אתה אמרת שיש אינטרסים לאומיים וסכנות מיידיות ובגלל זה בירכת את העבודה על הצטרפותה לממשלה ואני שאלתי האם אינטרסים אלו לא היו גם אז שציפי ניסתה להקים ממשלה? הניסוחים שסוכמו אתמול דינם ככלום מושלם, אם באמת היו אלה סכנות ממשיות אז נתניהו היה צריך לגלות אחריות לאומית ולשבת בממשלה. אגב, נתניהו הסכים לתת ללבני לנהל משא ומתן גם על השכונות הערביות של ירושלים. אם לא ידעת על זה היה כתוב בעיתונים היומיים וגם באתרי החדשות, אם הוא הסכים לזה עכשיו הוא יכל להסכים גם שהוא לא ראש ממשלה ולייצר ממשלת אחדות אמיתית שתכלול את קדימה, הליכוד והעבודה אבל ביבי דואג להיסטוריה האישית שלו. שוב תקרא עיתונים, חברי ש"ס כמו כל פוליטיקאי או שחקן כדורגל ישראל ממוצע התראיינו ב"עילום שם" והודו בכך שהם נלחמו ונשכבו על הגדר למען נתניהו ושהוא מורח אותם (טרם חתמו על הסכם קואליציוני). בנוסף אני מאמין לירון דקל, רינה מצליח ודרוקר ולשני הילדודס מ-2 ו-10 שמעורים היטב בביצה הפוליטית ודיברו על כך. אמרתי גם לפני הבחירות, ראיית העולם שלי בגדול תואמת את מפלגת העבודה אבל אני לא מסכים עם הדרך ולבני משכה אותי אליה. הצבעתי ללבני כדי שהיא תהיה ראש הממשלה ואם השיטה לא הייתה דפוקה היא זו שהייתה צריכה להיות היום ראש הממשלה של ישראל אבל השיטה קלוקלת ואותו ביבי עכשיו רוקם כל מיני חרטות כדי להשאיר את שיטת הממשל על כנה כי הוא יודע שככה הוא יצליח, טובתו לפני טובת המדינה. הצבעתי ללבני כדי שהיא תעמוד בראשות הממשלה אבל ברגע שראיתי לאן הממשלה החדשה הולכת רציתי שלבני תישאר בחוץ. רציתי לראות מה ממשלת הימין מסוגלת להביא לנו, רציתי שגם העבודה תישאר בחוץ. ממתי אדון ברק הפך להיות מר ביטחון האולטמטיבי? זה הוא שניסה לעשות רגיעה בכל מחיר, לא משנה מספר הקאסמים גם על חשבון שליט (צבוע שכמוהו רץ לאוהל של המשפחה להביע תמיכה ומעניין אם גם בישיבות היה כזה גיבור). ברק הוא בלון שנופח יותר מידי, הוא איש ראוי וביטחוניסט חשוב אבל לא בכל מחיר. ברק יכל לתת מעצותיו גם מתוך ספסלי האופוזיציה ואם כל כך רצה יכל לעזוב את מפלגת העבודה ולהצטרף כשר מקצועי כמו שדיין עשה עם בגין. אתה לא אובייקטיבי בדיוק אז תחסוך מאיתנו את הברכות ללבני. פרס הוא נשיא והוא חייב להיות ממלכתי, כולם יודעים הרי שהוא "לא ממש מחבב" את נתניהו. ברק רודף כיסאות. רק ביבי יודע אחרת, רק ביבי הוא מנהיג חכם ומנוסה. שכחתי באמת שהוא סולק בבושת פנים מכיסא ראש הממשלה לפני עשור.. עדיף שיישאר כשר אוצר.
