בהחלט כישלון מדיני וצבאי כולל והיא היתה חלק ממנו, הרמטכ'ל ידע לקום ולשים את המפתחות על השולחן ולהגיד,אני מתפטר לאחר המלחמה ואם אני לא טועה,עוד לפני דו'ח ועדת וינוגרד, אולמרט,פרץ ולבני לא ידעו לעשות זאת.
לא בטוח שמישהו אחר היה "יודע" לעשות זאת טוב יותר. המלחמה הזאת לא דומה בשום אופן לזאת בעזה. בלבנון תמיד היה לנו קשיים. לא בטוח שאם ברק היה שר ביטחון למשל לא היינו סופגים מהלומה בלבנון בלילות המפחידים ההם. הטילים כנראה היו ממשיכים להגיע לכל אזור הצפון ועד חיפה, זה היה יריב קשה כמו שתמיד היו לנו חיזבאללה במשך כל 20 השנים שהיינו בלבנון ואף יותר מכך.
אם מישהו אחר היה פועל טוב יותר בזמן המלחמה אי אפשר לדעת, אני משער שכן אבל לא זו הנקודה אלא שההנהגה נכשלה כישלון חרוץ, אתמול אהוד אולמרט ניסה לצייר את תמונת המלחמה וההישגיים שלנו בצבעים יפים כשכולם יודעים שחיזבאללה עדיין נמצא על גבול הלבנון,כשהוא חזר להתחמש, כשלא השגנו שום משהו ממשי וכי אנחנו עדיין נמצאים תחת איום החיזבאללה. היתה לנו הזדמנות מצויינת לשנות את יחסי הכוחות כמו שצריך,להשיג הישג רציני כשהעולם נתן לנו יד חופשית למשך חודש וביזבזנו זאת, כל מי שהיה בראש מקבלי ההחלטות היה צריך ללכת הביתה,כמו שכתבתי,חלוץ עשה זאת, אולמרט,פרץ ולבני עדיין חיים כאילו הם ניצחו.
אז חיזבאללה יושבים על הגבול ומתחמשים, אמת. מה אתה מציע לעשות? לצאת למלחמה איתם? שוב ישיבה בלבנון ללא הכרעה? שוב יפלו עשרות או מאות חיילים ובסוף נחזור לאותה נקודה?
לא,אני לא מציע הצעה כזו אלא מדבר על ההזמנות שהוחמצה ושעליה היו צריכים לתת את הדין אבל לא עשו זאת ומה זה אומר על אותם אנשים. בגין ידע בזמנו לקום וללכת אחרי מלחמת לבנון הראשונה, חלוץ ידע לקום וללכת, אולמרט לא,פרץ לא,לבני לא.
או שהפעם נצא למלחמה כמו שיצאנו בעזה - בצורה שבה אכפת לנו קודם מחייל שלנו ואחר כל מאזרחים שלהם. אולי בצורה כזאת נוכל להכריע מלחמה, בלי הרג חיילים המוני. עם ראש ממשלה טוב ורמטכל מעולה זה יכול לעבוד...
מזל שלא כולם מדברם או חושבים כמוך. גיבור מהמקלדת. תתגייס ותבין מה זה הרג ומלחמה ואז תפתח את הפה על איך להרוג אחרים בכזאת קלות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3695868,00.html מי זה כתב לפני כמה ימים בהחלטת ועידת העבודה האם להכנס או לא לממשלה לגבי אופיר פינס בין היתר, איש עקרונות אה,להצדיע לו ממש...כולם עובדים על כולם.
http://www.mako.co.il/news-military/israel...de616021004.htm אפשר להוסיף את זה גם לאנשים שצריך להרוג.
אם להרוס את זה וכל הפיצויים לא יעלו יותר. יפה לו. אתה יודע, לפעמים העניין המרכזי לא תלוי בך. זה לא משנה באמת מה אנחנו חושבים על הרג כי לחמאס לא אכפת. הם יהרגו כמה שיותר יהודים ככה או ככה, אם אנחנו רוצים לשרוד פה אז צריך להגיב בהתאם, כי הם לא יפסיקו אתה יכול לשכוח מזה. וגם עכשיו לא בזמן מלחמה תושבי הדרום ממשיכים לסבול ממתקפת טילים לא פוסקת במשך 8-9 שנים.
כנראה שהרוב דווקא כן חושבים כמוני, כי פעם אחרונה שבדקתי הימין זכה ב65 מנדים, מול 16 של השמאל... וברצינות - אמרתי שלהרוג אנשים זה קל? ומה השטויות האלה, לא חסר אנשים שכבר התגיסו והם אחרי צבא וחושבים כמוני בדיוק...
ממתי תמיכה בימין=יציאה למלחמה? לא הבנתם מהמבצע האחרון בעזה, שאין שום סיכוי לפתור את הסיטואציה שם בעזרת פיתרון צבאי?