אם התנאים שביבי אמר לא יתקבלו על ידי הפלסטינאים אני לא רואה סיבה בכלל לשבת איתם על איזשהו משא מתן עם כל הרצון הטוב. ירושלים בירת ישראל, הפלסטינאים יכירו במדינת ישראל כמדינת העם היהודי, הפליטים לא ישובו לישראל בשום מקרה, פלסטין שטח מפורז, בלי כל אלה אין בכלל מה להזמין כרטיסי טיסה לארה"ב. בלי הדברים הללו לא יהיה ביטחון עתידי למדינת ישראל בטח בפרט אם 4 מיליון הפליטים שלהם יחזרו לשטחי ישראל (עוד משהו? אולי הם רוצים גם את האדמות הספציפיות שהם ישבו עליהם? שכחתי שהם אלה היו שברחו)
כן הם ברחו עומר, תמשיך להראות לכולם את הבורות שלך. הם הוברחו, הגיע הזמן לקרוא ספרים במקום עיתונים. הנה משהו של הבוקר: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P150609/e.0.1506.60.1.9.Xxx מאוד קשה להודות באמת ולהסתכל למציאות בעיניים (זאת שהשמאל ראה ממזמן) אה ביבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
למען הסר ספק, בהסכמי אוסלו אש"ף הכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית? אם אני לא טועה אחד הסעיפים היה שהם מכירים בזכות של ישראל לבטחון, אבל על הסעיף של הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית אני לא סגור..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3731613,00.html ואני שואל,למה לא להכיר במדינה יהודית? למה את הצעד הזה אף אחד לא מוכן לעשות? אם אתה לא מכיר בצד השני ובזכותו הלגיטמית אז למה שהצד השני יכיר בך?
כמה שאני רוצה לראות שלום אמיתי, שתי מדינות - יהודית וערבית - ישראל ופלסטין אחת ליד השנייה בגבולות 67, אם אין הכרה מהרשות במדינת ישראל כמדינה אין על מה לדבר...
כן,אנחנו כרגיל צריכים לעשות הכל,אבל מה הבעיה להכיר במדינה אחת בעולם שתהיה יהודית?הם יקבלו את המדינה שלהם,יש עוד מדינות מוסלמיות,מה קשה להכיר במדינה יהודית?
זה בסדר, אנחנו נמשיך להציע 98% משטחי הגדה + 2% משטחים ישראליים כתחליף לגושי ההתנחלות, לדבר עם אבו מאזן ולהושיט יד. והם ימשיכו לדחות כל הצעה וכל מתווה בתואנות כאלה ואחרות. תמיד טוב לראות שיש אנשים שמתבלבלים וחושבים שאפשר לסיים את הסכסוך בקווי 67'. אחרי שנסכים על 100% משטחי הגדה כולל מזרח ירושלים, אנחנו נשמע שהם רוצים ליישב פליטים בישראל. ואם לא זה, נשמע שהם לא מכירים במדינת ישראל כמדינה יהודית ואז לך תבטיח לעצמך את הביטחון. או כל תירוץ מטומטם אחר כדי לא להגיע להסכם לעולם
סטרטפורד, אם בגין היה דורש ממצרים להכיר במדינה יהודית בזמנו והם היו מסרבים, לא היה שלום היום עם מצרים? נראה לך כמו מעשה חכם? הם מכירים במדינת ישראל, זה דבר שונה. בישראל יש את ערביי ישראל ולכן הדבר מסובך. אם עם מצרים וירדן עשינו שלום בלי דרישות שבעצם נועדו למנוע שלום, אז גם עם האחרים אני אשמח לשלום בדיוק כזה. הם מכירים בך כמדינת ישראל, זה לא קטסטרופה וזה לא סיבה לשים רגל למהלכים נוספים בעתיד (כמו שהיו בהצלחה בעבר). אין מה לעשות, המדינה לא רק יהודית. היא מכילה בתוכה 90% יהודים ו 10% ערבים ששניהם אזרחים ישראלים. אפשר לעשות שלום כמו שנעשה עד היום, גם בלי הרעיון המוצלח שביבי מצא כדי למנוע אפשרות כזאת. אם אותו שלום יביא אותנו ליחסים טובים כמו שיש לנו עם מצרים, שיתוף פעולה כלכלי באזור, זה בלי ספק יותר ממספיק. המילים האלו הפכו את נאום "השלום" של ביבי לנאום מלחמה עוד יותר. בכך הוא מרגיז את מדינות ערב שכבר ביחסים טובים איתנו ומראה להם שהוא מעוניין בקשיים ולא ולא בפשרות ולמען יחסים טובים יותר. אין ספק שכל מילה בנאום עברה מחשבה מרובה, ולכן אפשר לומר כמעט בפה מלא שביבי פשוט הציב רף בלתי אפשרי לשלום וליחסים בכוונה, כי אין לו כל כוונה או רצון לשפר יחסים.
