פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/8/02
    הודעות:
    23,057
    לייקים שהתקבלו:
    1,969
    אם התנאים שביבי אמר לא יתקבלו על ידי הפלסטינאים אני לא רואה סיבה בכלל לשבת איתם על איזשהו משא מתן עם כל הרצון הטוב.

    ירושלים בירת ישראל, הפלסטינאים יכירו במדינת ישראל כמדינת העם היהודי, הפליטים לא ישובו לישראל בשום מקרה, פלסטין שטח מפורז, בלי כל אלה אין בכלל מה להזמין כרטיסי טיסה לארה"ב.

    בלי הדברים הללו לא יהיה ביטחון עתידי למדינת ישראל בטח בפרט אם 4 מיליון הפליטים שלהם יחזרו לשטחי ישראל (עוד משהו? אולי הם רוצים גם את האדמות הספציפיות שהם ישבו עליהם? שכחתי שהם אלה היו שברחו)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/6/09
  2. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כן הם ברחו עומר, תמשיך להראות לכולם את הבורות שלך. הם הוברחו, הגיע הזמן לקרוא ספרים במקום עיתונים.

    הנה משהו של הבוקר:

    http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P150609/e.0.1506.60.1.9.Xxx

    מאוד קשה להודות באמת ולהסתכל למציאות בעיניים (זאת שהשמאל ראה ממזמן) אה ביבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  3. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למען הסר ספק, בהסכמי אוסלו אש"ף הכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית? אם אני לא טועה אחד הסעיפים היה שהם מכירים בזכות של ישראל לבטחון, אבל על הסעיף של הכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית אני לא סגור..
     
  4. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3731613,00.html

    ואני שואל,למה לא להכיר במדינה יהודית?
    למה את הצעד הזה אף אחד לא מוכן לעשות?
    אם אתה לא מכיר בצד השני ובזכותו הלגיטמית אז למה שהצד השני יכיר בך?
     
  5. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כמה שאני רוצה לראות שלום אמיתי, שתי מדינות - יהודית וערבית - ישראל ופלסטין אחת ליד השנייה בגבולות 67, אם אין הכרה מהרשות במדינת ישראל כמדינה אין על מה לדבר...
     
  6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כן,אנחנו כרגיל צריכים לעשות הכל,אבל מה הבעיה להכיר במדינה אחת בעולם שתהיה יהודית?הם יקבלו את המדינה שלהם,יש עוד מדינות מוסלמיות,מה קשה להכיר במדינה יהודית?
     
  7. Emil Member

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    3,863
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זה בסדר, אנחנו נמשיך להציע 98% משטחי הגדה + 2% משטחים ישראליים כתחליף לגושי ההתנחלות, לדבר עם אבו מאזן ולהושיט יד. והם ימשיכו לדחות כל הצעה וכל מתווה בתואנות כאלה ואחרות.
    תמיד טוב לראות שיש אנשים שמתבלבלים וחושבים שאפשר לסיים את הסכסוך בקווי 67'. אחרי שנסכים על 100% משטחי הגדה כולל מזרח ירושלים, אנחנו נשמע שהם רוצים ליישב פליטים בישראל. ואם לא זה, נשמע שהם לא מכירים במדינת ישראל כמדינה יהודית ואז לך תבטיח לעצמך את הביטחון. או כל תירוץ מטומטם אחר כדי לא להגיע להסכם לעולם
     
  8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏7/9/04
    הודעות:
    24,805
    לייקים שהתקבלו:
    335
    סטרטפורד, אם בגין היה דורש ממצרים להכיר במדינה יהודית בזמנו והם היו מסרבים, לא היה שלום היום עם מצרים? נראה לך כמו מעשה חכם? הם מכירים במדינת ישראל, זה דבר שונה. בישראל יש את ערביי ישראל ולכן הדבר מסובך. אם עם מצרים וירדן עשינו שלום בלי דרישות שבעצם נועדו למנוע שלום, אז גם עם האחרים אני אשמח לשלום בדיוק כזה. הם מכירים בך כמדינת ישראל, זה לא קטסטרופה וזה לא סיבה לשים רגל למהלכים נוספים בעתיד (כמו שהיו בהצלחה בעבר).

    אין מה לעשות, המדינה לא רק יהודית. היא מכילה בתוכה 90% יהודים ו 10% ערבים ששניהם אזרחים ישראלים. אפשר לעשות שלום כמו שנעשה עד היום, גם בלי הרעיון המוצלח שביבי מצא כדי למנוע אפשרות כזאת. אם אותו שלום יביא אותנו ליחסים טובים כמו שיש לנו עם מצרים, שיתוף פעולה כלכלי באזור, זה בלי ספק יותר ממספיק.

