נסטה הליכוד שילם ביוקר על קמפיין בחירות גרוע ובגלל שאננות מיותרת עוד קודם לכן ולכן בסופו של דבר קדימה קיבלה(בסך הכל) מנדט אחד יותר מהליכוד אבל רוב שאר המנדטים עברו ימינה, מה שמספר את התמונה מה רוב העם רצה,ימין חזק ובטח שלא ציפי לבני בראשות הממשלה. גם לצבא יש חלק בהפסד וגם לממשלות קודמות אבל כשאולמרט מינה שר ביטחון כמו עמיר פרץ...זו היתה הבדיחה והביזיון הכי גדול ועוד לפני המלחמה, על החלק הביזיוני של המטבחון המדיני(אולמרט-פרץ-לבני) בזמן המלחמה ראינו לאחר דו'ח וינוגרט. סילבן וביבי זה לא סיפור אהבה אבל עכשיו עובדים ולכן יש שקט בגזרה אז שימשיכו לא לאהוב אחד את השני.
אתה ממעיט בהישג של קדימה בבחירות. בכל הסקרים היא פיגרה ב-2 עד 6 מנדטים מהליכוד ובזכות ציפי לבני והגישה שלה צומצם הפער בימים האחרונים עד לניצחון. הגוש החוסם שנוצר אח"כ זה סיפור אחר אבל באחד על אחד מה שנקרא הניצחון של קדימה על הליכוד מרשים ביותר. אפשר לומר שמה שהעם רצה היא ממשלת אחדות שלבני היא ראש הממשלה כי היא קיבלה את מספר המנדטים הגדול ביותר. פרשנות אפשר לתת לכל כיוון. תעשה לי טובה, אתה מדבר על לבני ומופז וממעיט מהיחסים בין סילבן לביבי. אהבה גדולה אין אף פעם בין מועמדים מובילים במפלגותיהם שלכל אחד תמיד יש שאיפות ואמביציות.
אני בהחלט חושב שהליכוד הפסיד יותר את הבחירות מאשר קדימה ניצחה ומקבל חיזוק בגלל שרוב הקולות,שהיו אמורים ללכת לליכוד עברו ימינה, לו היו עוברים לקדימה והיא היתה מנצחת בפער גדול באמת זה היה משהו אחר. הסקרים טעו ולא בפעם הראשונה. כתבתי,ביבי וסילבן שלום לא זוג אוהבים ולא יהיו כאלה,מאבקי כוח מרים בהחלט, אבל חצים רעילים כמו שמופז שלח כלפי ציפי לבני ובזמן כה קצר וללא יריבות קודמת..זה לא ראיתי אפילו בימים השחורים של ביבי את שלום והיו כאלה לא מעט.
"מינויים הזויים, התנהלות מבישה" - לא יאומן פשוט. ביבי עם הממשלה הכי מנופחת בתולדות ישראל, עם יובל שטייניץ כשר האוצר וליברמן שר החוץ, אבל המינויים בקדימה הזויים ומבישים. "בכירים שעסוקים בחקירות ואחד מהם בדרך לכלא" - אבל בדיון על ליברמן אמרת שאדם חף מפשע עד שהוכחה אשמתו... אז על מה מעידות החקירות? אגב גם זכור לי שביבי נחקר לא מעט בעבר על פרשיות שונות, ומספיק דוחות של מבקר המדינה על אנשים כמו ישראל כץ (לפי דוחות המבקר, הוא אחד האנשים המושחתים בישראל). בכלל ממפלגה שחבריה הגיעו דרך מרכז הליכוד המושחת, שבמשך השנים הגיעו לשם אנשים כמו ענבל