פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

קבלו את היציאה האחרונה מבית מדרשו של נתניהו

סילבן שלום הבדיחה הפוליטית הוא יהיה שר לפיתוח כלכלי והשר לנגב והגליל. איזו בדיחה! יש שר אוצה אז מה זה בדיוק שר לפיתוח כלכלי? לפחות עדיין אין שר בריאות ולאף אחד לא איכפת מזה.

בושה לנתניהו ולכל הסמרטוטים שעשו הכל כדי לקבל שר לענייני כלום.

2. THE STRETFORD END Member

הנאום של ציפי לבני הזכיר לי את ההודעות של דנידין,
    קטנות,מרירות ומלאות עיוותים וחוסר יכולת להסתכל על עצמה.

היא ידעה יפה מאוד לדבר על ליברמן והחשדות נגדו,ידעה לדבר יפה מאוד על ברק והעמותות(ועוד כמה דברים שפשוט ביזו אותה,כמו על מאיפה אהוד ברק עשה כסף כאזרח,בגלל הקשרים הפוליטים שלו לטענתה,
    באמת לא ידעתי שזו בושה של אזרח לקבל כסף על נאומים אחרי שכיהן בתפקידים גבוהים למען מדינה)
    וכמובן היא ידעה לדבר על ריבוי השרים של נתניהו,
    רק מה,היא שכחה שהיא עצמה ישבה בממשלות שהעלו את מספר השרים,גם שרים ללא תיק אבל אז משום מה,קולה לא נשמע?
    היא שכחה כי נגד ראש הממשלה אולמרט נפתחה חקירה,שהיא עצמה קראה לו להתפטר אך זה לא מנע ממנה להמשיך לשבת על הכסא הנוח שלה...לצידו.

פוליטיקאית קטנה ומרירה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/09
  3. Gass12 Member

אם יורשה לי לרענן את זכרונך הרי שהמשרד והתיק נתפרו בזמנו למידותיו של נשיאנו מר שמעון
    פרס שמילא את התפקיד הזה בדיוק. האמת ?ניתן למלא תוכן כמעט כל תפקיד כי כבר נאמר שהאדם בונה
    את התפקיד ולא ההיפך.
    אבל ב4 עיניים ביני לבינך (שלא ישמעו ) אני לא קונה מפוליטיקאי כלום אפילו כשיאמר לי מה התאריך היום
    אני אפקפק ואגש לבדוק ביומן. פוליטיקאי ימכור כל ערך וכל מה שמאמין בו. בשביל ג'וב טוב עם שררה כבוד
    ומנעמים. אכזבה היא פונקציה של ציפיה. "אל תצפה לא תתאכזב"

4. THE STRETFORD END Member

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

לא משנה מה לא תגיד דבר נגד ראש הממשלה הבזבזן ביותר שהיה לנו כאן, עוד יותר משרון ומאולמרט שנחשבו לשיאנים.

אם אכן נוותר על עניין שר לפיתוח הנגב והגליל עדיין נותרים לנו הרבה מאוד תיקים שאפשר לתהות עליהם רבות. "השר לאסטרטגיה כלכלית", "השר להסברה וענייני התפוצות", "השר האחראי על השירותים החשאיים והאנרגיה האטומית", "השר לאיומים אסטרטגיים", "השר האחראי על המיעוטים". עכשיו תענו לי כל תומכי ביבי בכנות האם באמת האמנתם לו שהוא דיבר על ממשלה צרה וחסכונית יותר? האם האמנתם לו שהוא דיבר על כך שהוא חושב על הצלת המשרות של אנשים מסכנים שפוטרו מעבודתם? מיליונים על גבי מיליונים יילכו לחבורת סמרטוטים מארץ הסמרטוטים שעשו הכל למען הטייטל. נתניהו וכל שאר 30 שריו וסגני שריו סמרטוטים, טיפת יושרה ציבורית לא הייתה להם היום. העיקר שמחר תהיה להם החוצפה לדבר על פועלם החברתי למען האנשים הקטנים.