מה קשה להבין,תחת ציפי לבני אף אחד לא רצה להיות כי לא מאמינים בה,בוטחים בה,חושבים שהיא המתאימה להוליך את המדינה,תחת ביבי,כן! ברק חושב ככה,ש'ס חושבים ככה,ליברמן שהוא חבר טוב של לבני,שצמחה תחת הכנפיים שלו,חושב ככה ולכן הם הצטרפו לביבי ולא לציפי. אני לא בארץ אז אני לא קורא עיתונים אלא רק אתרי אינטרנט ולא ראיתי שכתוב שביבי נתן אור ירוק ללבני לגבי ניהול משא ומתן לגבי השכונות הערביות בירושלים ועדיין,אלו רק אתרי חדשות,קח הכל בערבון מוגבל. כשאני שומע את אלי ישי מדבר על מה לבני הסכימה לתת לו במשא ומתן,אני מאמין לו יותר מאשר כתבתי חדשות,פרשנים ומקורבים עלומי שם. אהוד ברק היה רמטכ'ל,ראש ממשלה,שר ביטחון,אני חושב שזה אומר שהוא מר ביטחון קצת יותר ממה שאנשים מחזיקים לגביו. לתת עצות מספסלי האופזיציה זה שווה כקליפת השום,מי שלא מחזיק בהגה אין לו השפעה. פרס נשיא והוא יכול להיות ממלכתי אבל לא חייב,בדיוק כמו שוויצמן לא היה כזה, הוא לא אוהב את נתניהו אבל גם הוא מסוגל לשים את הצד האישי לטובת הלאומי ולכן נתן לביבי את האור הירוק להרכיב ממשלה. גם אתה לא בדיוק אוביקטיבי אז תחסוך ממני לאן אתה רוצה לשלוח את ביבי ותישאר להיות בצד עם ציפי.
טוב אני מבין טוב מאוד לאן זה הולך. אם אתה בוחר להאמין לשקרים שפוליטקאים מפזרים בטלוויזיה אז תעשה חיים. מעניין שהאיומים לא כל כך גדולים שציפי ראש ממשלה אבל שביבי כן, חשבתי שאפשר בכל זאת ליצור פה דיאלוג אבל אתה ממשיך בשלך כאשר ביבי הוא הכל יכול ורק הוא יכול להשיט את הספינה כהלכה. עוד שנתיים, במערכת הבחירות הבאה נראה מה היו ההישגים הגדולים של אדונך.
גם אני מבין לאן זה הולך, אני בוחר להאמין לשקרים של פוליטקאים בטלוויזה ואתה בוחר להאמין "באמת" של ציפי לבני ופרשנים בטלוויזיה, והמבין יבין(לא חיים). כתבתי שביבי הוא כל יכול? ככה זה שאין מה לכתוב,מתחילים לעוות הכל אה, כן כתבתי שהוא טוב יותר,נכון יותר ומתאים יותר מלבני, אתה מבין את ההבדל או שקשה לך? אם יהיו בחירות עוד שנתיים זה יהיה כישלון של ביבי והממשלה שלו, אני מקווה שלא כך יהיה הדבר,השאלה האם גם אתה?!
להפך. אני יודע שהם רחוקים מלהיות מושלמים אבל העניין הוא שאתה מאמין כל כך בצדקתך בלבד מה שלא מאפשר דיון. אמרתי שהאיומים היו גדולים אז וכך גם הם היום. נתניהו היה צריך להיכנס אז לממשלה וכמו שאמרת לנסות להשפיע, זה שהיא קבעה ככה לא תמיד אומר שכך זה גם יסתיים אבל אתה ממשיך לומר שרק נתניהו יכול. היום אתה ואנשים שתומכים בעמדתך אומרים שלבני הייתה צריכה להיכנס בכל מקרה, לא משנה מה האידיאולוגיה כי יש איומים קריטיים וישראל נמצאת במשבר מאין כמוהו אז אני שואל במה למעט ההתפרצות הכלכלית האחרונה(אז ניצני המשבר החלו לבצבץ) השתנה בדיוק? למה עכשיו היא אינטרסנטית, למה אי אפשר לקבל שיש אנשים שיש להם אידיאולוגיה (ואני לא מדבר רק על לבני). אם אנשים אומרים שהיום היא הייתה צריכה להיכנס בכל מחיר הרי שמדובר באבסורד כי אותו מצב היה לפני חודשיים פחות או יותר. אם אתה חושב באמת שכאשר הפוליטיקאים מתראיינים בטלוויזיה הם אומרים אמת אז אין לי מה לומר לך, רק לפני שעה בן אליעזר התראיין לרפי רשף ויכלת לראות כמה הוא מרגיש לא נוח וכמה שהוא מנסה להצטדק, לא צריך להאמין בצורה עיוורת לאף אחד אבל אפשר לזהות אם אתה מתעניין באקטואליה את דפוס העניינים. על סמך מה אתה קובע שנתניהו טוב יותר מלבני אני לא יודע, כראש ממשלה הוא היה רחוק מאוד כמצטיין. אם אתה מנסה לבוא לטענה כאילו היא חסרת ניסיון גם לנתניהו עצמו לא היה יותר מידי ניסיון בטרם נבחר בפעם הראשונה והיחידה למעשה לראשות הממשלה. אני יכול להמשיך ולכתוב עוד הרבה אבל שאין בשביל מה אז חבל על הזמן. ההשערה שלי לגבי מועד הבחירות היא רק השערה. אני מקווה שהממשלה תצליח לא משנה מה הרכבה אבל אני ריאלי לגבי מה שיהיה, החבר'ה בליכוד עוד לא התחילו במרד שלהם, כל עוד נתניהו והליכוד עצמם לא רוצים לשנות את שיטת הממשל אז זה מה שיהיה כאן.
באיזה סרט אתה חושב שאתה חי? המפלגה ברשות ליבני זאת שקיבלה את מספר המנדטים הגבוה ביותר ולא זאת של ביבי. לגבי הפוליטיקות של ליברמן וש"ס וזה שהם רצו ביבי, זה הכל קומבינות.
נסטה אני מאמין יותר לבן אדם שמדבר על מה הובטח לו ושאף אחד לא טען אחרת מהצד הנגדי לעומת פרשנים ומקורבים עלומי שם. האיומיים ולפחות הביטחוניים לפני כמה חודשים כשלבני ניסתה להרכיב ממשלה היו אותם איומיים אבל ביבי בתפיסת העולם המדינית שלו לא היה מוכן לשבת תחת לבני, זה לא אומר שטובת המדינה לא היתה לנגד עיניו,להיפך והממשלה כשלבני היתה חברה בכירה בה הראתה למה הוא צריך היה להיות מודאג ולא מאמין בה,בלבני. לו לבני היתה נכנסת לממשלת נתניהו היא היתה מקבל את תיק שרת החוץ,סוג של פשרה,סוג של פרווה, כן בממשלה אבל לא בתפקיד קובע ממש אבל כן תחת מדיניות שונה של ביבי והוא היה מרוויח ממשלה רחבה. אני חושב שהכהונה של ביבי כראש ממשלה בעבר היתה טובה, אני לא נתתי לעליהום התקשורתי שהיה נגדו לבלבל את העובדות בשטח,את ההרגשה שלי כתושב היתה. הוא נכנס לנעליים של רבין שבתקשורת סימל את השלום,כל מה שביבי לא היה עושה זה לא היה מתקבל כדבר טוב,הוא סימל עבור התקשורת את ניפוץ חלום השלום,חלום מזרח התיכון החדש שהם היו שבויים בו. ביבי אז נפל בגלל ימין קיצוני,מפד'ל בראשות חנן פורת,הוא נפל בגלל שנתן יותר מדי קרדיט לדוד לוי לפני הבחירות,הוא טעה בהערכת הכוח שלו כששריין לו ולמפלגתו,גשר 5 מקומות גבוהים. ביבי למד את הלקח ולא מעט בגלל זה ניסה בכל הככוח להשיג הפעם ממשלה רחבה יותר. ראש ממשלה טוב,שר חוץ נהדר,שר אוצר אמיץ,זה הרבה יותר ממה שיש לציפי לבני ברזומה, הוא מנוסה יותר,מיושב יותר,מפוקח יותר,לכן אני מאמין שהוא מתאים יותר עכשיו. עוד יהיו מורדים ועוד יהיו אנשים קטנים שיחשבו רק על עצמם,זה תמיד היה ותמיד יהיה ככה, אבל יש לי הרגשה ואני מייחל לזה,שהשותפות הרחבה הזו תפתיעה לטובה, מנסים לצייר את ליברמן כאסון למשרד החוץ,אנשים חכמים ושקטים וכאלה שכיהנו כשגרירים ובתפקידי חוץ מסויימים דווקא חושבים אחרת,רק קולם לא נשמע חזק בתקשורת, ליברמן הוא איש מבריק,רהוט,הוא יכול להצליח הרבה יותר מלבני במשרד הזה. ברק ממשיך בעצם באותו התפקיד,יציבות חשובה בימים אלה. ימים ידברו ואם זה לא יצליח אני אהיה הראשון להודות בזה,אבל אני מחזיק אצבעות הכי חזק שאפשר, לא בטוח שכולם עושים זאת. דנידין חבל בשבילך שאתה לא מצליח.
הממשלה שלה הייתה שותפה לא הייתה בהיכרח מתנהגת אם היא הייתה עומדת בראש, כל ראש ממשלה מנווט אחרת את הממשלה תחתיו. בשורה התחתונה אתה לא מספק כאן תשובה, ביבי לא ראה את טובת הציבור ובחר ללכת לבחירות כדי לממש את חלומו לשוב ולהיות ראש ממשלה. אתה מציג את זה כאילו הוא צדיק והיא עשתה רע בזה שלא נכנסה לממשלה. ולמה אתה חושב שאדון אלי ישי יגיד לך את האמת שהוא מתראיין בטלוויזיה? הוא רוצה לצאת הכי טוב שאפשר ולכן הוא אומר את מה שיועציו אומרים לו. הוא לא פחות אמין משאר הפרשנים למיניהם. להפך רבים מהציבור מאמינים להם במקום לפוליטיקאים. אני שמעתי על הדברים הטובים שאמרו על ליברמן אבל מצד שני אתה לא יכול להתכחש לכך שהעולם לא אוהב את המינוי הזה ושרבים מתכוונים להימנע מפגישות איתו. אתה לא יכול לזלזל באפשרות שזה יפגיע במעמדה של המדינה. ומעניין אותי גם איך שהתחמקת מעניין שינוי שיטת הממשל. מעניין מאוד שנתניהו שהיה בעד צימצום הממשלה ל-18 שרים בזמן ממשלת אולמרט כעת מתכונן לכונן בזמן משבר כלכלי אני מזכיר ממשלה שתהיה עוד יותר גדולה משל אולמרט ועם סגני שרים שלהזכירך אולמרט ביטל את העניין הזה (מלבד סגן שר הביטחון) בגלל גודל הממשלה. מעניין שכל הבטחות לשינוי שיטת הממשל הן של הליכוד והן של ליברמן נעלמו כלא היו בגלל ההסכמים עם ה"שותפות הטבעיות". וזה מה שיש לאנשי משרד החוץ לומר בנושא, איך אומרים..לא נגעתי:
נסטה התנהלות לא מרשימה כשרת חוץ,חברה בכירה בממשלה שתחתיה ישראל הפסידה במלחמה,היא לא ידעה אפילו לקחת אחריות ולהתפטר למרות שקראה לאולמרט לעשות זאת בעקבות ועדת וינוגרד ואני יכול להמשיך עוד ועוד, האם צריך לתת לה להוביל את המדינה,אני לא חושב. למה להאמין לאלי ישי?כי אף אחד לא סתר את את הדברים שלו,כי לפחות הוא עומד מול המצלמה ולא מתחבא מאחורי מקורבים עלומי שם. העולם לא אוהב את המינוי של ליברמן...מי אמר?כמה כותרות בעיתונים?כמה אנשים? זה מה שצריך לקבוע? לא נמנעים מלהיפגש עם אנשי טרור,עם שלטון איראן וסוריה אז ימנעו מלפגוש שר חוץ ישראלי ורק בגלל שזה ליברמן?הלו,תחשוב בהגיון. בוא ניתן לביבי זמן מתאים בכדי לראות איך יקצץ ואיפה ובהחלט,צריך לעשות זאת גם בכנסת עצמה(סגני שרים וכ'ד). בוא ניתן זמן לראות אם יעבירו חוק לשינוי שיטת הממשל ולמען השם,הוא עדיין לא ראש ממשלה וכבר אתה בא אליו בטענות למה הוא לא עשה ככה ולמה הוא לא עשה אחרת,מעניין מה יהיה לאחר שהוא יהיה כזה! לגבי הציטוט שהבאת,גורמים בכירים במשרד החוץ...אתה מבין למה אני מעדיף את אלי ישי מדבר בכבודו ובעצמו במקום "גיבורים" בעילום שם?!