גבריאלי ויחיאל חזן (שגם רץ לכנסת בבחירות האחרונות ולא נכנס), נעמי בלומנטל, מיכאל גורלובסקי, ובכלל רוב האנשים ה"מושחתים" בקדימה הגיעו מהמפלגה הזו, לא הייתי מצפה לביקורת על מפלגה אחרת. זה די מצחיק כי כמעט כל חברי הליכוד עשו את הקריירה שלהם על מרכז הליכוד, ושם אדם נמדד לפי כמות הג'ובים והטיות המכרזים. "כיום מספר 2 לא מפספס הזדמנות לרדת ולזלזל במספר 1" - כמו שנאמר, סילבן וביבי, ממש סיפור אהבה. ובקדימה, גם אם יש קרע בין לבני למופז, לפחות יש אחדות מסוימת במפלגה. ביבי כבר מתכונן למרד אצלו ע"י חוטובלי והחבר'ה. "הפסדנו במלחמה כשהיא היתה בשלטון" - כמו שנאמר, הצבא היה במצב ביזיוני (וגם כיום הוא במצב ביזיוני, אבל זה נושא אחר), אמנם נכון שהוצגו יעדים לא הכי ריאלים, אבל איך אפשר להאשים את קדימה בביצועי צה"ל? האמת שלאחר מלחמת לבנון השניה, חיזבאללה לא מעיז לעשות שום פרובוקציה בצפון. לגבי זה שאולמרט מינה את פרץ לשר ביטחון... מה תגיד על המינוי הגאוני של ביבי למשרדי החוץ והאוצר. כאילו שאתה לא יודע שהכל משחק פוליטי.
Dennis Bergkamp יובל שטייניץ בתחילת דרכו כשר אוצר וכשביבי מפקח אישית,בוא ניתן לו את הזמן ההוגן להוכיח את עצמו, שר ביטחון בלי שום רקע צבאי זה כבר משהו אחר לגמרי כשראש הממשלה שלו בלי שום רקע צבאי...זה כבר מתכון מפחיד,התוצאות היו בהתאם. בכירים שהולכים לכלא,כן,עד כמה שלי ידוע שר האוצר לשעבר של ישראל,חבר של אולמרט,חבר מפלגת קדימה הולך לכלא. אני לא מאשים את קדימה בביצוע חיילי צה"ל בשדה הקרב,כן את ההתנהלות המדינית, דו"ח וינוגרד שחקר את אירועי המלחמה חתך אותם שם לגמרי,זו לא המצאה שלי ככה סתם מהאוויר!!!
מעניין איך המינויים של ביבי עוברים אצלך בקלות יתר, שטייניץ מתפקד כלא יותר מהכלב של ביבי במשרד. הוא מינה אותו, אדם ראוי שלעצמו כדי שיהיה לו "יס-מן" ויוכל לעשות ככל העולה על רוחו וראו את זה מצויין סביב כל הפארסה של עניין המע"מ על הפירות והירקות. המינוי הזה לא פחות מסריח מזה של פרץ, בנוסף לכך ראינו איזו יוקרה ואיזה מעמד יש לליברמן כשר חוץ או שאתה מפספס את מילוי המקום של פרס וברק? ומה עם יעלון והמינוי המגוחך שלו כאילו הוא ייעץ לאהוד ברק בנושאים אסטרטגיים, אין ספור שרים בלי תיק, מיכאל איתן השר לקשר עם הציבור, סגני שרים עם תארים מצחיקים..אבל כל זה בסדר? זה לא מוגזם? אבל הוא נתן לך דוגמאות של שחיתויות במימדים גדולים גם בליכוד אז למה להמשיך להתעקש שקדימה היא המושחתת מכולן?