סטסטפורד:

א. היא אכן עשתה טעות פוליטית לדעתי שיצאה בבוטות יחסית נגד ש"ס וישראל ביתנו אבל תפסיק להתכחש לכך שזה נכון, אם נשים בצד ונסתכל על תוכן הדברים היא אמרה מה שרבים חושבים. נתניהו נתן לליברמן להיות אחראי על כל תיקים שאחראים על שמירת חוק, הוא נתן לש"ס לשלוט על כל המינהל הציבורי ומינהל מקרקעי ישראל מהסיבות הידועות ואל תתחיל לי עם שנאת החינם כי זה בהחלט לא זה. היא לא דיברה על הכספים שברק עשה מנאומים אלא מכל העמותות הפיקטביות שהייתה על כך חקירה בעבר.

על ברק:
    כמו שאמרתי גם שרון וגם אולמרט חטאו במספר השרים, אולמרט לפחות ביטל את עניין סגני השרים ובהחלט לא המציאו כזה מגוון רחב של תיקים חדשים, כזה מספר של שרים ללא תיקים, כזה מספר של סגני שרים. ההשוואה ממש לא במקום אבל תמשיכו לחיות בעולם האוטופי שלכם ושל ביבי, תמשיכו להאמין לאיש שלא מפסיק לשקר, מעניין שברק וליברמן יושבים יחד באותה ממשלה בכזו אידיאליה. הממשלה הזו כל כך עצובה וכן, אפילו שר בריאות הוא לא מינה.

6. THE STRETFORD END Member

נסטה

למעלה מ 10 שנים יש חקירות כנגד ליברמן,10 שנים!!!
    ועדיין לא פעם אחת מצאו נגדו ראיות בכדי להעמיד אותו למשפט,לשלוח אותו למעצר,משהו ולו הקטן ביותר,
    האם זו לא רדיפה בעינייך?
    יש לו אות קין של נחקר כשפועל שום דבר לא קורה במשך 10 שנים!!!

לצערי נתניהו נתן לש'ס את תיק הפנים,בלעדי זה הם לא היו נכנסים לממשלה,
    הלוואי וזה היה אחרת.

ציפי לבני דיברה לא רק על העמותות לגבי ברק אלא גם על כספים שעשה בהיותו אזרח בעזרת הקשרים הפוליטים שיצר לטענתה,סופר קטנוניות,סופר מרירות.
    אולי גם יש לה טענות לגבי הפנסיה הצבאית שלו,מי יודע?

לא ממשלה מושלמת,רחוק מזה,
    יותר מדי תיקים ויותר מדי שרים,זו תוצאה של בחירות ושיטת בחירות קלוקלת,
    לא ביבי המציא את השיטה,כן ביבי הצביע לשנות אותה,כמו גם ליברמן ומי הצביעה נגד זה....נכון,ציפורה!

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

צודק אבל אין זה מוזר ותמוה לדעתך שהוא עדיין מקבל את כל תיקי אכיפת החוק? במיוחד לאות התבטאויותו בעבר?

נתתי לך את הציטוט המדויק של לבני על ברק מהנאום היום. בנוגע לקשרים הפוליטים אז אני מזכיר לך שהיה איזה ניסיון של אישתו השנייה לעשות מהקשרים שלו משרד יחסי ציבור ואולי היא כיוונה על זה. מוצדק לחלוטין לסמרטוט ברק.

ציפיורה אשמה, ציפורה אשמה זה כל מה שאני שומע ממך. אם ביבי כזה גדול אני רוצה לראות אותו משנה את שיטת הממשל ותומך בהקטנת מספר השרים ל-18. אני רוצה לראות שהצדיק הגדול שלך יעשה את זה אבל נחש מה? הוא לא יתמוך בהצעות קדימה. לא ממשלה מוצדקת? סליחה?! הוא ראש הממשלה, הוא האיש שהכי הרבה ח"כים תמכו בו והוא יכל להקטין ולו בשר אחד מכל סיעה, להפעיל לחץ ציבורי הוא יודע והוא יכל לעשות אבל כלום. עכשיו הוא נסוג מכל ההבטחות שלו.

