בגלל שבבית משולש בין פורטוגל, דנמרק והולנד, היו לכולן שלוש נקודות במפגשים ביניהן, אבל לפורטוגל ולדנמרק היה יחס שערים 3-3 ולהולנד 1-1, ולכן פורטוגל ודנמרק היו עולות בזכות שערי זכות.
ווילמס פשוט צריך לקבל אדום, אבל מישהו מוכן להגיד איך פפה בכלל לא מתבייש להתלונן? ריצולי פשוט חס על שחקן בן 18, אבל הכניסה חייבה פשוט אדום ועצוב שאחד השחקנים הכי מלוכלכים באירופה פשוט לא הלך להסביר לילד חסר כל ניסיון שככה לא משחקים. 2-1 לפורטוגל. סוף סיפור. מבחינתי ואן מרווייק נכשל לחלוטין כשבמשך שנתיים סרב בכל תוקף לנסות להזרים דם חדש לנבחרת. הגענו ליורו הזה בלי כושר, עייפות, בלי חוסן גופני מתאים ועם ילד בן 18 שבחיים לא היה צריך לפתוח בכל שלושת המשחקים. כבוד אני לא נותן לפורטוגל. נבחרת שעם השנים הפכה בשביל הולנד יותר גרוע מאשר גרמניה. קשה לי לראות איך צ'כיה עוצרת עכשיו את רונאלדו שדווקא מולנו מצא את הרשת. אולי תפקיד האנדרדוג יעזור לצ'כים. בכל מקרה יום יבוא ונסגור גם חשבון עם פורטוגל, יום יבוא...
שער נהדר של רונאלדו ה2, במיוחד העובדה שהוא לא בעט את זה ישר בלחץ, מספיק ביטחון לעצור את הכדור הרחבה, להשכיב את הבלם על הדשא, עוד קצת זמן ואז למצוא את הרשת בקלאסה.
ואן מרוויק זורק למגרש כל מה שיש לו, וכלום לא משתנה במשחק של הולנד. ואן פרסי כ?כ רחוק מהשער ככה שכל ?ההרכב ההתקפי? הוא עבודה בעיניים. פורטוגל מצויינת היום, רונאלדו מספר 1 על המגרש פשוט חוגג על האין הגנה של ההולנדים. ההחמצה של נאני פשוט מזעזעת, ואיזה כדור של כריסטיאנו... פורטוגל עולה בצדק. הולנד לא ראויה להמשיך
"מי שהפסיד את המשחק זה ואן מארווייק, נקודה", הזדעק ניר קלינגר אחרי השני של רונאלדו. ולמה? רציתם הונטלאר? קיבלתם הונטלאר. רציתם ואן דר וארט? קיבלתם ואן דר וארט. רציתם אלפאי ו-ואן בומל בחוץ? קיבלתם אותם בחוץ. ומה באמת קיבלתם? את מה שוואן מארווייק חשש ממנו וידע שהוא עלול להתממש - נבחרת עם אמצע רך בקישור והגנה מחוררת. ואן מארווייק עשה עבודה גדולה כשהצליח איכשהו לקחת במונדיאל נבחרת של שחקני התקפה נהדרים ושחקני הגנה מתחת לבינוניים וייצר שלם שחיפה על החולשות. אבל אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן. הולנד לא שווה גמר מונדיאל והולנד לא שווה עלייה מהבית הזה, מול גרמניה החזקה ופורטוגל שהולכת ומשתפרת. את דנמרק הולנד היתה צריכה לנצח והיתה מנצחת אם השחקנים שלה לא היו מחמיצים כל כך הרבה. זה לא היה בגלל המאמן. אז עכשיו הסכינים נשלפות - מה עכשיו, את ואן מארווייק שחטו כבר מהמשחק הראשון - אבל זה שטויות. האשמה היחידה על ואן מארווייק היא שהוא הצליח להוציא מהנבחרת שלו ערך מוסף רב במונדיאל ויצר ציפיות לקראת היורו, אבל נבחרות שמצליחות לא בגלל איכות לאורך כל ההרכב אלא חיבור ואיזון בין השחקנים שלה, בזכות שלם שעולה על סך חלקיו, לרוב לא מצליח לשחזר את זה באותה רמה בעונה הבאה, בטורניר הבא. זה הכל. זה מה שהחומר ההולנדי שווה - הברקה של שחקן אחד, היעלמות של מרכז השדה והגנה שנחתכת שוב ושוב. ולא בגלל המאמן שלה.
האכזבה: הולנד ההפתעה: פורטוגל פורטוגל עוד תגיע רחוק בטורניר הזה, היא נבחרת חזקה שיכולה ללכת עד הסוף. הולנד פשוט בדיחה
שום דבר לא מפתיע בפורטוגל הזאת. נבחרת מעולה עם כישרון שמפוזר באופן די אחיד בהרכב בניגוד להולנד למשל. מול צ'כיה היא לא אמורה להתקשות ומשם אלוהים יודע, אבל יש לה פוטנציאל לנצח כל נבחרת בטורניר הזה.
