פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. THE STRETFORD END Member

אני זוכר את הדבר העיקרי מאותה תקופה,החזרת הרגשת הביטחון לרחובות,לאוטובסים,למקומות הבילוי,
    ועוד אני זוכר שסוף סוף היה מישהו שהחזיר את ערפאת לגודל המתאים,בלי ביקורים במרפסת בצפון תל-אביב,
    ועוד אני זוכר שהיה מישהו שעמד מול קלינטון ולא נכנע לפנטזיות שלו,
    כמו שמיר לפניו,כמו בגין לפניהם.

אתה מוזמן להביא את כל העובדות הנגדיות שיש לך,מה שזה לא יהיה את נתוני הטרור שירד אז פלאים זה לא יכול לשנות!

ואגב,ביבי הוא אחד המנהיגים היותר מעורכים בעולם,
    הכבוד שלו הוא זכה וזוכה בכל מקום אליו מגיע,רצון אישים בכירים להיפגש עימו גם כשלא נמצא בתפקידי מפתח(כמו היום),ההזמנות שאותם הוא מקבל בכדי שיבוא ויאמר את דברו(מגופים יהודים ולא יהודים),
    גם באירופה,גם בארה'ב מעידים על כך יותר מכל,
    כי יש פקה פקה במיוחד בתקשורת ויש את המציאות.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נתוני הפיגועים שלך שקריים כמובן, אלא אם כן אתה מביא כאן גרף שעושה השוואה בין כל השנים בצורה הוגנת.

מנהיגי העולם שנאו אותו, וכאן אתה ממש לא מדייק בעובדות. בשנה האחרונה לכהונה שלו הוא לא היה רק לבד בממשלותו, הוא הפך להיות גם לבד בעולם. ראו בו כאדם שתוקע מהלכים, ואז בא לציבור ואומר "אני לאמרקאים הראתי שאני לא נכנע" אבל בעצם בשטח חתם על וואי והחזיר את חברון כמו ילד טוב. אי אפשר לומר לאמרקאים לא, וזה היה עוד סיפור אחד משלל הסיפורים השיקריים שהוא נהג למכור לציבור. לא בחרו בברק כי ברק היה מועמד טוב, פשוט רק רצו להעיף את ביבי, וזה היה בענק. בבחירות האחרונות בכלל ברחו ממנו.. לא מבין למה הליכוד עושים את זה לעצמם (נותנים לו להיות מועמד שוב ושוב.. פעם 19 אחרי זה 14.. אם עמי איילון יתמודד אז אין סיכוי שיבחרו בשקרן של שרה).

נערך לאחרונה ב: ‏31/1/07
  3. THE STRETFORD END Member

אין לי גרף אבל זו עובדה ידועה שלעומת תקופת רבין,פרס,שרון וברק כשביבי היה ראש ממשלה היו הכי פחות פיגועים,מספר קטן מאוד אפילו,
    אז לא נוח לך לקרוא את זה אז אתה מקשקש כי אני מביא טענות שקריות,זו האמת לאמיתה!

ואם כבר גרפים או עובדות אתה מוזמן כמובן להביא משהו שסותר זאת,קדימה,הרמתי לך לוולה,נראה מה תעשה עם זה!

ביבי היה זה שתוקע מהלכים או שאולי זה היה ערפאת אהוב השמאל שמצד אחד היה מדבר שלום ומצד שני מזמין מלחמה?
    וגם לזה יש הוכחות בשטח או שגם זו טענה שקרית?

הוא החזיר את חברון כי כמו שכתבתי מקודם הוא כיבד הסכמים שנחתמו לפניו,שיפר אותם אך ביצע גם כן,
    עכשיו תראה איזה צביעות יש לך,לכם השמאלנים,מצד אחד החזיר את חברון דבר שאתם בעדו ומצד שני אתם מטיחים זאת כנגדו,כאילו עשה דבר שלילי,

אתם שונאים את עצמכם,זו הבעיה הגדולה ביותר שלכם.

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

על חברון המדינה הייתה חתומה, אבל הסכם וואי? הוא בגד בכם, אבל אני אישית הייתי בעד הסכם וואי. איך אתה מסביר את זה? לחץ אמרקאי כמובן. עלק מתמודד עם לחצים...

אתה מטעה לגבי הפיגועים. בתוקפת ברק היה הכי מעט, אבל אני לא מוצא את הגרף המזויין בגוגל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx

בכל מקרה אין לו דעה פוליטית, ואת זה אתה חייב להבין. הכל משחק אצלו. הוא עושה מה שנכון לאותו הרגע כדי לקדם לעצמו את המטרה - שלטון. בתקופתו הוא היה מוכן להכניס ערבים לממשלה, סיבב את המערכת בשקרים כדי שהוא יצליח לשרוד כל הכסא החם. הוא הזרים כספים לש"ס כמו שהמדינה מעולם לא ידעה עוד קודם. שברק ראה שש"ס סוחטים, הוא בעט בהם החוצה ואיבד את השלטון (עדיף מלתת לש"ס). שרון גם בעט בש"ס, ומזל שהעבודה תמכו בו. ביבי חיבק את ש"ס, והמדינה הייתה בשיא השפל.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הנה, ולא שברק רבין ביבי או שרון יכולים בכלל לעצור פיגועים, אבל כך או כך כולם פחות או יותר אישרו פעולות בשחטים כדי לנסות למנוע. זה ויכוח סרק.

