פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. דנידין Member

2. Dimitar Berbatov Member

סלבי, אני בדרך-כלל חולק על טל וגם בנושא איראן חשבתי שצריך לנטוש את דרך בוש שנכשלה (סנקציות) ואולי לנסות לדבר - ניסיון שנכשל באופן ברור, וכרגע אני נוטה יותר ויותר לדעה של כישלון של אובמה וארה"ב עם הגרעין האיראני. מדוע? שנה עברה מאז אובמה נכנס לעניינים (החוקה של האמריקאים כל-כך מטומטמת) ובינתיים כל מעשיו לא צלחו. את סין טרם הצליח לגייס, כך גם רוסיה, סנקציות רק בדיבורים וכרגע הסטטוס קוו עם האיראנים נשמר והזמן מתקתק (ולא רק הוא). האם זה לא כישלון?

יניב, העולם לא גינה את הקמת בית הכנסת (לגיטימי לחלוטין) - אלא את הבניה במזרח ירושלים. והוא צבוע בלי שום קשר להתנחלויות במזרח ירושלים, האמריקאים הם בטופ שבטופ.

עוד משהו קטן על נושא מזרח ירושלים (הנושא מוצה עד תום) - מצחיק אותי לשמוע על אחדות ירושלים, היסטוריה של 3000 שנה, העיר שחוברה לה יחדיו וכ'ו וכ'ו.. מה לנו ולמזרח ירושלים? לאיזור שברובו המוחלט הוא ערבי עם מיעוט יהודי? רוב ערבי שברובו לא מרגיש שייך למדינה עם שנאה תהומית אליה (אני מדגיש חלק).
    העיקר שזו בירת ישראל המאוחדת עם מסורת והיסטוריה ענפה, והעיר שלא תחולק לעולם.

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/10
  3. THE STRETFORD END Member

Selby

כנראה שאתה לא מבין שאירן זו לא סכנה רק לישראל וליהודים אלא לעולם כולו!
    משטר שמנוהל בצורה דתית רדיקלית זה בגדר פצצה מתקתקת כלפי העולם החופשי.

אחמינגהאד ממשיך לאיים מעל כל במה לגבי השמדה של מדינה,
    מאיים על אירופה ואמריקה גם כן,
    עושה צחוק לגבי אלה שרוצים לבוא ולבדוק את הכור האטומי,
    אומר כי מטרת הכור האטומי שלהם הוא לצורכי שלום,
    אובאמה לא מצליח לגייס כמה מעצמות חשובות בנוגע לסנקציות או פעולה צבאית,כמו רוסיה וסין,
    הוא דיבר על דד ליין שהתוקף שלו פג לפני שלושה חודשים,

אז מה לעזעזל הקשר לכתיבה בצורה ילדותית?
    כי כתבתי שהוא עושה לו בית -ספר?
    נו,יופי נחמה,ככה זה שאין מושג,נתפסים למילה וחצי ומפספסים את העיקר.

4. Selby Member

זה היה כישלון אם הייתה אלטרנטיבה יותר טובה והוא לא היה בוחר בה. הוא מנסה לעשות את הדברים בדרך מסויימת, בשיתוף פעולה מלא עם רוסיה וסין, הפוך לגמרי מהדרך של הממשל הקודם של W. זה נכון לא רק לגבי הסוגייה האירנית אלא לגבי הכל, הוא רוצה להראות שארה"ב היא לא שחקן יחיד שעושה מה שבא לו. לכן הוא מתעקש לגייס את תמיכתן בסנקציות דרך מועצת הביטחון של האו"ם, הוא השיג תמיכה חלקית של רוסיה והבעייה היא כבר לא מעט זמן סין. אם הוא יפעל ללא שום שיתוף פעולה עם סין הוא מסתכן בקירוב עוד יותר בין סין לאיראן. היחסים בין סין לאיראן ידועים לכולם, אבל אף אחד לא ירצה לראות את סין מתקרבת עוד יותר לאיראן והופכת רשמית לתומכת בהתגרענות שלה. זה הכל פוליטיקה וזה אינטרס הרבה יותר גדול של ארה"ב לשמור את רוסיה וסין במרחק לא גדול מדי ממנה מאשר לעצור את הגרעין האירני. תקיפה בכלל לא עומדת על הפרק אצל אף אחד חוץ מאצל הימניים הקיצוניים אצלנו, אז מה נשאר?

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/10
  5. Selby Member

סטרטפורד, אני כמובן לא יודע מה באמת קורה אבל כפי שאני מפרש את המצב בארה"ב לא תופסים את איראן כאיום אמיתי מיידי עליה אלא בעיקר כאיום על ישראל, אחרת כבר מזמן היו תוקפים שם, עוד בתקופת בוש. מה, בוש לא נכנס לעיראק ואפגניסטן? אם הוא היה רואה באיראן איום מיידי שום דבר לא היה מונע ממנו להיכנס גם לשם.
    יודע מה, אני מסכים, דיפלומטית ממשל אובמה נכשל בגיוס תמיכת רוסיה וסין, נו? לאן הולכים מכאן? מה אתה מציע? אובמה ממשיך לנסות לגייס תמיכה כי זאת הדרך היחידה, אתה חושב שיש דרך טובה יותר?