Der Kaiser תנאי המשחק בין מצרים לעומת הפלסטינאים שונים לגמרי, מצרים היתה מדינה בעלת חוק וסדר ועם צבא, לפלסטינאים אין מדינה והיא מוצפת בארגוני טרור שונים בסגנון המערב המערב הפרוע. המצרים היו מוכנים להגיע להסכם והתשלום היה שטח אדמה ידוע וברור, לא היה לנו דאז את החשש שלו נחזיר את אותו שטח מדברי אז ערים בישראל יהיו בסכנה של טילים או אירגוני טרור או ממשל לא מתפקד המתקרב אליהם.
אני חושב שאתה טועה סלע, לפחות בעניין של ההגדרה. אני לא חושב שזה הסעיף שצריך למנוע את השלום מלהגיע אבל הערבים לא מוכנים לבטל את זכות השיבה ומבחינתם זו זכות לגיטימית. הכרה במדינה ישראל כמדינה יהודית מכל הבחינות היא הכרה בכך שלערבים לעולם לא תהיה זכות למימוש לאומי בשטחי המדינה היהודית ודבר נוסף זה יגרום לערבים לשלול את חזרת הפליטים לשטחי טרום 48. מדינות ערב לא מסוגלות לכך ולכן מנסות לבלבל את כולם. מה שהיה מצחיק בנאום אמש זה שהוא הזמין את מדינות ערב למשא ומתן ללא תנאים ואז פירט איזה 10
נסטה, אני חושב שויתור על זכות השיבה כמעט כבר השגנו מהם, זה לא בשמיים. זה עשוי להספיק למצוא את הפשרה ששתי הצדדים יהיו מחוייבים לעשות בבית הלבן.
דנידין, אני רוצה להזכיר לך שגם ערפאת (שייזכר בזכרון הקולקטיבי שלנו כמחבל, אבל היה יותר נוח מהחמאס ואין הבדל גדול בינו לבין אבו מאזן) לא רצה להצטייר כאחד שמוותר על הזכות של הפליטים לחזור וזה היה אחד המכשולים בקמפ דייויד
הנאיביות שלך זועקת עד לחדר הסגלגל ובחזרה. הם לא מעוניינות לוותר על זכות השיבה, יש צדק במי שאומר שהערבים מנסים לדחות את העניין עד שהגורם הדמוגרפי יגיד את שלו. עד שהם יוכלו להיות הרוב במדינת ישראל ואז לשנות את שמה, סמליה וחוקיה. ביוזמה הסעודית לזכות השיבה יש חלק חשוב מאוד בהתפייסות בין העולם הערבי לממשלת ישראל, הכרה במדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי היא פשיטת רגל שלהם והודאה בכך ש"המאבק" וה"ההתנגדות" היו ביזבוז זמן מוחלט. היום יצא לי לשמוע את התכנית של זהבי ב-103fm (מומלץ אגב) ולא הסכמתי איתו שם שהוא טוען שצריך לתת לעם להגדיר את זהות המדינה ולא להכתיב תנאים. לדעתי ההכרה במדינה יהודית היא רצויה כדי לגרום להבנה שצריך לוותר על זכות השיבה.
אין ויתור על זכות השיבה, אין הסכם. כאן הם יהיו חייבים להתפשר, כי כולם צריכים להתפשר אם רוצים הסכם. לחץ אמרקאי שהצדדים יושבים בבית הלבן אולי יביא את זה. אם לא, אז לאזור הזה אין עתיד ורק מלחמות.