פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. דנידין Member

והנה המספרים שש"ס הציגו בגאווה לבוחרים שלהם ב"הצלחה" המסחררת שלהם במשא ומתן הקואליציוני:

1. 1.4 מיליארד שקל קיצבאות הילדים (שיא מדיני!)
    2. 795 לישיבות (שיא מדיני!)
    3. 130 מיליון למיזמים בתחום החינוך (שיהיה)
    4. 30 מיליון לשיפוץ מקוואות (בסדר גמור)
    5. 20 מיליון לבניית בתי כנסת (בסדר גמור).

סעיפים 1 ו 2 הם כמובן שורש הבעיה.
    יש הטוענים שגם הכסף לבניית בתי כנסת לא בסדר, כי יש יותר מידי בתי כנסת שלא מצליחים אפילו לגייס מניין. אני לא מסכים עם הטענה הזאת וחושב שזה תקציב לגיטימי כמו בכל מדינה מתוקנת כמו בניית שיפוץ כנסיות באירופה למשל.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/09
  2. spurs229 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    נפלאות הכתיבה העיוורת...

3. דנידין Member

הייתי בטלפון תוך שאני מעתיק את הנתונים :aaarofl:

תוקן.

4. THE STRETFORD END Member

כל הכבוד לאהוד ברק שהצליח לעבור בשלום את ההצבעה היום ומפלגת העבודה,ברוכה הבאה לממשלה.
    אנשים קטנים וצרי מוחין או כאלה שרק טובתם האישית באמת חשובה להם,כמו שלי יחימוביץ,
    יכולים ללכת למכור תותים.
    טובת המדינה ואני חוזר,טובת המדינה דרשה ממשלה רחבה יותר,מכל קצוות הקשת וזה מה שנקבל,
    זה היה אינטרס לאומי למרות כל המחלוקות שיש,
    אנחנו בעידן של משבר כלכלי ומלחמה מתחדשת וקשה יותר מול אוייבינו ולכן,הכניסה הזו של מפלגת העבודה ולמרות שיש לה גוון פוליטי,עדיין עשתה חסד ונותנת הזדמנות טובה יותר למדינה הזו לעבור בשלום את המשברים.
    ואם כבר קצת פוליטיקה אז,
    ציפי לבני יכולה לחבור למפלגות הערביות ולצווח מספסלי האופזיציה,ביבי את ברק עשו לה בית ספר בפוליטיקה וגם ליברמן מוסר ד'ש חם.

5. Robin Hood Member

כניסתה של מפלגת העבודה לממשלת הימין של בנימין נתניהו היא בושה וחרפה, ואין שום קשר בין העיקרון הממוצא של "טובת המדינה" לבין החלטת וועידת העבודה. חברי הכנסת אשר בגדו בעקרונות המפלגה, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה מדינית, ודחפו לכניסת המפלגה לממשלה אך ורק על מנת לשבת לצד שולחן הממשלה, עם תיקי שרים לא ראויים להמשיך להיות חברי המפלגה. אני מתבייש היום במפלגת העבודה, ושוב יצאה לאור התנהגותם רודפת השררה של כמה מחברי מפלגת העבודה. בניגוד למה שהמשתמש "דה סטרטפורד אנד" כתב, אלו אשר פעלו למען טובתם האישית הם דווקא אלו אשר בחרו להצטרף לממשלה המביישת הזאת שעומדת לקום. ממשלת ניגודים חסרת תקדים מכל הבחינות. מפלגות אשר על הנייר לא מסכימות בנושא המדיני, הכלכלי, הסוציאלי, וכמובן בנושא דת ומדינה. כולן, למעט ש"ס הנצחית כמובן, התקפלו והראו את פרצופן האמיתי. מדובר בפרצוף אשר כולו טובות הנאה ומניעים אינטרסנטים.