6. THE STRETFORD END Member

אני יודע שככל שהזמן עובר זה רק מקדם את אירן שתהיה בעלת נשק גרעיני,
    אחרי זה פני המזרח התיכון והעולם כולו לא יהיו אותו הדבר ובגלל זה כל דבר שצריך להעשות,
    בצורה הכי קיצונית,מבחינת סנקציות או פעולה צבאית,הכל בכדי למנוע מהם את הדבר הזה.

סין,רוסיה...יסתדרו איתם,הכל זה עניין של אינטרסים ובמיוחד כלכליים.

אובאמה עצמו התריע מפני האיום הזה אבל בשטח ועד עכשיו שום דבר לא נעשה,
    אנחנו כבר שנה פלוס אחרי תחילת הכהונה שלו,
    אחמינגהאד ממשיך ללגלג,לאיים ולקדם את תוכנית הגרעין שלו.

7. wayne-rooney Member

כפי שזה נראה מהצד, אובמה עם כול הרעש והצילצולים הוא אחד הנשיאים האמריקאים הכי גרועים שהיו בהיסטוריה. האיש פשוט לא מתאים לתפקיד, בכהונתו ארה"ב נמצאת בשפל הן במישור הפנימי והן במישור החוץ. זה נראה שהוא איבד כיוון לחלוטין.

8. Selby Member

פה בדיוק הפרובינציאליות, לחשוב שהבעייה האירנית היא הבעייה הכי חמורה של העולם כרגע ושכל צעד שאפשר לעשות ובלבד שיפתור את הבעיה האירנית צריך להיעשות. אז מה אם יהיו לו השלכות עולמיות חמורות ביותר? העיקר שעם ישראל חי.
    אבל זה לא ייקרה, הסיכויים שארה"ב תתקוף באירן ביחד עם ישראל בעתיד הנראה לעין נמוכים מאוד. אם ישראל תתקוף לבד בלי אישור של ארה"ב, לא רק שהיא תיכנס למלחמה עם איראן היא גם תסתכן בבידוד עולמי כמעט טוטאלי.
    אתה יודע, יש סיבה לכך שהנושא הכי קריטי לאובמה כרגע הוא רפורמת הבריאות, עוד יותר מהבעייה האירנית ויש עוד כמה נושאים שגם הם נמצאים  יותר גבוה ברשימה...

בבקשה תספר לי למה אתה חושב ככה ותנסה להרחיב קצת יותר, אשמח לשמוע וללמוד מהידע שלך.

9. spurs Member

הבעיה של ישראל היא ההאחזות בהתנחלויות.
    מדובר בשטח שמונה באזור 4 מיליון איש של אוכלוסיה עויינת. נטול מחצבים ומשאבים שימושיים. נטול לוגיסטיקה ונטול כל שימוש.
    איזה ערך סנטימנטלי יש להם. למי פה יש סבא שנולד בקלקיליה ?למי פה המשפחה הגיעה מטול כרם? חלום ארץ ישראל השלמה הוא חלום בלהות וחלום מראשיתו. מה אתם חושבים שיקרה אם הם לא יקבלו מדינה ב20 שנים הקרובות? 1 וחצי ערבים במדינה עוד 4 מיליון בשטחים...כמה זמן אתם חושבים שנוכל להחזיק את המיעוט הכי מתוקשר בעולם ללא מדינה או זכות הצבעה? אם לא לחוד אז ביחד. מה יקרה פה שנהיה מדינה דו לאומית וראש הממשלה יהיה ראאד סלאח?
    על זה בימין לא חושבים (עד כמה שזה כואב כאיש ימין בעבר אני מודה).
    אתם רוצים להיות שם עוד 20 שנה שהפלסטינים ידרשו זכות בחירה לכנסת? או לחילופין שאיו"ש יגיעו להתפוצצות אוכלוסין סופית ואנחנו נצטרך לכלכל את האזור הזה ביום יום?

אני שותף לדעה של רוב ישראלים שמוכנים להחזרה של כלל השטחים מלבד ירושלים וזה הפתרון השפוי והמציאותי שיש לחתור אליו.

המדינה הזאת יורדת לאבדון בגלל חצי מיליון צרי אופקים שגרים בשטחים (ועוד מיליון וחצי נגררים מהפריפריה שימשיכו להצביע ליכוד כי ככה זה כי עבודה זה הממסד האשכנזי ורק הם מבינים את הערבים)

את נושא איראן אני בכלל עוזב ומסוריה אין מה לדאוג (מדינה במשבר כלכלי עצום ובדרך לפשיטת רגל סופית)

10. דנידין Member

אתה דוגמא למופת, הלוואי שכולם יתפקחו כמוך. קבל ממני 3X

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

מה לעשות שהליכודניקים טמבלים ולא מסוגלים לנתח דברים ולא חצי דברים. בלי הפריפריה אין לליכוד ולש"ס מנדט אחד.

