פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. Igi Member

כי הוא רוצה ממשלה רחבה ויציבה ,למה להתעסק בקטנות? העיקר שקדימה יכנסו לממשלה, זה צריך להיות הדבר היחידי שחשוב.

2. דנידין Member

אם צריך ממשלה רחבה ויציבה אז למה הוא לא נכנס לממשלת קדימה שליבני הציע לו לפני 3 חודשים? בלי בחירות ובלי לבזבז את כספי העם.

שאלתי ואני גם יענה. כי הוא רוצה להיות ראש ממשלה ועל הזין שלו כמה זה יעלה לעם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/09
  3. Cup of Tea Liverpool, UK

ראינו מה קרה כשליבני הייתה ראש ממשלה. הרוגים לשני הצדדים ומטרות שפוספסו.
    בכהונתו של נתניהו מ-1996 עד 1999 היו שלושה פיגועים בלבד. אז כן, עדיף שהוא יהיה ראש ממשלה ולא ציפורה ונפתלוש (בעלה).

4. דנידין Member

ליבני עוד לא הייתה ראש ממשלה אז איך קבעת?

ובתקופת ביבי היו 83 הרוגים מפיגועים. רק בתקופת ברק זה ירד.

5. Cup of Tea Liverpool, UK

אז כשהיא מילאה את מקום ראש הממשלה. יחד עם ברק כשר ביטחון יצאנו למלחמה לא נחוצה עם מטרות שלא הושגו וסתם חיילי צה"ל נהרגו לשווא.

אני לא יודע את המספרים המדוייקים, אז אני אלך איתך, אבל בטלוויזיה של החמאס באחד ממהדורות החדשות בישראל צוטטו שם בכירים שאמרו שהם מעדיפים ממשלה שמאלנית בישראל על ממשלה ימנית. ההנחה הפשוטה אך מעט נאיבית היא שהם רוצים לעשות שלום, וזה נכון, הם רוצים לעשות שלום אבל בתנאים שלהם שזה אומר לחזור לגבולות 67' מה שידחוס את אוכלוסיית ישראל עוד בשטח הקטן הזה שכולם רבים עליו ונקרא 'ישראל'. אז נכון שביהודה ושומרון וגם ברמת הגולן יש גם ככה לא מעט יושבי קבע ערבים-ישראלים בהרבה כפרים ערבים שמפוזרים על כל האזור, אבל העברת השטחים האלה לידי הפלסטינים, הרשות או איך שלא תקרא לזה, תגרור התיישבות של החמאס באזור שיהיה קרוב הרבה יותר עם הטילים שלו שישלחו על כל הארץ (תהיה בטוח בזה!). החמאס זה ארגון של טרוריסטים מטורפים שלא רוצה שלום, אם אוכלוסיית ישראל יהפכו לאוכלוסיית דגים בים התיכון, אז מצידם אפשר להישאר פה. ומכיוון שזה מי ששולט שם כרגע ביד רמה, שלום לא בא בחשבון ולכן צריך להעמיד ממשלה בהתאם לכך, ממשלה שתוכל לעמוד מול החמאס איתנה ולהוריד אותם מהצוואר שלנו.

בטח לא ליבני! (שרוצה להחזיר שטחים)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/3/09
  6. דנידין Member

כולם מחזירים בסוף שטחים כי זאת המציאות. גם הביבי שלך.

ושוב, על איזה מלחמה אתה מדבר? היא לא הייתה ראש ממשלה דקה באף קדנציה.
    ואגב, זאת מלחמה שהימין מאוד תמך בה.

7. Cup of Tea Liverpool, UK

אם ככה, אז המציאות תביא את ישראל לאבדון. (ואתה טועה anyway)

על איזו מלחמה אני מדבר? האם אי פעם נפלו מאות טילי קסאם וגראד בדרום שבגללם אלפי ילדי ישראל לא הלכו לבי"ס, לא יצאו מהבית, נפגעי חרדה, פצועים, הרוגים. ??! זה לא קרה אף פעם, לא זכור לי. יש לך טלוויזיה בבית? ראית חדשות בזמן ה"פעולות" של צה"ל בעזה? זה לא מלחמה זה? בכלל לישראל אף פעם לא היו מלחמות, כל פעם שהערבים רצו את מה ששייך להם מעצם קיומם היהודים האלה הכו בהם עד דם פצעו והרגו נשים וילדים.