6. THE STRETFORD END Member

כשתמצא את הגרף של ברק תודיע לנו ואחרי זה נראה מי מטעה!
    על הדרך תביא את הדברים של ברק שאמר שאדמת לבנון תיבער אם תיפתח עלינו הרעה מצפון אחרי הבריחה מלבנון.

זה שארה'ב היא המעצמה הגדולה ביותר והמשפיעה ביותר ואף אחד לא יכול לה בגדול זה לא חדש,
    בהרבה מאוד דברים ביבי ידע להגיד לא והם אהבו או לא אהבו,קיבלו זאת,
    הסכם וואי היה הסכם שממעיט מהטימטום של אוסלו,זה לא יצא לפועל בסופו של דבר בגלל החבר שלכם ערפאת,מעניין שאתם מנסים להשכיח זאת אבל....ללא הצלחה!!!

ושוב אתה ממשיך בדמגוגיה זולה,מילים באוויר,הוא משחק משחקים,הוא דואג לכסא ועוד בלה בלה בלה,
    רק חבל שאתה שוכח כי הוא יכול היה להיות ראש ממשלה אך וויתר על ריצה לראשות הממשלה בעצם כי ידע ששיטת הבחירות דאז היתה קלוקלת ולא היתה נותנת לו את התימרון הנחוץ לפעול כהלכה,דבר שבעצם נתן לשרון את כס המלכות,
    שכחת כי ויתר מרצונו על כסא שר האוצר לאחר שסיים להעביר את הרפורמות הגדולות אך לא יכל יותר למדיניות המדינית של שרון,

תפתח את הראש לך,תפסיק להאמין לכל מה שכתוב בעיתונים או מה שאומרים בטלוויזיה,תחשוב לבד,תסתכל על העובדות,תסיק את המסקנות לבד,
    תנסה לשים בצד את הרגשות שלך,אתה סולד ממנו,יופי,אל תסכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו,

ועד הפעם הבאה,תביא עובדות,דבר לעניין,לא דמגוגיה זולה,לא קישקושים מבית היוצר של גדעון לוי.

הגרף שהבאת:
    א.לא ברור,היכן היו הפיגועים,ישראל או השטחים,ת'א או בגבול,יש הבדל!!!
    ב.קח בחשבון כי ברק היה בשלטון הרבה פחות חודשים מאשר ביבי...מעניין למה?
    ג.לפי הגרף יוצא שבתקופת רבין היה שקט יחסי,איפה השנים שלפני?מעניין למה זה לא מצויין!

7. George Best Member

תחת ברק החלה האניתיפאדה שנמשכת עד היום.
    תחת ביבי היו במשך כהונתו כ3 פיגועים בתוך ערי ישראל "בלבד"(זוכר אותן היטב - אפרופו בת"א, במדרחוב בי-ם פיגוע של 3 מתאבדים מחופשים לנשים ועוד אחד בי-ם).
    ביבי היה רה"מ טוב מאוד, התקשורת שונאת אותו יותר מכל אדם אחר במדינה הזו, תפסיק להאמין לכל מה שמוכרים לך.

היידה ביבי!

8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

טוב, יש משחק של באיירן. אני אחזור לדוש איתכם מאוחר יותר.

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיסמאות סיסמאות סיסמאות. תסתכלו על הסיבות לכל הדברים שאתם זורקים לאוויר.

תחת ביבי היו הכי מעט פיגועים - ביבי עמד בעצמו במחסומים? ביבי הגביר את השמירה? ביבי עשה יותר פעולות צבאיות? תחת ביבי היו פחות פיגועים כי כל הצדדים היו מעוניינים בהמשך תהליך השלום עד כדי כך שערפאת לשם שינוי פעל נגד החמאס והג'יהאד.

סטרטפורד, ביבי גם עשה סצינה שארה"ב הבטיחה לו את פולארד בתמורה לחתימת הסכמי וואי, איפה פולארד?

הכישלון של ברק היה באשמת ערפאת, שהיחידי שקרא אותו באמת כנראה היה אריאל שרון. מה ביבי לא לחץ איתו ידיים? הכישלון האמיתי של ברק היא לא האינטיפאדה אלא הנפילה עם הסורים.

שוב פעם אני בדיעה שאסור לקפוץ לשם קיצונות. ביבי אדם ראוי להיות במנהיגות המדינה הזאת, וגם ברק ראוי, וגם הרבה אחרים שהשיגו את מעמדם בצדק ולא בקומבינות פוליטיות. אבל כרגע, אם אנחנו מעוניינים לראות את החמאס נופל, ממשלה ימנית היא סיכון גדול. אלא אם יש פה עדיין מישהו שחושב שאפשר למחוק ארגון טרור במימדים כאלה בכוח או לחילופין שאנחנו יכולים להמשיך במצב הנוכחי עוד כמה עשורים.

