...

12. Barcik Member

אתה יכול להגיד בכנות שבמשחקי הנצחון על צ'לסי ארנסל התקרבה ללהציג את היכולת הטובה שלה? נתנה 100 אחוז? במשחק השני בליגה, הספיקו 20 דקות של מאמץ כדי לסגור על 2-1. במשחק הגביע, ארסנל שיחקה מחצית אחת. זה ממש לא מה שאני קורא לו מאמץ.

13. shmulikwe Member

מתי המשחקים של הרבע גמר?
    ולמה מדגישים את המארחות בחצי גמר? זה רק משחק אחד?

14. שגיא Guest

שני משחקים כמובן.

המשחקים יערכו ב23-24 לחודש, ומשחקי הגומלין ב6-7 לאפריל.

15. shmulikwe Member

אתה ענית רק מתי הרבע גמר.. ושאלתי בקשר לחצי אם זה אחד או שתיים ואם כן למה כ"כ מדגישים את המארחת ומתי החצי גמר בכלל?