ובכלל יש סתירה קשה בדבריך: "ושוב, על איזה מלחמה אתה מדבר?"
    ואז- "זאת מלחמה שהימין מאוד תמך בה."
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

8. דנידין Member

שאני שואל על איזה מלחמה אתה מדבר, אני יודע בדיוק מה אני שואל: הרי היו 2. לבנון השניה ומלחמת עזה.
    בשניהם ליבני לא הייתה ראש הממשלה או מקבלת ההחלטות.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

אני מדבר על מלחמת עזה.

וסתם ככה, אם ליבני לא קיבלה את ההחלטות במלחמת עזה, מי כן?

10. דנידין Member

ראש הממשלה (אולמרט), שר הביטחון (ברק) והרמטכ"ל.

11. דנידין Member

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שהכי מגוחך זה שוואלה כתבו "מגוכחות" במשנה. הלו, תלמדו לאיית.

אבל האמת היא, שטוטאל לוס כזה אחרי בחירות לא זכור לי. מצב של די ייאוש טוטאלי וממשלה שנראית כמו Write off עוד לפני הקמתה, כזאת שברור מראש שהיא לא תוכל לנוע סנטימטר לכאן או לכאן ופשוט תעביר את זמנה עד לבחירות הבאות (שאינן רחוקות).

נורא הצחיק אותי לקרוא שסילבן שלום אמר אתמול בכנס פעילים/מסיבת פורים שלו ש"הליכוד ניצח בבחירות, לא ליברמן ולא ש"ס". הוא נורמלי? הוא יודע איפה הוא חי? אם הליכוד לא יכול להקים ממשלה בלי ליברמן ובלי ש"ס, אז כנראה שהליכוד לא ממש ניצח. בסדר, גוש הימין ניצח, לגיטימי, ובגלל זה קדימה לא מקימה את הממשלה, אבל בעיני סילבן זה לא לגיטימי כשתיק החוץ היקר לו כל כך חומק ממנו.

13. דנידין Member

המנצחים הגדולים הם כרגיל ש"ס שידעו לשמור אמונים לביבי לאורך כל הדרך ונתנו לו את השלטון בסרוב לקדימה.

בכל המשא ומתן הם קיבלו כל מה שהם רוצים בזמן שליברמן לא קיבל כלום (סטטוס קוו, אין ברית זוגיות, אין שינוי שיטת בחירה). ליברמן נשאר ערום מכל הצדדים. עשו לו בית ספר.

ממשלה באווירה מאוד לא שמחה כמעט לאף אחד.

14. yonmu Member

אתה אוהב להתעלפ מעובדות, נכון?

מי שיצאה מגעילה בכך שהממשלה הקודמת נפלה היא לא שס אלא לבני. אחרי שבועות\חודשים שבו היא אמרה שהממשלה לא המשיכה בגלל סחטנות כספית של שס, היא פלטה את האמת ואמרה ששס לא הצטרפה בגלל שהיא (לבני) לא הסכימה לעשות שינויים בתוכנית המדינית שלה. אז נכון, כל הכבוד ללבני שהיא לא מוותרת על האידיאולגיה (יש דבר כזה בקדימה?) שלה בשביל להיות ראש ממשלה, אבל הדבר החיובי הזה נעלם בשקר המגעיל שהיא הפילה על שס בשביל לזכות בעוד כמה מנדטים מציבור שונאי החרדים בארץ.

15. דנידין Member

שוב אתה מנגן בשטויות האלו ומנסה לשכנע את כולם שש"ס באמת מפלגת צדיקים. יאללה שמענו, תודה.

מרידור שוקל שוב פרישה