ומילה על ליברמן, אני מקווה שכל מי שהצביע לטרנד הזה הבין מהר מאוד את הטעות שהוא עשה. דבר אחד הוא לא יעשה מכל מה שהבטיח. עבודה בעניים.

8. THE STRETFORD END Member

לא,זה לא מוזר ותמוה בעיניי שהוא מקבל את תיקי אכיפת החוק,
    אולי הוא יצליח לעשות סדר ולהעלות את הרמה הירודה והמביכה של הגורמים הללו.
    אולי זה יגרום שבן אדם אחר לא יצטרך לסבול רדיפה כל-כך הרבה שנים ללא העמדה לדין.

אולי ציפורה התכוונה לאשתו של ברק ואולי ואולי,שורה תחתונה,מרירות וקטנוניות,
    ומה שלום הציורים של אשתו של אולמרט?
    מדוע זה לא גרם לציפורה לצעוק ולחפש מתחת לחגורה?
    כי היא צבועה וקטנונית.

למה אתה לא מסוגל לענות לעניין?
    ציפי לבני הצביעה נגד שיטת שינוי הבחירות,זו לא המצאה שלי,איך תסביר את זה והרי אתה צועק לשינוי ונגד זה כל הזמן,למה אתה לא מסוגל להגיד,וואלה,היא טעתה?!
    במקום זה שוב אתה מתנהג כמו ילד וחוזר לזה שאני אומר ביבי הכי הכי והכי
    כששחור על גבי לבן,כשמשהו לא מוצא חן בעיניי לגבי בחירה או התנהלות שלו אני כותב זאת,
    כמו בעניין אלי ישי ותיק הפנים.

עד אתמול הוא לא היה ראש ממשלה וכבר אתה קובע שהוא נסוג מכל ההבטחות שלו,
    קח אוויר,תשתה מים ותן לבן אדם לעבוד,בוא נבחן אותו לאחר תקופה מסויימת,
    אתה מסוגל לעשות זאת?

9. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

מעניין שאתה לא רואה את הסתירות שבדברים. ההבדל בין ברק לאולמרט זה באופן הפלילי, מה הקשר עכשיו לציורים של אשתו של אולמרט? האם מישהו האשים את אשתו בצורה פלילית כמו את אשתו של ברק?

אמרתי כבר בבפעמים קודמות שהיא טעתה, אין לי צורך לחזור על עצמי שוב ושב כמו אנשים אחרים..צורת הכתיבה שלך לא עושה על אף אחד רושם. אני כותב את מה שאני רואה וכן בהרבה פעמים אתה מפאר את נתניהו גם שאין שום מקום לפאר אותו במקומות כמו עם הבריאות, הסחטנות הפוליטית וריבוי השרים (אתה מאשים את השיטה אבל מי ראש הממשלה?).

אני רגוע לחלוטין, אני יודע שהיו לו הבטחות לגבי התחלת דרכו בקדנצייה השנייה שלו והוא הפר כמעט כל אחת מהן. מראש הוא לא רצה ממשלת אחדות אמיתית כי הוא היה מחויב "לשותפות הטבעיות" שלו, הוא ניפח את מספר השרים והמציא לעצמו ולעצמם תארים (כבוד ראש הממשלה והשר לאסטרטגיה כלכלית). ההתחלה שלו מאוד צורמת.

10. THE STRETFORD END Member

אתה יכול להמשיך ולעשות את עצמך כלא מבין לגבי ברק,אשתו או כל מי זה לא יהיה,
    ציפי לבני בעניין הזה קישקשה לחינם כתוצאה ממרירות.

צורת הכתיבה שלי לא עושה רושם על אף אחד...תגיד לי בן כמה אתה?
    כי כל פעם אתה מפתיע לרעה עם הדברים שאליהם אתה מתייחס או מה אתה כותב,
    רושם..נו שויין,שיהיה.