    המילים האלו הפכו את נאום "השלום" של ביבי לנאום מלחמה עוד יותר. בכך הוא מרגיז את מדינות ערב שכבר ביחסים טובים איתנו ומראה להם שהוא מעוניין בקשיים ולא ולא בפשרות ולמען יחסים טובים יותר. אין ספק שכל מילה בנאום עברה מחשבה מרובה, ולכן אפשר לומר כמעט בפה מלא שביבי פשוט הציב רף בלתי אפשרי לשלום וליחסים בכוונה, כי אין לו כל כוונה או רצון לשפר יחסים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/6/09
  9. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    Der Kaiser

    תנאי המשחק בין מצרים לעומת הפלסטינאים שונים לגמרי,

    מצרים היתה מדינה בעלת חוק וסדר ועם צבא,
    לפלסטינאים אין מדינה והיא מוצפת בארגוני טרור שונים בסגנון המערב המערב הפרוע.

    המצרים היו מוכנים להגיע להסכם והתשלום היה שטח אדמה ידוע וברור,
    לא היה לנו דאז את החשש שלו נחזיר את אותו שטח מדברי אז ערים בישראל יהיו בסכנה של טילים או אירגוני טרור או ממשל לא מתפקד המתקרב אליהם.
     
  10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    אני חושב שאתה טועה סלע, לפחות בעניין של ההגדרה.

    אני לא חושב שזה הסעיף שצריך למנוע את השלום מלהגיע אבל הערבים לא מוכנים לבטל את זכות השיבה ומבחינתם זו זכות לגיטימית. הכרה במדינה ישראל כמדינה יהודית מכל הבחינות היא הכרה בכך שלערבים לעולם לא תהיה זכות למימוש לאומי בשטחי המדינה היהודית ודבר נוסף זה יגרום לערבים לשלול את חזרת הפליטים לשטחי טרום 48. מדינות ערב לא מסוגלות לכך ולכן מנסות לבלבל את כולם.

    מה שהיה מצחיק בנאום אמש זה שהוא הזמין את מדינות ערב למשא ומתן ללא תנאים ואז פירט איזה 10:)
     
  11. Emil Member

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    3,863
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אולי הוא התכוון ללא תנאים מצידם :)
     
  12. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    נסטה, אני חושב שויתור על זכות השיבה כמעט כבר השגנו מהם, זה לא בשמיים. זה עשוי להספיק למצוא את הפשרה ששתי הצדדים יהיו מחוייבים לעשות בבית הלבן.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/6/09
  13. Dimitar Berbatov Member

    הצטרף ב:
    ‏17/1/07
    הודעות:
    7,763
    לייקים שהתקבלו:
    0
    דנידין, אני רוצה להזכיר לך שגם ערפאת (שייזכר בזכרון הקולקטיבי שלנו כמחבל, אבל היה יותר נוח מהחמאס ואין הבדל גדול בינו לבין אבו מאזן) לא רצה להצטייר כאחד שמוותר על הזכות של הפליטים לחזור וזה היה אחד המכשולים בקמפ דייויד
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/6/09
  14. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏9/1/03
    הודעות:
    15,930
    לייקים שהתקבלו:
    174
    מין:
    זכר
    הנאיביות שלך זועקת עד לחדר הסגלגל ובחזרה. הם לא מעוניינות לוותר על זכות השיבה, יש צדק במי שאומר שהערבים מנסים לדחות את העניין עד שהגורם הדמוגרפי יגיד את שלו. עד שהם יוכלו להיות הרוב במדינת ישראל ואז לשנות את שמה, סמליה וחוקיה.

    ביוזמה הסעודית לזכות השיבה יש חלק חשוב מאוד בהתפייסות בין העולם הערבי לממשלת ישראל, הכרה במדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי היא פשיטת רגל שלהם והודאה בכך ש"המאבק" וה"ההתנגדות" היו ביזבוז זמן מוחלט. היום יצא לי לשמוע את התכנית של זהבי ב-103fm (מומלץ אגב) ולא הסכמתי איתו שם שהוא טוען שצריך לתת לעם להגדיר את זהות המדינה ולא להכתיב תנאים. לדעתי ההכרה במדינה יהודית היא רצויה כדי לגרום להבנה שצריך לוותר על זכות השיבה.
     
  15. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אין ויתור על זכות השיבה, אין הסכם. כאן הם יהיו חייבים להתפשר, כי כולם צריכים להתפשר אם רוצים הסכם.
    לחץ אמרקאי שהצדדים יושבים בבית הלבן אולי יביא את זה. אם לא, אז לאזור הזה אין עתיד ורק מלחמות.