11. THE STRETFORD END Member

Selby

שום פרובינציאליות,הבעיה ששמה אירן כמו כל הגיאהד האיסלמי קיצוני,כמו כל מקום שבו הדברים מתנהלים לפי דת רדיקלית
    מאיים על העולם כולו,
    אתה רוצה שאני אספור לך כמה פיגועי טרור שנבעו מהעניין הזה היו בשנים האחרונות בכל העולם?!!!
    ככה שלא רק נגד ישראל או יהודים,ממש לא.

דנידין

אתמול כתבת שתוצאות הבחירות מראות שמי שהצביע לגוש הימין לא רוצה שלום,
    כשעניתי לך לגבי זה אז הודעה לאחר מכן כתבת שכולם רוצים שלום(אתה מוזמן לבדוק)
    אבל אתה אידיוט ולא לומד מטעויות שלך עצמך ולכן מכנה עכשיו את מצביעי הליכוד כטמבלים שלא מסוגלים לנתח דבר וחצי דבר..
    אתה בחור מסכן,שמאל קיצוני,בעל שנאה עצמית לעם ולמדינה שלך,
    מילא זה רק אני שהייתי כותב זאת אבל כבר כמה וכמה כתבו לך שאתה בן אדם הזוי,
    כדאי שתסתכל בראי ולאחר מכן תחשוב כמה שניות לפני שאתה כותב את מלל השטויות שלך.

12. דנידין Member

כן כן גם אותך ספרתי בין מצביעי הליכוד, שלא תרגיש לי מקופח (ליכודניקים אוהבים להרגיש מקופחים).

13. The_Arsenal Member

למה אתה חושב שתקשורת עולמית נגועה בפרופגנדה איסלמו-נאצית יותר מדוייקת מהתקשורת פה? אתה בסה"כ מאמין למה שאתה רוצה להאמין, ולאיזה ידיעות שאתה בוחר להאמין. מאלה שלא נוח לך להאמין בהם, אתה מתעלם. דוגמא מצויינת הייתה אתמול כשהראיתי לך בבירור שאבו-מאזן הודה שאומלרט הציע לו "רק" 97 אחוז מהשטחים ואתה התעלמת מכך.

אתה בנאדם הזוי, ואם תסרב להודות בכך, גם תישאר כזה.

14. דנידין Member

כן, אבל היו מחלוקות עמוקות בעניין זכות השיבה שהצדדים לא יכלו לגשר עליהם וזה הפיל את השיחות. אין לי ראש לחזור על עצמי כמו תקליט שבור כי ההורמונים שלכם משתוללים, כל העולם הזוי ואנטישמי, אתם השפויים, יאללה יש לי משחק לראות.

15. Selby Member

סטרטפורד, אל קעידה מהווה איום מיידי על ארה"ב ולכן ארה"ב נמצאת עכשיו במלחמה באפגניסטן, בזמנו בוש האב ובוש הבן סברו כי עיראק מהווה איום רציני על ארה"ב ולכן נכנסו למלחמה גם שם, כרגע לפי מה שאני כל הזמן קורא אובמה לא סבור שאיראן ספציפית, למרות שהיא מדינה רדיקלית, מהווה איום מיידי על ארה"ב, אחרת בוודאי שהיה שם את הבעיה האירנית גבוה יותר בסדר העדיפויות שלו.
    אם אתה מחפש הסבר ללמה אובמה דבק בדרך הדי דיפלומטית שלו ולא נוקט בצעדים חמורים יותר, זה יכול להיות הסבר אחד, אולי הוא סבור שנשאר עוד זמן לצעדים מתונים ושלא הגענו לאיזשהי נקודת אל חזור, לפחות מבחינת ארה"ב. הסבר נוסף הוא כפי שאמרתי הרצון לשיתוף פעולה עם כל המעצמות ולא לפעול לבד.
    אכן היה דדליין שהוצב לאירן שכבר מזמן פג תוקפו, אבל הדדליין היה התאריך האחרון שבו אירן יכולה להשיב להצעת עסקת האורניום, הצעה שכל המעצמות תמכו בה. הליצנים מאירן בזבזו זמן ובסוף השיבו שהם מסרבים, וישר אחרי זה גובש רעיון הסיבוב הנוסף של הסנקציות. רוסיה הודיעה שהיא תומכת בסנקציות חלקיות, סין הודיעה שהיא מתנגדת לרעיון הסנקציות בכלל ושהיא סבורה שיש עדיין מקום לדיפלומטיה, מאז עבר לא מעט זמן והמצב תקוע בדיוק ככה וגם אני מאוכזב מזה, אבל אם אני לא טועה מעולם לא נקבע על ידי ארה"ב דדליין למתי יאושרו ע"י מועצת הביטחון סנקציות על איראן, זה בלתי אפשרי כי ארה"ב היא רק קול אחד במועצת הביטחון.