כן אני מאשים את השיטה,אותה שיטה שביבי הצביע לשנות אותה וציפי לבני לא!!!
    מי ראש הממשלה אתה שואל,ביבי,פחות מ 24 שעות!!!

11. דנידין Member

אני לא מבין מה הבעיה.
    אם ליבני הייתה ראש הממשלה וביבי היה ראש האופוזיציה הוא גם היה תוקף ממשלה כזאת ואף כבר ראינו בעבר שהוא יכול לרדת יותר נמוך.

תפקידה של האופוזיציה הוא לנגח בממשלה מ א' ועד ת'. תפנים שכך כל אופוזיציה עושה ועד לפרט הכי קטן.

בדיוק.

12. THE STRETFORD END Member

ציפי לבני הוכיחה ומוכיחה צביעות פעם אחר פעם
    וגם אתמול,במעמד ממלכתי היא לא ידעה להמנע מרפש,אבל זו האשה.

הקול הצווחני הפעיל אתמול במליאה מטעם מפלגת קדימה היה יואל חסון,
    מצויין,שלא יגמר לעולם,שאלו יהיו הפנים והקול העיקרי של המפלגה המוזרה הזו.

13. דנידין Member

צביעות? נמק והסבר. אולי אתה צודק, אבל תפקידה בראש האופוזיציה הוא לנגח בממשלה במקומות שיש פגמים. זה גם התקשורות עשו.

ואם כבר מדברים על צביעות אגב, הביבי שלך יכול ללמד אותה ועוד 20 כמוה איך לזגזג ולשקר.

14. THE STRETFORD END Member

הכל מנומק בכמה וכמה הודעות לפני,אבל בשבילך כמה דוגמאות:

היא זו שעמדה ביחד עם ברק ואולמרט במלחמה כושלת ולא ראיתי אותה לוקחת אחריות ומתפטרת.
    היא זו שנשארה לשבת על הכסא החמים של שרת החוץ לאחר שאולמרט נחקר על עבירות,היא ידעה טוב מאוד להגיד לו שהוא צריך להתפטר בגלל זה,כשלא עשה כך,זה לא מנע ממנה להמשיך ולשבת על הכסא...לצידו.
    היא זו שבאה בטענות על שיטת הבחירות,כזו שמנעה ממנה להיות ראש ממשלה ולמרות שקדימה זכתה בהכי הרבה מנדטים אבל היא זו ששנה קודם לכן הצביעה נגד שינוי שיטת הבחירות.
    היא זו שישבה בממשלה תחת שרון ואולמרט כשהם הגדילו את מספר השרים וסגני שרים ושרים ללא תיק,
    אז היא לא פצתה פה,זה היה בסדר מבחינתה,ממשל תקין,לא ביזבוז כספים והיום....פתאום היא זועקת.

יש מבין?

15. דנידין Member

מסכים איתך.
    היא ישבה עם מושחטים ולא אמרה כלום, היא כמו כולם (גם ביבי) לא באמת עושים דבר למען שינוי שיטת הבחירות. כולם דיברו לפני הבחירות והיום אף אחד לא שם על הציבור.
    גם לגבי השרים אתה צודק.

אבל שוב, אם ביבי היה באופוזיציה, גם הוא היה תוקף על הנושאים האלו ואולי עוד אחרים. זה חלק מהתפקיד.

אתה לא יכול להיות באופוזיציה ולא לתקוף. כולם כך, זה מחייב שהאופוזיציה תיהיה קונטרה לממשלה.

נ.ב. אני מסכים איתך בהכל למעט האשמה על מלחמת לבנון השניה. לא מאשים אף שר בכישלון המלחמה למעט אולי אמיר פרץ. כי בתאכלס עמדו מול אוייב חזק שהפתיע אותנו מאוד בזמן שהצבא לא ממש היה מוכן לקראתו. זה היה כישלון מדיני די כולל.