אופיר פינס, איתן כבל, שלי יחימוביץ', דניאל בן סימון, אבישי ברוורמן, יולי תמיר, עמיר פרץ, וחברים אחרים של המפלגה אשר התנגדו לכניסה המביישת הזאת לממשלה פעלו לפי העקרונות של מפלגתם. הם אלו אשר צריכים להיחשב כגיבורים מעטים מול אנשי שררה דוחים רבים מדי. בממשלה ניתן לתמוך בצורה אחראית, אם יש צורך בכך, גם מכיסאות האופוזיציה בטח ובטח בעת מלחמה (אשר כלל לא התחילה, וספק אם תתחיל בתקופת כהותנה של הממשלה הנוכחית) או משבר כלכלי. את זה תעשה קדימה, בראשותה של ציפי ליבני אשר לפחות לא שיקרה ובגדה בבוחריה הרבים. אין שום אינטרס לאומי לממשלת שיתוק ימין, אשר עשוייה לקבל לגיטימציה אך ורק מכיוון שמפלגת העבודה החליטה להיות עלה התאנה שלה. אם אינטרס לאומי היה מוביל את חברי 3 המפלגות המרכזיות, אזי הן היו מקימות ממשלה משותפת בראשותה של ציפי ליבני, או ברוטציה שיווינית בין האחרונה לבין בנימין נתניהו. אם אינטרס לאומי היה מוביל את אהוד ברק או בנימין נתניהו, אזי הראשון לא היה מורח את המשא ומתן של מפלגתו עם קדימה והאחרון לא היה מסרב להצטרף לממשלת קדימה ערב הקדמת הבחירות.

אין שום הצדקה לכניסתה של מפלגת העבודה לממשלת ימין-חרדים, פשוטו כמשמעו. לא ניתן לעוות את המציאות, כפי שעשה המשתמש שמעלי, ולהמציא את הסיסמאות הסתמיות "טובת המדינה" ו"אינטרס לאומי". אלו לא היו המניעים מאחורי פעולתו של אהוד ברק - אשר הוכיח שוב אשר אין הוא מתבייש לשקר לחברי מפלגתו ולבוחריו, אם לפני הבחירות ולאחר קיומם - ואלו מניעים שבין כה כה כלל לא רלוונטים לתנאים השוררים כיום במדינת ישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏25/3/09
  6. THE STRETFORD END Member

מי שעקרונות מפלגה חשובים לו מטובת מדינה הוא זה שצריך להיות בוש.
    מי שלא מסוגל להתעלות מעל חשיבה צרה ואנוכית,מעל לפוליטיקה הקטנה הוא זה שנמצא בבעיה.
    ימנים,חרדים,אפשר לחשוב שאלו לא יהודים אלא מחבלים,שונאי ישראל שאסור לשבת איתם באותה ממשלה
    ומפלגת העבודה כבר ישבה איתם גם כן,
    היו ממשלות אחדות בעבר,ממשלות עם דתיים,אבל מה,תמיד אפשר להמשיך ולהיות צבוע,ככה זה עוזר להרדם בלילה טוב יותר.

קראתי את יעל דיין מדברת על הבושה,על הבגידה,
    וואלה אבא שלה פעמיים עזב את מפלגת העבודה עבור תיקים בממשלות ומפלגות אחרות,
    צבועים,אליטה שנעלמת מהעולם אבל יש עוד כמה שמסתובבים בשטח עם קהל מעריצים קטן והם עדיין חיים בעולם של לפני 30 שנה,כמו זה שכתב מעלי.

ממשלה צרה זה אומר בחירות עוד שנה וחצי ושנה וחצי של כלכלה מרוסקת ואיומיים מסביב,
    לא מספיק יש פה בחירות כל שנה וחצי,שנתיים?

יש פולטיקה ויש פולטיקה אבל בסופו של דבר ברגע האמת צריך להתסכל על החשוב באמת
    אבל יש מי שמסוגל ויש מי שימשיך להיות מריר,כמו שלי יחימוביץ,כן,כן,זו הצבועה
    שכביכול היתה עיתונאית נקייה וישרה,כשערב אחד נתנה במה ושאלות נוחות לעמיר פרץ
    בתוכנית טלוויזיה בערוץ 2 ולמחרת..איזו הפתעה,התפקדה למפלגת העבודה בראשות..עמיר פרץ,
    יופי של דמות לחיקוי והערצה,כזו שיודעת יופי לשמור על אינטרס המפלגה,עלק.