לא ציפיתי לראות את הולנד שאני מאוד מחבב עפה כבר בשלב הבתים ועוד עם 0 נק', אבל עם מאמן פחדן ואוגאיסט כמו ואן מרוויק גם לא הגיע לה לעלות שלב. נקווה שיהיה שינוי על הקווים במהרה. באשר לפורטוגל, אני מאושר בעיקר בשביל רונאלדו שהשתיק את המבקרים שלו הערב והיה השחקן מס' 1 על המגרש (חבל שלא סיים את המשחק עם שלושער ואז בכלל הייתי שמח). גם חוליית ההגנה בראשות פפה ואלבס נתנה משחק נהדר וסיכלה את כל ניסיונות ההתקפה ההולנדים. מקווה שאיכשהו פורטוגל תעשה את הבלתי יאומן ותגיע עד הסוף.
הוא התכוון לחילוף שהוא הוציא את הילד והכניס את אפלאי, מאותו רגע לא הייתה להולנד אפילו הולוגרמה של הגנה ופורטוגל יכלו להבקיע יותר מבשער שהם הבקיעו.
לקראת הבגרות מחר אני נורא מבסוט. פורטוגל בשלב הבא מול צ'כיה שאני מעדיף על יוון. בפעם הבאה, במקום פושטיגה יכנס אלמיידה כי אני באמת מעדיף שחקן של 13 שערים בטורקיה משחקן של 2 שערים בפורטוגל. לדעתי נלסון עומד להיעלם בבינוניות כי הברזילאי הבא שיבוא לבנפיקה יהיו יותר טוב ממנו. אולי קברניטי הנבחרת צריכים לחשוב על נונו במקומו או על ווילסון אדוארדו מספורטינג.
נו, ו? רציתם הולנד התקפית, רציתם שייקחו סיכונים. ב-1-1 הולנד היתה בחוץ, היא היתה צריכה שני שערים, והיא לא היתה קרובה אפילו לשער נוסף. אז מאמן לא אמור לקחת סיכון במצב הזה? מה הוא אמור היה לעשות, לשמור על ה-1-1? פרשנים קשקשנים. רציתם הולנד שמהמרת על התקפה, קיבלתם את ההולנד שרציתם. מה לעשות ששאר המערכים של הנבחרת הזו לא מספיק טובים כדי לתמוך בהתקפה כזו.
http://s4.as.com/prom/201206/pro_photo1339962172.Xxx כריסטיאנו התותח. מה כבר אפשר לבקש משחקן כדורגל במשחק מכריע? צמד שערים מצויין, שתי קורות(אחח, כמה הוא היה קרוב ל'האטריק דה-כריסטיאנו') ומסירה פנטסטית לגול בשביל נאני שהחמיץ. רונאלדו היה בכל מקום היום. המונח 'לקח על עצמו את המשחק' כנראה מעולם לא היה מתאים יותר, בטח עבור משחק בנבחרת. אז מיירלש היה מצויין באמצע, נאני נתן משחק מעולה ופפה כרגיל מעל כולם בהגנה. אבל כריסטיאנו הוא פשוט סופה, שחקן שיכול לצאת לבד למתפרצת. איזה ספרינט הוא דפק בגול השני וכמה שקט נפשי. איפה כל החכמולוגים שאמרו שהוא לא מגיע למשחקים גדולים? כל החמצה שלו מול שוער הופכים לסרט. הפנומן סתם פיות, בקיצור, ופורטוגל בצדק בשלב הבא. הולנד עם משחק מביש, טורניר מתחת לכל ביקורת, באמת השפלה עבור ארץ כדורגל שכזו. ואן-מרוייק איבד את הצפון לגמריי עם חילופים מטופשים ועשרים הדקות האחרונות היו לפרוטוקול בלבד. המערך מלכתכילה היה התקפי מידי. רק ואן דר-וארט עוד ראוי למילים טובות בנבחרת הזו. היו שחקנים שאיכזבו אבל לדעתי סניידר היה ממש ביזיון, שום דבר בשלושה משחקים, ואני מדבר בתוך אחד שאוהב אותו. בגלל המערך ההזוי של הולנד במשך דקות מסוימות והאומללות המוגזמת שלהם אני נזהר בלהחמיא לפורטוגל שלא תפגוש כל יום נבחרת כל-כך 'אגואיסטית' במלוא-מובן המילה ולא ממושמעת טקטית. אבל וואלה פורטוגל הייתה טובה יותר להוציא את פתיחת המשחק ופתיחת המחצית השנייה, יש הרבה נק' טובות ועם הגרלה סבירה מאוד בדמות צ'כיה חצי גמר ראשון בטורניר גדול מאז 2006 נראה קרוב מתמיד.
משחק מצוין של פורטוגל, דווקא אחרי רבע שעה שהולנד היתה מצוינת ונראה כאילו שהיא מסוגלת להתפוצץ היום, פורטוגל לא נלחצה מהפיגור וחזרה לשחק את המשחק המוכר והטוב שלה, רונאלדו במשחק מצוין משתיק קצת את המבקרים ומזכיר לכולם שלא סתם הוא אחד משני השחקנים הטובים בעולם, פורטוגל יכולה ללכת רחוק בטורניר הזה ואני לא חושב שמישהו יהיה מופתע אם הם יגיעו לשלבים המאוחרים (חצי/גמר). מנגד הולנד עם מאזן מושלם :aaa021: