אז מה אם היא אמרה את זה...סתם,דעה נוספת לעומת דעות אחרות שהביאו פה ודווקא ממישהי שלא קרובה לביבי. השקפת עולם של מפלגת קדימה...יש דבר כזה? מפלגה שיש בה אנשי ימין וימין + ואנשי שמאל ושמאל + זו הבדיחה לטעמי ולכן לא הבנתי ולא מבין איך היה אפשר להצביע למפלגה שאין לה זהות אמיתית וככה זה נראה, ביבי ובעצם כל אחד אחר מריח את זה,מבין זאת ויודע שבשעת מבחן יהיו שם מי שישמו ז' על המפלגה המצחיקה הזו ויעשו מה שטוב להם אישית,למה?פוליטיקה ופוליטיקה בכל מקום היא מלוכלכת משהו.
יש דבר כזה שנקרא מצע. אני מניח שאתה יכול להסתכל שם ולהבין מעט יותר מה היא השקפת עולם. אגב הליכוד היא המפלגה ממנה יצאה ההתנתקות וזה לא בדיוק תואם למצע המפלגה, בכלל מושג השקפת העולם בפוליטיקה הישראלית הוא דבר שאפשר להתווכח עליו. חוץ מזה בכל העולם ישנן מפלגות מרכז, זה לא משהו שקדימה המציאה וככלל היא מציגה שילובים בין דעות שונות. זה לא משנה את העובדה שביבי מעביר פה חוקים מסוכנים לדמוקרטיה שם יש הכרה מיוחדת לזכויות המיעוט. חוץ מזה לא ממש הבנתי לאן אתה חותר פה, אם פוליטיקה היא דבר מסריח לדבריך אז זה מכשיר את מעשיו? עוד משהו ששכחתי, אני חושב שהוא טעה עם החוק הזה. גם הוסיף לרזומה שלו וגם איחד יותר השורות בקדימה וקירב את מופז לקיר שכן אם שוב יפרוש ויעזוב הוא יהרוס לעצמו את הדימוי הפוליטי (לא שעכשיו הוא לא בדיחה, הוא כבר צופה התמודדות מול ביבי על ראשות הממשלה כאילו לבני היא אוויר) ובכך הוא יוכל לשכוח לעד מראשות הממשלה. החוק הזה גם יכול לבוא מאחור לביבי עם חוטובלי, דנון ושאר הקיצונים.
מצע...כשהשקפות העולם שם שונות מקיר לקיר... מצע זה טוב לנייר אבל נייר לא מחזיק מעמד במים. מצע הליכוד לא תמך בהתנתקות של שרון אבל שרון ניהל את המדינה מבלי לשים על מה שאר הליכוד חושב, היה לו את הכוח(וגם המזל) כשלא היה אף אחד אחר בפוליטיקה שיכול היה להתמודד איתו באותה התקופה, אני לא אהבתי את זה,זה היה הרבה הרבה פחות דמוקרטי מכל חוק מופז גם יחד אבל זו היתה המציאות, מה לעשות. אני לא רואה בחוק הזה סכנה לדמוקרטיה, אני מאמין בדרך של ביבי ואם צריך לעקם את היד של קדימה בכדי שיהיה לו קל יותר בהמשך הדרך אז כן, הגול אושר למרות שהיה באופסייד אבל לא הגיע כרטיס אדום.
הדוגמא שהבאתי הראתה שמצע בישראל לא שווה יותר מידי ולכן אין לך על מה לבקר את זה של קדימה. גם ביבי אחרי לחץ מצד אובאמה יכול לעשות דברים שינגדו את מה שהליכוד חושב. זה כן מסכן את הדמוקרטיה ובטח שלא תראה את זה כי אתה תומך ביבי מובהק. החוק הזה עלול ליצור פילוג עוד יותר ובפוליטיקה שלנו זה יוצר עוד כאוס וסחטנות פוליטית כאילו לא חסר לנו, החוק הזה דורסני שכן הוא כוון מההתחלה נגד קדימה אבל כולי תקווה שזה עוד יתנקם בו כי ברגע שירצה להתקדם מעט חוטובלי ודנון יגיחו עם עוד חמישה ויעשו לו צרות.
עובדה היא שגם ולמרות לחץ כבד של אובמה ביבי לא ממהר להשתחוות ולהגיד כן בוס לכל דבר שארה"ב דורשת מישראל(אישית,אין לי ספק שציפי לבני לא היתה עומדת בלחצים הללו) ומאחורי הליכוד בכל זאת יש עבר,יש בסיס ידוע, זה שניתן לשנות או להתמודד עם המציאות ולא להישאר חמורים עקשניים לפי מה שהיה נכון עשרות שנים אחורה זה ברור אבל מה ששרון היה מעשה דיקטטורי משהו כשפשוט לא שם קצוץ על אף אחד ולא משנה מאיזו מפלגה עמדה מאחוריו,אגב,שילמנו על כך ביוקר!! מספר 2 בקדימה ומי שהתמודד ועומד להתמודד פעם נוספת על ראשות קדימה זה אותו בחור שחשב להתמודד על ראשות הליכוד,זה ששלח מכתב לכל חברי הליכוד ובו קבע כי בית לא עוזבים ולמחרת עבר לקדימה, להשוות את זה לליכוד שגם הוא רחוק מלהיות מושלם ובכל זאת,עדיין עם כיוון ודרך שמאחדת את הרוב ולא הטלאי על טלאי על טלאי של מפלגת קדימה שכל אחד שם הלך אחרי שרון כי הריח שהוא הסוס המנצח לאותה תקופה. אני שמח שהבאת את הדוגמא של חוטבלי ונניח עוד 6 שיעשו לביבי צרות בעתיד, בשביל זה הוא רוצה להעביר את חוק מופז,למד את לקחי 96 כשאז כל מפלגה או כל חבר כנסת שרצה לעשות קריירה על הגב שלו ושתו לו את הדם על כל צעד ושעל מרכזי שרצה לעשות,הפעם לחוטבלי למינהם יהיה הרבה פחות כוח. ושוב,אין פה שום דבר לא דמוקרטי,אתה לא יכול לקשור בכוח אנשים, לו היה עמוד שדרה חזק יותר לפוליטקאים בישראל אז דברים היו נראים אחרת אבל בגלל שמניהיגים תלויים גם בסמרטוטים,צריך לטפל בזה והטיפול נעשה בדרך דמוקרטית.
מן הסתם, בגלל שלבני מסכימה עם פינוי התנחלויות ובתהליך לשלום. ביבי מתנגד ורואה את זה כ"לחצים" בגלל שאידיאולוגית יש לו בעיה עם מה שאובאמה רוצה. ואגב חוכמה גדולה להגיד ש"ביבי" עומד בלחץ של אובאמה. אם הוא מסכים לתנאים של האמריקאים, אז כנראה שלא תהיה לו ממשלה. אתה מדבר על כך שחצי מקדימה הם ימניים וחצי שמאלנים, דווקא פה ההיפך הוא הנכון, האם היו ויכוחים אידיאולוגיים בקדימה בזמן שהמפלגה היתה בשלטון? לא זכור לי (אולי זה הזיכרון שלי). דווקא בליכוד יש לאורך השנים וגם היום המון מריבות בין חברי המפלגה על נושאים אידיאולוגים, אפילו עכשיו יש לביבי את חוטובלי וחברים שלה, ועוד לא התחלנו לדבר על פייגלין (ששלח לליכוד כמה ח"כים).
אני רוצה לקחת את הדיון הזה למקום אחר - הפילוג המסתמן והבלתי נמנע בעבודה. כואב לי, כואב לי על המקום שאליו אהוד ברק גורר את מפלגת העבודה. עמרם מצנע ועמיר פרץ מסמלים מבחינת אנשי המערך את הואקום שנוצר במנהיגות במפלגה אחרי רצח רבין והכשלון של פרס בבחירות ב-96' ועוד קודם לכן בשנת הפיגועים האיומה ההיא. אבל מצנע ופרץ מעולם לא הפכו את מפלגת העבודה למפלגה קפיטלסטית שהיא תומכת נלהבת של הרפורמה שמנהל מקרקעי ישראל, למפלגה שאיבדה את צביונה. כשאני רואה את ישיבות המפלגה ואת התמונה של רבין מעל כיסא היו"ר, אני חושב לעצמי מה היה אומר רבין על המצב אליו הגיעה מפלגת העבודה. מה היה אומר בן גוריון על המצב שאליו הגיע השמאל הישראלי. ברק מבחינתי היה ראש הממשלה הגרוע בתולדות המדינה. ועדיין תמכתי בו בבחירות. ההתנהלות שלו בעופרת יצוקה ובכלל התנהלותו מאז הקאמבק היתה מרשימה. אבל ההליכה העיוורת שלו אחרי הכסא ההשתעבדות לליכוד ולביבי הפכו אותו לסמרטוט. אם הערכתי אותו על ניסיונותיו הכנים והחשובים בקמפ דייויד למרות השגיאות שביצע, עכשיו - כאשר זרק את כל מצע המפלגה לפח לטובת הכסא, אני בז לו. אני לא רואה את ממשלת ביבי שורדת זמן רב יותר מזו של אולמרט, וכשאני חושב על הבחירות הבאות בהן כבר אהיה רשאי להצביע באמת שאני לא רואה עתיד באופק. קשה לי לראות את הבן-אדם שיבוא וישקם את ההריסות של ברק (וגם של פרץ). חשבתי בעבר שאולי זה יהיה עמי אילון, אולי אפילו ברוורמן. אבל האחד לא ממריא והשני מאכזב קשות (האיך פרופסור ברוורמן הסוציאליסט הגדול מצביע בעד ההפרטות של ביבי?) מצטער על המגילה, הייתי חייב לשפוך אתה כל הרעל שנוצר לי עבור האיש הבאמת מוכשר (וזה מה שהופך את הסיפור ליותר כואב) הזה
Dennis Bergkamp גם ביבי מוכן לתהליך שלום,הוא כמו אובמה מחכה עדיין לפרנטר אמיתי מהצד השני כי לבד אי אפשר, ככה שגם אם ציפי לבני היתה בשלטון זה לא היה עוזר לה שהיא רוצה. האחזויות בלתי חוקיות גם ביבי יעיף,לגבי התנחלויות אחרות,חכה,למה למהר?לא הספיק פינוי חד צדדי קודם שלא הביא שום דבר חיובי אלא רק הרס חיים של יהודים? וזה לא קורה בשטח,למרות לחץ אמריקאי, הם גם לוחצים עלינו ומנסים לקבוע לנו מה כן ומה לא ואיפה בירושלים,אתה רואה איזו התקפלות מצד ביבי? אני לא! ויכוחים אידואלגים בקדימה...היה שם את אריק שרון,הוא היה האידואלגיה,אף אחד לא העז להמרות את פיו, אסופה של פליטים פוליטים מהליכוד והעבודה וכמו שכתבתי קודם,שהבינו לאן הרוח נושבת ומי הסוס המנצח, לאחר מכן אולמרט ירש את המלוכה וניצל את ההדים האחרונים של שרון ולמרות שזה שכב כבר בבית החולים. חוטבלי היא אידאולגית של הליכוד ובגדול,אבל היא שייכת לצד הימני יותר של הליכוד, אבל אפשר להשוות בכלל אותה לעומת סילבן שלום נניח ובחילוקי הדעות שיש בינהם ושניהם אנשי ליכוד ואנשי ימין, לעומת הרקע של צחי הנגבי לדליה איציק למשל? פייגלין הוא לא ליכוד ולא מייצג את אבל כן ניצל פוליטית והצליח לחדור פנימה,אף אחד שפוי לא רוצה אותו שם, לא סתם ביבי נתניהו ניסה בכל הכוח והצליח להרחיק אותו מחזית הבמה.
גם אחרי שרון, לא היו ויכוחים אידיאולוגים בקדימה. כנראה שיש מכנה משותף בין הח"כים של המפלגה, לא? כמו שאתה אומר שקדימה היא אוסף של פליטים פוליטיים וכו', ככה הח"כים בליכוד הם אוסף של אנשים שהגיעו לגדולתם בגלל הענקת ג'ובים, קימבונים וכו' במרכז הליכוד, ולא בגלל איזשהו חזון גדול. מי זה משה כחלון? איך הוא היה מקום שלישי ברשימת הפריימריז של הליכוד בבחירות הלפני אחרונות? עכשיו תגיד שביבי הוריד מהכוח של מרכז הליכוד, ושהרבה חברי קדימה הם גם חברי ליכוד לשעבר שהשתמשו באותם דרכים - הכל נכון, הנקודה שלי היא שיש מספיק חרא בשתי המפלגות, וזה נובע משיטת הבחירות המטומטמת שלנו, שנותנת כוח ליחידים, בעלי השפעה וסקטורים שונים. לגבי הלחץ של האמריקאים... שוב, ביבי "עומד" בלחצים האלה בגלל שאם הוא יענה לבקשות האמריקאים, כנראה שהממשלה שלו מתפרקת. לא בדיוק סיפור גבורה.
Dennis Bergkamp האידאוגיה היחידה שיש לחברי קדימה היא שהם נגד ביבי נתניהו ולא משנה מה, וגם זה לא יחזיק מעמד אצל חלק מהם כשיימאס להם לשבת באופזיציה אבל אם אתה מוצא מכנה משותף,אידאולגיה משותפת בין דליה איציק לרוחמה אברהם אז מה אני יכול להוסיף?! משה כחלון גדל וצמח בליכוד ונחשב לאיש פוליטקי שקט אך יעיל, לא חומר של ראש ממשלה אבל איש לא רע בכלל וכזה שהגיע מלמטה,מהעם. ביבי נתניהו וזה שהוא לא יס מן של אובמה לא עניין של וואו,תראו כמה הוא חזק כאילו היינו ילדים בגן זה עניין שיש מישהו שמוכן ויכול לעמוד באש ולשמור על האינטרס הישראלי ולא מישהו שהיה כורע תחת לחץ מדיני שכזה כמו לדעתי ציפי לבני.
קדימה כבר חצי שנה באופוזיציה ונראית הרבה יותר מלוכדת מהליכוד, ולמפלגה יש מצע ומדיניות מוצהרים - כלומר רוחמה אברהם ודליה איציק, שתיהן נמצאות במפלגה שרוצה במדינה פלשתינית, ואין לי ספק שאם לבני היתה פועלת לכיוון המטרה הזו, לא היו לה מורדים סטייל מורדי הליכוד בהתנתקות וכיום. משה כחלון הוא רק דוגמא לעשרות ח"כים מהליכוד שהקריירה הפוליטית שלהם צמחה ועדיין מתקיימת על חלוקת ג'ובים לחברי מרכז, הטיות מכרזים, הטבות שונות ומספיק דברים שמופיעים בדוחות מבקר המדינה לאורך השנים. אלה אנשים שרוצים את הכוח של להיות חבר כנסת ומוכנים לעשות הכל על מנת להשיג אותו, איזה אידיאולוגיה ואיזה נעליים, אלה אנשים שדואגים רק לעצמם ולמקורבים שלהם. נכון שיש עדיין אנשים כמו בגין ויעלון שהם אנשים עם חזון ולא כאלה שעשו קומבינה במרכז הליכוד, אבל כמו שאתה אומר שבקדימה יש "פליטים פוליטיים" שהולכים עם הזרם, ככה גם בליכוד יש מספיק זבל שלא בדיוק מונע מדאגה לטובת המדינה. מה שאני אומר לך על ביבי כבר בפעם השלישית, זה שאם הוא היה "נכנע" ללחץ של אובאמה, הוא ככל הנראה לא היה ראש ממשלה כיום. אין לו ברירה אלא לתת את הפייט הזה בשביל הישרדותו הפוליטית.
אם ביבי נתניהו היה נכנע לכל דרישה אמריקאית,מי בדיוק היה מפיל אותו? החברה מימין...אז קדימה היתה נכנסת לתמונה ומחפה עליו, אז תבוא ותגיד לי שמה פתאום,אין סיכוי אבל לו ציפי לבני וקדימה לא היו מצטרפים לנתניהו במצב כזה אז הם היו משלמים על כך ביוקר בבחירות שלאחר מכן שהיא העדיפה את האינרטס הקטן שלה על פני טובת המדינה. ומעבר לזה,הוא לא נכנע לכל דרישה כי יש לו דרך ומבט ומה שהוא חושב נכון לטובת ישראל,לא בגלל חשש מה יגידו בימין. גם ביבי נתניהו הצהיר שהוא רוצה מדינה פלסטינאית,אז מה,גם הוא תחת המצע של קדימה? חוץ מזה,מדינה פלסטינאית,זה המצע של קדימה וזהו? בוודאי שיש בליכוד גם חראות,משה כחלון הוא לא אחד מהם ואם נעמיד את הרשימה המרכזית של הליכוד מול קדימה...יש יתרון איכותי ברור וזועק לטובת הליכוד. הליכוד עשה נקיון לפסח והשתנה לגמרי,חברי מרכז כוחם כבר לא כבעבר, אגב וכתבת זאת בעצמך,מלכי הרפש בליכוד היו צחי הנגבי ורוני בר און,אתה יודע איפה הם היום. חלוקת הג'ובים והטיות מרכזים,אתה בוודאי יודע מי היה מספר אחד בהם,אריק שרון,איזו מפלגה הוא הקים את גם בוודאי יודע.
שניהם ממזמן איבדו את הקרדיט שעוד היה להם. בגין נכנס כשר בלי תיק בממשלה מנופחת, יושב שם כאשר חוקים כמו חוק הקרקעות וחוק מופז עובר וכאשר יודעים שהוא מתנגד אליהם אבל הוא שותק כי הוא בממשלה ויעלון הוא עוד בדיחה עצובה. הרמטכ"ל הממורמר לשעבר הוא עוד אכזבה פוליטית ועוד אחד שיעשה הכל למען הכיסא שלו. ההתקפלות שלו בנושא חוק הקרקעות מביכה. לא, אתה ממשיך באנטי שלך נגד קדימה וזורק לאוויר מילים ריקות. אתה יכול להתווכח עד מחר לגבי הנסיבות שגרמו להקמת המפלגה אבל היא כבר עובדה קיימת והיא מתפקדת כמפלגה לכל דבר, בעלת דעות ומצע וכך היא גם פועלת בדיוק כמו הליכוד. צדיקים גדולים לא נמצאים בדיוק בפוליטיקה. בני מראה לך דוגמאות ואתה ממשיך עם הנגבי ובר-און. גם בליכוד יש אנשים שיש ספקות לגביהם, מה בנוגע לגברת גמליאל? לאה נס שהגיעה למקום העשירי ברשימה אחרי שבעלה עבד למענה שעות נוספות? כחלון, דנון עם כל הפרשייה שהוא נרשם במחוז אחד כאשר גר באותו הזמן במחוז אחר לגמרי. לא חסרות דוגמאות גם על אנשי הליכוד.
נסטה האנטי שלי על קדימה הוא סתם? מתפקדת נהדר קדימה,ללא ספק,במיוחד כשהיתה בשילטון, הפסדנו במלחמה כשהיא היתה בשילטון, מינויים הזויים,התנהלות מבישה, בכירים שעסוקים בחקירות ואחד מהם בדרך לכלא, כיום מספר 2 לא מפספס הזדמנות לרדת ולזלזל במספר 1, מה אני אגיד לך,מבחינתי,שלא ייגמר לעולם. כתבתי,חראות בליכוד יש כמו בכל מקום ועדיין,הצוות המרכזי של הליכוד איכותי פי כמה וכמה מזה של קדימה או כל מפלגה אחרת בישראל.
זו דעתך שלך. רוב הציבור חשב אחרת והעובדה היא שקדימה היום היא המפלגה הגדולה ביותר זו הפעם השנייה ברציפות. הישג יפה וסופר מכובד כאשר הסקרים אמרו דברים אחרים לגמרי. לא אבוא ואגונן על אולמרט אבל הכישלון במלחמה היא לא רק בגלל קדימה אלא בעיקר בגלל תהליכים שהיו בצבא, לא מזמן היו לא מעט כתבות בנושא ביום השנה השלישי למלחמה שנסובו על מה שהתרחש בצבא וגרם למחדלים רבים. מחדלים אלה נגרמו גם בגלל חוסר עירנות של העבודה והליכוד. בכל המפלגות יש חברי כנסת שנמצאים בחקירות וסליחה ששכחתי שסילבן שלום מספר 2 של הליכוד כל כך אוהב את ביבי.