7. Robin Hood Member

שום דבר מבליל הדברים שכתבת מספק רציונאל ראוי לכניסה המביישת של מפלגת העבודה לממשלת הימין בראשות בנימין נתניהו. הינך משתמש ברטוריקה זולה ותו לא, במיוחד בטענה שכביכול העובדה שמפלגות אחרות היושבות בממשלה אין לא מייצגות של ארגונים מיליטנטים. אין בין זה לבין העובדה שמפלגת העבודה החליטה להצטרף לממשלה אשר מורכבת מכל המפלגות אשר לא מייצגות את דרכה, ואף סותרות אותה בצורות חמורות ולמעשה בגדה בעקרונות אשר התוו את פועלה עד כה.

מדינת ישראל אינה עומדת בפני שוקת שבורה, או דבר הדומה לכך, אשר לא יאפשר את תפקודה מבחינה כלכלית, בהשוואה כמובן למדינות מערביות אחרות, ועל כן אין שום הצדקה לטעון שמפלגת העבודה צריכה להיכנס לממשלה. כך גם מבחינה מדינית. כפי שרשמתי כבר בהודעתי הראשונה, מפלגת העבודה יכלה להמשיך להיות מחוייבת לעקרונות המפלגה גם דרך יצירתה של אופוזיציה אחראית. אופוזיציה אחראית פועלת לטובתה של המדינה, וזהו בדיוק התפקיד שמפלגת העבודה הייתה אמורה למלא לאחר שנשלחה לספסלים האחוריים של הכנסת ובטח ובטח לא לשולחן הממשלה. אם ממשלת הימין, אשר למעשה היוותה את דין הבוחר, לא הייתה מצליחה לשרוד זוהי הייתה אמורה להיות בעייתה הפרטית. כפי שציינתי כבר, בנימין נתניהו יכל להימנע מפעולות המנוגדות ל"טובת המדינה" ו"האינטרס הלאומי" כבר פעמיים, אך סרב לעשות זאת. ועתה, חסידיו העיוורים מנסים לתרץ את החלטתה הפסולה של מפלגת העבודה בעקרונות המעורפולים הללו. אם הם היו פוקחים את עיניהם, אולי היו מבינים שהם למעשה יורים לעצמם ברגל עם טענות אלו, שכן למעשה הן מוכיחות שמנהיגם הנוכחי הוא זה שסרב לפעול למען שני העקרונות הנ"ל.

הניסיון להפוך עולמות, ולשלב ימין ומשאל, חילונים וחרדים בממשלה אחת הוא מגוחך שכן הוא מעיד אך ורק על הפוליטיקאים הנחותים אשר יצרו את הנוסחא הסרוחה הזאת. אהוד ברק במיוחד מראה שוב את עורו האמיתי, זה אשר לא מתבייש לשקר לבוחריו ולחברי מפלגתו, ופעל נגד העקרונות המנחים את המפלגה. ציבור הבוחרים הרחב של מפלגת העבודה לבטח לא היה מסכים לכניסה השערורייתית הזאת לממשלה, ואין שום ספקות שבכך המפלגה תמשיך להתדרדר מטה. ההידבקות המאוסה לכיסאות הממשלה בעבר, אשר הובילה את המפלגה למפלה החמורה בבחירות האחרונות, היא לבטח לא סיבה להמשך הצורך התמידי הזה בישיבה בממשלה. להיפך, היא ההוכחה שהלוויתנים מעשני הסיגרים של מפלגת העבודה כשלו גם מבחינה פוליטית וגם מבחינה ערכית. אהוד ברק, כממשיך דרכו של החתרן הבלתי נלאה, הרי הוא כבוד נשיא המדינה שמעון פרס, הכריז מלחמה נגד מפלגת העבודה על עברה, עקרונותיה, ואנשיה. כפי שאמר, אם אינני טועה, איתן כבל היום, העבודה הפכה להיות מפד"ל חילונית. את סופה של מפד"ל אנחנו יודעים, בעוד את סופה העצוב של המפלגה אשר הקימה את מדינת ישראל אנו יכולים לצפות.

אם אינך מסוגל לספר רציונאל רציני לכניסתה של מפלגת העבודה חוץ מאשר יריקות לפרצופה של שלי יחימוביץ' - אחת מחברות הכנסת המצטיינות ביותר בכנסת האחרונה, אשר בניגוד לראש הממשלה המיועד לא דבק בה רבב עד כה - בכיות חסרות שחר על אליטות בסגנון המתאים לחירותניק אשר רואה עצמו תמידית מופלה, עזוב, וכפוף למרותה של מפא"י (אגב הנחתך שכביכול אנוכי הוא תוצר של "אליטה" כלשהי - לא שיש דבר רע באליטות כאלו ואחרות - היא כמובן מוטעית...אך כמובן הרשה לך ליהנות מהבכי החירותניקי הרגיל על האליטות של מפא"י) וטענות חסרות בסיס על עיקרון "טובת המדינה", שכביכול הנחה את אהוד ברק וששת חבריו הנחותים להצטרף לממשלת הימין של בנימין נתניהו, אזי אינני רואה שום ערך בהודעותייך הבאות שכן הן יחילו אך ורק את אותה רטוריקה זולה אשר לא עומדת במבחן המציאות.

8. דנידין Member

מםלגת הסמרטוטים נכנסו להציל לביבי ת'תחת. אין להם שום קווי יסוד עם ליברמן בנושא המדיני וש"ס בנושא החברתי.
    מחפשי ג'ובים שמנים כמו פואד בחיים לא יהיו אידיאליסטים כמו שלי יחימוביץ'.

אין צורך בממשלת אחדות, אין מלחמה, אין כלום, אי אפשר כל שנה לשחק אותה עם האחדות הזה כדי לנסות להציל את התחת של עצמם.

27 שרים זה שיא מדיני בפער, ממשלת ג'ובים, כולם באים לחגוג.

9. THE STRETFORD END Member

Robin Hood

אתה יכול להמשיך ולכתוב גבוהה גבוהה על רציונאל מפלגתי ועל מפלגות קיצון ועל רטוריקה זולה,
    מילים גבוהות בלי תוכן.

"מדינת ישראל לא עומדת בפני שוקת שבורה.אשר לא יאפשר את תפקודה מבחינה כלכלית, בהשוואה כמובן למדינות מערביות אחרות"

ואיך אנחנו בדיוק שונים משאר כלכלת המערב?
    באיך אנו יותר חזקים או יותר חסינים מהצונאמי הכלכלי שפוקד את כל העולם בימים אלה?
    האם אני מדמיין או שאני קורא על מאות ואלפי מפוטרים כל יום בישראל?
    האם אני מדמיין שאני קורא ויודע!על עסקים בגודל בינוני וקטן אשר נחנקים ואין להם אוויר לשרוד?
    האם אני מדמיין או שהנגיד מוריד כבר תקופה ארוכה את הריבית בכדי להחזיק את המשק בחיים?

אז אתה בא ואומר,הכל בסדר,אנחנו נמשיך לתפקד כרגיל,אין פה מצב חרום,נהדר ממש לחיות העולם שכולו ורוד.

האם בוחרי העבודה הצביעו עבורה כי רצו לראות אותה מפלגת אופזיציה אחראית או שהצביעו כי רצו לראות את
    ראשיה נמצאים בתפקידי מפתח ומנהלים את המדינה?
    אילו היתה זו מלפגת קדימה בשלטון,זה היה בסדר לשבת איתם,נכון?
    עם צחי הנגבי ורוני בר-און ושאר פליטי הליכוד,צביעות,אוי כמה צביעות.

בינימין נתניהו סירב לפני הבחירות לממשלת אחדות תחת ציפי לבני כי הקו שציפי לבני בחרה בו הוא קו שגוי,במיוחד מבחינה ביטחונית מדינית,אגב,זה היה לפני הקריסה הכלכלית העולמית,
    גם אהוד ברק לא רצה לראות את עצמו מובל ע'י לבני וחבריה,
    הוא כן מעדיף לעשות זאת תחת נתניהו,אתה לא מאמין ליושר של ברק?לתבונה של ברק?
    אם כן,מדוע בחרת בו לפני כמה שבועות?

"הניסיון להפוך עולמות, ולשלב ימין ומשאל, חילונים וחרדים בממשלה אחת הוא מגוחך שכן הוא מעיד אך ורק על הפוליטיקאים הנחותים אשר יצרו את הנוסחא הסרוחה הזאת."

רבין ישב עם חרדים,פרס ישב עם ממשלת ליכוד ימנית הרבה יותר!!!
    איך תסביר את זה?