זה אתה אמרת ואת הדברים שאתה מתייחס אליהם אמרו גם אנשים בעילום שם. איזו הפתעה. אם אני אגיד לך שלבני דיברה על זה תגיד שהיא משקרת או בר-און גם, תגיד שהיא לא אומרת אמת אבל אם אלי ישי בכבודו ובעצמו אומר אז זה בסדר. אוקי.. שוב זה לא בהיכרח אומר שהוא אומר אמת, לפעמים הם גם משקרים. לראייה חברך ביבי שיקר לא פעם ולא פעמיים מול מצלמה, כנ"ל ברק, אולמרט ואפשר להמשיך הלאה. פוליטיקאים הם לא תמיד האנשים האמינים ביותר. אתה חושב ויש אחרים שחושבים אחרת ממך. תסריט של מנהיגים או שרים מסוימים שלא מעוניינים לפגוש את ליברמן או דברים הקשורים לכך אינו תמוה בכלל. זה אפשרי, אני לא חושב ברצינות שזו אופציה אבל אתה יכול לחוש שהאווירה לא חיובית בדבר מינויו ואתה מוזמן להמשיך להתכחש לכך. יש הסכמים קואליציונים שפורסמו בתקשורת. אין זכר אפילו לכל הבטחות הבחירות שנתניהו וליברמן דיברו עליהם. הם דיברו על כך שיש צורך להעלות את מספר חברי הכנסת הדרושים להפיל ממשלה אבל שום אפילו לא איזכור קטן להעלאת אחוז החסימה ולמה? השותפות הטבעיות הטילו וטו על כך מפחד להיעלם. (אם אחוז החסימה יעלה ל5 מנדטים במקום 3 כיום זה מספיק כדי להעלים את יהדות התורה, הבית הלאומי, מר"צ ומפלגות ערביות) אני מצפה לראות לפחות הצהרת כוונות אבל בינתיים אין סימנים לכך, אין סימנים לכך שהוא יוותר על סגני שרים או אפילו שרים בלי תיק. (תיק המדע,תרבות וספורט צפוי אפילו להתפצל!)ימים יגידו אם צדקת ואני טעיתי אבל שנינו לא תמימים ואתה לא באמת חושב שפתאום יצוץ פה מרחיק לכת.
לא הבנת אותי נכון בהקשר של ליברמן,אני קראתי אותם כשהם הזדהו בשמות,לצערי לא זוכר את השמות אבל חלק היו שגרירים לשעבר בארה"ב למשל,הכוונה שלי היתה שהדעה שלהם ומה שאמרו,זה משום מה לא צבר הד בארץ והעדיפו להשקיט זאת בתקשורת. אתה ראית את ציפי לבני או מישהו מקדימה סותר את הדברים של אלי ישי?אני לא. ביום שמישהו בכיר,מישהו ששוה התייחסות,מישהו שיש לו כוח יסרב להיפגש עם ליברמן נדבר עד אז אלו רק דברים באוויר. אני מצחיק?..תודה וברצינות,פורסמו א' ב' ג' דברים,הסכמים בעיתון אבל לא פורסם משהו בנוגע על שינוי שיטת ממשל בעתיד או משהו בנושא...אז מה?וכמו שכבתבתי מקודם,חכה,גם רומא לא נבנתה ביום אחד נכון? בוא נעביר ביקורת ונעשה סיכומים אחרי הכהונה או בטח לא לפני שהתחילה.
א' ערכתיhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ב' אני זוכר את רוני בר און מגיב על מה שישי אמר בנושא המשא ומתן דאז וסתר את דבריו.
נסטה - אתה בעד העלאת אחוז החסימה? בא נראה מה יצא מזה - אם אחוז החסימה עולה ל5 מנדטים נניח, שס ויהדות התורה יתאחדו לקראת הבחירות ויפרדו מיד אחרי. אותו הדבר לגבי הבית היהודי והאיחוד הלאומי וגם המפלגות הערביות יעשו כך (מענין מה מרצ יעשו). אפילו אם אחת מהמפלגות האלה תפול, כל מה שנקבל מזה זה שצבור מסוים לא יקבל ייצוג בכנסת. זו מטרה כל כך נעלה?
אני לא יודע מה יהיה כל כך אחרי העלאת אחוז החסימה אבל זה צעד נחוץ!, כמעט קריטי להמשך הדמוקרטיה הישראלית. במצב הנוכחי אי אפשר למשול בארץ, נתניהו לא יצליח לסיים את הקדנצייה וגם סתם אם לבני תיקח את הבחירות הבאות גם היא לא תצליח לסיים קדנציה כי זה כמעט בלתי אפשרי לסיים קדנציה שיש לך כל כך הרבה סיעות בכנסת, שיש לך כל כך הרבה סיעות בקואליציה. זה גורם למחטפי כספים, לבירוקרטיה מרגיזה וזה פסול, פשוט פסול. אם הערבים והחרדים חפצי ייצוג אז כדאי שיתאחדו, אם מרצ רוצים להמשיך אז שיצטרפו למה שנותר ממפלגת העבודה וימשיכו משם. אם נמשיך ככה המצב יהיה רע, חייבים להעלות את אחוז החסימה ל5 מנדטים לפחות.