10. THE STRETFORD END Member

Obafemi

המדיניות של ביבי,ההרתעה והפחד שגרם לראשי הטרור שידעו כי מולם עומד מישהו רציני ולא בובה מתקפלת הם אלו שגרמו לפחות נסיונות פיגוע ובכך לפחות פיגועים,
    הרי זה לא שיום אחד דווקא בתקופת ביבי החליטו ראשי הטרור לעשות הפסקה,מישהו "עזר" להם להגיע להחלטה הזו והרי בשטח היו פחות,הרבה פחות פיגועים,מה אורי גלר אחראי לזה?

ביבי נכשל בנושא פולארד,אז?

ביבי לחץ יד לערפאת,אז?
    נתן לו את הצאנס,ברגע שגילה מי עומד מולו ידע לשנות כיוון,לא כמו רבין,לא כמו פרס,לא כמו ברק!

ברק ראוי להיות ראש ממשלה רק מה....אין לו סיכוי.

11. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עניתי לך למה הטרור ירד - תהליך השלום היה בתנופה אחרי רבין ופרס, ערפאת רצה שביבי יהיה מחוייב אם לא לאוסלו אז לפחות לצעדים משמעותיים אחרים, ופעל נגד הטרור. משהו שהוא לא עשה עם ברק וכמעט ולא עשה עם רבין.

מתי ביבי שינה את הכיוון בדיוק? ממה שידוע לי, מה שהפיל אותו בסופו של דבר היה הסכמי וואי שחיסלו אותו בעיניי הימין. בכל מקרה, גם ברק אומר שעכשיו הוא יודע שהוא עשה טעויות ושהוא השתנה.

להוריד את הפיגועים זה טוב ויפה אבל כמה פיגועים כבר היו בשלוש השנים האחרונות? 4? 5? יש פה מטרה גדולה הרבה יותר והיא לבודד את החמאס, להפילו בעיניי הפלסטינים ובסופו של דבר להגיע להסדר. ביבי לא יגיע להסדר עם הפלסטינים לא היום ולא עוד 20 שנה. אבו מאזן מצד שני, לא יחזור על טעויות ערפאת בקמפ דיוויד ויחתום בכל יום נתון בכל שעה נתונה על מה שהוצע להם אז. ביבי הוא לא האיש הנכון לחיזוק אבו מאזן והפלת החמאס, כי אי אפשר לעשות את זה בכוח, זה הכל.

לפני שניגרר להגדרות - אני מבהיר שכשאני אומר "הסדר" אני מקווה למשהו סביבות 67, עם חילופי שטחים, השארת התנחלויות מסויימת, הסדרים ביטחוניים בגבולות והסדרי ריבונות בעיר העתיקה. ביבי בחיים לא יחתום על דבר כזה, אני מניח שגם רובכם לא.

12. THE STRETFORD END Member

תהליך השלום היה בתנופה????איזה שלום ואיזה נעליים?זו הסיבה למיעוט פיגועי הטרור בתקופת ביבי,הצחקת אותי.
    תוציא את המילה שלום כשמדובר בינינו לבין הערבים,אין דבר כזה שלום ולא יהיה.

ביבי במדיניות התקיפה כנגד ערפאת ששלט בחוטים של מנגנוני הטרור גרם לירידה בנסיונות הפיגועים,ערפאת ידע שביבי זה לא רבין,זה בטח לא פרס,הוא ידע שהצוואר שלו בסכנת תלייה לאחר שביבי הבין שמדובר באחד ש אומר א' ועושה ב'.

בדיוק כמו ששרון במדיניות החיסולים שלו גרם לאחר אין ספור פיגועים לראשי החמאס להתחנן להודנה והפסקת אש ופתאום היה שקט יחסי.

עצם זה שביבי הסכים לויתורים מסוימים חיסלו אותו מבחינה פוליטית אצל הימין הקיצוני,הם בסופו של דבר הפילו את ביבי ונענשו על כך עם ברק ואחרי זה שרון והויתורים החד צדדים שהם לא חלמו עליהם.

ביבי יגיע להסדר(שים לב הסדר,לא שלום)עם מי שצריך ויהיה אפשר להגיע איתו להסדר רק בתנאי שהצד השני יקיים את ההסכמים,לו ערפאת בזמנו היה עושה את מה שהסכים עליו דברים היו זזים,

חזרה לקויי 67,ריבונות בעיר העתיקה,תמשיך לחלום חלומות ורודים בקנדה,פה בשטח המציאות היא אחרת לגמרי.

13. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי, הגענו לדמגוגיה ולעקיצות אישיות, מכאן והלאה זה מיותר להמשיך.

14. בית"רי מלידה Member

סלע, תתחיל לשלוח מכתבים לביבי - יש מי שיטפל בהם:

שיא השחיתות: המדינה תעזור לביבי למכור ספרים.

ומה עם סל הבריאות נבלות חסרות מצפון?

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

עזוב אותי מביבי... אנשים עיוורים.

מינוי שר המשפטים שעושה אולמרט הוא נהדר!