שלי יחימוביץ עשתה עבודה טובה כחברת כנסת למען החברה,אני לא יכול להתכחש לאמת
    אבל זה עדיין לא הופך אותה לדמות נערצת או נקייה מכל רבב כשאת היושר האישי שלה בעבודתה הקודמת ראינו כקורס,
    את הא'גנדה להיות נגד ביבי ולא משנה מה היא עשתה גם כשדרנית רדיו והיא ממשיכה לעשות זאת גם בכנסת וזה הפך גם אותה לפוליטקאית קטנה ששיקולי הדעה הפרטית שלה חשובים לה יותר מאינטרס לאומי.
    כולם מפללים לממשלה יציבה שתביא למדינה יציבה וליותר זמן.

אתה חושב שזה בריא,טוב ונכון שיהיו בחירות בעוד שנה וחצי כי אתה תמשיך לחיות בעולם הצר של עקרונות מפלגת העבודה שהם אלה שצריכים להנחות את מדינת ישראל למרות שהעקרונות והיסודות והקו של המפלגה הזו הובילו את ישראל לא פעם לאבדון,
    הציבור בישראל לא עיוור ובחר אחרת,אבל זה בסדר,הוא התרגל לחשיבה העקומה של אנשים כמוך,
    הוא פשוט כבר לא מצביע לאנשים שמייצגים את החשיבה הזו.

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אין גבול לציניות ולבושה. אותם אינטרסים לאומיים היו גם לפני מספר חודשים שציפי לבני ניסתה להקים ממשלה אבל אז נתניהו כמו נתניהו רקם איזה דיל עם ש"ס והחליט שאם הוא לא יהיה בראשות הממשלה אז לעזאזל כל האינטרסים הביטחוניים של ישראל, לעזאזל איראן, המשבר הכלכלי ומה לא..הכל כדי שהוא יישב על הכיסא ולא ציפורה. אם זה לא צביעות אז מה כן? להעביר מדינה שלמה קמפיין בחירות יקר ביותר רק כדי לממש את החלום שלך?

קדימה שאבה הרבה קולות ממפלגת העבודה ולהערכתי היא הולכת לרסק את מפלגת העבודה בבחירות הבאות ובצדק, מפלגה שאני מחשיב אותה למפלגתי הינה מפלגת סמרטוטים אמיתית כפי שאמר גדעון סהר לפני מספר חודשים. ברק, שמחון ובן אליעזר הנצחי העדיפו את הכיסאות ופיטמו את חברי הצירים בכל מיני איומים והפחדות. למה נראה להם שאי אפשר לעשות עבודה אמיתית מהאופוזיציה? אם נתניהו מוביל מדיניות נכונה אז אפשר יותר מתמיד לתמוך בו גם מאחור. לשבת עם ליברמן, אותו ליברמן שבגללו לא תמכו בלבני בפני פרס עכשיו הכל נשכח למען הכיסא, למען השררה. זה מצחיק וזה מבייש בו זמנית. כבר היום מספר בירות הודיעו שהן לא מעוניינות לראות את שר החוץ הפאשיסטי של ישראל אצלהן, איזה יופי הולך להיות פה...

יופי של דיבור על אחת מחברות הכנסת הטובות שיש היום, מישהי שבאמת דואגת לעובדים ולמפלגה שלה, בגלל שהיא לא אחוזת כיסא אז היא ראויה ל"שבחים שלך?" יש אנשים שיש להם אידיאולוגיה והם ראויים לתמיכה שהם הולכים עם הרעיון שלהם ולשלי וחבריה היו נימוקים מצויינים להתנגד לממשלה.

מה שהכי מעניין אותי זה איך שגוש הימין שקיבל בברור את אהבת הציבור לא מסוגל למשול לבדו, איך הם חייבים את "השמאלנים" שיעזרו להם, שלא יגרמו לבידוד ברחבי העולם. ברק המאיס עצמו עליי סופית, כל עוד הוא וחבריו שולטים במפלגה לי אין שום עניין בה ואני לא יודע מה אעשה בבחירות הבאות אבל כנראה שאם לבני תהיה שם אשאר איתה. אני מעריך את האמת שלה ואת הדרך שלה. למרות שמופז וחבריו מקרקרים סביב הכיסא היא לא מוכנה למכור הכל בשביל לשבת בממשלת שיתוק נוספת.