סטרטפורד, הירשזון כבר לא בקדימה. אם אתה מדבר על העבר שלו, אפשר לדבר גם על זה שהוא גם היה בליכוד אחרי זה, ועל אנשים כמו עומרי שרון, שנשלח לכלא על עבירות שעשה בזמן שהיה ח"כ בליכוד. גם נעמי בלומנטל נשלחה לכלא, יחיאל חזן וגורלובסקי הורשעו אבל אני לא יודע מה העונש שקיבלו. אם אתה רוצה ללכת לאנשים שכבר לא בקדימה, אפשר לעשות את אותו הדבר בליכוד. אני לא רואה שום בעיה בזה שאין רקע צבאי לשר הביטחון, להיפך, אני חושב שהמצב הכי טוב שיכול להיות, זה שר ביטחון אזרחי, ולא רמטכ"ל עבר שעדיין חושב כמו מג"ד ולא מסוגל להסתכל על המזרח התיכון בצורה טיפה אסטרטגית. בארה"ב שר ההגנה הוא לא גנרל לשעבר, כי הם יודעים שזה לא תפקיד לאיש צבא, שצריך לדאוג לביצוע ולא למדיניות. עמיר פרץ הוא מינוי כושל, בגלל שמדובר באיש כושל. לא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת, זה לא קשור לרקע שלו בכלל. "כשביבי מפקח אישית" - יובל שטייניץ הוא שר האוצר, ואין לו טיפת הבנה בכלכלה. לביבי יש מדינה לנהל וברור שהוא לא יכול להיות שר האוצר בו זמנית, ושטייניץ אחראי על נושאים הרי-גורל עבור הרבה אנשים. למה זה שונה מעמיר פרץ? איך ביבי הסכים לשים את הפאשיסט ליברמן כשר החוץ של ישראל? הכל חלק ממשחק הקואליציה, בדיוק כמו אולמרט עם פרץ. לגבי מלחמת לבנון השניה, אפשר לקיים על זה דיון נפרד שלם, בשורה התחתונה - מי שלא עושה, לא טועה. אין לי ספק שביבי וברק לא היו יוצאים למלחמה, והגבול לא היה שקט כמו היום, והכשלים בצה"ל לא היו מתגלים. כמו שאתה מדבר על המלחמה הזו, יכלת לדבר על המבצע המוצלח בעזה שהחזיר את השקט היחסי לדרום.
ליברמו לא פאשיסט,ראשי ממשלה בעבר כיהנו בכמה תיקים, ארה"ב זו לא ישראל ולשים שר ביטחון בישראל אחד שאין לו שום זיקה וכשראש הממשלה גם כן חסר עבר צבאי זו פריבלגיה גדולה מדי(התוצאות היו בהתאם). שורה תחתונה, גנבים יש בכל מקום, לקדימה היתה את ההזדמנות להיות בשילטון ולא הגענו לשום דבר,אפילו הלכנו אחורה, עכשיו תור הליכוד וביבי,אני מאמין בו.
ביבי יכול לתקן את תדמית השקרן והתחמן אם יסיים קדנציה אחרי שעשה שינוי משמעותי במזרח התיכון. אם ביבי יצליח בעזרת הנכונות המאוד נדירה של האמרקאים להגיע להסכמים עם שכנינו, הוא יצא ענק והכל ישכח לו. אני די מאמין שהוא גם שואף לכך.
ביבי עסוק בהשרדות ובלהראות טוב ורציני לקהל. הוא תמיד מנסה לשפר את התדמית המקולקלת שהביאה אותו לתבוסה ב 99 תוך כדי הצהרות שיקריות כמו שהוא ראה חיילים בריטים (לנסות להציג את עצמו כזקן חכם) או שהוא נלחם יחד עם אריק שרון (בזמן שאריק יכול להיות אבא שלו) ועוד כל מיני שקרים שהמטרה שלהם הם שיפור תדמית.
דנידין, אתה באמת חושב שבלילה,בשעות הקטנות של הלילה,ביבי נתניהו שם את הראש המותש שלו על הכרית,אחרי עוד יום עמוס והוא טרוד במחשבות של האם הוא הצליח להראות טוב ורציני לקהל? אל תענה לי עכשיו,רק כשתתבגר במחשבה שלך.
למה בלילה אם אפשר במהלך היום לעשות זאת עם יועצים פוליטיים? כמובן שכן, כל ראש ממשלה, שר וחבר כנסת דואג לתדמית. אצל ביבי זה כמובן קצת יותר. אתה מאוהב ולא רואה בעיניים מותק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אירן,גלעד שליט,כלכלה,פלסטינאים,ירושלים,אובמה...אבל לא, רק דנידין חושב שמה שבאמת מעניין ומעסיק את ביבי זו התדמית שלו, נו שויין.