11. THE STRETFORD END Member

כל הדיווחים שיצאו מחדרי החדרים על המשא ומתן בין לבני וש'ס אומרים שהשותפות נפלה על עניין ירושלים ולא על עניין כספי וזו אחת מהסיבות למה ביבי לא יכול לשבת בממשלה בראשות לבני,
    מדיניות מדינית ובטחונית שונה לחלוטין בין היתר,זו צביעות?

ביבי רקם דיל עם ש'ס כי היה להם כדור בדולח והם ידעו שביחד גוש הימין יזכה ברוב מוחלט על חשבון קדימה?
    חוץ מזה,יש לך הוכחות לאיזה דיל שנרקם לפני זה או שאלו רק דיבורים באוויר?!

אני אשאל גם אותך,האם הצבעת למפלגה ואנשיה בכדי שישבו באופזיציה או שרצית לראות אותם בכסאות
    מובילים בהנהגת המדינה כי אתה סומך ובוטח בהם?

האם אהוד ברק מכסאות האופזיציה יכול להשפיע מבחינה ביטחונית באותה מידה כמו מכסא שר הביטחון?

על שלי יחימוביץ והצביעות שלה,על חוסר היושר שלה כבר כתבתי מקודם.

הציבור נתן רוב לגוש הימין אבל יש מציאות שגם אנשים שונים בדעתם,כמו ביבי,כמו ברק,כמו פרס מבינים
    שעדיף אחרת,
    מבינים שצריכים הנהגה מנוסה וחכמה ורחבה יותר ולא איזו נציגת ריאלטי כמו לבני.

12. דנידין Member

יש מזל לביבי שהעבודה פראיירים וסמרטוטים, כי הם אלו לא היו נכנסים, הרי שהוא היה (לפי דברים של בכירים בליכוד) חוזר על ארבע לקדימה ועושה רוטוציה עם ליבני. אחרת לא הייתה לו ממשלה.

אבל העבודה נותנים כתף לממשלת ימין כמפלגת שמאל יחידה. זה לא אחדות ולא אחריות לאומית. זה פוליטיקה של כסאות.

ביבי ימכור גם את אמא שלו כדי להיות ראש ממשלה. זה לא מהיום, נקודה סוף פסוק.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

דנידין - אתה רואה עכשיו למה אמרתי "שהשמאל" הישראלי הוא רק ברטוריקה? לקרוא לאהוד ברק שמולאן זה מגוחך מה גם שב"בימין" יש אנשים יותר שמלאנים ממנו כמו ארדן לדוגמא.

אני לא מופתע מאהוד ברק כי מעולם לא חשבתי שהוא שמאלן ומייצג את הערכים שכביכול מפלגת העבודה דוגלת בהם, מה ההבדל בינו לבין ביבי מבחינת אידיאולוגיה בכלל?

14. THE STRETFORD END Member

דנידין,
    הנה מקבץ משפטים שלך מכמה הודעות אחרונות שלך:

"מםלגת הסמרטוטים נכנסו להציל לביבי ת'תחת"

"יש מזל לביבי שהעבודה פראיירים וסמרטוטים"

"ביבי ימכור גם את אמא שלו כדי להיות ראש ממשלה. "

"איילון כבר הבין שהוא לא יקבל את המשרה אחרי המיקום הלא משכנע מספיק שקיבל בפריימריס בליכוד. שלא ישחק אותה צדיק, הוא איש קטן מאוד עוד בזמנו כמרטכ"ל מתחת לכל ביקורת"

"אוי ליברמן ליברמן, אתה ברברן חלש והם סיבבו גם אותך על האצבע..."

אני לא מסכים עם הדעה של נסטה ורובין הוד והם לא מסכימים איתי אבל מה אתה אומר,יש אפשרות
    שתצליח להביא משפטים ונימוקים פחות ילדותיים מאלו שאתה משחרר על ימין ועל שמאל?

15. דנידין Member

sixtobastia, שניהם זהים בכך שאין דבר כזה אידיאולוגיה, יש מטרות שלטון ומעמד שהן קדושות מכל.

סטרטפורד, הדמגוגיה שלך שכולם צדיקים וכל הכניסה של העבודה לממשלת הימין היא אחריות לאומית ולא כסאות לא עושה על אף אחד רושם. הם לא חבורה של צדיקים שדאגו למדינה והשקרן שתימרן אותם כדי לא לעשות רוטוציה עם ליבני בדיו מאותו החומר.